Kitap okumak. Akranlarıyla vakit geçirmesini sağlamak. Oyunlarla iletişim kurmaya çalışmak. Görsel kartlar var bebeğimin ilk kelimeleri diye. Resimler var bol bol. Zürafa. Kedi. Köpek gibi onları gösterebilirsin. Birkaç tane eline alıp bunların hangisi kedi göster bana ? Afferin kızımaa. Peki kediler nasıl ses çıkarır? Miyavv miyavv. Kediler miyav deer gibii. Karşılıklı diyalog kuracağınız oyunlar oynayabilirsiniz. Başta hepsini sizin söylemeniz, sizin göstermeniz gerekse de zamanla o da alışacak, öğrenecektir. Bu şekilde dikkatini oyunla çekin daha çok. Şekilli şu bul tak tarzı seyleri de kullanabilirsin motor gelişimine çok faydalı. Bak annecim bu üçgen. Bu kırmızı üçgen. Bunu nereye atalım ? Gel bak şuraya olur gibii. Hadi gel deneyeliim. Evet annecim afferin sanaa. Hadi bana sarı bir oyuncak ver. Hayır annecim bu kırmızı. Bak bu sarı. Gel sarıları atalım. Bu sarı kalp, bu sarı daire gibi oyunla karşılıklı sohbet halinde olabilirsin. Çocukların öğrenme dili de bence oyun. Aktif oluyorlar. Kafaları sende oluyorlar. Etkin dinliyorlar. Karşılıklı etkileşim kurmaya çok daha açık oluyorlar yani. Her seyi oyuna cevirebilirsin. Bir de sen yemek yaparken mutfakta da, ona mıknatıslı hayvanlar , mıknatıslı sayılar gibi seylerden verebilirsin. O da onlarla uğraşır. Hemen sıkılmaması adına o esnada da sohbet edebilirsin. Annecim maymun nerede? Aa sen kediyi mi taktıın. Cok güzel olmuş gibii. Bir de bu kadar ufak çocuklara abartılı tepkiler vermek, ağzı daha açık, dudak hareketlerini daha net göreceği şekilde konuşmak, daha sakin konuşmak daha teşvik edici oluyor… konusan kaktüs tarzı oyuncaklardan alabilirsin. Dediğini tekrar ediyor ya o da bence tesvik ediyor. Özellikle kırmızı araba, sarı top gibi konuşmaya teşvik ederken kullanabilirsin. Daha fazla duymasını, onun da tekrarlamasına teşvik edebilir. Baktın dikkatini daha çok dağıtıyor, kaldırırsın. Bu kimisinde etkili olurken kimisinde olmayabiliyor. Çocuğa göre karar vermelisin… uyumadan önce kitap okumak, kitap sayfalarını incelemek hatta bazen sayfalara bakıp kendin hikaye uydurmak… bak burada kırmızı bir kuş varmıış. Kuşun ağaçta yuvası varmış. Kuşlar ağaçlarda yuva yaparlar. Şurada da bir tavsan varmış. Tavsanlar havuç yer. Bak bu havuç.. gibi. Senin onun dikkatini çekecek sekilde kitap okuman onun da tekrarlamasına sebep olabilir. Aynı kitabı ertesi gün tekrar alabilirsin mesela. Ben tavşanı bulamıyorum. Tavsan burada nerede gibii sorular yöneltebilirsin. 2 yaş için yaz sil etkinlik kitaplarını kullanabilirsin. 2 yaş dikkat setini alabilirsin. Hepsinin faydası olur