Premature Bebekler 27+3 dogum yaptim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Neden artik yazmiyorsunuz omer nasil cok merak ettim umarim sifa ile kavusmus firsat bulamiyorsunuzdur. Dualarim sizinle..

Göğsümde bi beze belirdi uzun zamandır vardı süt bezesi diye onemsemedim sonrası annem eşim ısrar edince dr gittik ultrason çeken bu sut bezesine benzemiyor deyince eşim ömerim böyle oldu sen de böyle diye telaslandi sonrası cerrah meme kanseri araştırması icin bi profa yolladı zaman kaybetmeden gittik gittiğimiz yerden önce karttan parayi çektiler 500 tl sonra bu işlem 2 dr la yapılıyor kadar basit değil bizi bi başka binadaki görüntüleme merkezine yolladılar bekledik ama hiç içime sinmedi bi tuhaf yer bi de herkes birbirine pasladi işlem o kadar abartılı gibi değil ultrason eşliğinde iğneyle sıvı çekiyorlar bi kaç defa batırıp çıkardı buldu neyse sonuç sut bezesi işlemden 4 gün geçti göğsümden şişti iğne yerleri morardi sordum normal ödem yapmıştır dediler 5.gün sabah ezanı öncesi sut sagma ya kalktim iğneyi batırıp çıkardığı yerler minik sivilce başı gibi olmuş benim sut sagma makina hastane tipi kıyma makinesine benzer bu sivilceler makinanın göğsü tutan kısmına denk gelir de ömerime zarar verebilirim diye düşünüp sivilceler sıkıp oksijeni suyla pansuman edip öyle makinaya yerleştirin dedim bi sıktım iri nasıl bosaliyor sabah hemen bizi biyopsiye yollayan cerrahi gittik güya önceden böyle bi Prof varmış diye konuşan dr. Allah bu ya bunlarda iyice sacmaladi dedi yani herkes birbirini tanıyor ama tanimamazliktan gelip birbirine pasliyor olan oğlumun rızıki na oldu sol gogsumu cerrahi bi operasyonla açıp enfeksiyonu bosalttilar toplamda 1000 tl ye yakın para harcadık sut bezesini kanser dediler ve sonra birbirini sucladilar hijyenik çalışmamış lar diye gogsumu makinaya veremedim sut makinası canımı o kadar yaktı ki ben de sizinle bu durumu paylaşayım öncelikle ömerimin rızıki ile oynadılar canımın yanması hiç umrumda değil yerimde duramıyor dum bu nedenle yatmadan kalkmadim durum bu ömerime gelince ömerim uykuda hala ama arada gözünü aralıyor 4 dk kadar kendi nefes alıp veriyor kilo alıyor maşallah beslenmesi 62 ml oldu kilosu 3240 oldu maşallah ayak parmaklarını bacağını el parmaklarını oynatıcı şükür önceden sadece bacakta hareket vardı başını kaldırmaya çalışır gibi yapıyor bu göğüs operasyonu sırası ömerim de gözünün rop tedavisini oldu gözü anne kanında tam gelişiyor premature bebeklerin diğer organlarında olduğu gibi. Gözü %60 kadar damarlanmisti ömerimin de lazer onermiyorlar çünkü damarları yakma ihtimali varmış onun yerine bi özel iğneyle girip damarları arttırıcı bi ilaç veriyorlar başarılı geçtiğini söylediler asıl kontrolü haftaya .hepsi göğsüm ömerimin mevcut durumu bide bu göz operasyonu girince 2 hafta daha da çıkmazda sandım kendimi benim Durumum da olupta bu yazdıklarımı okuyan anneler internetten araştırın rop tedavisini çünkü eğer biz ömerime yaptirmasaydik %60 civarı kalıcı gelişim ancak olabilecektir göğüsum şimdi arada iğne batması gibi oluyor ve makinaya verirken hala kesik parmağa kolonya dökerek yanar ya öyle yanıyor bu nedenle bi kaç cerrah görmesinde fayda var
Sizi istemeden de olsa üzüm Özür dilerim dualarinizi sıcaklığını içimde hissediyorum Allah hepinizden karninizdaki meleklerin iz den her iki cihan da da razi olsun sizi seviyorum Allah bu cuma gecesi inşallah dualarimızı kabul eder hayırlı cumalar ömerimin can teyzeleri...

oncelikle Rabbim omer'ini saglikla kucaginiza almayi evinuze goturmeyi nasip etsin
goguste benzer biseyi bende yasadim sanirim sizde mastit oldunuz hatta benimki granulomatoz mastit ti tedavisi 2yil surdu bu yuzden ihmal etmeyin aynen dediginiz gibi gogus disindan ilthaplar akti zaman zaman size onerim meme cerrahina gitmeniz
coook cok gecmis olsun

Çok geçmiş olsun. Dikkat edin kendinize Ömer e lazimsiniz daha çoook kosturacaksiniz peşinden. Rabbim göstersin o günleri. Şükür ki Ömer iyi masallah Kilo da almış. İnşallah hastaneden çıktığınizin müjdesini de verirsiniz burdan.

Rabbim Omer e sifalar versin inşallah.SiSizede gecmis olsun. Yeni okudum sayfayi. Bundan sonra dualarim sizinle. İnşallah tez zamanda saglikli bi sekilde alirsiniz ömer i kucaginiza

ALLAH a şükür iyiyim. Ömerim kilo alıyor ancak halen uyanmadı. Yeni kan sonuçları da temiz çıktı. Dua edip bekliyoruz. İNŞALLAH sonunda HAYIRLI sı ile uyanır, iyileşir ve çıkarız oradan.
İnşallah çıkacaksınız canım. Dualarım ömerle birlikte tüm bebeklerimiz için.

Sağolun can teyzeleri şimdi ömerime gideceğim hepinizden bahsediyorum bazen bebeklerinin adlarından da bahsetmişse onları da anlatıyorum ömerime zeynep ada , emir , Elvin. .. ve diğer tüm bebeklerinizden onlara da dua edelim ömerim diyorum çünkü geldikleri yerde hepsi tanış bence ömerim şimdi 3790 gr 67 ml ile besleniyor ara sıra makina nefes aldığını da gösteriyor şükür dr için ya da başkası için yetersiz görünse bizim için büyük gelisme çünkü önceden ne bu kadar hareketi vardı ne de nefesi ... cok şükür dua edin teyzeleri ömerime ve onun arkadaşları için herkes için ve her ne olursa olsun şükürler olsun bugüne de... öpüyorum hepinizi canı gonlunuzden hım bu arada 24+2 bi sut kızım vardı ve şimdi çok şükür makina dan kurtuldu 550 gr di şimdi 2400 gr civarında gayet sağlıklı emmeye öğrenince annesinin koynunda olacak 3.5 aydır kuvoz de kaldı parmak bebeklerden can kızım o da ömerimin sütünden allah nasip etti bereketi ni verdi ve şimdi sağlıklı inşallah bigün bizde çıkarız hayırlı ve sagliklisiyla

Cook sevindim canim evet ufak bir gelisme olsa doktorlar onemsemese bile bizler için cok buyuk bir gelisme oluyor. İşte bu da herseyin iyi olacagi inancimizi daha da kuvvetlendiriyor. Gittikçe daha da buyuyecek o gelişmeler inaninca hizlaniyor.

Allah cumle kuzulari korusun hepsine sifa versin. Onlar cok gucluler hayata mucadeleyle basliyorlar daha da gucleniyorlar. Rabbim acilarini göstermesin.

ne sevap süt vermissin bir bebise cok iyi yapmissin. Ben de yogun bakimdan kalan sutlerimi vermek icin cok aradim kimseyi bulamadim. Su sosyal medyada Adanada rahatsiz olan bir bebek vardi gordunmu bilmem ona gondermeye kalktim ihtiyacimizi giderdik demis annesi. Şimdi sutlerin tarihi geciyor atmaya kiyamiyorum da

Daha iyi haberlerini alacagiz inşallah annesi hastaneden cikinca hic koynundan ayirma onu acisini cikar bu gunlerin ten tene yatin ohh:)

Melinda teyzesi iyi dileklerin duaların icin cok tesekkur ederim şimdi sut lere gelince anne sütü ilaçtan daha kıymetli yakınlarında çevre hastanelerin Yenidoğan yogunbakimi telefonla bağlayıp oraya sut bağışı yapmaķ istediğini oranın sorumlu hemsiresiyle görüşerek belirterek bilirsin çoğunluk sütü nasıl sagdigini ve sagma kaplarini nasıl temizlendi gibi soruyorlar ben öyle yaptım beyninde problem olup annesinin süt vermeyi reddettiği, gayri meşru ilişki yaşayıp bebeğini almak istemeyenler var o insana insan demekte yarasmaz ama telefonunu bulduk gel al deseler telefon onun olmasada hak iddia ederek bi soluk gelecek olan biri çocuğunuzu alın tedavisi bitti demesine rağmen gelip almıyor ben eşim çocuğumuz için yanıp tutusuyoruz insanlar gelmiyor aklım hayalim almıyor bi de bahanesi cahil ettim beni de anlayın neyse bu gibi durumda olan masum bebekler çok bence süt Bankası kurulmalı aynı acil kan gibi . Bazı annelerde aman benim sütü mu kimseye vermeyin ilerde çocuğum süt kardesiyle evlenebilir aman aman diyormus ... Bu bebekler daha bebek kıvamında bile değil normal doğan bebekler 3,5 kilo civarı ve üstü ömerim gibiler en fazla 900 belki 1000 gr. Bu durumda can suyu =anne sütü . Bi hastane olmazsa diğeri arayın hastanelerde konuşun olmadı yüz yüze görüşün olmadı çocuk Esirgeme Kurumu oradaki bebeklere verelim sütü üzü ben zaten Allah izin verirse inşallah ömerim iyileşir se yine süt vereceğim kuzulara. Adile Naşit filmlerinde zaten o anaç yürek varya o yürek hepimizde var bence sadece her süt kizimiz ya da oğlumuz o yüreğe cila çeker. Benim bahsettigim sadece biri süt çocuklarımdan sormadan verin diyorum sutum den helal hoş olsun ailelerinin haberi olmasın diyorum çünkü kimsenin kimseye minnet duymasın gerek yok herkes kendi nasibini yer içer, kaynağını da Allah nasip eder. Can teyzeleri Dualarinizdan eksik etmediginiz için sağolun Ömerimi hep Dualarinizda kalalim inşallah tez vakit hayırlı haberler veririm size hayırlı cumalar olsun insallah

Ya evet var oyle aileler ben de zor giderdim yani kalbim agzimdan cikacak gibi olurdu yogun bakima giderken ama bebegim baska annelerin geldigini hisseder beni goremez de uzulur diye kosa kosa giderdim. Gelmeyen anneler olurdu o kadar uzulurdum ki ordan çıkarken mahsun yatiyor kuzulari...

Dediginiz insanlara cok sasirdim cok uzuldum boyle kutsal bir gorevi herkes haketmiyor herkes anne baba olamiyor ben hep bebegimlr konusurken diyorum ki sana layik anne babalar olabilecek miyiz acaba.. sut kardesiyle evlenir meselesi hiiic aklima gelmezdi neleri dusunen insanlar var valla aklima gelmezdi.

Süt konusuna gelince de biz yasadigimiz sehirde bir hastaneyi aradik kabul etmediler boyle bir riske de girmeyin dediler baya konuştuk oradaki gorevliyle. Hijyene tabii ki de dikkat ettik sagarken ama mesela bizim kaldigimiz yerde benim sütüm kesilince ablam ben süt vereyim dedi alti aylikti bebisi onu da kabul etmediler.
Sut bankasi yok zaten cok büyük eksiklik bence iste o adanada uc aylikken Rabbim sifasini versin cumlesinin kansere yakalanan bebecik vardi annesinin uzuntuden sutu kesilmiş sute de cok ihtiyaclari varmış ona ulaştık ama o kadar cok gonullu cikmis ki suan ihtiyac kalmadi demis annesi.
Simdi uc ayi gecti cogu paket sütüm doktorumuza sorduk uc aydan sonra inek sutunden farki yok at dedi yagli suttu isitinca bebegim tadini begenmedi.

Allah sifalar versin canim tekrar hayirli haberlerini beklemeye devam ediyoruz. Hic merak etme senin ve bir arkadas daha var burda onun bebegine ayni durumda olan tüm bebeklere dua ediyorum aklima geldikçe. Tez zamanda iyilesir de Omercik alirsin kucagina insallah. Hayirli cumalar sana da...

Yazdıklarınızı içim yana yana okudum Çok büyük imtihan. RABBİM ÖMER İNİ SANA BAĞIŞLASİN. Tez zamanda evinize gidersiniz inşaallah. Allah çok ama çok büyük. Karıncanın ayak sesini işiten Rabbim senin yüreğinin sesini de işitir. Evladın en kisa zamanda iyileşir hiç şüphen olmasın...

Ömerim beslenmeyi kabul etmemedi bir hafta öncesine kadar 67 den 5 ml düştük yavaş yavaş arttırmayı deniyorum 35 e çıktık dün öyleydi 4 gün çok üzüntülü geçti ama hareketleri arttı karnını sağdan oksadim diyelim sola doğru çekiyor hani tikli huylu deriz ya onlar gibi sanki serum da takılı dr hareketleri arttığı için kendini kusuturuyor diyor mantıklı çünkü bir ayağı kuvoz in tavanı doğru biri kuvezin cami na bazen 180 derece acıyor bacakları ben ortaya getirmek için el atSam da yay gibi tekrar olduğu konuma geri getiriyor. Tuhaf dimi hareket var nefes yok Allahımin büyüklüğü gerçi bazen ekranda nefesini gösteriyor ama yetersiz bebek olduğunu unutup çok şey bekliyorum belkide Ama dualarinizi eksik etmeyin teyzeleri ömerimden öpüyorum canı gönülden allah herkese yardimci olsun umutversin icindede bizlere hayırlı cumalar teyzeleri

ooooyyy arkadaşım oyyyy ben yazdıklarını okumadım ki bebeklerim 2 şer kg 35 haftalık doğdular ne yaşadığımızı bir biz bir Allah bilir, 27+3 ü okuyunca neler yazdığını okumama gerek yok, neler gördüm hastanede, ben neler yaşadım ve seni tahmin ediyorum , okusam psikolojim elverirmi bilmem. prematüre başka bir olay yaa yaşamayan bilmeeeez, o minicik bedenle Rabbim den hayatta kalmak için güç kuvvet istediğini farkedebiliyor insan. Allah ımmmmm dilerim evladına şifalar ihsan eylesin, dilerim sıkıntılarını unuttursun, dilerim bütün bebekler çocuklar şifa bulsun, yoğun bakım kapıları çok can yakar Mevlam kötü haberle çevirmesin hiç bi anne babayı, yaşamayan bilmez aklıma geldikçe burnumun direği sızlar, Allah ım büyük Allah ıııımmm sen darda koyma kimseleri, sen sessizlerin mazlumların yanındasındır, şifa ver Yarabbim, Allah ım sen kimseleri hiç birimizi evladıyla imtihan etme Yarabbim

ömer nasıl oldu inş her geçen gün daha iyiye gidiyordur durumu Allahım biran önce şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…