• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 yaş yalnızlık çevre baskısı

Benim de öyle.
Önceden hak etmiyorum diye düşünüyordum ama niye hak etmeyelim?
100 kişiyle aynı anda konuşan evleniyor birbirini aldatanlar evleniyor. Her insan gibi kötü özelliklerim var tabii ama öyle birisine özellikle kötü şeyler yapan biri de değilim niye hak etmeyelim
Sadece nasip olmuyor.
Olmuyor evet evim var arabam var güzelsin mesleğin var tek eksiğim evlenemediğin denmesi

27 ne ya iyi ki de 27 yasindaki sevgilimle evlenmemişim de ruh ikizimle 32mde sevgili olmusum. 27de evlensem "mutlu,normal bir yuva" kuracaktim, simdi herseyiyle icime sinen bir yuva kuracagim.
sakin salak salak insanlarin gazina gelip sana uymayan adamları bir ömür basina musallat etme:)
Öyle olacak gibi kimse çıkmıyor karşıma ortam bulamıyorum erkeklerle tanışacak hastende herkes evli hemşireyim

Öyle olacak gibi kimse çıkmıyor karşıma ortam bulamıyorum erkeklerle tanışacak hastende herkes evli hemşireyim
e sen böyle negatif bakarsan hayata tanisamazsin zaten kimseyle
ben sevgilimle tanistigimda ofiste calisiyordum. kendi odamda 6 kadindik, yan odada 2 kadin vardi, diger odada 4 kadin. katimizdaki tek erkek dosyalari merkezlere götürem delikanliydi o da diger odadaki arkadasimizin esiydi :)
hayat isten ibaret degil ki. hic sosyal hayatiniz yok mu? calisan kadinsiniz kursa mursa geziye, esle dostla eglenmeye cikmiyor musunuz?
isten eve yasarsaniz kim sizi nereden bulacak da sizinle tanisacak?

e sen böyle negatif bakarsan hayata tanisamazsin zaten kimseyle
ben sevgilimle tanistigimda ofiste calisiyordum. kendi odamda 6 kadindik, yan odada 2 kadin vardi, diger odada 4 kadin. katimizdaki tek erkek dosyalari merkezlere götürem delikanliydi o da diger odadaki arkadasimizin esiydi :)
hayat isten ibaret degil ki. hic sosyal hayatiniz yok mu? calisan kadinsiniz kursa mursa geziye, esle dostla eglenmeye cikmiyor musunuz?
isten eve yasarsaniz kim sizi nereden bulacak da sizinle tanisacak?
Tüm çevrem evli herkes eşleriyle geziyor

Tüm çevrem evli herkes eşleriyle geziyor
kendine baska bir cevre yap sen de.
kurslara katil mesela , doga yürüyüşlerine - kamplara - arama kurtarma eğitimlerine falan katil - oralarda erkek nüfusu fazla oluyor :) seyahat et, gez toz hayatini keyifle yasa. Farkli farkli ortamlara gir cik, gönüllü bir aktivitede bulun. elbet tanisirsin insanlarla.
sen isten eve evden ise gidiyorsun. kim seni nereden tanisin da bir hikayeye baslayasiniz?
ya da cok geleneksel bir cevren varsa (ki 28 yasinda etrafinda herkes evliyse öyledir heralde. ben 33 yasindayim benim etrafımdaki herkes evli degil😅) yay onlara evlenme niyetini. esleriyle dostlariyla yemege cagirsinlar eşleşin. olursa olur

Aynı yaştayız ben de bulamıyorum yalnız değilsin
cok ilginc konu sahibi de sen de memursun
ikinizin de hayatında kimse yok,
ikinizin de yasi 28
ama ikinizin de niki 87-85 sanki doğum tarihinizmis de yasınız 38-40miş gibi :KK50:
ilginc bir tesaduf olmus

Nasip olmamamı üzüyor herkese bu kadar kolayken bana zor olması hep etrafı izlemem artık zoruma gidiyor neden benden esirgeniyor bazı şeyler anlamıyorum herkeşsn ciddi ilişkisi yüzüğü var evliler 🥹
Merak etmeyin 1/3 ü boşanacak, kalanların bir kısmı da boşanma imkanı olmadığı için evliliğini sürdürecek.

Yüksek lisans vs yapsanız? Okulda sizin gibi birileriyle tanışırsınız. Veya etkinliklere, gezilere katilsanız? Ben hemşire olsam param olsa neler neler yapardım. Param olsa Türkiye'yi gezerdim.

Nasip olmamamı üzüyor herkese bu kadar kolayken bana zor olması hep etrafı izlemem artık zoruma gidiyor neden benden esirgeniyor bazı şeyler anlamıyorum herkeşsn ciddi ilişkisi yüzüğü var evliler 🥹
Ben de sizin gibi üzülüyorum bazen. Başkalarının kolaylıkla elde edebildiği şeyleri biz elde edemiyoruz. Ama şükredin elinizde çok güzel bir mesleğiniz var.

Yaşım 27 olucak . Mesleğim var çalışıyorum. Yalnızım tüm arkadaşlarım kardeşlerim benden küçük kuzenlerim evleniyor yada nişan yapıyor aşırı bir baskı altındayım evde kaldın diye napacan yalnız bi ömür diyorlar sen en güzeliydin ailenin evde kaldın diyorlar bu baskıdan nasıl kurtulucam bende isterim sevmek sevilmek evlenmek ama karşıma kimse çıkmıyor maalaesef
Evlendikten sonra böyle düşündüğün her gün için pişmanlık duyacaksın, evlilik hele de bu zamanda yapılan evlilikler asla gerekli değil, o kadar rahat ve özgürsün ki farkında bile değilsin, evlenen de pişman evlenmeyen de , kendine zulüm ediyorsun, gez gör, hayatin tadını çıkar, paranı doyasıya harca evlenince hiçbirşey şimdi gibi olamayacak hep bir sorumluluk hep bir yorgunluk olacak , ah kızlar yapmayın etmeyin , 27 yaş yolun başı ne geç kalması, ben evlendim hani bebek dediler , bebek oldu şimdi de 2. Yi istiyorlar, sence bu toplum susar mı, onlar her zaman sana kendini eksik hissettirmek için var olacak , bol bol oku , gez , toz, sırf birileri evlendi desin diye kendine ettiğin zulme bak bi , değer mi sence , sen kendini gerçekten sevmedikçe başkası sevse de mutlu olamazsın ki ...

Ailenin en güzeliydin evde kaldın diyenler sizi kıskanıyor olabilir mi ya da içten içe aranız pek iyi değil galiba. Bana bu zaten bulamaz diyen komşu kızı daha ben evlenmeden boşanmıştı hiç unutmam. Allah her şeyin hayırlısını versin, erken evlenen ( hatta bazen evlenen bile) bir iş başarmış sayılmıyor.
Evliliği bir başarı olarak görüyorlar ve öyle de empoze ediyorlar genç kızlara, çok yazık...

27 yaşta ne baskısı. Kafayı mı yedi millet. Siz takmayın insanları, seveceğiniz ve sevileceginiz bir ilişkiniz olur bir gün. Önemli olan bu baskıyla gördüğünüz ilk kisiye gitmemeniz. İnsanların dediğini umursayip strese girmeyin. 27 yaşın keyfini çıkarın

Yaşım 27 olucak . Mesleğim var çalışıyorum. Yalnızım tüm arkadaşlarım kardeşlerim benden küçük kuzenlerim evleniyor yada nişan yapıyor aşırı bir baskı altındayım evde kaldın diye napacan yalnız bi ömür diyorlar sen en güzeliydin ailenin evde kaldın diyorlar bu baskıdan nasıl kurtulucam bende isterim sevmek sevilmek evlenmek ama karşıma kimse çıkmıyor maalaesef
Nedense güzel insanlar daha kısmetsiz oluyor.kuzenlerinin en güzeli olmana şaşırmadım o yüzden.

Evliliği bir başarı olarak görüyorlar ve öyle de empoze ediyorlar genç kızlara, çok yazık...
Geçen gün internete kızın birisi "Ben 24 yaşımda evlendim. 25 yaşına kadar evlenemeyenler sorunludur" demis. Böyle hastalıklı bakış açısına sahip bir toplumumuz var işte.

Ben de sizin gibi üzülüyorum bazen. Başkalarının kolaylıkla elde edebildiği şeyleri biz elde edemiyoruz. Ama şükredin elinizde çok güzel bir mesleğiniz var.
Aklımda kalması diye yazıyorum.ben de mesela sokakta, minibüste, orada burada birkaç tane çocukla gezip duran kadınlar bu kadar kocayı nereden buluyor onu anlayamıyorum.😁 eee kadınlara bakıyorsun basma etekli, kilolu, ee belli ki eğitim seviyesi de çok yüksek değil.çalişmıyordur da.kızan da kızsın valla.kocakarı kılıklı, eğitimsiz kadınlar işte.bu kadar kocayı nasıl, nereden buluyorlar? Görücü usulü desen eee bizim çevremizde kalmadı.sadece bizim çevremizde mi kalmadı anlamıyorum ki.yoksa nasıl olacak iş hayatı yok, üniversite hayatı yok.ama bekar kadın da yok.valla ben bu işi anlamıyorum.bazen diyorum keşke bir de az buçuk cahil, geleneksel bir çevreden gelseydin de koca ayağımıza gelseydi.

Back