• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 27+3 dogum yaptim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba ömerimin can teyzeleri,
Ömerim hala enfeksiyon odasında ama iyiye gidiyor en azından beslenmesi düzene girdi 85 ml çıktık kusmaları azaldı şükür kilo alımına başladı bu hafta daha yeni toparladı. Hala uyuyor kuzum nefesi kısa süreli bi görünüp bi kayboluyor. Eskiden netten benim gibi ömerim gibi olan var mı diye aranır dururdum .Şimdi iyi ya da kötü bi karşılaştırma yapılamıyor bunu kafama iyice yazdim epey zor oldu. Şu sıralar dua etmeyi araştırıyorum doğrusu nasıl diye. Bi de kitap aldık eskiden evimde sen Yuvam da okuma saati yapardık eşimle işten gelirdik yemek yerdik sonra çay ALLAH ne verdiyse bi de atıştırmalık hop kitap saati kaç roman bitirdik öyle zevkle daha doğmadan ömerime de kitap aldık okur yavrum diye sona bide tavana animasyon yansıtan renkli ışıklar ben ya da babası okurken hayal kuralım birlikte diye. Şimdi duamda bile hayal kuramı yorum 6. Aydayız ... Bazen aklım bi gidip geliyor sanki ne yaptığımı hatırlamıyorum, bi daha mutlu olmak istiyorum sıcak , şen, dua li , hoş sohbet yuvamda. .. Bu hiç geçmeyecek bi acı ruhum bedenime sigmiyor, biz bi nefesi için ömerimin cani için cirpinirken başka yerde nefes alan bedenleri bombalardan şehit ediyorlar. Ben bir nefes için 6 aydır kendi nefes imi vermeye razıyken ... Şimdi yuvamda uzak tatile diye gelip dönemem annemin evinde 6 aydır kuvezin içinde küçücuk kalbin atışı , yoğun bakimdaki sesler kulağımada ne yapacağını bilmez her adimim da ömerim der gezer oldum . ALLAHIM birgün ömerim uyandı nefes alıyor diye müjdesini vermeyi nasip etsin bize. Eşim, ben ve Ömerimi yanlız bırakmadı iniz için ALLAH razı olsun her iki cihanda da sizden . Hızır dokunsun dualarimıza ...

Rabbim duani kabul etsin. Gonlunu hos etsin seni feraha cikarsin. Umudunu asla kaybetme. Rabbimin selametini bekle sabirla. Tevekkul et ki ecrini goresin. Bizde hastaneden ciktiktan sonra hep o makinalarin sesleri kulaklarimdan gitmedi. Sana ve bebegine dua edicem insallah.

Merhaba ömerimin can teyzeleri,
Ömerim hala enfeksiyon odasında ama iyiye gidiyor en azından beslenmesi düzene girdi 85 ml çıktık kusmaları azaldı şükür kilo alımına başladı bu hafta daha yeni toparladı. Hala uyuyor kuzum nefesi kısa süreli bi görünüp bi kayboluyor. Eskiden netten benim gibi ömerim gibi olan var mı diye aranır dururdum .Şimdi iyi ya da kötü bi karşılaştırma yapılamıyor bunu kafama iyice yazdim epey zor oldu. Şu sıralar dua etmeyi araştırıyorum doğrusu nasıl diye. Bi de kitap aldık eskiden evimde sen Yuvam da okuma saati yapardık eşimle işten gelirdik yemek yerdik sonra çay ALLAH ne verdiyse bi de atıştırmalık hop kitap saati kaç roman bitirdik öyle zevkle daha doğmadan ömerime de kitap aldık okur yavrum diye sona bide tavana animasyon yansıtan renkli ışıklar ben ya da babası okurken hayal kuralım birlikte diye. Şimdi duamda bile hayal kuramı yorum 6. Aydayız ... Bazen aklım bi gidip geliyor sanki ne yaptığımı hatırlamıyorum, bi daha mutlu olmak istiyorum sıcak , şen, dua li , hoş sohbet yuvamda. .. Bu hiç geçmeyecek bi acı ruhum bedenime sigmiyor, biz bi nefesi için ömerimin cani için cirpinirken başka yerde nefes alan bedenleri bombalardan şehit ediyorlar. Ben bir nefes için 6 aydır kendi nefes imi vermeye razıyken ... Şimdi yuvamda uzak tatile diye gelip dönemem annemin evinde 6 aydır kuvezin içinde küçücuk kalbin atışı , yoğun bakimdaki sesler kulağımada ne yapacağını bilmez her adimim da ömerim der gezer oldum . ALLAHIM birgün ömerim uyandı nefes alıyor diye müjdesini vermeyi nasip etsin bize. Eşim, ben ve Ömerimi yanlız bırakmadı iniz için ALLAH razı olsun her iki cihanda da sizden . Hızır dokunsun dualarimıza ...
27+4 16 martta doğdu oğlum Dualarim seninle iliklerime kadar hissediyorum acını insn
Buradan - "Coook ıyiyiz" yazini görmeyi nasip etsin yüce Yaradan bana ne diyeyim başka...
dua dua dua ömer ini oğlumun yanına kattim ikisi içinde dua ediyorum...

akrabamızın kızının 3 kızı var üçüde prematüre dogdu hatta biri 5,5 aylık dogdu diye hatırlıyorum
şimdi evlendiler çoukları oldu allahın izniyle seninkide iyileşir evine gelir yaramazlık yapar evi dağıtır inşallah :)
dualarımdasın

merhaba nalancım umarım ömerin sapasağlam cıkar o hastaneden en kısa zamanda! ama sende hep hayırlısı dıye dua et... edelim... kendini herşeye hazırla.. allahtan gelecek herseye... ona sığın. isyan çözüm değil canım benim çok zor senin yerine kendimi koymam bile ruhumu daraaltıyor nefesimi tıkanıyor ki şu an bende 21 haftalık hamileyim... tek diyebileceğim allah sana ve eşine güç ve sabır versin!

Ömerimin can teyzeleri,
Hepinizin dualari katlanarak size ömrünüze ve sevdiklerine yansisin. Yazdıklarınızı okuyorum okuma değilde sizin sesinizi dinliyorum sanki. Ömerimden yeni geldim sanki yıllardır görmedim kalbimle gerçek bir değil. Hep emziren anne videolarını izliyorum emerkenki müziplikleri dua ederken ne zaman karamsarliga kapılar izliyorum ömerimde böyle olsun YA MUHYİ ŞAFİ isimlerinin yüzü suyu hurmetine diyorum. Dinle ilgili de çok kitap okumaya çalışıyorum hiç bu kadar araştırma gereği duymamisim bi de Müslümanım durum sadece zikir olarak algılamisim ESMAUL HUSNA yi halbuki "Benden isterken güzel isimlerimle isteyin deniyor" herseyin kolayı kacmişim yani. Benim gibi olanlar vardır mutlak dualarimıza o isimleri katalim diye söylüyorum . Insanlar la konuşurken daha itinaliyiz ben de dahil öyleydim ne yalan söyleyeyim çalışırken sadece farzi kılar tesbih yolda parmakla çeker duayı ayak üstü yapardım.
Şimdi

oğluma küçücük kalbine beynine tüm eklem kemik organ hücrelerine sifa nurunu doldur YA MUHYİ ne için yarattiysan o görevi görsün bedeninin sayıp sayamayacagim heryeri , ruhu, bedeni, aklı ,fikri, ilmi , İrfani sifa nurunla dolup insanlığa SANA yararlı her iki cihanda da sevdiğin kullarına olsun YA MUHYİ. Cümle anları yavrularını duamda kabul buyur içinde Ömerimi ...Salavat , fatiha ,ayetel kursi. ..
Süt sagarken bile zikir...
Umarım geç kalmamisimdir, geç kalmamisizdir. ...
Eskiden bu kadar ozenmemisim ne yazık, hiç.... Kıldı mi kıldım tuttu mu tuttum zekai verdim mi verdim... yardım ederken bile dokunmak dinlemek lazım, şimdi daha iyi anlıyorum.
Ya can teyzeleri işte böyle. ..
Yeni gelen bebekler , giden bebekler, vefat edenler....
Hepsinin annesiyle konuşuyorum , akıl fukara sananlar da var sanmayın da.
Mesala sütü gelmeyen anneye

Maltada diye bi içecek var biran alkolsüz hali çok arastirdim güvenin bana tadı kötü ama artık tat önemli değil önemli olan yavrum diyorum,

Sonra dere otu yla karışık sarımsaklı yoğurt yüzünü burusturma yemelisin diyorum bide cacık

Bol SU aman sık tuvalete giderim diye icmemezlik yapma tembelliği sırası değil diyorum kendimi zorlayıcı tebessüm ediyorum bilmiyor ki içim kan ağlıyor ömerim ömerim diye

En önemlisi sut sagma makinasi, manuel hiç bir işe yaramaz erken doğduğu için göğüslerin hazır değil sut vermeye.. sıradan elektrikler hiç değil biz o yanlısı da yaptık 360 tl verdik bi defa kullanmaya çalıştım olmadı geride almıyorlar boşuna çocuk bezi paradan olursun diyorum . Bir şey alacaksın aklım otomatik olarak çocuk bezi hesabina gidiyor, çünkü Ömerimi düşünmeden 1 sn geçmiyor

Biz hastane tipi sut sagma makinasi kiraladık çok araştırdık bi türlü nereden bulacağım çok zor ulaştığınızda için adını veriyorum yanlış anlaşılmak en son istediğim şey hele ki şu durumda piyon diye bir yerden kiraladık. Ha göğüs uçları toplanmış gibi oldu iki ay hani ayakkabı giyersin SU toplar ya öyle baloncuk baloncuk oldu kabuk bağlamaya fırsatları kalmadan tekrar sağlığı için çok kanadı hatta makina emiş gücü çok fazla olduğundan göğüs uçları makinanın emme kafası gibi ödem üstüne ödem yaptı. Gece sağmasi das arttırır unutmadan. Zaten uyku yok Ömerimden sonra ya dua etmediğim yada sagmadigim için suçluluk duygusu. .. Benim halimden benim halimden olan anlar ALLAHIM KORUSUN kimseye vermesin beni acımi benim açımdan tez vakit tez zamanda üzerimen alsın sağlıcakla sevgi mutluluk ve huzurla yer değişsin.

Göğüs ucu catlaginda iyi gelen tarif bunuda hem denedim hem dua ettim internette yazan alaya

1 Yemek kaşığı zeytinyağına 3 veya 4 damla sakizi kâtip kısık ateşte Cezvede kaynatmadan sadece macun kıvamı gibi eritilir etinin dayandığı ısıda damla sakizlari tekrar kristallenmeden topaklasmadan herhangi bi özelliği olmayan pamuktan biraz alıp üstüne batırıp meme ucuna koy naylon sütyen atlet kullanma göğüs Pedi de kullanma hepsi aldatma pamuklu bedenini saran bi atlet sadece

Böyle şeyler gerisi hep dua ... hım bi de sütünüzu paylaşmaktan çekinmeyin, belki paylaştığınız sut kızınız ya da oğlunuzun nasibi dir sutunuzu riziklandirma bollastirma vesilesi... O kadar bilinmez lerle dolu ki hayat. Ben o bilinmez lerin içindeyim Ömerimin genetik taraması boyun omurilik sıvı testi, tomografi ,EEG, ultrason hepsi normal hiçbir hastalık bulgusu yok şükür. Ama burada evimde uzakta seneler izin için geldiğim annemin evinde ömerimin hayali duasi görüş saatleri yogun bakim

Çok tuhaf bi hayat hersey bi vesile siz bile , kim bilir dualariniz kabul olur bu bile vesile hepinizden ALLAHIM her ikicihan da da razi olsun can teyzeleri iyiki tanıştık sizinle...

Ömer size ne kadar çok şey öğretmiş şu kısacık zamanda. En önemlisi de dua etmeyi ve sabretmeyi. Bunları öğrenmek için Ömer e ihtiyacınız vardı belki. Hep anneler çocuklarına bişeyler öğretir ya o çok özel bi çocuk. O annesinin öğretmeni. Zaten onun varlığına şükrediyorsunuzdur da. inşallah gün gelecek sağlığına kavuştuğuna şükredeceksiniz. O zaman da en güzel şekilde şükretmeyi öğretecek. İlk adımını attığında ilk okula başladığında düğününde bgunleri düşünüp hayran hayran izleyip şükredeceksiniz belki . Ehh biz de teyzeleri olarak güzel haberlerini okuruz artık burdan :) Dualar Ömer le hep. :KK200:

Şimdiden Cumaniz mutlu umutlu kabul olunan dualarla bir olsun Ömerimin can teyzeleri

Ömerimi her daim Dualariniza katınız buradan benim ve eşimin hayata tutunma umut ve can dostu oldunuz hepiniz her iki cihanda da cennet suyundan içenlerde olun ALLAHIM hepinize ve hepimize nasip etsin...

Hangimiz o içten , hayalini kurup canı gönülden duasi dir bilmem anlatacaklarim umarım devamında gelir ve heryeri ŞAFİ isimlerin nurunla nur lann ömerim ve aynı kaderi paylaşan kardeşleri , hasta olan muhtaç olan kim varsa edilen dualarina hızır dokunur biran evvel ve sevdiklerine kavuşur analar, babalar , evlatlar ve kardeşler, tüm sevenler, özlemi çekilenler...

Iki gün önce ömerimin solunum tüpü tıkanmış yine kapattı kendini diye zannettim ben hiç hareket yok sadece anne içgüdüsü Ömerimi görür görmez bi terslik var dedim Panikle sorumlu hemsireyle görüştük tüpün degismisler ömerim sıkıntıya girmiş tüpü cikarinca yenisine değişmek için nefes almaya çalışmış yavrum sut kuzum ömerim benim. Tüp değişmiş ALLAH razı olsun onlardan da . Her şerde bir hayır var derler ya o hesap ömerim tepki vermiş makina dan ayrılınca kendi nefes almaya çalışmış. ALLAHIM bu ne büyük mutluluk korku ve telaş içinde RAHİM olan ALLAHIM dan bi müjde nefes almaya çalışmak ... Ömerim tam altı aydır nefes alsın diye can döküyoruz şimdilik olan bu küçük bile görülse de bu bi işaret makinadan kurtulma yolunda. ..

Biliyorum zamane telaşı is güç fırsatı olmuyor insanın çoğu şeye. Ama duanizi eksik etmeyin yine de ömerimden ve ömerim gibi yavrulardan. .. Ne kadar şanslı olduğunuzun farkına varın şükür edelim bugüne de ömerim öğretti çoğu şeyi bana hammışım piştim ana yüreğim kavrulmuş hatta.
Oturun doldurun cigerlerinizi havayla ve nefes aldığını za şükredin . Ben çoğu zaman uykuda boguluyor um kalkıp Ağlıyorum ömerim diye sürümü ederken ömerimin nefesini de bereketlendir YA MUHYİ diyorum sonra ... neyse siz şükredin evladım eşim annem babam nefes alıyor diye... bi de anneler lütfen ömerim için yavrularimiza da dua ettirir misiniz ? Çünkü onla daha net acaba demeden daha inançlı dua ediyorlar. Fazla psikolojilerini bozmadan hoşuma içinde anlatın Ömerimi. ..
Konudan konuya geçmek gibi olacak bi gece çağırdılar bizi ömerim için telaşla minubuse bindim ömerime gidiyoruz ama belirsizlik umutsuzluk bi yandan umut bi yandan karmaşık. .. biraz yol alınca ilk kar taneleri düşmeye başladı 7 yaşlarında bi yavru annesine heyecanla " bak anne eee. ... kar. .. bak anneeeeee. ... yarın okul tatil olur dimi öğretmen kar çok yağarsa gelmeyin dedi . Anne ben çok dua ettim , dua etmeye dim yagmazdi ben dua ettim yağdı anneeeee kar..?" Otobüste biz inerken bile hâlâ kardan bağırarak kar kar ben dua ettim oldu diyen yavrum ne kadar inançlı duasinda.

ALLAHIM hepimizin duasını katında kabul edilen dualarla bir etsin ömerimin can teyzeleri, mutlu umutlu kabul edilen dualarla dolu huzurlu cumalar.....

Bu mübarek gecede dualarım Ömer' le. Rabbim şifa versin kuzuma. İnşallah durumu iyidir. İnşallah yakında "Ömerim hastaneden çıktı eve gidiyoruz" diyen yazınızı okurum. Dualarım sizinle...

Canım seninle işk konustuğumuzda 9 haftalık hamileydim. Endişelerimi daha o zaman sana söyledim sen kendi derdini unutup bana derman olmaya calıstın. Ben 2 gün sonra 29 haftalık olucam kısmetse. Bugün kanlı akıntım oldu. Kasılmalarım çok oluyor. Açılmam henüz yok. Ciğer geliştirici iğne olduk. Ben de sona yaklaştığımı hissediyorum :( nolur dualarınıza bizi de katın.

Omer Allah a emanet.. canim yavrum tez zamanda kavusun insallah. hz. Omer gibi adaletli bir kul olsun hizmetler etsin islam alemine insallah...
Mnmsyne Mnmsyne insallah tam zamaninda saglikla alrsin bebisini kucagina insallah

Canım seninle işk konustuğumuzda 9 haftalık hamileydim. Endişelerimi daha o zaman sana söyledim sen kendi derdini unutup bana derman olmaya calıstın. Ben 2 gün sonra 29 haftalık olucam kısmetse. Bugün kanlı akıntım oldu. Kasılmalarım çok oluyor. Açılmam henüz yok. Ciğer geliştirici iğne olduk. Ben de sona yaklaştığımı hissediyorum :KK43: nolur dualarınıza bizi de katın.
Allahım bu mübarek gecenin hürmetine yardımcın olsun canım,vaktinde,sağlıkla sl bebeğini kucağına inşallah.

Back