Merhaba ömerimin can teyzeleri
Bize yazdığınız için ALLAHIM razı olsun sizden. Şapkalı A kardeşim babasının sorularıma cevap olabileceğinden bahsetmiş, sevindim. Özel mesajlada isteyebilirdim sorularıma cevap ama düşündüm benim gibi olanlar istifade edemezler benden . Oyüzden sorularıma buradan cevap yazmasını isterim kardeşimin. Şimdiden teşekkür ederim.
Evet isteki 2. Hafta Ömerimi cennete ugurlayali 6 hafta oldu 6 hafta önce cumartesi öğlen 3 te haber aldık. Hep zamanla geçer denilir ya benimkisi zamanla büyüyor. Yanlış anlaşılmasın ömerim Alimin yanında cennette bilirim ama neden diyorum ben o kadar değerli miyim ALLAHIM in gözünde ki beni ve eşimi sınav diye o sıcacık canı 25 hafta hergün gözümün önünde büyüttü serpiliyor yavrum ve sonunda ömerimin görevini yapmasıyla mekanı cennetle ödüllendirildi, ben ve eşim de cennette iki sefaatci melekle odullendiriliyoruz . Yoksa bizim yaptigimiz bir şeye karşı dunyavi cehennemi mi tattik 25 ay boyunca. Hangisini biz hangi gruba giriyoruz ömerime layık olmadığımız için mi ömerim bizden dunyalik alındı.
Bu 1. Sorum
Sonra aklıma peygamberler ve alimlerden geliyor. Misal HAZRETI NUH ALEYSSELAM büyük tufan da oğlu inanmamis ve sulara kapılmis, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYSSELAM ın çocukları vefat etmiş, HZ EYYÜP ALEYSSELAM mali çocukları sağlığı herşeyi elinden alınmış ... Neden RABBIME yaklaştıkça sınavlar agirlasir. Ben ONLAR mertebesine değilim ki haşa , OEYGAMBERLER sınavı beni bulsun... Aklım y ettiğince sadece diyorum ki ben artık maden yaşıyorum eşim de öyle. Malın mülkün kendimin bedenimi hiçliği deyim ... Havada yürüyorum, dünyayı resim olarak görüyorum, herşeyin eşim den kalan herseyin manasizligindayim. Bu bir mertebe midir bilmem .
Bu ikinci sorum
Ömerim Bizi hissediyor diyorum ve inanıyorum ya . Karnimdayken onu çok sevdiğimi belli edemedim mi ya da engel olabilir miydim, bu duruma. Benim yüzümden mi olmuştur. yani biliyorum bir alın yazısı var ama ... annesinin karnında kurşun kalcasini saplanip doğan bebek var misal. Ben daha çok isteseydim sicakligimi daha çok verseydim bu nasıl yapılır bilmiyorum halen ama misal herseye aglamasaydim dunyalik şeyler için kendi üzüntümü karnimdayken ömerime hissettirmeseydim ömerim hayata daha sıkı mi tutunur du.Hani iyi düşün iyi olsun diyorlar ya onu beceremedigimden mi böyle oldu?
Bu 3. Sorum
Rüyamda Ömerimi ve Alimi cennette görmek istiyorum bunun için ne yapabilirim? Bunu istememisler nedeni onların hakkını helal ettiklerini duymak istemem . Ahirette ogullarimizi göreceğiz ama nasıl ? Bir sehabenin mektubu var cocugu vefat eden bir dostun yazmış olduğu bir mektup onu defalarca okudum ben hep ahirette eşimi tanımak istedim ömerim ve alım Şura ufledigimde üfleyerek hepimiz topraktan bir ekin gibi filizlenen tam o esnada mi eşimle benim eteklerinde tutup bize anne baba diyecekler biz birbirimizi tanımış mi olacağız. Tabi onlara laik anne baba YARATANA laik kul olursak. Yoksa sıradan geçecek derecede bir kul olduktan sonra mı göreceğiz ogullarimizi
Bu 4. Oldu sanırım
Rüyamda ömerim çınar gövdesi olmuş yani insanı değil bildiginiz osmanli koca çınarı sarıldım kolları kavuşmayı o denli büyük , bir sonraki gün de yine dua ettim Ömerimi öpüp koklayayim rüyamda diye ama RABBIME yakarım gördüm kendimi konuşur gibi gövde ayrıldı ama acitsa içimden ışıklar ok dibi kesintisiz göğe ulaştı ben hâlâ kalbimle konuştum RABBIME bu rüyalar bilinç altı rüya mi ? Bize anlatılmak istenen mi rüya olur? Ya da mantıksız bi soru mu sordum bilmiyorum. Çok yalvaririz gibi dua ediyorum dünyada yanlışa düşmeye ş inanmaya artık diye istiyorum ki benden kul olarak istenilen girsin ruyama.
Bu 5. Oldu herhalde
Sorulardan aklıma gelenler şimdilik bunlar
Evet isteki hayatım çetin. Yani insanların hakkını yemeye çoğunluk anlayışlı. Ama ben kendime anlayış göstermiyor um. Konuşacak konum yok ömerimden başka, belki yanlış anlaşılma da neden olmusuzdur onların arasında çünkü öyle ufak dertleri var ki montu biyere takılıp tek derdi bu olan dünyası kararmis gibi olanlar da var . Ben gereksiz buluyorum bu konuşmaları susuyorum aslında saçma bunlar konusmana değmez diyesim geliyor tutuyorum kendimi. Çoğunluk nedensiz ağlamam geliyor bunaliyorum kalabalikta. Ekmek parası diyorum bu insanlar da bu yüzden görüşmek zorundayım diyorum. Zorluyorum onlarla azda olsa konuşayım diye ama dünyaları benden uzakta ne diyeceğimi bilemiyorum. Dinliyorum olur olmaz yakınmaları. Birkaç kişi var tabi onlar çocuğun var mı muhabbetini girdi . Yok demek ömerime haksızlık olurdu var dedim iki tane meleğim var. Gerçi döllenen her yumurta canlı olduğu için bazı alimlerden onlara da ad verin diyor onları da sayarak 7 yavrum var. Kalabalık Aile tam istediğim gibi.... Neyse bi faaliyetler nasıl yani diye benim yavrularım cennet kuşu diyorum. Böylece içim rahat ediyor onlar benim cennetteki gurur duyduğum kuşlarım. Sonra özet geçiyorum . Ağlama maya çalışarak, şık sık tuvalete girip kolum ağzımi kapatıp agliyorum ama isyan gibi değil. Ağlıyorum işte. Sanki ilk zamanlar daha metanetliydim. Insan içine girmek beni tetikledi. Eve gelip kapıyı kilitleme kaçmak istiyorum çoğu zaman. Bazen kimin için çalışıyorum diyorum herkes kendi çocuğundan yakınan ak bahsediyor o zaman kendimi haksızlığa uğramış gibi hissediyor sonra tövbe ediyorum. Benim gibi yavrusunu kaybedenleri bir sorum var gerçi doktora da gitmem lazım ama hastane havasını koklamak dahi istemiyorum. Ben ömerimin vefatından beri ara kanamalar geçiriyorum yani 6 haftadir üzüntü mu böyle yaptı? Böyle olur mu? Yine de bi Dr a gitmem lazım biliyorum ama artık dr görmek bile istemiyorum. Tabii ALLAHIM eksikliklerini vermesin o ayrı. Kalbim de yokluyor bazen o da üzüntüden sanırım . Ömerimle ken kendi agrilarimi hissetmiyordum şimdi basgosterdiler. Öyle işte
Su an dunyavi tek isteğim kurumlar arası geçiş ile çocuk Esirgeme ye şimdiki adıyla sevgi evlerine geçip orada çalışmak. Çok istiyorum, hele ömerimden sonra ben dünyaya anne olmak için gelmişim diyorum. Bu konuda sizden dua istiyorum.INŞALLAH olur. Orada huzur bulacağım bunu hissediyorum. Anne olmak için illa dogurmak şart değil. Ve ben sayısız çocuğum olsun istiyorum, isim gücüm onlar olsun INŞALLAH.
Sizleri çok seviyorum iyiki varsınız ömerimin can teyzeleri. .. hep bizimle kalın bize iki satır da olsa yazın anlamsız gelse de yazın. Ben o iki satır yazınız ne kadar mutlu oluyorum anlatamam Ömerimi unutmamislar diyorum mutlu oluyorum. Hayatım daki sayılı mutluluklardansiniz lütfen yazın ....
Sevgilerimle, Hoşçakalın. ..
1-Bebegin vefati sizin icin ceza degil kesinlikle, yasamasi da odul degil. Ömür; bebeğin ömrü ve bu ömrü bebeğe biçen de bebeği yaradan.
Vefat eden eğer akıl bağli olsaydı günahları sorgulanır, sevapları ödüllendirilirdi. Akılbağli olmayan bu bebek doğrudan cennetlik.
Peygamberler, şehitler ve bebeklerin şefaat etme yetkisi vardır.
Ancak şart; Allah’ın bebeğe şefaat yetkisş vermesidir. Şayet Allah bebeğe şefaat yetkisi verir ve bebek de bunu anne babasından yana kullanırsa bebeğin anne babası da cennetliktir Allah’ın izniyle. Ancak; Allah bebeğe günahkar bir insan için şefaat yetkisi vermeyebilir. Ayetel kürside geçiyor “menzellezi yeşfeu indehu illa bi’iznih” yani “O’nun izni olmadan huzurumda şefaat etmek kimin haddine!”
Bunun için şuan yapacağınız şey Allah’ın bebeğe şefaat etme yetkisi vermesini umarak ve bebeğin sizleri şefaate nail kılacağını düşünerek iyi insanlar, yardımsever kullar olmanızdır. Yani bu yetkinin üzerinizde kullanılabilmesi için ona uygun, haramdan uzak, ibadetlere bağlı, yetim-öksüz-muhtaç insanları gözeterek iyi birer kul olmanız gerekmektedir aslında.Şefaat edilmeye yaraşır olmalısınız ki bu da kendinizi toparlamanızla başlar ilk önce.
Yani Bu ilişki tamamen bebek ile Allah arasındadır. İnşaallah şefaatin hayrı sizlerin üstüne olur.
2-Öncelikle hiçlik islam kaideleriyle bağdaşmaz. Boşvermişlik, dünyayı değersiz görmek, kendini tamamen bırakmak ınsanı Allah korusun inkara sürükler. Kişinin imtihanı kendine büyük gelir ama daha ağır imtihanlar yaşayanlar da vardır. Sürekli çok ağır bir imtihandan geçtiğini düşünürsen, en büyük imtihanı kendinki olarak görür ve şuan Allah’ım sana bahşettiği seylerin tamamından geriye acı çekmek kaldiğinı hissederek boşlukta yaşarsan bu seni şikayet etme noktasına getirir ve şikayet etmek Allah’a yaklaştırmaz. Kişiyi Allah’a yaklaştıram şey ibadettir. Güzel ahlak, islam’a uygun yaşam gibi sosyal ve dini güzelliklere bürünmen, sevaba girmen, hayr dua alman, dua ve şükretmen, sabretmen senş Allah’a yaklaştırır. Bahsettigin kisiler o mertebelere imtihanları ağır olduğu için çıkmamıştır. Sabredip şükrettmişlerdir. Çok çaba sarfetmişlerdir. Yaşadıkları her türlü zorluğa rağmen Kendilerini salıvermek yerine güçleri yettiğince uğraş içinde olmaya devam etmişlerdir. Bunun için; Boşvermek, kendini bırakmak yerine daha güzelini yapabilirsiniz. Sizi bebeğiniz dolayısıyla hissettiğiniz bu ağır dramdan yine bebekler ve çocuklarla ilgilenmek kurtaracaktır biraz da olsa. Gönüllü annelik/ablalık, koruyucu aile gibi hizmetler size ve bunlara muhtaç çocuklara, bebeklere iyi gelecektir ve bu da Allah’ın hoşuna gidecektir inşaallah.
3-Buna engel olabilmeniz mümkün değil. Haftasını doldurup, her şey yolunda giderken doğup anında vefat eden bebekler de mevcut her şey aksi giderken doğup yaşayan da. Bunda kendinizi suçlamanızı gerektirecek bir şey yok. Evladınız Allah’ın kendisi için tayin ettiği ömrü yaşamış, görevini yerine getirmiş ve cennete kabul edilmiş. Kulların sorumluluğunda olan bir sey değil bu.
4-Ahiret ile ilgili bilgiler sınırlı olduğu için bu cevabı net olmayan bir soru. Bu
konuda genel kanaat vefat eden kişi bebek olsun, genç olsun, yaşlı olsun herkesin 30-33 yaşında diriltileceği şeklinde. Şöyle de bir şey var tabii; hesap günü aralarında hak alacağı bulunan herkes birbirinden kaçacak. Demek ki hesap görülmeden önce hak/hukuk için, hesap görüldükten sonra da inşaallah cennetle mükafatlandırılırsak ebedi olarak birlikte olmak için bir araya geleceğiz. Bu konu kapalı olduğu için çıkarımlar yapabiliyoruz.
5-Öncelikle rüyalar bilgi kaynağı değildir. Kötü bir rüya görmüş olabilirsiniz ve bunu Allah sizi ikaz etmek için size göstermiş olabilir ve siz bunun Allah’tan geldiğini bilmeyebilirsiniz tam aksi yorum yapabilirsiniz. Veya bir şeyi şeytan kötülük yapabilmek için size sevimli, guzel gösteriyor olabilir ve siz bunu yine aksi yorumlayabilir, bu rüya Allah’tan diyebilirsiniz. Bu belirsizlikten dolayı rüyalara çok itibar etmemek grekir. Görülen rüya hayra yorulmalı ve olumsuz anlam yüklenmemelidir. Tabii ki bilinçaltı rüyalar görmeniz çok doğal. Kaza yapmış birisinin rüyasında sürekli kaza yapması gibi düşünün.
Bebeğinizi rüyanızda görebilmeniz için yapılacak kesin bir şey yok. Yalnız bunu takıntı haline getirmenız sizi daha da çukura çekecektir.
Allah’ın izniye bebeğıniz guzei bir yerde şuanda. Sürekli yas tutarak, yaşam için gerekli her şeyden vazgeçer hale gelerek, sürekli mutsuz kalarak, kendinizi yalnızlaştırarak bebeğinizi üzmeyin. Ben de vefat edenlerin bizleri hissettiğine inanıyorum, inanmak istiyorum.
İnşaallah şefaate yaraşır anne-babalar olursunuz.
Allah’a emanet olun.
Selamun aleykum kardesim, arkadasim babasına sorularinizi sormus ve babasi cevap verirken not almis cevaplari. Cevaplari insallah ifade edebilmisimdir diye umuyor. Uyeligini aktif hale getirip size cevaplari iletmek icin mail atmis ama cevap gelmemis mailine. O yuzden ben araci oldum. Rabbim göğsünüzü genişletsin.