- 15 Haziran 2015
- 55
- 42
- 38
- 39
- Konu Sahibi Omerim can yavrum
-
Yazmadan durmadı şimdi Üçümuzün şarkılarını dinliyorum
Bebeğinizin ya da kendiniz için bizim için dinlesin iz belki
Ince saz.................... Rüzgar uyumuş
Hüsnü Arkan + Birsen Tezer ..,, sen bana gec geldin
Ağlıyorum .... Tüm bedenim ve ruhum la bugün niye böyleyim bilemiyorum. Ömerime küçük müzik kutusu almıştık kuvoze ses verenlerinden ömerim dinledi bunları dualarla ezanlar selalar... bugün çöktüm niye bilmiyorum ömerimin videoları fotoğrafları 15.000 küsür fotoğrafı var kaybolmasın silinmesin diye harici bellek aldık ona yüklerken. .. ALLAHIM sabır ver dayanayim yaşamak zorundayım Siz dua edin ne olur herkese yavrusu çalınan köpeğe bile. ..
Takipdeyim hala canım insan nelere gebe bilemiyo bende 1bucuk ay oldu dogum yapalı 6. Ay kalçama giren agrı sebebiyle 2 ay felç gibi yattı sonra deynekler derken suan öyle oglumla idsre ediyorum agrıyada bi türlü adam akıllı teşhis konulmuyo okadar zor zamanlar gecirdimki anlatamam felç olarak o agrıyla kalacagım sandım ama dogum yaptktan sonra rabbim ogluma bakacak güç verdi... Demem oki nelere gebe insanda bilmiyo yaşıyo görüyo geçiriyo hiç gecmicek sanıyosun geciyo.. Canım sana en guzel ilaç tekrar bi evlat sahibi olmak... Butun acılarını sarıcak evlat..merhaba ömerimin can teyzeleri
size yazmayı özledim ama hep baktım yine bi teyzesi yazmıştır ömerimin dedim. işte ilk haftan herkes çok meraklı ben kimim? aslında neredeyse hamilelik sürecimle birlikte hep ben de kendime soruyorum ben kimim ? ömerimden sonra annelik için yaratıldığıma inanıyorum . Ama bunu böyleyken söyleyemem insanlara .... sık sık tuvalete gidip ağzımı kapayıp ağladım yüzümüsürekli yıkadım anlatılanları işle olsun kendi özelleriyle olsun anlatılan herşeyi duyuyorum ama aklım kaydetmiyor. Donuklaştı sanki aklım. erken mi başladım işe diyorum. Aslen kurumlar arası geçişle çocuk esirgemeye geçmek için dolu dilekçem vardı tüp bebek tedavisi sürecimde . Birdaha zorlasam istiyorum . Çünkü işteki ilk haftamdan anladığım insanların birbiriylr şakalaşması , ev hallerini abartılı anlatmaları , çocuklarından bezgin konuşmalar bilemiyorum hayata karşı yakınmaları bana göre çok yüzeyel ve konuşacak konu bulamıyorum , unutmuşum havadan sudan konuşmayı , olmadık şeylerden yakınıp ortaya konu atıp onun üzerinden birşeyler söyleyerek iletişim kurmayı , anlamsız geliyor. susup dinliyorum ama es kaza bana konunun akışına göre birşey sorunca ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü neden bahsettiklerini unutuyorum. Aklım anlamlandırmıyor bir süre sonra duymuyorum sadece kıpırdayan dudakları izliyorum.
bugünde ömerime gittik üçümüzün kabrine ... Hala inanamıyorum benim bir oğlum oldu ve şuan cennette yakışıklı kuşum inanamıyorum, ne zaman büyüdüm ne zaman evlendim ne zaman çocuğum oldu ne zaman cennete ait olduğu yere uçtu ? aklım almıyor. hele bu hafta neden çalışıyorum bile dedim kendi kendime ... bilemiyorum ...
ömerimi gün geçtikçe daha çok özlüyorum . Tırnaklarını , saçlarını ,salyasını sildiğim mendilleri ,yara kabuklarını saklayabildiğim herşeyi sakladık babamızla . onları öpüyorum ama ömerim gibi kokmuyorlar süt poşetlerinin içine koymuşum .hala havada yürüyorum ayaklarımın yere bastığını hissetmiyorum çay fincanı parmağımı yakmış kendimi insanlar karşısında sıkmaktan tebessüme zorluyorum kendimi onlar açısından da durum farklı değil belki de . ne zaman alışırım bilmiyorum . Eşime telefon açıp ben yapamıyorum eve dönmek istiyorum bile dedim. Sesini duyunca bir nebze olsun mesai bitene kadar gayret edecek güç aldım. Bu aralar sık sık ALLAHIM anlatıyorum döküyorum , biliyorum ki duyuyor kendimi o kadar yakın hissediyorum ki RABBİME her daim sesimi duyuruyorum , işimi aşımı SENİN rızan için yapıyorum SEN kolaylıklar ihsan eyle diyorum . Ömerimi istiyorum eşimle koynumda olsun kuzum diyorum ağlıyorum ama kendime diyorum SEN bizi ömerime layık kul eyle diyorum . Gözümü açtın şükür diyorum , oğllarım Alim ve Ömerim cennetinde şükür diyorum. Konuşur gibi dua ediyorum herdaim .
ömerimin çiçek tohumlarından bir kısmını evde buyusun diye çimlendirdim , İNŞALLAH büyürler.Eki Görüntüle 2086803 Eki Görüntüle 2086804
bunlardan dikeceğiz üçümüzün kabrine en üstteki bebek nefesi , 2.si katmerli gelincik. bir de lavanta alırız diyorum mis gibi koksun yatağımız.
bi ara eşimle konuştuk ömerim böyle bi hastalık dönemi ve böylesine cennet kuşu olma amacıyla geldiyse dünyaya iyi ki bize gelmiş dedim ilkin yadırgadı eşim ama anlatınca o da hak verdi. ALLAHIM dağına göre kar verir dedikleri bu olsa gerek ben hiç bu kadar dayanacağımı bilmezdim belki hani yaşadıklarıma inanamıyorum diyorum ya o inanamama duygusu bana verilen güçtür. bilmiyorum hissizlik gibi birşey normalde bir insanın eli yanar da hissetmez mi hissetmedim ben de , içim de öyle aslında yüreğim kor alev ama ben inanamadığımdan hissedemiyorum belki rüya olan bu dünyanın ta kendisi diyorum. sanki benden birkaçtane varmış hepsi ayrı ayrı hayat yaşamış ben onları uzaktan izliyorum gibi.
İNŞALLAH eşim için onun benim adıma üzülmemesi için haftaya daha da uyumlu olurum işte . Sırf eşim üzülmesin diye , beni sık sık yüreklendirmeye çabalıyor. Herkes kendi yaşamını büyütür büyük sorunları olduğunu zanneder sen dinle uyum sağla, başka türlü dışlanırsın diyor. Benim aklımsa şu sıralar hep hava durumunda yağmur yağdı soğuklar başladı ömerimin öpmeye kıyamadığım vücudunu sayıklıyorum . Biliyorum ten dünyavi aslolan ruh o da en güzel yerde . Ama gelde içime anlat. istiyorum ki gireyim hazır yerimde varken ömerime sarılayım. Ama ALLAHIM almıyor canımı sonra yaşam suyum eşimi eşten öte herşeyim olan yarimi düşünüyorum araftayım yani.
sizleri çok seviyorum iki satır da olsa yazın isterim . Ömerimi bizi unutmayın , dualarınızda herdaim yer alalım ...AMİN...
Canım Allah Sabr versin inşallah dilediğin herşey gönlünce olur hayırlısıyla.SELAMUN ALEYKÜM ömerimin can teyzeleri
Sabah ezanına yakın ilk kez ömerimi böylesi gördüm rüyamda . Önceki 3 görüşme de hastane arıyorum doktora yetişmeye çalışıyorum bunun gibi birbirine benzer ruyalardi. Sabaha karşı gördüğüm rüyada Safranbolu evleri gibi biyerde sedir üzerinde bol güneşli bir odada konuklarını varmış eşimle diz dize oturuyoruz hoş sohbet ve ahşap kokusuyla huzurluyum. Sonra birden a ömerimi unuttum diyorum aceleyle kalkıp mutfak dolabını açıyorum sebzelik gözünde ömerim yatiyormus anneme kızıyorum güya annem ömerim serinde yatsın diye uyuyunca dolaba koymuş. Üşümüs yavrum deyip çabucak çıkardım dolaptan ayakta dimdik duruyor elinde şeker pancarı kökü hemen battaniye ye el atıyorum sarıp kucaklayacakken anne anne diye tekrarladı donup kaldım ömerim konuşuyor diye gerisini hatırlamıyorum ezan okundu. Sarıldım eşime dua ettim eşim de rüyasında ömerimi görsün hasret gidersin diye. Rüyamdaki kök pancar hala gerçekte de dolaptan Ömerime veririm diye alıp ne yemeye ne de atmaya kiyamadigim gördükçe oksadigim kök pancar . Ömerime yapıyordum tadı güzel besleyici de kök pancarın suyunu badem ,ceviz ya da fındık sütüyle karıştırıp onlara alternatif keçi sütü ekleyip bir ek gidasini hazırlayıp veriyorduk midesi inen sondayla . Beğenmiş umarım beğenmediğini kusuyordu zaten minik poğaçam.
Şapkalı a adlı teyzesi en kisa zamanda cevaplayacakmis sorularımı haberini aldım getiren gönderen sağolsun . Birde yine buradan özel mesaj atan teyzesi var eşi asker olan hepinize kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.
Ben şimdilik ne yapacağım konusunda , insanlarla yüzyüze konuşmada kendi başıma eskisi gibi karar alıp uygulamada biryerden biryere giderken bile bocaliyorum , sanki elim kolum yük de nereye koyacağımı bilemiyorum. Kızıyorum kendime niye böyleyim diye ama olmuyor. Kalabalık beni yoruyor. Saçma ama herkes sana bakıyor duygusu var ya o duygu boğazımı sıkıyor. Eşimle bir polis arkadaşı konuşmuş ilk çocuğunun öğrenme güçlüğü varmış özel eğitim görüyormuş ama sonraki iki çocuğunda herhangi bişey yokmuş . Ben sizi anlıyorum ama korkmayın demiş . Ben çok korkuyorum. Ömerim vefat edelim 8 hafta bitti 9 haftadayiz ve ben vefatının ertesi gününden beri kanama geçiriyorum. Herhangi bir problem yok dedi kadindogum Dr u progesteron kullanıyorum günde iki kez sanırım 5 gün oldu ama hâlâ kanamam devam ediyor. Stres yapma deseler elimde değil ev benim için bi sığınak ise gidince başlıyor asıl hikaye insanlar beni gördükçe âyet ve hadislerden başlayıp hutbe verircesine uzatiyorlar Benin ruhum kalbim YARATAN a o kadar yakın ki Hâlbuki kendi kabrime eşimle toprak doldurduk o denli hazırım huzura varmaya bilen yok. Bazen erken mi başladım işe diyorum ömerimin cennete gidişinin 3. Haftası başladım ise ama mecburum çünkü izinlerim bitti. Insanlarla saklambac oynuyor ruhum gormesinler yine hutbe vermesinler konusmasinlar diye.
Tekrar talepte bulundum çocuk esirgemede çalışmak için dua edin ne olur INŞALLAH bukez olumlu olur geçerim. Internette herkes parasının azlığı vs vs yakınıyor aman geçmeyin söyle böyle diye yazıyor , bence istemeyen durmasını orada benim ilk başvurum 2011 de heyecan anlamında hac Kurası gibi bekliyorum çünkü biliyorum ki yetimi öksüzü kimsesizi kalben sarıp sarmalamak her Kula nasip olmayan mükafatı var ve ömerim bana evrensel bi annelik duygusu tattirdi oyleki sokaktaki kediye köpeğe bile aynı sevkatle bakıyorum yem verirken gözlerinizin içine bakıyorlarya mahçup ve korkak RABBIME sukrediyorum. INŞALLAH dua edin de geçeyim çocuk esirgemeye ve orada mutlu huzurlu çalışayım .
Devrik cümlelerle de olsa içimi okuyun istedim her yazımda , görün bilin istedim belki yanıbaşınizda ne ömerim gibi canlar var beni şahsen tanimaniz önemli değil kalben tanıyın, her yardım ettiğiniz RABBIM Kulunu canlisini benim gözümden görün , benim gözüm kalbim gibi yaralidir, neler gördüm neler yavrumu Semazen gibi beyazlar içinde gördüm sadece onu söylemem yeter. Ömerime bize kalbinizde dualarınizda yer verdiniz ALLAHIM her iki cihanda da razi olsun sizden , yarın Cuma ve yarın işte olacağım için bugünden Cumamiz kabul olunan dualarla huzur içinde geçsin INŞALLAH, RABBIM tüm asker ,polis vatana layık yavrularimi anasına babasına en önemlisi de eşine ve yavrularına bağışlasın huzurlu yuvalarını daim etsin AMİN
Merhaba ömerimin can teyzeleri
Bize yazdığınız için ALLAHIM razı olsun sizden. Şapkalı A kardeşim babasının sorularıma cevap olabileceğinden bahsetmiş, sevindim. Özel mesajlada isteyebilirdim sorularıma cevap ama düşündüm benim gibi olanlar istifade edemezler benden . Oyüzden sorularıma buradan cevap yazmasını isterim kardeşimin. Şimdiden teşekkür ederim.
Evet isteki 2. Hafta Ömerimi cennete ugurlayali 6 hafta oldu 6 hafta önce cumartesi öğlen 3 te haber aldık. Hep zamanla geçer denilir ya benimkisi zamanla büyüyor. Yanlış anlaşılmasın ömerim Alimin yanında cennette bilirim ama neden diyorum ben o kadar değerli miyim ALLAHIM in gözünde ki beni ve eşimi sınav diye o sıcacık canı 25 hafta hergün gözümün önünde büyüttü serpiliyor yavrum ve sonunda ömerimin görevini yapmasıyla mekanı cennetle ödüllendirildi, ben ve eşim de cennette iki sefaatci melekle odullendiriliyoruz . Yoksa bizim yaptigimiz bir şeye karşı dunyavi cehennemi mi tattik 25 ay boyunca. Hangisini biz hangi gruba giriyoruz ömerime layık olmadığımız için mi ömerim bizden dunyalik alındı.
Bu 1. Sorum
Sonra aklıma peygamberler ve alimlerden geliyor. Misal HAZRETI NUH ALEYSSELAM büyük tufan da oğlu inanmamis ve sulara kapılmis, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYSSELAM ın çocukları vefat etmiş, HZ EYYÜP ALEYSSELAM mali çocukları sağlığı herşeyi elinden alınmış ... Neden RABBIME yaklaştıkça sınavlar agirlasir. Ben ONLAR mertebesine değilim ki haşa , OEYGAMBERLER sınavı beni bulsun... Aklım y ettiğince sadece diyorum ki ben artık maden yaşıyorum eşim de öyle. Malın mülkün kendimin bedenimi hiçliği deyim ... Havada yürüyorum, dünyayı resim olarak görüyorum, herşeyin eşim den kalan herseyin manasizligindayim. Bu bir mertebe midir bilmem .
Bu ikinci sorum
Ömerim Bizi hissediyor diyorum ve inanıyorum ya . Karnimdayken onu çok sevdiğimi belli edemedim mi ya da engel olabilir miydim, bu duruma. Benim yüzümden mi olmuştur. yani biliyorum bir alın yazısı var ama ... annesinin karnında kurşun kalcasini saplanip doğan bebek var misal. Ben daha çok isteseydim sicakligimi daha çok verseydim bu nasıl yapılır bilmiyorum halen ama misal herseye aglamasaydim dunyalik şeyler için kendi üzüntümü karnimdayken ömerime hissettirmeseydim ömerim hayata daha sıkı mi tutunur du.Hani iyi düşün iyi olsun diyorlar ya onu beceremedigimden mi böyle oldu?
Bu 3. Sorum
Rüyamda Ömerimi ve Alimi cennette görmek istiyorum bunun için ne yapabilirim? Bunu istememisler nedeni onların hakkını helal ettiklerini duymak istemem . Ahirette ogullarimizi göreceğiz ama nasıl ? Bir sehabenin mektubu var cocugu vefat eden bir dostun yazmış olduğu bir mektup onu defalarca okudum ben hep ahirette eşimi tanımak istedim ömerim ve alım Şura ufledigimde üfleyerek hepimiz topraktan bir ekin gibi filizlenen tam o esnada mi eşimle benim eteklerinde tutup bize anne baba diyecekler biz birbirimizi tanımış mi olacağız. Tabi onlara laik anne baba YARATANA laik kul olursak. Yoksa sıradan geçecek derecede bir kul olduktan sonra mı göreceğiz ogullarimizi
Bu 4. Oldu sanırım
Rüyamda ömerim çınar gövdesi olmuş yani insanı değil bildiginiz osmanli koca çınarı sarıldım kolları kavuşmayı o denli büyük , bir sonraki gün de yine dua ettim Ömerimi öpüp koklayayim rüyamda diye ama RABBIME yakarım gördüm kendimi konuşur gibi gövde ayrıldı ama acitsa içimden ışıklar ok dibi kesintisiz göğe ulaştı ben hâlâ kalbimle konuştum RABBIME bu rüyalar bilinç altı rüya mi ? Bize anlatılmak istenen mi rüya olur? Ya da mantıksız bi soru mu sordum bilmiyorum. Çok yalvaririz gibi dua ediyorum dünyada yanlışa düşmeye ş inanmaya artık diye istiyorum ki benden kul olarak istenilen girsin ruyama.
Bu 5. Oldu herhalde
Sorulardan aklıma gelenler şimdilik bunlar
Evet isteki hayatım çetin. Yani insanların hakkını yemeye çoğunluk anlayışlı. Ama ben kendime anlayış göstermiyor um. Konuşacak konum yok ömerimden başka, belki yanlış anlaşılma da neden olmusuzdur onların arasında çünkü öyle ufak dertleri var ki montu biyere takılıp tek derdi bu olan dünyası kararmis gibi olanlar da var . Ben gereksiz buluyorum bu konuşmaları susuyorum aslında saçma bunlar konusmana değmez diyesim geliyor tutuyorum kendimi. Çoğunluk nedensiz ağlamam geliyor bunaliyorum kalabalikta. Ekmek parası diyorum bu insanlar da bu yüzden görüşmek zorundayım diyorum. Zorluyorum onlarla azda olsa konuşayım diye ama dünyaları benden uzakta ne diyeceğimi bilemiyorum. Dinliyorum olur olmaz yakınmaları. Birkaç kişi var tabi onlar çocuğun var mı muhabbetini girdi . Yok demek ömerime haksızlık olurdu var dedim iki tane meleğim var. Gerçi döllenen her yumurta canlı olduğu için bazı alimlerden onlara da ad verin diyor onları da sayarak 7 yavrum var. Kalabalık Aile tam istediğim gibi.... Neyse bi faaliyetler nasıl yani diye benim yavrularım cennet kuşu diyorum. Böylece içim rahat ediyor onlar benim cennetteki gurur duyduğum kuşlarım. Sonra özet geçiyorum . Ağlama maya çalışarak, şık sık tuvalete girip kolum ağzımi kapatıp agliyorum ama isyan gibi değil. Ağlıyorum işte. Sanki ilk zamanlar daha metanetliydim. Insan içine girmek beni tetikledi. Eve gelip kapıyı kilitleme kaçmak istiyorum çoğu zaman. Bazen kimin için çalışıyorum diyorum herkes kendi çocuğundan yakınan ak bahsediyor o zaman kendimi haksızlığa uğramış gibi hissediyor sonra tövbe ediyorum. Benim gibi yavrusunu kaybedenleri bir sorum var gerçi doktora da gitmem lazım ama hastane havasını koklamak dahi istemiyorum. Ben ömerimin vefatından beri ara kanamalar geçiriyorum yani 6 haftadir üzüntü mu böyle yaptı? Böyle olur mu? Yine de bi Dr a gitmem lazım biliyorum ama artık dr görmek bile istemiyorum. Tabii ALLAHIM eksikliklerini vermesin o ayrı. Kalbim de yokluyor bazen o da üzüntüden sanırım . Ömerimle ken kendi agrilarimi hissetmiyordum şimdi basgosterdiler. Öyle işte
Su an dunyavi tek isteğim kurumlar arası geçiş ile çocuk Esirgeme ye şimdiki adıyla sevgi evlerine geçip orada çalışmak. Çok istiyorum, hele ömerimden sonra ben dünyaya anne olmak için gelmişim diyorum. Bu konuda sizden dua istiyorum.INŞALLAH olur. Orada huzur bulacağım bunu hissediyorum. Anne olmak için illa dogurmak şart değil. Ve ben sayısız çocuğum olsun istiyorum, isim gücüm onlar olsun INŞALLAH.
Sizleri çok seviyorum iyiki varsınız ömerimin can teyzeleri. .. hep bizimle kalın bize iki satır da olsa yazın anlamsız gelse de yazın. Ben o iki satır yazınız ne kadar mutlu oluyorum anlatamam Ömerimi unutmamislar diyorum mutlu oluyorum. Hayatım daki sayılı mutluluklardansiniz lütfen yazın ....
Sevgilerimle, Hoşçakalın. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?