• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 yaş yalnızlık çevre baskısı

Aklımda kalması diye yazıyorum.ben de mesela sokakta, minibüste, orada burada birkaç tane çocukla gezip duran kadınlar bu kadar kocayı nereden buluyor onu anlayamıyorum.😁 eee kadınlara bakıyorsun basma etekli, kilolu, ee belli ki eğitim seviyesi de çok yüksek değil.çalişmıyordur da.kızan da kızsın valla.kocakarı kılıklı, eğitimsiz kadınlar işte.bu kadar kocayı nasıl, nereden buluyorlar? Görücü usulü desen eee bizim çevremizde kalmadı.sadece bizim çevremizde mi kalmadı anlamıyorum ki.yoksa nasıl olacak iş hayatı yok, üniversite hayatı yok.ama bekar kadın da yok.valla ben bu işi anlamıyorum.bazen diyorum keşke bir de az buçuk cahil, geleneksel bir çevreden gelseydin de koca ayağımıza gelseydi.
Ya onlar en az 20-30 senelik evli oluyorlar, köyde evlenip şehre geliyorlar 😁 aslında çok da zor hayatları oluyor, kaynana koca fakirlik falan aslında imkansızlıktan o haldeler eminim seçme şansları olsa evliliği son sıraya alırlardı. Şimdi her özgürlüğe sahip kızlarda bi evlilik merakı oluştu aksine, tuhaf.

Ama aynısını ben de sorguluyorum sizin gibi, bu yorumu görmek sevindirdi :KK71:

Geçen gün internete kızın birisi "Ben 24 yaşımda evlendim. 25 yaşına kadar evlenemeyenler sorunludur" demis. Böyle hastalıklı bakış açısına sahip bir toplumumuz var işte.
onu diyen hastalikli da evi arabasi meslegi varken daha gençliğinin baharında "koca yok" diye aglayan konu sahibi çok mu saglikli 😂
ondan 6 yas büyüğüm ne evim var ne arabam ne de guzel bir işim. kimse de bana soramiyor böyle sacma sorulari:) çünkü hayatimi guzel yaşıyorum. bana evlilkk planimi sorana sonraki seyahat planimi anlatıyorum 😅 ananemin yasli arkadaslari bile soramiyor. konu sahibi kendjni zaten eksik hissediyor ki ona bu sorulari soruyorlar. ayni sulale, ayni akrabalar...benden daha kucuk kuzenlerime neler diyorlar evde kaldıgi icin. bana imasini yapamiyorlar. is biraz da kiside bitiyor. konu sahibi diyemiyor ki lafini, agzi olan da konuşuyor iste

onu diyen hastalikli da evi arabasi meslegi varken daha gençliğinin baharında "koca yok" diye aglayan konu sahibi çok mu saglikli 😂
ondan 6 yas büyüğüm ne evim var ne arabam ne de guzel bir işim. kimse de bana soramiyor böyle sacma sorulari:) çünkü hayatimi guzel yaşıyorum. bana evlilkk planimi sorana sonraki seyahat planimi anlatıyorum 😅 ananemin yasli arkadaslari bile soramiyor. konu sahibi kendjni zaten eksik hissediyor ki ona bu sorulari soruyorlar. ayni sulale, ayni akrabalar...benden daha kucuk kuzenlerime neler diyorlar evde kaldıgi icin. bana imasini yapamiyorlar. is biraz da kiside bitiyor. konu sahibi diyemiyor ki lafini, agzi olan da konuşuyor iste
Ama arada fark var.senin çok ilişkin olduğu için hem daha mutlusun hem daha özgüvenlisin.hem de bekar olman tercih olmuş oluyor.konu sahibinin bu özgüveni durup dururken elde etmesi kolay değil.

Aklımda kalması diye yazıyorum.ben de mesela sokakta, minibüste, orada burada birkaç tane çocukla gezip duran kadınlar bu kadar kocayı nereden buluyor onu anlayamıyorum.😁 eee kadınlara bakıyorsun basma etekli, kilolu, ee belli ki eğitim seviyesi de çok yüksek değil.çalişmıyordur da.kızan da kızsın valla.kocakarı kılıklı, eğitimsiz kadınlar işte.bu kadar kocayı nasıl, nereden buluyorlar? Görücü usulü desen eee bizim çevremizde kalmadı.sadece bizim çevremizde mi kalmadı anlamıyorum ki.yoksa nasıl olacak iş hayatı yok, üniversite hayatı yok.ama bekar kadın da yok.valla ben bu işi anlamıyorum.bazen diyorum keşke bir de az buçuk cahil, geleneksel bir çevreden gelseydin de koca ayağımıza gelseydi.
Evlilik işleri dediğiniz gibi dış görünüşten ziyade nasip. Geçenlerde bir arkadaşım nişanlandı mesela. Kız çok güzel değil, ortalama bir güzelliği var. Ama nişanlısı çok yakışıklı. Aynı şekilde başka bir sınıf arkadaşım bebek gibi çok güzel. Ama bekar 🙂 Nasip neyse o oluyor ama sosyalleşmek de lazım. Ben mesela yüksek lisans yapıp kurslara katılmayı düşünüyorum.
Konu sahibi "25 yaşına kadar evlenemeyenler sorunludur" demiyor ki ama 🙂 Toplum baskısından dolayı kötü hissediyor sadece. 25 yasini geçmiş ve elinde mesleği olan birisi ilişki ve evlilik isteyebilir bu çok normal. Ama acele etmemek lazım, şikayet etmemek lazım. Çünkü yanlış kişiyle evlenmektense bekar kalmak bu devirde daha iyi. Konu sahibi toplumun dediklerine kulak asmayip negatif düşünmeyi bırakmalı sadece. Çünkü koca bulsa bu sefer de "Çocuk yap" diyecekler. Ne kadar mükemmel olursan ol, insanlar bir kusur bulur. Beni de akrabalar zengin gorucuyu kabul etmedim diye linc ettiler mesela. Ben de bir daha onlarla görüşmemeye karar verdim 😂 En iyisi uzak durmak boylelerinden

Ama arada fark var.senin çok ilişkin olduğu için hem daha mutlusun hem daha özgüvenlisin.hem de bekar olman tercih olmuş oluyor.konu sahibinin bu özgüveni durup dururken elde etmesi kolay değil.
akrabalarimin hayatimda bir suru kisinin geldiğini geçtiğini bildiğini mi zannediyorsun? birinden bile haberleri yok :) yine de soramiyorlar - ya da ikinciye soramiyorlar çünkü lafi ağızlarına tıkıyorum. konu sahibi onlar sorunca üzülüp büzülüyor o yuzden sormaya devam ediyorlar. evlense de hamile kalamazsa israrla bebek nerede diye sorarlar. insanlar boyleler bizim ulkemizde. tek sözüyle seni kötü etkileme gücüne sahipse asla geri durmuyor. o yüzden bu genc yasinda evini arabasini almis guzel kiza (bence kendi cocuklarindan iyi durumda diye hasedinden) kendini kotu hissettiriyorlar

İnsan yalnızken de mutlu olmayı öğrenmeli. Ben öğrendim mesela. 25 yaşıma geldim hiç ciddi ilişkim olmadı. Ama hayat bana yalnızken mutlu olmayı da öğretti.

Geçen gün internete kızın birisi "Ben 24 yaşımda evlendim. 25 yaşına kadar evlenemeyenler sorunludur" demis. Böyle hastalıklı bakış açısına sahip bir toplumumuz var işte.
Öyle diyenlerin tek başarısı evlenebilmek ve üreyebilmek çokta dikkate almamak lazım 🤣

İstemek suç mu ? Niye bu kadar tepki verdiniz herkes gibi bende sevilmek istiyorum?

35 yaşında evlenmiş, 39 yaşında anne olmuş bir kadın olarak bu baskılara yıllarca gülüp geçtiğimi belirtir, iyi akşamlar dilerim.

Sadece merak ettiğim için soruyorum, boşanmak neden başarı size göre? Evlilik bana göre de başarı değil.
Çünkü herkes konfor alanından çıkamaz. Evlilik büyük bir konfor alanı. Çoğu kişi arada sevgi yok iletişim yok evliliğe devam ediyor en azından koca var çocukların başında diyor. Aldatılıyor göz yumuyor. Bunu parası pulu olan mesleği olan eğitimli kadınlar bile yapıyor. Ben 23 yaşımda evlendim. Bunu başarı görmüyorum. Sevgim azalsa boşanır mıyım bilmiyorum. Ben çok şahit oldum kavga gürültü evliliklere. Mesela abimin eşinin ailesi öyle. Kız da bunu normal sayıyor. Hatta kendine de örnek almış herkesin içinde kavga çıkarabiliyor. Bir şey diyince küsüyor. Onun normali bu çünkü. Karı koca kavga eder diyor. Ben öyle düşünmüyorum bunu toksik buluyorum edeceksem de asla insan içinde etmem mesela

İstemek suç mu ? Niye bu kadar tepki verdiniz herkes gibi bende sevilmek istiyorum?
Siz sanki daha yenilerde bi ayrılık yaşamıştınız, başlığınız vardı? Ondan önce de büyük hastanede değilim, tayin isteyeceğim diyordunuz. İstemek suç değil, ayıp da değil. Sadece bütün umutlarınızı, beklentilerinizi bunun üzerine kurmanız kötü.

Öyle olacak gibi kimse çıkmıyor karşıma ortam bulamıyorum erkeklerle tanışacak hastende herkes evli hemşireyim
e 40 gun once şunu demişsin
Ah ablam isteyen doktorları hiç bakmadan bu adama güvendim elimin tersiyle ittim şimdi kaldım bir başıma
o elinin tersiyle ittiğin doktorlarin karsiina "tesadufen" cik bakalim, hala bostalarsa sansini oyle dene

Çünkü herkes konfor alanından çıkamaz. Evlilik büyük bir konfor alanı. Çoğu kişi arada sevgi yok iletişim yok evliliğe devam ediyor en azından koca var çocukların başında diyor. Aldatılıyor göz yumuyor. Bunu parası pulu olan mesleği olan eğitimli kadınlar bile yapıyor. Ben 23 yaşımda evlendim. Bunu başarı görmüyorum. Sevgim azalsa boşanır mıyım bilmiyorum. Ben çok şahit oldum kavga gürültü evliliklere. Mesela abimin eşinin ailesi öyle. Kız da bunu normal sayıyor. Hatta kendine de örnek almış herkesin içinde kavga çıkarabiliyor. Bir şey diyince küsüyor. Onun normali bu çünkü. Karı koca kavga eder diyor. Ben öyle düşünmüyorum bunu toksik buluyorum edeceksem de asla insan içinde etmem mesela
Çok doğru dedikleriniz hemfikirim. İnsanların neye değer verdiği önemli o tarz evliliklerde. Paraya önem veren dediğiniz gibi keyfini sürüyor. Yada başka neye önemli veriyorsa kendi ailesinde rahat olamayanlar vs. Ama öyle olmak için gamsız olmak gerekiyor gibi geliyo bana insanlar nasıl dayanıyor, anlam veremiyorum bazen özellikle de işi gücü olan kesimler.

Back