Çok teşekkür ederim siz de bir yola girmişsiniz inşallah kısa sürede yaşıtlarını yakalarHala yakalayamadı.. Daha çok "yemiycem, oynamıcam, gelmicem" gibi kelimeleri kullanıyor.. Ama jest mimik aşırı arttı.. Dil terapisti bu noktadan sonra cümleler bekleriz dedi.. Bekliyoruz
Bide randımanlı gidemedik terapiste yaz geldi geleli.. O da etkiledi mi bilemem.. Ama ıletısım olarak guclu Bı ıletısımımız oldu.. Eylulde kreşe baslıcak.. Oradan umutluyum
Tuvalet egıtımı verdıgınızı okudum.. Bizimki hala ne çiş ne kaka diyor.. 1 ayı geride bıraktık.. İlk baslarda cok zordu.. Her cocugun olayı algılaması kavraması farklıdır.. Bız daha yenı yenı uzun uzun çiş tutmalara basladık.. Kakayı hala klozete yapcanı anlamadı.. Kıcına yapıyor ama saklanıo, evde Bı yer belirledi oraya gıdıp yapıyor.. Ikna etmek asırı zor.. Bılıorm ben telkin ede ede Bı gun oraya kakasını da yapcak.. Çiş soyleme huyu da yok.. Ben saatini anlıorm ve goturuyorm.. Bu ara klozete merak saldı.. Bide eger lazımlıga oturuyorsa ayakta işetin derim.. Biz oyle yaptık sımdı ben git çişini yap deyınce gıdıp alıo lazımlıgın plastıgını pipisine tutuyor kendi işeyip klozete döküp, by by yapıo ve sifonu cekıo.. Olaya onu dahil etmeniz lazım.. Genelde sifonu cekmeyı cok sevıolar.. Ama ayakta işetirseniz de kaka için oturması gerektıgınde zorlanabılırsnz.. Bız eylulde kreşe baslıcamız için ben bıraz relax davrandım.. Ama siz işe de baslıcakmıssnz, ama unutmayın bu bir süreç ve 3 ay 6 ay bıle sürebılıo.. Yenı Bı alıskanlık edınıyorlar kolay degıl.. Umarım basarırsnz, kolay gelsin
Tamam çok teşekkür ederimHiçbir şey inanın. Sadece ev kalabalık ve sürekli konuşmalar mevcut.
Merhaba,WC egitimi hakkında yazmak istedim size,ben oğluma külot bez giydiriyordum, alıştırma külodu da bez gibi olduğu için ayırt edememişti ve yapmaya devam ediyordu,penye külot giydirdim yine devam etti,bende altı çıplak bıraktım evde,yani biraz sansürsüz gezdi ama o sıra çişini yapamıyordu illaki tutuyordu pipisini ya da poposunu hemen klozete koşuyordu,isterseniz sizde böyle bir deneyin.birde madem bez bırakma yoluna girdiniz devam edin bence geri adım atmayın çocuk kararlı olduğunuzu görsün yoksa sonrası daha zor olur,kolay gelsinSizin adınıza çok sevindim darısı başıma .ben şu aralar psikolojik olarak çöküntüdeyim.Bugün tuvalet eğitiminde bir haftayı geride bıraktık konuşmadığı için bu kadar zorlandığımızı düşünüyordum ama sizinki de konuşmuyormuş o zaman. İşee işee diyor sonra işiyor altına.Lazımlığı hiç sevmedi tuvalet aparatıyla da oturmuyor. bugün ablam Duşakabine götür orada yapsın dedi. götürdüm birkaç dakika oyalandı oynadı sonra bir baktım yaptı .eliyle pipisini tuttu sanırım ne yaptığını tamamen anlamıştır artık. Bu hafta da deneyeyim olmazsa bırakayım mı kafam karıştı artıkama 32 aylık ve yaz bitiyor daha ne zaman öğrenecek. İşe de başlayacağım.
Bana bu wc süreci hakkında biraz tavsiye verirseniz minnettar kalırım size
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için ben de penye kilot giydiriyorum ama çıplakken daha iyi fark ediyor. birkaç kere Duşakabin de denk geldi. kesik kesik işedi eliyle tutmaya çalıştıMerhaba,WC egitimi hakkında yazmak istedim size,ben oğluma külot bez giydiriyordum, alıştırma külodu da bez gibi olduğu için ayırt edememişti ve yapmaya devam ediyordu,penye külot giydirdim yine devam etti,bende altı çıplak bıraktım evde,yani biraz sansürsüz gezdi ama o sıra çişini yapamıyordu illaki tutuyordu pipisini ya da poposunu hemen klozete koşuyordu,isterseniz sizde böyle bir deneyin.birde madem bez bırakma yoluna girdiniz devam edin bence geri adım atmayın çocuk kararlı olduğunuzu görsün yoksa sonrası daha zor olur,kolay gelsin
Merhaba oğlunuz ne durumda acaba şimdi?bizimki 20-30 kelime ve dede gel,baba bak gibi iki cümlecikEndise etmeyin. Benim buyuk oglum da iki bucuk yas civari konustu. Simdi kucuk de iki bucuk yasinda ama henuz tam bir cümle yok. Kelimeler var sadece. Al, ver, giy, kalk, gel, git, muz .... soylenenleri anliyor ve yapiyorsa sorun yoktur. Birden konusur. Zaten doktorlar da sorun olmadigini soylemisler.
sonradan akranlarıyla arasında bir fark oldu mu peki?Bir komşumuzun oğlu 4 yaşından sonra konuşmaya başladı
Yok hayır açıkçası kardeşi oldu o konuşmaya başladıkça birlikte onunla başladı şuan gayet iyi konuşuyorsonradan akranlarıyla arasında bir fark oldu mu peki?
Merhaba yeğeninizde şimdi durum nedir acaba?Erkek yegenim 27 aylik. Oda ayni, konusamiyor. Hala, anne, babanne, Bay, kar, bebegim, alo vs.diyor ama o kadar. Erkek cocuklar gec konusurmus. Kendini konusmadan da cok guzel ifade ediyor, gun icinde neler yaptigini hareketlerle anlatiyor ve bizi de anliyor. Doktoru gelisiminde sorun olmadigini, gec konusacagini soyledi.
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için ben de penye kilot giydiriyorum ama çıplakken daha iyi fark ediyor. birkaç kere Duşakabin de denk geldi. kesik kesik işedi eliyle tutmaya çalıştıbiraz pis benimki her yerine sürüyor eliyle tutuyor sanki musluktan su akıyor gibi. Ama onu da deneyeyim. Yapmayıp tutuyor tutabilmesinde kontrol edebilmesinde sorun yok ama işte özellikle lazımlık klozet vs gidip yapmıyor. Oturarak işemiyor şişe falan tutayım dedim ona da izin vermiyor ayaktayken. Allah yardımcım olsun bakalım
Merhaba dil terapistinin konusur acele etmeyin demesine cok sasirdim. Genelde 24 aylikken en az 50 kelime konusmasini bekliyor dil terapistleri. Bence baska bir dil terapistine daha goturmenizde fayda olur.Merhabalar. 28 aylık oğlum konuşmuyor. Baba, teyze , gol ,attii(attım) dışında kelime de yok. İki yaşına doğru 20 aylıkken falan götürdüm dr a. Çocuk doktoru gelişimi iyi dedi. Çocuk gelişimciye götürdüm herşeyi normal dedi. Pedagog algıda ve oyun kurmada sorun yok dedi.Dil terapistine götürdüm konuşur acele etmeyin, sorun görünmüyor dedi.Bu uzmanların hepsi bu çocuğun motor gelişimi ilerde(hareketli ve durmuyor, merdiven çıkma zıplama tırmanma erken başladı) o sebeple de konuşmuyor olabilir dedi.
Her şeyi anlıyor, otizm belirtileri hiç yok. Bütün uzmanlar ekrandan uzak tutun dedi. Büyük kızımı da oğlumu da hiç ekrana maruz bırakmamıştım zaten. Tv , telefon falan bilmez izlemez. Peki bu çocuk neden konuşmuyor? Yapabileceğim ne var artık? Bol konuşun dediler zaten evde hiç sessizlik olmuyor ki. 6 buçuk yaş abla var sessizlik ne mümkün
Çocuğu,yeğeni,tanıdığı vs bu durumda olup da konuşan var mı ?nasıl bir yol izlediniz? İnanın artık kime götüreceğim, kime danışacağım bilmiyorum
Şu an durum nedir ilerleme varmıBenim oglum 4 yaşında anne aba ede inci cis suya bu diyor hastaneye götürdüm cocuk gelişimine gayet iyi çıktı ama cok üzülüyorum bu duruma
Yine sizinki kelime ve cümle kuabiliyormus bence endise etmeyin ilk çocuğum 4 yaşında tam konuştu ama yasayan biri olarak anlıyorum ve erken önlem eniyisi çünkü ilkokul zamannda çok zorluk cekmistik yaşıtları net konusurken bizimki bebek gibi konuşuyordu . eğitici kartlar ve kendi ayindaki cocuklarla iletisimi vakit gecirmesi çok önemli buyuzden krese göndermiştim.yani sizin konusmaniz fayda değil yasitlariyla konusmasi önemli onun disinda cizgfilm izlemek karsiliksiz iletişim oldugundanda olumsuz etkiliyormus çünkü izliyor karşılıklı bi konusma yok . onun yerine çocuk şarkıları dinletin.ve konusamiyor demeyin.konusurken ağzına değil gozlerine bakın .anlamadginizda anlıyorum demeyin ki cabalasin.biraz karışık oldu yanitim.ozamanlar doktorun tavsiyeler iydi.ve 4 yasinda basladi konusmaya.sizinki daha erken konussun insalahMerhabalar. 28 aylık oğlum konuşmuyor. Baba, teyze , gol ,attii(attım) dışında kelime de yok. İki yaşına doğru 20 aylıkken falan götürdüm dr a. Çocuk doktoru gelişimi iyi dedi. Çocuk gelişimciye götürdüm herşeyi normal dedi. Pedagog algıda ve oyun kurmada sorun yok dedi.Dil terapistine götürdüm konuşur acele etmeyin, sorun görünmüyor dedi.Bu uzmanların hepsi bu çocuğun motor gelişimi ilerde(hareketli ve durmuyor, merdiven çıkma zıplama tırmanma erken başladı) o sebeple de konuşmuyor olabilir dedi.
Her şeyi anlıyor, otizm belirtileri hiç yok. Bütün uzmanlar ekrandan uzak tutun dedi. Büyük kızımı da oğlumu da hiç ekrana maruz bırakmamıştım zaten. Tv , telefon falan bilmez izlemez. Peki bu çocuk neden konuşmuyor? Yapabileceğim ne var artık? Bol konuşun dediler zaten evde hiç sessizlik olmuyor ki. 6 buçuk yaş abla var sessizlik ne mümkün
Çocuğu,yeğeni,tanıdığı vs bu durumda olup da konuşan var mı ?nasıl bir yol izlediniz? İnanın artık kime götüreceğim, kime danışacağım bilmiyorum