- 14 Ekim 2012
- 2.413
- 2.879
- 358
Çok teşekkür ederim siz de bir yola girmişsiniz inşallah kısa sürede yaşıtlarını yakalarHala yakalayamadı.. Daha çok "yemiycem, oynamıcam, gelmicem" gibi kelimeleri kullanıyor.. Ama jest mimik aşırı arttı.. Dil terapisti bu noktadan sonra cümleler bekleriz dedi.. Bekliyoruz
Bide randımanlı gidemedik terapiste yaz geldi geleli.. O da etkiledi mi bilemem.. Ama ıletısım olarak guclu Bı ıletısımımız oldu.. Eylulde kreşe baslıcak.. Oradan umutluyum
Tuvalet egıtımı verdıgınızı okudum.. Bizimki hala ne çiş ne kaka diyor.. 1 ayı geride bıraktık.. İlk baslarda cok zordu.. Her cocugun olayı algılaması kavraması farklıdır.. Bız daha yenı yenı uzun uzun çiş tutmalara basladık.. Kakayı hala klozete yapcanı anlamadı.. Kıcına yapıyor ama saklanıo, evde Bı yer belirledi oraya gıdıp yapıyor.. Ikna etmek asırı zor.. Bılıorm ben telkin ede ede Bı gun oraya kakasını da yapcak.. Çiş soyleme huyu da yok.. Ben saatini anlıorm ve goturuyorm.. Bu ara klozete merak saldı.. Bide eger lazımlıga oturuyorsa ayakta işetin derim.. Biz oyle yaptık sımdı ben git çişini yap deyınce gıdıp alıo lazımlıgın plastıgını pipisine tutuyor kendi işeyip klozete döküp, by by yapıo ve sifonu cekıo.. Olaya onu dahil etmeniz lazım.. Genelde sifonu cekmeyı cok sevıolar.. Ama ayakta işetirseniz de kaka için oturması gerektıgınde zorlanabılırsnz.. Bız eylulde kreşe baslıcamız için ben bıraz relax davrandım.. Ama siz işe de baslıcakmıssnz, ama unutmayın bu bir süreç ve 3 ay 6 ay bıle sürebılıo.. Yenı Bı alıskanlık edınıyorlar kolay degıl.. Umarım basarırsnz, kolay gelsin![]()
![Revolving hearts :revolving_hearts: 💞](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f49e.png)
Çiş eğitimi için de bir haftayı hemen çöpe atmak istemiyorum ama iki üç gün daha ilerleme olmazsa erteleyeceğim mecburen. Ama 32 aylık oldu kışa kalırsa soğuk, sonrası da çok geç. Ekim gibi mi tekrardan denesem bilemiyorum. Ablam annem de sabret daha yeni başladın diyor. Çocuk oturmuyor ki yaa. Zorla oturtmak istemiyorum. Kandırıp ikna edince de oturup tutuyor. Kalkınca yapıyor. Ayakta da denedim ama yapmıyor