28 aylık oğlum konuşmuyor

Çok teşekkür ederim siz de bir yola girmişsiniz inşallah kısa sürede yaşıtlarını yakalar biz de dil terapisine başlayacağız.daha doğrusu önce özel eğitim derslerine sonra dil terapisine. Oyunla öğrenebilmesi için.
Çiş eğitimi için de bir haftayı hemen çöpe atmak istemiyorum ama iki üç gün daha ilerleme olmazsa erteleyeceğim mecburen. Ama 32 aylık oldu kışa kalırsa soğuk, sonrası da çok geç. Ekim gibi mi tekrardan denesem bilemiyorum. Ablam annem de sabret daha yeni başladın diyor. Çocuk oturmuyor ki yaa. Zorla oturtmak istemiyorum. Kandırıp ikna edince de oturup tutuyor. Kalkınca yapıyor. Ayakta da denedim ama yapmıyor

Merhaba,WC egitimi hakkında yazmak istedim size,ben oğluma külot bez giydiriyordum, alıştırma külodu da bez gibi olduğu için ayırt edememişti ve yapmaya devam ediyordu,penye külot giydirdim yine devam etti,bende altı çıplak bıraktım evde,yani biraz sansürsüz gezdi ama o sıra çişini yapamıyordu illaki tutuyordu pipisini ya da poposunu hemen klozete koşuyordu,isterseniz sizde böyle bir deneyin.birde madem bez bırakma yoluna girdiniz devam edin bence geri adım atmayın çocuk kararlı olduğunuzu görsün yoksa sonrası daha zor olur,kolay gelsin

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için ben de penye kilot giydiriyorum ama çıplakken daha iyi fark ediyor. birkaç kere Duşakabin de denk geldi. kesik kesik işedi eliyle tutmaya çalıştı biraz pis benimki her yerine sürüyor eliyle tutuyor sanki musluktan su akıyor gibi. Ama onu da deneyeyim. Yapmayıp tutuyor tutabilmesinde kontrol edebilmesinde sorun yok ama işte özellikle lazımlık klozet vs gidip yapmıyor. Oturarak işemiyor şişe falan tutayım dedim ona da izin vermiyor ayaktayken. Allah yardımcım olsun bakalım

Merhaba oğlunuz ne durumda acaba şimdi?bizimki 20-30 kelime ve dede gel,baba bak gibi iki cümlecik

Merhaba yeğeninizde şimdi durum nedir acaba?

amin amin,Suluyor demek etrafı annesi,ben sonraki aşama olarak alaturka tuvalete oturtup suyu falan açtım oynarken falan çişini yaptı suyla yıkadı etrafını falan derken heveslendi,sonrasında da zaten doğru WCkolay gelsin şimdiden

Merhaba dil terapistinin konusur acele etmeyin demesine cok sasirdim. Genelde 24 aylikken en az 50 kelime konusmasini bekliyor dil terapistleri. Bence baska bir dil terapistine daha goturmenizde fayda olur.

Yine sizinki kelime ve cümle kuabiliyormus bence endise etmeyin ilk çocuğum 4 yaşında tam konuştu ama yasayan biri olarak anlıyorum ve erken önlem eniyisi çünkü ilkokul zamannda çok zorluk cekmistik yaşıtları net konusurken bizimki bebek gibi konuşuyordu . eğitici kartlar ve kendi ayindaki cocuklarla iletisimi vakit gecirmesi çok önemli buyuzden krese göndermiştim.yani sizin konusmaniz fayda değil yasitlariyla konusmasi önemli onun disinda cizgfilm izlemek karsiliksiz iletişim oldugundanda olumsuz etkiliyormus çünkü izliyor karşılıklı bi konusma yok . onun yerine çocuk şarkıları dinletin.ve konusamiyor demeyin.konusurken ağzına değil gozlerine bakın .anlamadginizda anlıyorum demeyin ki cabalasin.biraz karışık oldu yanitim.ozamanlar doktorun tavsiyeler iydi.ve 4 yasinda basladi konusmaya.sizinki daha erken konussun insalah

İş arkadaşımın oğlu 3 yaşındayken Tek tük konuşuyordu ve söylediklerini sadece annesi anlayabiliyodu.4 yaşına doğru ancak Normal konuşmaya başladı. Diğer kardeşleri de hep öyle geç konuşmuş. Kreş gerçekten işe yarıyor. Bir de istediği şeyleri hemen anlayıp yapmayın. Anlasanız bile söylemesi için anlamamış gibi davranın. Konuşmaya teşvik edici kitaplarda ile yarıyor. Soru sorarak ilerliyorsunuz kitap boyunca - ki bunları denemişsinizdir zaten - uzmanlar sorun yok diyorsa kafaya takmayın bence. Mutlaka konuşur. Biraz sussa da kafa dinlesem dersiniz sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…