• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2,5 YAŞINDA Kİ OĞLUM KONUŞMUYOR

Benim kızım 23 aylık konuşmuyor. Biz Almanyada yaşıyoruz kulağında enfeksiyon ve sıvı var diye Türkiye’ye gittik burada KBB doktorundan randevu alamadık diye Türkiye’de KBB doktoru geniz eti ve kulaktan sıvı alma ameliyatı yaptı. Çocuk doktoru kafası küçük dedi çocuk nörolojiye gönderdi çocuk nöroloji muayene etti konuşmamasına ve kafa küçüklüğüne takıldı bizi çocuk metabolizma, çocuk genetik, çocuk psikiyatri ve MR çekilmesi için yönlendirdi. Metabolizma temiz, genetik kromozom testi ve Microarray istedi ve çocuk Psikometrik analize gönderdi. Genetik testleri temiz psikometrik analizde sosyal ve dil gelişimi 17 aylık çıktı. Psikiyatri ekrana son verin tekrar değerlendiricem dedi. Ekrana son verdik. MR temiz çıktı. Kafa küçüklüğü ırsi yani. Ekran tamamen kalktı ortadan. Sürekli oyun oynuyoruz kitap okuyoruz günde 6 saat kreşe gidiyor ama tabii oradan Almanca alıyor bizle sadece Türkçe konuşabiliyor. Baba, dede, mama, ball(Almanca top demek top demiyor ball diyor), essen (yemek demek Almanca yemek yemek istediği zaman essen diyor) muz (mu diyor) köpeğe hav hav, kediye mii (miyav diyemiyor mi diyor) , git, gel, gitti, araba, süt, aç, bir, iki vs bunları diyor. Merdiven elimden tutup iner ve çıkar. Aç kapa al ver at getir götür bekle vs komutları yerine getiriyor. Parmakla işaret ediyor. Kitap okumayı ve okutmayı çok sevdiği için kitap okur gibi yapar yani mış gibi yapmayı biliyor. Bunca süreçten sonra benim anladığım bizim kız sadece 2 dil arasında büyüdüğü için ve bir dönem aşırı derecede ekrana maruz kaldığı için konuşması geriden geliyor yaşıtlarına göre.
2 dil.oldugi için degil aşırı ekranda. Dolayı olablr 0lamissiniz zaten biraz da akranlarla birebir oyunlar da olursa iyi olur umarım

2 dil.oldugi için degil aşırı ekranda. Dolayı olablr 0lamissiniz zaten biraz da akranlarla birebir oyunlar da olursa iyi olur umarım
zaten 1 seneden fazladır kreşe gidiyor kızım ekran kesince konuşması da gayet güzel ilerledi. ama iki dilden değildir demek saçma olur çünkü bu kanıtlanmış bir şey 2 dil ile büyüyen çocuklar geç konuşur. yani hem ekran hem 2 dil etkili oldu bizim kızın geç konuşmasnda. şu anda gayet güzel konuşması tam değil ama iyi durumda

zaten 1 seneden fazladır kreşe gidiyor kızım ekran kesince konuşması da gayet güzel ilerledi. ama iki dilden değildir demek saçma olur çünkü bu kanıtlanmış bir şey 2 dil ile büyüyen çocuklar geç konuşur. yani hem ekran hem 2 dil etkili oldu bizim kızın geç konuşmasnda. şu anda gayet güzel konuşması tam değil ama iyi durumda
Hanfendi ben de 2 dil ile büyütuyorum kanıtlanmış bir şey yok çalışmasını yaptım saçma olur demek yerine daha güzel cümleler kurulablr. Geçmiş olsun

Hanfendi ben de 2 dil ile büyütuyorum kanıtlanmış bir şey yok çalışmasını yaptım saçma olur demek yerine daha güzel cümleler kurulablr. Geçmiş olsun
Tamam ne güzel 2 dil ile büyütüyorsunuz. O zaman logopedi uzmanlarının konuşmalarını dinleyin. Bunu ben söylemiyorum moglideki pediyatri ve logopedi uzmanları bana söyledi. Yani çalışmayı ya da kanıtı ben değil uzmanlar söylüyor. Güzel cümleler kurma gibi bir derdim de yok sadece bana cevap verdiniz soru sordunuz ben de cevabı verdim o kadar. Aradan ne kadar zaman geçmiş cevap yazıyorsunuz verdiğim cevaptan da memnunu olmuyorsunuz. Kimsenin gönlünü yapmak zorunda değilim kusura bakmayın 🤷‍♀️

Tamam ne güzel 2 dil ile büyütüyorsunuz. O zaman logopedi uzmanlarının konuşmalarını dinleyin. Bunu ben söylemiyorum moglideki pediyatri ve logopedi uzmanları bana söyledi. Yani çalışmayı ya da kanıtı ben değil uzmanlar söylüyor. Güzel cümleler kurma gibi bir derdim de yok sadece bana cevap verdiniz soru sordunuz ben de cevabı verdim o kadar. Aradan ne kadar zaman geçmiş cevap yazıyorsunuz verdiğim cevaptan da memnunu olmuyorsunuz. Kimsenin gönlünü yapmak zorunda değilim kusura bakmayın 🤷‍♀️
Boş yapmayın TV izletcgnize cocugnzla ilgilenin o zaman. Sen tek dili doğru ver de Tv başından alıp 2. Verirsin mi deseydim??
Ben sabahtan aksama burda değilim senin gibi ondan geç cevap olmuş olabilir saçmalama diyeym madem ben de sizin gibi.

Boş yapmayın TV izletcgnize cocugnzla ilgilenin o zaman. Sen tek dili doğru ver de Tv başından alıp 2. Verirsin mi deseydim??
Ben sabahtan aksama burda değilim senin gibi ondan geç cevap olmuş olabilir saçmalama diyeym madem ben de sizin gibi.
😂😂😂😂
Hanımefendi benim çocuğum 17 aylıkken kreşe başladı çift dille büyümesi için. Günde 8 saat kreşe gidiyor. TV tüm gün izlemek falan 😂 sizin aşırı anlayışınızla benimki bir değil belli ki ☺️ benim aşırı dediğim günde 2 saatti ki şu an günde 1 saat bile izlemiyor. Ayrıca konuşuyor çocuk. 2. Yi de ben vermiyorum Almancayı Almanlardan öğreniyor. Boş yaptığım konuyu anlamadım ben pedagog ve logopedistlerle birebir Jugendamt ve moglide konuştuğum bilgiyi size aktardım. Yani sizin gibi internette okuduğum şeye dayanarak yorum yapmıyorum 😄 çok güldüm Allah da sizi güldürsün. Ayrıca Türkçenize hayran kaldım. Bana doğru düzgün dil eğitimi ver diyen kişinin Türkçesi cidden dillere destanmış 😬

Back