• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 27+3 dogum yaptim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ömerimin solunumu ve uyanıkligi hala yok . Ama beslenmesi arttı teyzeleri şükür sindirimle ilgili problem yaşamıyoruz artık. Bi ara hep geri geldiği için sut vermeyi kesmişlerdi. 42 cc ile besleniyor şimdi sut kuzum kilo alıyor maşallah 2150 gr oldu kuzum. Uyanık ve solunumu yerinde olsaydı birlikteydik koynumdaydı kuzum sut kokulu ömerim . Süt poşetlerine dua okuyup öyle götürüyorum ömerim uyansin diye. Dua edin teyzeleri herkes için içinde de Ömerimi eksik etmeyin bugün 65. Gün dua edin teyzeleri ömerime. ...
Eksik olmayın sorduğun için hal hatırimiz bi Iyilessinde fotoğraflarınızı paylaşalım inşallah öpüyorum yüreğinden Allah razı olsun hepinizden. ..
Ben size ve ömerinize ve ömer gibi doğan tüm meleklere sonsuz dua ediyorum..Rabbim sizi ve meleğinizi korusun kollarınızı boş bırakmasın, kuvözden alıp sağlıkla evinize götürmeyi nasip etsin, çok yürekten dua ediyorum size ben çok erken doğurdum ve kaybettim meleğimi...
2 gün dayanabildi ama sizin için hep dua ediyorum..ve sizin durumunuzda olan hastane kapılarında dua eden tüm annelere Rabbim meleklerinizi size bağışlar inşallah..Amin...

Hayırlı cumalar olur inşallah herkese Allahım Cümlemizin derdine , kederine ve hastalığına çare vesileleri versin en kisa zamanda hayırlısıyla. .. Ömerimin her geçen gün dua eden teyzeleri artıyor Allahım a şükür, hepinize canı gönülden selam olsun. Bugün 70. Günümüz ömer uyuyor ve solunumu hala makinaya ama Allahım bi mucize gösterdi dün ömerimin Pupilla refleksi yani göz bebeği ışığa tepki verdi bugün de varmış bu tepki. Bu demek oluyor beyinciği ve beyni kanla beslenmesi biraz olsun düzeldi. Bu arada çocuk nöroloji dr. Bi takım testler istemişti sinirlere ilgili o da temiz çıktı şükür. Dr lar her iyi haber verdiğinde sonuna mutlaka fazla umutlanmayini ekler artık alıştık . Bu site vesilesiyle bi can Yoldaşim daha var mesajlastigim onun yazdığı gibi tip ne kadar ilerledi dersler desinler çiğ yumurtadan cani yine yaratan çıkarıyor. OL DER OLUR. Nelere kadir degilmi Allah bana çocuğun olmaz bile diyen bile oldu yumurtlama tedaviyle oldu ama yine de oldu. Çünkü Allahım böylesine uygun gördü vardır bir hikmeti. Yine bahsettigim teyzesi Ilık lerine kadar hayal ederek gözümün önüne getirerek dua etmeyi öğretti. Yoğun Bakım kapısı , beklemek, her zaman kötüsüne hazırlıklı olma içgüdüsü , bi de insanlığın hamurundan olan yönlendirmesi dualar söyle olursa söyle olsunlar.... Bunlar dua yla hayalini birleştirmeyi engelliyor ben bana yazan herkesi gözümde canlandıracak dua etmeye çalışıyorum az çok yasanmisliklarindan bahsediyorsunuz ya o benim için kıymetli bu samimiyetin göstergesi sağolun , koma hikayeleri de okuyorum komadan çıkmış ve mutlu hayal ediyorum , Ömerimi de öyle düşünüyorum . Sizden ricam size de iyi gelecek kendiniz için de başkaları için de dua ederken tanımasaniz da gözünüzde canlandıracak dua edin. Hepimiz birbirimiz için yaratıldık ve birbirimizin Allah katında sınavıyiz. Ne kadar kötü durumda olursak olalım muhakkak bi başkası bizden daha kötü durumdadır ve bizim yerimiz olmak istiyordum kim bilir . Böyle bi dünya burası ... Bugun bi baktım yeni doğum yapmış bebeği kuvoz de 2 gündür ayrı ağlayan bi anneyi teselli ediyorum . Ben bile inanamadım . Çünkü ömer den sonra konuşmaktan pek iyi değilim gülerken bile aniden aglayabiliyorum. Anne olmak kolay değil ama premature annesi olmak daha zormuş. Neyse uzun yazdım kardeşlerim herkese hayırlı geceler ömerime tebessümle dua edin lütfen ve tabi hayal ederek ,iyiki varsınız teyzeleri ,Dualarinizda olalim inşallah

Hayırlı cumalar olur inşallah herkese Allahım Cümlemizin derdine , kederine ve hastalığına çare vesileleri versin en kisa zamanda hayırlısıyla. .. Ömerimin her geçen gün dua eden teyzeleri artıyor Allahım a şükür, hepinize canı gönülden selam olsun. Bugün 70. Günümüz ömer uyuyor ve solunumu hala makinaya ama Allahım bi mucize gösterdi dün ömerimin Pupilla refleksi yani göz bebeği ışığa tepki verdi bugün de varmış bu tepki. Bu demek oluyor beyinciği ve beyni kanla beslenmesi biraz olsun düzeldi. Bu arada çocuk nöroloji dr. Bi takım testler istemişti sinirlere ilgili o da temiz çıktı şükür. Dr lar her iyi haber verdiğinde sonuna mutlaka fazla umutlanmayini ekler artık alıştık . Bu site vesilesiyle bi can Yoldaşim daha var mesajlastigim onun yazdığı gibi tip ne kadar ilerledi dersler desinler çiğ yumurtadan cani yine yaratan çıkarıyor. OL DER OLUR. Nelere kadir degilmi Allah bana çocuğun olmaz bile diyen bile oldu yumurtlama tedaviyle oldu ama yine de oldu. Çünkü Allahım böylesine uygun gördü vardır bir hikmeti. Yine bahsettigim teyzesi Ilık lerine kadar hayal ederek gözümün önüne getirerek dua etmeyi öğretti. Yoğun Bakım kapısı , beklemek, her zaman kötüsüne hazırlıklı olma içgüdüsü , bi de insanlığın hamurundan olan yönlendirmesi dualar söyle olursa söyle olsunlar.... Bunlar dua yla hayalini birleştirmeyi engelliyor ben bana yazan herkesi gözümde canlandıracak dua etmeye çalışıyorum az çok yasanmisliklarindan bahsediyorsunuz ya o benim için kıymetli bu samimiyetin göstergesi sağolun , koma hikayeleri de okuyorum komadan çıkmış ve mutlu hayal ediyorum , Ömerimi de öyle düşünüyorum . Sizden ricam size de iyi gelecek kendiniz için de başkaları için de dua ederken tanımasaniz da gözünüzde canlandıracak dua edin. Hepimiz birbirimiz için yaratıldık ve birbirimizin Allah katında sınavıyiz. Ne kadar kötü durumda olursak olalım muhakkak bi başkası bizden daha kötü durumdadır ve bizim yerimiz olmak istiyordum kim bilir . Böyle bi dünya burası ... Bugun bi baktım yeni doğum yapmış bebeği kuvoz de 2 gündür ayrı ağlayan bi anneyi teselli ediyorum . Ben bile inanamadım . Çünkü ömer den sonra konuşmaktan pek iyi değilim gülerken bile aniden aglayabiliyorum. Anne olmak kolay değil ama premature annesi olmak daha zormuş. Neyse uzun yazdım kardeşlerim herkese hayırlı geceler ömerime tebessümle dua edin lütfen ve tabi hayal ederek ,iyiki varsınız teyzeleri ,Dualarinizda olalim inşallah
Ben cok şanslı bir prematüre annesiyim.34 haftada dogdu ama gelişimi 30-31 haftalıktı allah bin şükür hiçbir sorunumuz olmadı ama ne bebekler gördük yogun bakımda yatarken.allah yardımcınuz olsun tüm bebişlere sağlık sıhhat versin.dualarındasiniz inşallah geçicek.buarada benim 1700 gr lik kızım suan 3,5 yaşinda

Maşallah sarı şekere , sarılıp doyasıya öpüp koklarim Allah Bahtı ni açık eylesin , ömerime de dua ederse sevinirim. Kuzenim 3 yaşında kızı var nil. Dua ediyor musun ömere diyorum hı hı diyor ben ona kendi biberonumla sut içeceğim , parka gidip kadırğa bindireceğim diyor. Ömer çok yumuşacık, onun hep elinden tutacağım , ben abla oldum.... Daha neler neler bu da onun duasi . Sağlıcakla kalın , Hepimizin duasi kabul edilenlerle bir olsun inşallah. Amin

Ben de erken dogan ve allahin yanina aldigi melek annesiyim. Ve hep dua ederim. Gelisimini tamamlamamis hasta bebekleri allah yanina alsin. 25 haftalik bebegi yasasa buyuk sorunlarla gelecek.. yoo allahim sen yanina al. Bizleri hasta bebeklere bakmakla imtihan etme.. 1 yil aglamak omur boyu aglamaktan iyidir..

Maşallah sarı şekere , sarılıp doyasıya öpüp koklarim Allah Bahtı ni açık eylesin , ömerime de dua ederse sevinirim. Kuzenim 3 yaşında kızı var nil. Dua ediyor musun ömere diyorum hı hı diyor ben ona kendi biberonumla sut içeceğim , parka gidip kadırğa bindireceğim diyor. Ömer çok yumuşacık, onun hep elinden tutacağım , ben abla oldum.... Daha neler neler bu da onun duasi . Sağlıcakla kalın , Hepimizin duasi kabul edilenlerle bir olsun inşallah. Amin

canımm ben bugün okudum sürecini. Allah'ım ömür versin , nefes versin Ömerimize. öyle içten dua ediyorum ki Ömer ve Ömer gibi bebekler için. Güçlü kuvvetli sağ salim çıksınlar inşallah küvezden. En kısa zamanda kucağına almanı kokusunu içine çekmeni diliyorum...

Hiç bir etki kalmadan yaşayan bebekler var . Bence dua ederken böyle yapmak iyi değil Yaşamaz deyip yaşayan insanlar o kadar çok ki , peygamber efendimizin bile çocukları vefat etmiş ki Allahu tala Ona Habibim demiş .Peygamber efendimizin böyle dua ettiğini sanmıyorum . ben de müge hanim gibi yanlışlıkla böyle dedim ilk zamanlar ama sonra tövbe ettim ömerimden Özür Diledim ben kimim ki akıl verir gibi dua edeyim dedim. Hayirlisi ve sağlıklısiyla Allahım sifa ndan sifa ver diyorum. Buna benzer Sahabeler sifa dualari da var ama aksi bi dua yok benim yanlışa düştüğüm ilk zamanki söylemleri gibi .Kimbilir görmediğimiz anlayamadım olaylardaki gizemli korumayı... Ne olur gizem hanim böyle işkence etmeyin ruhunuza böyle değil daha içten güzel hayaller le dua edin ruhunu da rahatlar inanin bana. Şimdiden başlayın mesaja ben ve Ömerimi gazını çıkarırken kulağına ninni fisildarken hayal edip bunun sağlıcakla ve hayırlısıyla gerçekleşmesi için dua edin. Allahım işte kulu vereyim diyor. Onlar her iki cihanda da bizim çocuklarımız . Miraç a çıkışı okuyun orada hz. Ibrahimle ilgili kısım var okuyun sonuna kadar , içinizi huzur kaplayacak inanin . Hem ben ömerimin beni duyduğunu inanıyorum ben hep birlikte oynayacağız ,umreye gideceğim ,okula gidip dr, mühendis, polis ne isterse onu olacağını insanlara yardım edeceğini, güzel bir eşi ve ahlaklı güzel torunlarımizi anlatıyorum. Başka söze dilim varmak. Ben doğurduğu için içim yanıyor mu yanıyor. Ağlıyorum umutsuzluk çaresizlik açılım hepsini yaşıyorum ama elimden dua dan ve süt sağma kan başka bişey gelmez . Dua mi da umutsuz yaparsam oğluma yararı da olmaz Hüküm sahibi sadece Allah nice parmak bebekler sağlıklı yaşıyor. Lütfen böyle yapmayın . Bana da çevreden üzülme bidaha olur diyenler var . Ne kadar cahilce sanki hersey bitmiş gibi oğlum komada olabilir ama kalbi atıyor, besleniyor ve büyüyor beni görevim umutla ve sabırla dua etmek gerisi benim haddi değil sonuç ne olursa olsun Allahım kaderini nasıl yazdıysa öyle devam edecek ömrümüz yine sabır ve dua yla. Çünkü oğlum vakti zamanında doğup sonra kaza geçirebilirdi Alahattin korusun bu bilinmez ben duamda dahi ona rakamı dönemem siz de dönmeyiz kendinizi de mutlu bir aile olarak hayal edip dua edin meleginiz de miractaki cennet köklerinden birinde sizinle hayal edin burasi açılı, sayılı günü olan bi dünya asıl sonsuzluk,mutluluk orada... Ömerimin yine de mutlu ve gülerken hayal ederek dua edin müge teyzesi ve diğer teyzeleri. Sağlıcakla umutla kalın. ...

Allah razı olsun zeynada teyzesi iyi dilekleriniz dualariniz içimizi aydınlatıyor Dua kardeşliği bu olsa gerek ... Allahım Dualarinizda sevinci umudu eksik etmesin size de sifa sağlık huzur versin Yaradan. Ömerimin güzel yürekli teyzeleri , Allah ne muradıniz varsa tez vakit versin ,öpüyorum tertemiz kalbinden.

Dualarım sizinle canım.
İnşallah oğlunun güzel haberlerini hastaneden çıktığınızı okuruz bu forumda.
İmtihanınız bu hiç yılmadan vereceksiniz imtihanınızı.

Selam ve dua ile

Sağolasın deniz teyzesi Allah benim içimi nasıl aydinlattiysaniz katbekat sizin içinizi de aydınlatsin Allah razı olsun hepinizden bahsediyorum ömerime teyzeleri dua ediyor herkes seni çok seviyor uyan oğlum nefes al makina dan kurtul diyorum daha neler neler çok sağolun. Öpüyorum içten sımsıkı sarildigimi hayal edip dua ediyorum size , Ömerimi Dualarinizda eksik etmeyin teyzeleri az kaldı inşallah Allahım tüm annelerin kardeşlerin babaların yüzünü güldürsun görünür görünmez kazadan beladan korusun hepimizi. Amin

Nalancımmm Günaydınnnn. Ömerimiz yakışıklı paşamız bugün nasıl? İçimde bi his var sanki çok yakın bi zamanda açacak annesine gözlerini . Lütfen güzel haberlerini paylaş bizimle. Allah'a emanet olun......

Zeynada ve diğer teyzeleri ömerim bugün 2560 gr masallah beslenmesi 50 ml dahada arttıracaklardi ama ömerim küsür bu nedenle tıckiner diye kıvamında arttırıcı bi toz varmış ondan katıyorlar. Beyin mr temiz ama bi de EEG çekerim demişler onu da çocuk nöroloji dr na yorumlatacaklar Pupilla göz bebeği ışık tepkisi hala var büyük küçük tuvaleti ni ilaçsız kendisi yapıyor. Solunumu hala yok makinaya bağlı dr. dün makina dan biraz ayırmış 2 defa nefes almış kuzum ama sonra morarma başlamış tekrar makinaya bağlamış uykusu hala devam fakat arada çizgi gibi göz kapaklarını aralıyor kapatmaya oyüzden göz kapaklarini bantliyorlar. Facebook tan da üyeyim ömerim gibi komada olan bir premature annesi kardeşim yazmış izmir medicana da kalıyorum bebeği 149 günde taburcu olmuş. Uyanmış yavrusu çok şükür komadan çıkmış darısı ömerimin ve kader arkadaşlarının başına inşallah. Ömerim 76 gündür komada ama ben de yakinda uyanan ağı ümidi içindeyim zeynada teyzesi sen ve sen dua ederken içinde dua eden küçük meleği ne de şükran borçluyuz Sağolasiniz. Ömerimi güzel hayal edip öyle dua edin emi ben burada yazısını Ayşegül kardeşime öğrendim hayal ederek dua etmeyi , bende herkese öyle dua ediyorum yüzünde ister istemez bi tebessüm oluyor böyle dua ederken insan daha inançlı ve emin oluyor. Burada bana yazan herkes o kadar iyi geliyor ki ruhuma anlatamam eşime de okuyorum. Ömerime de anlatıyorum elimi kalbine koyup hersey yolunda geçecek oğlum sen yeterki hayırlısı ve sağlıklısiyla uyan herkes seni çok seviyor teyzeleri ve onların doğmamiş kuzum arı bile... Ömerim normalde aralık 15 te dogaçaktı eskileri günü gelsin sözü var ona inanıyorum bilemiyorum ilk komaya girdiğinde hiç kıpırdamiyor, beslenmesini de kabul etmiyordu bunda şükür teyzeleri duanizi eksik etmeyin ömerimden Allah muratlarinizi gönlünüzce versin sağlıcakla Hoşça kalin

O kadar içten dua ediyorum ki rabbim sağ sağlım sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin rabbim sana evlat acısı göstermesin yavrun en güzel şekilde sıhhatine kavuşur inşallah.melekller onu hep korusun Rabbim onu sana seni ona bağışlasın

ve inanıyorum ki Ömerin, senin yüreğini yüreğinde hissediyor,o da çabalıyor sana kavuşmak için.Maşallah subhanallahtebarekallah kilo alımı çok güzel.bence kavuşmanıza çok az kaldı

canımmmm, Ömer için dua çemberi oluşturdu. Gördüğüm tanıdığım herkese mesaj attım. Herkes Ömer ve ömer gibi olan yawrularımız için dua ediyor. Allah büyük. Güzel haberleri alıcaz yakında :KK8:

zeynada ve neva 15 ve diğer teyzeleri ömerim bugun gittiğimde bayağı kusmuştu beslenmesi hala 50 ml ama bacak hareketleri daha sağlam , başınıda kaldırmaya çalışır gibi hareketi var bu komanın 4. evresiymiş koma 5 i atlattık onda bu sağlam hareketler hiç olmuyor inşallah uyanacak ömerim. Kendi çocuğunuza dua ediyor gibi içtenlikle dua etmeniz onada yarıyor ruhu besleniyor , sadece ömerimin değil benim eşimin annemin ve babamın da dua çemberinizin sıcaklığı bizi de sarıyor ezan okunurken dua etmenin önemini de okudum ve dua ederken salavat getirmeyi önemi bana her yazan destek veren kardeşim sağolsun sizden çok şey öğreniyorum terapi gibi geliyor bana . Öerim iyileşecek inşallah diğer kader arkadaşları da zamanında doğup anne karnında kendi dışkısını ciğerlerine kaçıran bebekler de var yoğunbakımda küvözde yatan o yüzden erken doğum yaptım deyipte umutsuz dua etmesin benim durumumda olan kardeşlerim sabır ve dua nedeni sorgulamak bişey getirmiyor ağlamak da getirse benim olurdu azıcık tebessüm etsem ağlıyorum ama elden ne gelir ben hepinize minnettarım Allahım her iki cihanda da sevdiği kullardan eylesin cennet köşklerinde sevdiklerimizle bir kalalım .İçtenliğiniz , samimiyetiniz ve berrak kalbinizde dualarınızda yer aldığımız için minnettarım size ...

Hayırlı cumalar herkese limon ve pembe gb ve diğer teyzeleri sizlerde Duamdasiniz her mesajı okuduğumda Allah yolunu açık etsin , görünür görünmez kazalardan beladan korusun diyorum herkesi ane leri babaları ve çocuklarını eşleri. Iyi varsınız tanımasamda ruhumla kucakliyorum sizi .Ömerimi Dualarinizda aldığınız için Allah razı olsun hepinizden ve doğmamiş bebeklerinizden

Hayırlı cumalar herkese limon ve pembe gb ve diğer teyzeleri sizlerde Duamdasiniz her mesajı okuduğumda Allah yolunu açık etsin , görünür görünmez kazalardan beladan korusun diyorum herkesi ane leri babaları ve çocuklarını eşleri. Iyi varsınız tanımasamda ruhumla kucakliyorum sizi .Ömerimi Dualarinizda aldığınız için Allah razı olsun hepinizden ve doğmamiş bebeklerinizden
Ediyorum canım annemlerede söyledim şimdi yakınlarımdanda dua istiyorum sen bebeğin için güçlü ol... Daha fazla bir şey yazamadım ben de hemşireyim ama zor bir durum ... Nice mucizeler bahşeden allahım ömürde verir inşallah ne kadar uğraşırsak uğraşalım allahım ol derse olur en ümitsiz durumlarda bile ... Bekleriz .. Sen güçlü ol ona verecek umudun gülüşün olsun yanına girdiğinde bunlar çok önemli hissediyo onlar gerçekten ...

Back