- Konu Sahibi Taze1ebeveyn
Merhaba bebeğiniz nasıl oldu aynı korkuları yaşıyorum benim oğlumda 7 aylık
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebeğiniz nasıl oldu benimde oğlum Nisan 20 doğumlu çocuk gelişimi mezunuyum 5 yıl özel eğitim öğretmenliği yaptım bebeğimdeki belirtileri gördükçe mahfoluyorum ismine bakmıyor aşırı hareketli duyu hassasiyeti olduğunu keşfettim ek gıda hiç bişey yemiyor beni babasını tanımıyor yabancılaması nadir oluyor yaptığım hiç bişeyi tekrarlamıyor artık emin oldum gibi nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum çok çaresiz hissediyorumHerkese merhaba, otizm tanısı almış çocuğu olan annelerden rica ediyorum lütfen cevap verir misiniz. Ve şuan bizimle aynı durumda olup çocuğu büyüyünce normale dönen annelerde cevap yazarsa sevinirim. Oğlum 7 mart doğumlu 4 aylık şuanda. Kucaktayken neredeyse hiç göz teması yok kıyafetlere etrafa vs bakıyor. Yatarkende yakından göz teması kurmuyor ama uzaktan dikkatini çekince yüzüne bakıyor insanların takip ediyor ama boş bakıyor gibi. Bazen çok nadir gülümser gibi oluyor ama çok küçük onuda yaparken gözünü kaçırıyor. Etrafındaki insanlara uzaktan kısa süreli bakıyor takip ediyor ama yanına gelince göz teması kurmuyor. 3 aylıkken daha çok ses çıkarırdı şuan çok az nadir ses çıkarıyor. Karşısına geçiyıruz konuşuyoruz tepki vermiyor gülmüyor ses çıkarmıyor. Kafaya çok takıyoruz artık delirmek üzereyiz. Eşimde bende öğretmeniz hatta eşim özel eğitim öğretmeni. Bu aylarda tanı koyulmuyor biliyoruz. Normal olmadığının da farkındayız ama yinede merak ediyoruz bu aylarda böyle olup sonradan otizm tanısı alan var mı yada sonradan normale dönen. Cevap verirseniz çok sevinirim. Allah herkesin çocuğuna sağlık güzel ömür versin.
Merhabalar. Beni babasini tanimiyor demistiniz ya, gülümsemiyor mu size? Saniyelik de olsa gülümsese yeter demisti bize doktorumuzBebeğiniz nasıl oldu benimde oğlum Nisan 20 doğumlu çocuk gelişimi mezunuyum 5 yıl özel eğitim öğretmenliği yaptım bebeğimdeki belirtileri gördükçe mahfoluyorum ismine bakmıyor aşırı hareketli duyu hassasiyeti olduğunu keşfettim ek gıda hiç bişey yemiyor beni babasını tanımıyor yabancılaması nadir oluyor yaptığım hiç bişeyi tekrarlamıyor artık emin oldum gibi nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum
Çok güler yüzlü hep güler göz temasıda var ama hareketlendikçe göz teması azalıyor gibi kendi başına takılmaya başlıyorMerhabalar. Beni babasini tanimiyor demistiniz ya, gülümsemiyor mu size? Saniyelik de olsa gülümsese yeter demisti bize dokto
Yani aslinda etraftaki nesneler dikkatini çektigi için çok normal bunun böyle olmasi. Sensory play gameler oynatin soguk su, ilik suya dokunsun. Limon koklasin. Hareketli-yavas bebek sarkilari dinlesin. Su an bunlarin hepsine ihtiyaci var. Ve bütün bunlari yaptiktan sonra Yani oyun bitince o tatmin olunca bir daha deneyin konusup göz göze gelmeyi, bize doktorumuzun önerisi bu sekildeydi :)Çok güler yüzlü hep güler göz temasıda var ama hareketlendikçe göz teması azalıyor gibi kendi başına takılmaya başlıyor
İsmine bakmıyor ve birşey öğrettiğimde öğrenemiyor en çok düşündürende buYani aslinda etraftaki nesneler dikkatini çektigi için çok normal bunun böyle olmasi. Sensory play gameler oynatin soguk su, ilik suya dokunsun. Limon koklasin. Hareketli-yavas bebek sarkilari dinlesin. Su an bunlarin hepsine ihtiyaci var. Ve bütün bunlari yaptiktan sonra Yani oyun bitince o tatmin olunca bir daha deneyin konusup göz göze gelmeyi, bize doktorumuzun önerisi bu sekildeydi :)
Sizin yaptıklarınızı tekrar etmiyor sanırım. Bizde de durum böyle. Sesler ne durumda nasıl sesler çıkarıyor. Aslında konu göz teması ve gülümseme değil bu tarif etmek için söyleniyor. Diğer bebekler Bi şekilde letişim kuruyor, insanın yüzüne bakıyor insanı izliyor, mimiklere tepki veriyor, konuşamasada sesler çıkarıyor, taklit ediyor ama bunların eksik olduğunu hissediyor insan. Kime anlatmaya çalışsan normal bişey yok diyor. Doktorlar bile aynı söylüyor.İsmine bakmıyor ve birşey öğrettiğimde öğrenemiyor en çok düşündürende bu
Tam olarak bu işte gerçekten anlatmak istediğim ses çıkarıyor bababa mama dede nene falan ama sürekli değil ama hiç beni tekrar etmiyor kafasını çeviriyor umrunda değil gibiSizin yaptıklarınızı tekrar etmiyor sanırım. Bizde de durum böyle. Sesler ne durumda nasıl sesler çıkarıyor. Aslında konu göz teması ve gülümseme değil bu tarif etmek için söyleniyor. Diğer bebekler Bi şekilde letişim kuruyor, insanın yüzüne bakıyor insanı izliyor, mimiklere tepki veriyor, konuşamasada sesler çıkarıyor, taklit ediyor ama bunların eksik olduğunu hissediyor insan. Kime anlatmaya çalışsan normal bişey yok diyor. Doktorlar bile aynı söylüyor.
Sizin bebiş ismine bakıyor mu benim oğlum bakmıyor hiçSizin yaptıklarınızı tekrar etmiyor sanırım. Bizde de durum böyle. Sesler ne durumda nasıl sesler çıkarıyor. Aslında konu göz teması ve gülümseme değil bu tarif etmek için söyleniyor. Diğer bebekler Bi şekilde letişim kuruyor, insanın yüzüne bakıyor insanı izliyor, mimiklere tepki veriyor, konuşamasada sesler çıkarıyor, taklit ediyor ama bunların eksik olduğunu hissediyor insan. Kime anlatmaya çalışsan normal bişey yok diyor. Doktorlar bile aynı söylüyor.
Bizimki 9 aylık bazen bababa falan diyor ama nadir diğer nene mama yok hiç neredeyse dıgı falan diyor bazen ve evet tekrar etmiyor ilgilenmiyor. Seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyor ama ismine tepki vermiyor bence. Çünkü seslere duyarlı yani bazen en ufak sese bakıyor. Bazen bağırsanda bakmıyor.Sizin bebiş ismine bakıyor mu benim oğlum bakmıyor hiç
Lutfen bir cocuk psikiyatristine goturun. Devletde de olur. Biz o sekilde teshisi aldik. Etraftakiler hic bisey bilmiyor. Bye bye, merhaba var mi? Siz gidince aglar mi mesela.Sizin yaptıklarınızı tekrar etmiyor sanırım. Bizde de durum böyle. Sesler ne durumda nasıl sesler çıkarıyor. Aslında konu göz teması ve gülümseme değil bu tarif etmek için söyleniyor. Diğer bebekler Bi şekilde letişim kuruyor, insanın yüzüne bakıyor insanı izliyor, mimiklere tepki veriyor, konuşamasada sesler çıkarıyor, taklit ediyor ama bunların eksik olduğunu hissediyor insan. Kime anlatmaya çalışsan normal bişey yok diyor. Doktorlar bile aynı söylüyor.
Gerci 9 aylikmis. Sanirim bye bye 1 yasina dogru gelisiyor.Lutfen bir cocuk psikiyatristine goturun. Devletde de olur. Biz o sekilde teshisi aldik. Etraftakiler hic bisey bilmiyor. Bye bye, merhaba var mi? Siz gidince aglar mi mesela.
Bazen ağlıyor gidince. Yalnız kalınca ağlıyor bazende ağlamıyor. Oturuyor. Sürünüyor emekliyor biyerlerden tutunup ayağa kalkıyor koltuk kenarlarından tutunarak yürüyor. Byby yapmıyor. Bazen heyecanla alkış yapıyor bir kaç gündür ama nadiren.Gerci 9 aylikmis. Sanirim bye bye 1 yasina dogru gelisiyor.
Kendi kendine oturabiliyor mu?
Sizin ne gibi belirtileri vardı kaç aylıkkenLutfen bir cocuk psikiyatristine goturun. Devletde de olur. Biz o sekilde teshisi aldik. Etraftakiler hic bisey bilmiyor. Bye bye, merhaba var mi? Siz gidince aglar mi mesela.
Merhaba.Sizin ne gibi belirtileri vardı kaç aylıkken
Benim oğlumda sürekli gülüyor herkese gülüyor yeter ki göz göze gelelim bide bazen acayip sakin oluyorMerhaba.
Takintili hareketler. (Ayaga kalktigi an kapilari kapatir acardi ama cok kere tekrarli)
Goz temasi vardi ama olmasi gerektigi gibi degilmis sonradan anladik. Hangi ayda oluyor bilmiyorum ama sizin yüzünüze sonra objeye sonra yine size bakmalı.
Sinirli mutsuz olduğunuzda anlamalı, biz bagirsak cagirsakta gulmeye devam ederdi.
Taklit 0.
Merhaba tekrar ben oğlumu psikiyatriye götürdüm doktor gelişim testi istedi tekrar gideceğiz ama ben artık eminim bişey olduğuna %90 otizmli kendimi toparlayamıyorum sürekli ağlıyorum Allah'ım kimseyi evladıyla sınamasınBizimki 9 aylık bazen bababa falan diyor ama nadir diğer nene mama yok hiç neredeyse dıgı falan diyor bazen ve evet tekrar etmiyor ilgilenmiyor. Seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyor ama ismine tepki vermiyor bence. Çünkü seslere duyarlı yani bazen en ufak sese bakıyor. Bazen bağırsanda bakmıyor.