28 aylık oğlum konuşmuyor

Ben de eğitim derslerinden bunu hatırlıyorum gelişim süreçleri nöbetleşe ilerliyor. Bol bol konuşuyoruz. Anneanne bakıyor ben öğretmenim yarım gün çalışıyorum ve ona da söyledim suyu işaret edince su mu istiyorsun, ayakkabı getirince şimdi hava çok soğuk çıkamayız gibi dönüşler veriyoruz. Anneanne sürekli konuşuyor şimdi çorbanı koyuyorum acıktın mı vs gibi. Teşekkür ederim ilginize

Kreşe gönderin. Benimki birkac ay sonra bülbül gibi sakimaya başlamıştı. Büyük ihtimalle konuşmaya gerek duymuyor kendini bir şekilde sessizce ifade etmeye çalışmış.
Kreş değil de oyun grubu düşünüyorum aslında Eylül de

Zihinsel gelişimi, dikkat süresini negatif etkilediği ortaya konuldu.
Yalnız birlikte izler ve üzerine konuşursanız farklı olabilir.ama çocuğu ekran karşısında bırakmak ciddi biçimde tehlikeli.
Evet anladım bunu biliyordum. O da konuşmasına etki ediyor. Ben de mümkün olduğunca hiç açmamaya çalışayım

Farkında olmasakta tek bir noktaya sabitlenip çevresi ile izledigi süre boyunca iletişimi koparıyor. Bazi cocuklari cok erken yasta saatlerce tv basinda birakinca insanlarla iletisim kurmuyor, konusma geriligi, zeka gelişimi, oyun kuramama oynayama, dikkat bozuklugu vs hepsinde olumsuz etkisi olabiliyor. Yoksa gün içerisinde izlenen 5-10 dk dan birsey olmaz elbette. Herşeyin fazlası zarar mantığı. Bir de videolarda çocuklarla birebir iletişim kurulmadığı için de çocukta konuşma becerisi gelişmiyor. Soru soran çocuktan cevap bekleyen biri olmadığı için. Ve sürekli değişen ekran görüntülerinden çocuklarda odaklanma da sorunlarida ileride olabiliyor.

Erkek çocukları daha geç konuşuyor bence sizinkinde sıkıntı yok. Bu işin akışını doğal yollarla hızlandırabilirsiniz bence, oyun grubu veya kreş düşünmez misiniz? Bir de şarkı söylemeyi tavsiye ederim alıcaksınız bugün şarkı söylicez diceksiniz, çocuk şarkısı açın tercihhen içinde el çırpmalı olanlar olsun. Bak her el çırpışta bir kelime söylicez diceksiniz, şarkı söylemeyi öğreticeksiniz yani:) Bunu bir deneyin.

İstanbul dayım. Oyun grubu düşündüm de çok uçuk fiyatlar verdiler. Maddi olarak borçlar azalsın diye Eylül ü bekleyelim diye karar verdik

Yani aslında bu yaş çocukları genel olarak cümle bile kurmaya başlıyorlar boşuna endişe etmedim. Bazı doktorlar da mutlaka bu yaşlarda konuşma olmalı diyor.Tabii ki gözlemlendiğinde zekayla ilgili bir problem yok çok şükür çünkü her şeyi çok iyi anlıyor

Saolun teşekkür ederim aslında oyun oynamayı ilgiyi daha çok seviyor oğlum bazen de açıyoruz tv. Abileri de izliyorlar büyüdüler ama onlarında küçüğünde daha az hatta hiç izlememelerini sağlamaya çalışacağım. Cvp verdiğiniz için teşekkür ederim tekrar

Benim kızımda o aylarda kurmamıştı cümle. Ama şimdi susturamıyoruz

Böyle birkaç kişiden duydum bir gün bir kalktı konuşmaya başladı vs diye. İnanın böyle ümit etmeye çok ihtiyacım var.Kendim öğretmenim eğitimciyim çoğu şeyi biliyorum fakat konu kendi çocuğunuz olunca insanın aklında sürekli acabalar oluyor Çoğu şeyi anlamamaya çalışıyoruz yaptığımız şeyleri anlatıyoruz inşallah bir gün konuşacak diye bekliyorum. Anne demiyor. Teyze baba diyor . Rüyalarımda anne dediğini görüyorum

Evet en iyi oyun ve şarkıyla öğreniyorlar.

İnşallah bir sus artık dediğim günler gelir benim de :)

Erkek cocuklari genelde gec konusuyor. Bir de isaretlerle anlattigi her seyi anlayip ihtiyaclarini gideriyorsanoz ko usmaya zahmet etmiyor da olabilir. Anlamiyormus gibi yapip konusmaya tesvik edin eger oyleyse.

Harikasınız.
Dipnot: Kizim öyle tatlı konuşuyordu ki küçükken. 4 harfi enteresan şekilde birbiri ile karıştırıyordu. B harfi yerine L diyordu. Kelimeler o kadarkarmon corman oluyordu ki. Sadece ailimizdekiler çok iyi anlıyordu. Konuşma terapisti ile çözdük. Konunuzu okuyunca o günleri özledim nedense.

Yok ekranın dil gelişimine bazen olumlu katkıları bile olabiliyor. Kelime dağarcığı vs. Fakat uzun süreli etkilerine bakıldığında dikkat dağınıklığı, atipik otizm, öğrenme güçlüğü gibi etkileri var. Bir de otizme yatkınlık varsa ekran tetikliyor

Aslında şarkıları da çok seviyor ben söylerken dinliyor oynuyor. çok sık yapmıyoruz. Haklısınız hem eglenir hem de zamanla kendisi de söylemeye başlayabilir. Bunu sık sık yapacağım teşekkür ederim

Bekleyin ,benimki de gec konustu ,bosa korkmuştum, simdi susmuyor ve cok zeki ,3 yaşından sonra konustu

O günlere özlem hiç bitmiyor. Hala kızımın videolarını açıp sürekli seyrederiz. O günlerin tadını çıkarmak lazım. Allah bağışlasın yavrunuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…