- 30 Kasım 2022
- 9
- 3
- 1
- 25
- Konu Sahibi Fatmanur99
-
8 yaşındaki yeğenim hafif otizm ve eko tekrarı çok fazla vardı özel eğitime gidiyor baya düzelme var telefon tablet tv kesinlikle hayatınızdan çıkmalı daha çok küçük otizm olmayadabilir yeğenim 28 aylikken hiç konusmuyordu. En iyisini doktorlar bilir tabi ekstra destek ve eğitimle çabuk toparlayabilirsiniz gibi
Oncelikle yorumunuz için çok teşekkürlerEn kısa sürede doktor görsün
Ne yazık ki telefon ve tablet otizm benzeri semptomlar yapabiliyorkaç aylıktan beri ve günde ne kadar izliyor? Nolur ağlasa da ortalığı yıksa da yemek yemese de vermeyin
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet inşallah çok ciddi boyutta değildir çünkü şuan sadece ekolali var. Peki yegeniniz artık birebir konuşuyor mu mesela soruya soruyla yanıt vermek yerine soruyu cevaplıyor mu?8 yaşındaki yeğenim hafif otizm ve eko tekrarı çok fazla vardı özel eğitime gidiyor baya düzelme var telefon tablet tv kesinlikle hayatınızdan çıkmalı daha çok küçük otizm olmayadabilir yeğenim 28 aylikken hiç konusmuyordu. En iyisini doktorlar bilir tabi ekstra destek ve eğitimle çabuk toparlayabilirsiniz gibi
Peki çok teşekkür ediyorum. Evet görünecegiz. Biraz da olsa içimi rahatlattı yorumlarınızTek sorun söylediklerinizi tekrar etmesiyse geçici bir durum olabilir diye düşünüyorum bi arkadaşın oğlu öyleydi onlara misafirliğe gittiğimizde çocuğun annesini sürekli tekrarlaması dikkatimi çekmişti ama gülümsüyordu özellikle yapıyor gibiydi, şuan 4.5 yaşına geldi çocuk normal ,o durum kaybolmuş. Ama başka garip durumlar gözlemliyorsanız bilmiyorum.. uzman görsün ne diyecek bakalım.. içinizi ferah tutun ,iletişime yönelik oyunlarla sanal ortamdan uzak tutarak gözlemleyin
Televizyon ve telefon beyin donduruyor. Muhtemelen uyaran eksikliğinden bu haldedir çocukMerhabalar, oğlum 28 aylık ve sürekli söylediklerimi, sorduğum soruları tekrarliyor. Daha önce topu ayağıyla vurmuyordu veya vuramiyordu şuan vuruyor göz teması da kuruyor. Oğlum bunu getir veya bunu babana götür dediğimde götürüyor. Nadiren götürmüyor. İsmiyle seslendigimde nadiren bakıyor ama bı tık sesimi yukseltince veya farklı bı ses tonuyla seslenince hemen bakiyor. Parmakla bir şeyi göstermiyor. Bu senin diyince bu senin diyor sen ben kavramını tam oturtamadik. Yoğun bı televizyon ve telefon düşkünüydü iki hafta oldu keseli hiç vermiyorum şuan daha iyi ama sadece göze batan sürekli beni tekrar etmesi. Beni ürkütüyor. Çocuk psikiyatrisine randevu aldım ama buraya da yazmak istedim çünkü tecrübe sahibi çok fazla anne var. Lütfen cevap verinekolali ve otizm çıkıyor karşıma sürekli. Kendimi çok suçluyorum.
Televizyon ve telefon beyin donduruyor. Muhtemelen uyaran eksikliğinden bu haldedir
TeşekkürlerTelevizyon ve telefon beyin donduruyor. Muhtemelen uyaran eksikliğinden bu haldedir çocuk
Arada bazen kaciyor nasılsın diyor mesela iyiyim sen nasılsın diyince oda iyiyim sen nasılsın diyor bazen annesini tekrarlıyor yolda komsu filan gorunce kaynanama gidiyoz diyor babaanneme gidiyoruz demiyor yani ama bunlar epey azalmis durumda bi donem asiriydi suan genel manada hiç susmadan çok mantıklı cevaplar vererek normal birey şeklinde konuşuyorYorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet inşallah çok ciddi boyutta değildir çünkü şuan sadece ekolali var. Peki yegeniniz artık birebir konuşuyor mu mesela soruya soruyla yanıt vermek yerine soruyu cevaplıyor mu?
Harika gerçektenArada bazen kaciyor nasılsın diyor mesela iyiyim sen nasılsın diyince oda iyiyim sen nasılsın diyor bazen annesini tekrarlıyor yolda komsu filan gorunce kaynanama gidiyoz diyor babaanneme gidiyoruz demiyor yani ama bunlar epey azalmis durumda bi donem asiriydi suan genel manada hiç susmadan çok mantıklı cevaplar vererek normal birey şeklinde konuşuyor
Bu tekrarlama ve seslenildiği zaman bakmama durumları otizm de görülen etkiler. Pedagog yardımı ile atlatırsınız inşAllah.Merhabalar, oğlum 28 aylık ve sürekli söylediklerimi, sorduğum soruları tekrarliyor. Daha önce topu ayağıyla vurmuyordu veya vuramiyordu şuan vuruyor göz teması da kuruyor. Oğlum bunu getir veya bunu babana götür dediğimde götürüyor. Nadiren götürmüyor. İsmiyle seslendigimde nadiren bakıyor ama bı tık sesimi yukseltince veya farklı bı ses tonuyla seslenince hemen bakiyor. Parmakla bir şeyi göstermiyor. Bu senin diyince bu senin diyor sen ben kavramını tam oturtamadik. Yoğun bı televizyon ve telefon düşkünüydü iki hafta oldu keseli hiç vermiyorum şuan daha iyi ama sadece göze batan sürekli beni tekrar etmesi. Beni ürkütüyor. Çocuk psikiyatrisine randevu aldım ama buraya da yazmak istedim çünkü tecrübe sahibi çok fazla anne var. Lütfen cevap verinekolali ve otizm çıkıyor karşıma sürekli. Kendimi çok suçluyorum.
İnşallah çok teşekkür ediyorum yorumunuz içinBu tekrarlama ve seslenildiği zaman bakmama durumları otizm de görülen etkiler. Pedagog yardımı ile atlatırsınız inşAllah.
Merhaba benimde oğlumda var süreç nasıl şuan hala tekrar varmiMerhaba acaba ekolaliyi atlattiniz mi benim oğlum da 4 yaşında ve tekrar etmesi var
Merhabalar, oğlum 28 aylık ve sürekli söylediklerimi, sorduğum soruları tekrarliyor. Daha önce topu ayağıyla vurmuyordu veya vuramiyordu şuan vuruyor göz teması da kuruyor. Oğlum bunu getir veya bunu babana götür dediğimde götürüyor. Nadiren götürmüyor. İsmiyle seslendigimde nadiren bakıyor ama bı tık sesimi yukseltince veya farklı bı ses tonuyla seslenince hemen bakiyor. Parmakla bir şeyi göstermiyor. Bu senin diyince bu senin diyor sen ben kavramını tam oturtamadik. Yoğun bı televizyon ve telefon düşkünüydü iki hafta oldu keseli hiç vermiyorum şuan daha iyi ama sadece göze batan sürekli beni tekrar etmesi. Beni ürkütüyor. Çocuk psikiyatrisine randevu aldım ama buraya da yazmak istedim çünkü tecrübe sahibi çok fazla anne var. Lütfen cevap verinekolali ve otizm çıkıyor karşıma sürekli. Kendimi çok suçluyorum
Merhaba benim oğlumda da sürekli tekrarlma var oğlunuz ne durumda şuan yardımcı olur musunuz 2.5 yaşında oğlumMerhabalar, oğlum 28 aylık ve sürekli söylediklerimi, sorduğum soruları tekrarliyor. Daha önce topu ayağıyla vurmuyordu veya vuramiyordu şuan vuruyor göz teması da kuruyor. Oğlum bunu getir veya bunu babana götür dediğimde götürüyor. Nadiren götürmüyor. İsmiyle seslendigimde nadiren bakıyor ama bı tık sesimi yukseltince veya farklı bı ses tonuyla seslenince hemen bakiyor. Parmakla bir şeyi göstermiyor. Bu senin diyince bu senin diyor sen ben kavramını tam oturtamadik. Yoğun bı televizyon ve telefon düşkünüydü iki hafta oldu keseli hiç vermiyorum şuan daha iyi ama sadece göze batan sürekli beni tekrar etmesi. Beni ürkütüyor. Çocuk psikiyatrisine randevu aldım ama buraya da yazmak istedim çünkü tecrübe sahibi çok fazla anne var. Lütfen cevap verinekolali ve otizm çıkıyor karşıma sürekli. Kendimi çok suçluyorum.
Merhaba ben kreşe gönderiyorum ve herşey çok güzel oldu tekrar etmesi bitti ve artık çok sosyalMerhaba benimde oğlumda var süreç nasıl şuan hala tekrar varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?