28 aylık oğlum beni tekrarlıyor

Fatmanur99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2022
9
3
1
25
Merhabalar, oğlum 28 aylık ve sürekli söylediklerimi, sorduğum soruları tekrarliyor. Daha önce topu ayağıyla vurmuyordu veya vuramiyordu şuan vuruyor göz teması da kuruyor. Oğlum bunu getir veya bunu babana götür dediğimde götürüyor. Nadiren götürmüyor. İsmiyle seslendigimde nadiren bakıyor ama bı tık sesimi yukseltince veya farklı bı ses tonuyla seslenince hemen bakiyor. Parmakla bir şeyi göstermiyor. Bu senin diyince bu senin diyor sen ben kavramını tam oturtamadik. Yoğun bı televizyon ve telefon düşkünüydü iki hafta oldu keseli hiç vermiyorum şuan daha iyi ama sadece göze batan sürekli beni tekrar etmesi. Beni ürkütüyor. Çocuk psikiyatrisine randevu aldım ama buraya da yazmak istedim çünkü tecrübe sahibi çok fazla anne var. Lütfen cevap verin ekolali ve otizm çıkıyor karşıma sürekli. Kendimi çok suçluyorum.

8 yaşındaki yeğenim hafif otizm ve eko tekrarı çok fazla vardı özel eğitime gidiyor baya düzelme var telefon tablet tv kesinlikle hayatınızdan çıkmalı daha çok küçük otizm olmayadabilir yeğenim 28 aylikken hiç konusmuyordu. En iyisini doktorlar bilir tabi ekstra destek ve eğitimle çabuk toparlayabilirsiniz gibi

En kısa sürede doktor görsün
Ne yazık ki telefon ve tablet otizm benzeri semptomlar yapabiliyor kaç aylıktan beri ve günde ne kadar izliyor? Nolur ağlasa da ortalığı yıksa da yemek yemese de vermeyin
Oncelikle yorumunuz için çok teşekkürlerhiç bir şekilde vermiyorum tabii ilk zamanlar uykudan televizyon açalım diye agliyip uyaniyordu çok zor bı donemdi ama şuan o da istemiyor çok şükür. Ya ben 2 yaşına geldiği zaman hafiften gözüme batıyordu sürekli cevremdeki kişilere soruyordum ve çocuk gayet normal dediler. Tabi benim aklımı hala kurcalamaya devam ediyordu. Bende biraz internette araştırdım ve sonra doktorumuza söyledim o da tablet telefon televizyon kesinlikle izlemesin dedi. Ondaj sonra kestim zaten hepsini. Aslında bu konuda kendimi kötü hissediyorum çünkü 6 aylıkken telefon aciyordum o izlerken bende yediriyordum. Bakalım inşallah çok ciddi boyutta bişey çıkmaz.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet inşallah çok ciddi boyutta değildir çünkü şuan sadece ekolali var. Peki yegeniniz artık birebir konuşuyor mu mesela soruya soruyla yanıt vermek yerine soruyu cevaplıyor mu?

Tek sorun söylediklerinizi tekrar etmesiyse geçici bir durum olabilir diye düşünüyorum bi arkadaşın oğlu öyleydi onlara misafirliğe gittiğimizde çocuğun annesini sürekli tekrarlaması dikkatimi çekmişti ama gülümsüyordu özellikle yapıyor gibiydi, şuan 4.5 yaşına geldi çocuk normal ,o durum kaybolmuş. Ama başka garip durumlar gözlemliyorsanız bilmiyorum.. uzman görsün ne diyecek bakalım.. içinizi ferah tutun ,iletişime yönelik oyunlarla sanal ortamdan uzak tutarak gözlemleyin

Peki çok teşekkür ediyorum. Evet görünecegiz. Biraz da olsa içimi rahatlattı yorumlarınız tabiii uzman görüşü de çok önemli gelişmeleri yazacağım tekrar. Yorumlarınızı esirgemediginiz için size de çok teşekkür ediyorum

Televizyon ve telefon beyin donduruyor. Muhtemelen uyaran eksikliğinden bu haldedir çocuk

Arada bazen kaciyor nasılsın diyor mesela iyiyim sen nasılsın diyince oda iyiyim sen nasılsın diyor bazen annesini tekrarlıyor yolda komsu filan gorunce kaynanama gidiyoz diyor babaanneme gidiyoruz demiyor yani ama bunlar epey azalmis durumda bi donem asiriydi suan genel manada hiç susmadan çok mantıklı cevaplar vererek normal birey şeklinde konuşuyor

Harika gerçekten umarım daha fazla ilerleme sağlar ve geçer inşallah oğlumda da

Bu tekrarlama ve seslenildiği zaman bakmama durumları otizm de görülen etkiler. Pedagog yardımı ile atlatırsınız inşAllah.

Merhaba acaba ekolaliyi atlattiniz mi benim oğlum da 4 yaşında ve tekrar etmesi var

Merhaba benim oğlumda da sürekli tekrarlma var oğlunuz ne durumda şuan yardımcı olur musunuz 2.5 yaşında oğlum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…