- 24 Mayıs 2019
- 1.155
- 442
- 25
- Konu Sahibi dilosssssss
Bir kelimeyi öğretirken agzınıza dokunun sonra onun agzına dokunun tekralayın dudagınızı görsün ve heceleri sesleri çıkarırken dudaklarınızı dogru şekilde hareket ettirin. Ben bu şekilde yapıyorum. Bi tnaıdıgımızın kızıda konuşmuyor deidler kız naz yapıyormuş oturdum ugraştım kız artık araba diyo bazı çocuklar çok fena bakıyo o konuşmadanda sen onu anlıyorsun o da konuşmamayı tercih ediyo rahat geliyo.Merhaba güzel anneler. Oğlum 19 aylık 9 aylıkken yürümeye başladı küçüklüğünden beri kayınvalidem bakıyordu ve ekran ile büyüdü neredeyse ama tv ye odaklanmıyor tv açıkken bile oyuncaklarıyla oynar. 2 3 ay önce dede mama meme diyordu ama unuttu söylemiyor artık şuan sadece baba gaga sese (teyze) ver ayy diyebiliyor kitaplar okuyorum pek oralı olmuyor göz teması kuruyor kaydıraktan kaymak istediğinde elimizden tutar merdiveninden çıkarın beni der gibi genelde bişey yapmamı istediğinde elimi tutar şunu yap der gibi ben sürekli konuşmaya çalışırım su mu içeceksin içireyim mi kek mi canın istedi açayımmı gibisinden ara ara parmak ucunda yürüyor ama düz (normal)de yürüyor katınpederim bir doktor ile görüşmüş 3 yasına kadar normal demiş Velhasıl kelam 1 aydır günde 1 saat falan tv izliyor gün içinde ne yapsam anlatmaya çalıyorum kem küm ediyor ama kelimeyi çıkaramıyor ağzından konuşması için ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim