• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 27+3 dogum yaptim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yazmadan durmadı şimdi Üçümuzün şarkılarını dinliyorum
Bebeğinizin ya da kendiniz için bizim için dinlesin iz belki

Ince saz.................... Rüzgar uyumuş
Hüsnü Arkan + Birsen Tezer ..,, sen bana gec geldin

Ağlıyorum .... Tüm bedenim ve ruhum la bugün niye böyleyim bilemiyorum. Ömerime küçük müzik kutusu almıştık kuvoze ses verenlerinden ömerim dinledi bunları dualarla ezanlar selalar... bugün çöktüm niye bilmiyorum ömerimin videoları fotoğrafları 15.000 küsür fotoğrafı var kaybolmasın silinmesin diye harici bellek aldık ona yüklerken. .. ALLAHIM sabır ver dayanayim yaşamak zorundayım Siz dua edin ne olur herkese yavrusu çalınan köpeğe bile. ..

Merhaba,
Evlat acısı Peygamber ağlatmış. Allah yardımcınız olsun. Çok uzun zamandır takip ediyorum sizi. Ben öyle konuşmayı pek beceremem lütfen kusuruma bakmayın. Ömer'im şimdi en güzel yerde gülüp oynuyor bundan eminim. Bize sadece sabretmek düşüyor. Eşinizde sizde hep dualarımdasınız. Rabbim size sabır versin.

cennet kapısında bekleyen cennet kuşu annesine bol sabırlar diliyorum

benim cennet kuşumun yanında demek arkadaşı gelmiş Rabbim size bana ve bu durumda olan diğer bütün ailelere sabır versin...

Guzel anne yuregin yaniyor acin cok taze yasadiklarin çok agir. Kolay degil evlatla sınanmak. Rabbim bir daha yasatmasin insallah kaybetmekten korktugunuz kim varsa onunla birlikte yaşlanin.insallah.. Rabbimin hepimize bictigi bir ömur var bu dunyadaki gorevimiz bittigi anda ne bir saniye eksik ne bir saniye fazla nefes alamiyoruz. Ömercikte dunyaya gelis amacini tamamladi ve huzura erdi.Takdir boyleymis... Insallah ömerinle cennetinde kavusursunuz elimizden duadan baska birsey gelmiyor. Sevgiler.

Merhaba ömerimin can teyzeleri

Gittikçe ömerimi özlüyorum. Sürekli kendimi telkine çalışıyorum. Birden dünya işleriyle yüzleşmek mi böyle yaptı bilmiyorum. Yerli yersiz Ağlıyorum nedenini bilmiyorum. Eşime belli etmek istemiyorum ki canını daha çok yakmayayim. Sabrediyorum, yazdıklarınızı okuyorum. Pazartesi ilk iş günüm insanlarla yüzleşme günü. Yazmak daha kolay ifade ettiriyor kendimi rahat hissediyorum yüzyüze olmak zor geliyor. Birde bazen herşey anlamsız geliyor ama mecbursun mecburum. Dünyanın yükü üzerimde eşim yanımda yokken aldığım nefes yük. Eşim ve ömerim için onlari ebediyette gorebilmem için ecel gelenedek yaşamam gerek. Kendimi birseyler yapmaya zorluyorum ömerimin yadigâri eşim için en çokta. Bizi ömerimden dolayı tanıyanlar var . Dün eşimle konuşan biri anlatmış bir yakını varmış tüp bebek tedavisi sonrası doğan yavrusu cennet kuşu olmuş sonrasında tedavi görmeden kendiliğinden bir daha anne olmuş. Eşim umutlandirmis, o kadar heyecanlı anlatıyor ki. Ben korkuyorum tekrar aynı süreci yaşamaktan aynı süreç olmasa da ileride başına birşey gelme olasılığından . Dünya savaşı olma ihtimaline kadar gidiyor korkularım . Sizde de oluyormu böyle? Gelecek kaygısı, belki benimkisi kaygidan öte. Aslen birçok evladım olmasını ben de istiyorum, evlat edinme de dahil. Eşim edindiğimiz yavrunun büyüyünce oz anne babasını arayıp bizi terk etmesinden korkuyor. Zamana bırakmak en iyisi belki de ... Bizim surecimizden geçen anne babalardan akıl almak istiyorum, içinizde varsa bahsettiğim canlar , lütfen bize yazar mısınız? Bizim için her şey ömerim olmuş o yüzden kala kaldık bu dünyada, yön bulmakta zorlanıyoruz. Eşim mesleği gereği aile içi şiddet olaylarıyla ilgileniyor. Kendi öz çocuğuna öyle şeyler yapanlar varki, televizyondan izleyince bu gibi seyler bize uzak ya da hayal geliyor ya ama gercek iste , RABBIM neden o yavrular onlardan doğdu., diyorum haddim değil bunu da biliyorum, ama ben de etten kemikten bir aciz kulum. Ama kendimi alikoyamiyorum ? Bunun nedenine cevap bulamıyorum! Kendi bebeğinin namusunu kirleten babalar, kendi yavrusunu başkalarına sunan anneler var bu dünyada. .. Neden?

Kahroluyorum, bu zulmedenler nefes alırken ömerimin bir nefes için ter dokmesine. .. Sonra ömerim cennette hem de ebedi cennette bunu bilmek içime huzur veriyor. ALLAHIM bizi bir araya getirir Ömerimi eşimi ebedi kanatlarimin altına verir INŞALLAH.

Kafamı kurcalayan ve canımı yakan bunlar işte. Tüm bunlar arasında geleceğe bakamiyorum dunyalik aklımla. ..

Bize yazın her daim. ÖmerimIn can teyzeleri kalın ömrümüz yettikce. ... Sizi seviyorum. .. Bu aziz CUMA günümüzde RABBIM dualarimızı kabul eylesin katında. .. Dualarinizda yer verdiğiniz için ALLAHIM razı olsun sizden ömerimin can teyzeleri. ..

Tekrar bebek dusuncenize cok sevindim kendi adima cunku sizi taniyor gibiyiz bizde artik... ruhunuzun guzelligi yansiyor satirlariniza kendinizi ifade edisiniz hayata bakis aciniz vs. Ne kadar mukemmel ebeveyn olusunuz. Evet ömercik artik cennette bekler sizi guzel annesi hayat ise tum ciplakligiyla devam ediyor tekrar ayni seyleri yasamaktan korkmakta cok haklisin insallah yasamayacaksin Allahin izniyle.yasiniz kac bilmiyorum ama ins. Boy boy ömerimizin kardesleri olur ve onlar sizi hayata baglayip yaslandiginizda bir yudum suyunuzu getirir. Erken doguma neden olan faktorleriniz cok onemli bunlari hallederseniz bir daha olma ihtimali dusuk cnm. Şu an sizde ruhen bir tedavi surecindesiniz bence zamana ihtiyaciniz var kendinizi hazir hissettiginizde ama koruyucu aile veya kendi cocugunuzu saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah . Kaybetme korkusu en cok evlada duyuluyor bence ama hayatin kendisi zaten buyuk bir risk degilmi . Sizi seviyoruz çalisma hayatinizda da basarilar.

Ağladım çok üzüldüm çok ağladım o kadar umut dolu yazıyordun ki masal gibiydi herşey ve inanamadım bu habere başlarda uzunca bir süre yazamadım hiç birşey, etkisini de yitirmiş değil bu şok etkisi, sanırım sen Yen'i Yen'i anlıyorsun boşluğu o yüzden bocalamaya başladın öyle oluyor insan kaybetmenin sıcağıyla bişey anlamıyor asıl sonradan içinde büyüyor yokluğun mahrum kalmışlığın boşluk hissi. Ben belki iyi bişey değil bu ama sana teselli sözleri yazamıyorum şu sıralar bende çok sorguluyorum hayatı anlamını ve içinde herxaman gördüğüm o büyüsünü artık pek göremesem de arıyorum , herşey anlamsız geliyor artık şu sıralar endişelerim sonsuz özel bir çocuğun gelecek kaygısı küresel ısınma insanların yozlaşması ve umursamazlığı gösterişe ve yavanlığa duyulan merak mide bulandırıcı geliyor bazen korkunç insanların ellerine düşen zavallı küçükler kabus gibi yüreğimi sıkıştırıyor nasıl bir adaletin ürünü bu nasıl bir çocuğa böyle canavarlık reva olabilir ki diyorum sürekli anlayamıyorum anlamlandıramıyorum bu yüzden de gördüğüm dünya değişti tamamen artık büyülü bir yer olmaktan ışık saçan bir cennet uyarlamasından çıkıp gitti tamamen, mucizeler nerede şimdi dediğim bir gezegene dönüştü mucizeler nerede ki bizim başımıza bir sürü masumun başına bunlar geliyor diyorum, umarım üzmemişimdir seni hiç istemem öyle olsun kalbim bu haldeyken sahtekarlık da yapamıyorum ne yazık ki, sanırım artık mutlu olamayacak kadar çok şey biliyoruz sanırım bilincimizde yaşadığımız aydınlanma artık geri dönülmez mutsuzluk getirisiyle bizi sınıyor başkalarının göremediği bir gözle dünyanın her türlü halini görebiliyoruz
Ben ki her türlü durumda bir güzel taraf görebilen zavallıcık artık iğrenç bir dürüstlükle hayatın bütün çirkinliğini hem kendime hem etrafımdaki insanciklara çıkacak bir kapı bırakmadan tüm soğukluğuyla hiç tereddütsüz sunuyorum, ve bu kendimi hiç iyi hissettirmiyor.
Eskiden olduğu gibi mutlu olmayı özledim gerçekten mutlu olduğum günler varmıydı bilmiyorum ama endişe etmediğim daha rahat bir kafayla yaşadığım günler vardı kolay zamanlamış daha iyi diyemem ama kolaymış o günlere dönmeyi istemek rahatlığına bile sahip değilim
İşte böyle saçma düşünceler içerisinde dolaşıp duruyorum amaçsızca oysa ki ömercikten bahsediyordum küçük melek bütün saf ve güzellikleriyle hayallerde büyümeye devam edecek çocuk sevgisi hep desteğin olsun maneviyatı içindeki boşluğun tamamlayıcısı olsun dilerim ve seni çok çok öperim

merhaba ömerimin can teyzeleri
size yazmayı özledim ama hep baktım yine bi teyzesi yazmıştır ömerimin dedim. işte ilk haftan herkes çok meraklı ben kimim? aslında neredeyse hamilelik sürecimle birlikte hep ben de kendime soruyorum ben kimim ? ömerimden sonra annelik için yaratıldığıma inanıyorum . Ama bunu böyleyken söyleyemem insanlara .... sık sık tuvalete gidip ağzımı kapayıp ağladım yüzümüsürekli yıkadım anlatılanları işle olsun kendi özelleriyle olsun anlatılan herşeyi duyuyorum ama aklım kaydetmiyor. Donuklaştı sanki aklım. erken mi başladım işe diyorum. Aslen kurumlar arası geçişle çocuk esirgemeye geçmek için dolu dilekçem vardı tüp bebek tedavisi sürecimde . Birdaha zorlasam istiyorum . Çünkü işteki ilk haftamdan anladığım insanların birbiriylr şakalaşması , ev hallerini abartılı anlatmaları , çocuklarından bezgin konuşmalar bilemiyorum hayata karşı yakınmaları bana göre çok yüzeyel ve konuşacak konu bulamıyorum , unutmuşum havadan sudan konuşmayı , olmadık şeylerden yakınıp ortaya konu atıp onun üzerinden birşeyler söyleyerek iletişim kurmayı , anlamsız geliyor. susup dinliyorum ama es kaza bana konunun akışına göre birşey sorunca ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü neden bahsettiklerini unutuyorum. Aklım anlamlandırmıyor bir süre sonra duymuyorum sadece kıpırdayan dudakları izliyorum.

bugünde ömerime gittik üçümüzün kabrine ... Hala inanamıyorum benim bir oğlum oldu ve şuan cennette yakışıklı kuşum inanamıyorum, ne zaman büyüdüm ne zaman evlendim ne zaman çocuğum oldu ne zaman cennete ait olduğu yere uçtu ? aklım almıyor. hele bu hafta neden çalışıyorum bile dedim kendi kendime ... bilemiyorum ...

ömerimi gün geçtikçe daha çok özlüyorum . Tırnaklarını , saçlarını ,salyasını sildiğim mendilleri ,yara kabuklarını saklayabildiğim herşeyi sakladık babamızla . onları öpüyorum ama ömerim gibi kokmuyorlar süt poşetlerinin içine koymuşum .hala havada yürüyorum ayaklarımın yere bastığını hissetmiyorum çay fincanı parmağımı yakmış kendimi insanlar karşısında sıkmaktan tebessüme zorluyorum kendimi onlar açısından da durum farklı değil belki de . ne zaman alışırım bilmiyorum . Eşime telefon açıp ben yapamıyorum eve dönmek istiyorum bile dedim. Sesini duyunca bir nebze olsun mesai bitene kadar gayret edecek güç aldım. Bu aralar sık sık ALLAHIM anlatıyorum döküyorum , biliyorum ki duyuyor kendimi o kadar yakın hissediyorum ki RABBİME her daim sesimi duyuruyorum , işimi aşımı SENİN rızan için yapıyorum SEN kolaylıklar ihsan eyle diyorum . Ömerimi istiyorum eşimle koynumda olsun kuzum diyorum ağlıyorum ama kendime diyorum SEN bizi ömerime layık kul eyle diyorum . Gözümü açtın şükür diyorum , oğllarım Alim ve Ömerim cennetinde şükür diyorum. Konuşur gibi dua ediyorum herdaim .

ömerimin çiçek tohumlarından bir kısmını evde buyusun diye çimlendirdim , İNŞALLAH büyürler.
unnamed (1).png
unnamed.png

bunlardan dikeceğiz üçümüzün kabrine en üstteki bebek nefesi , 2.si katmerli gelincik. bir de lavanta alırız diyorum mis gibi koksun yatağımız.

bi ara eşimle konuştuk ömerim böyle bi hastalık dönemi ve böylesine cennet kuşu olma amacıyla geldiyse dünyaya iyi ki bize gelmiş dedim ilkin yadırgadı eşim ama anlatınca o da hak verdi. ALLAHIM dağına göre kar verir dedikleri bu olsa gerek ben hiç bu kadar dayanacağımı bilmezdim belki hani yaşadıklarıma inanamıyorum diyorum ya o inanamama duygusu bana verilen güçtür. bilmiyorum hissizlik gibi birşey normalde bir insanın eli yanar da hissetmez mi hissetmedim ben de , içim de öyle aslında yüreğim kor alev ama ben inanamadığımdan hissedemiyorum belki rüya olan bu dünyanın ta kendisi diyorum. sanki benden birkaçtane varmış hepsi ayrı ayrı hayat yaşamış ben onları uzaktan izliyorum gibi.

İNŞALLAH eşim için onun benim adıma üzülmemesi için haftaya daha da uyumlu olurum işte . Sırf eşim üzülmesin diye , beni sık sık yüreklendirmeye çabalıyor. Herkes kendi yaşamını büyütür büyük sorunları olduğunu zanneder sen dinle uyum sağla, başka türlü dışlanırsın diyor. Benim aklımsa şu sıralar hep hava durumunda yağmur yağdı soğuklar başladı ömerimin öpmeye kıyamadığım vücudunu sayıklıyorum . Biliyorum ten dünyavi aslolan ruh o da en güzel yerde . Ama gelde içime anlat. istiyorum ki gireyim hazır yerimde varken ömerime sarılayım. Ama ALLAHIM almıyor canımı sonra yaşam suyum eşimi eşten öte herşeyim olan yarimi düşünüyorum araftayım yani.

sizleri çok seviyorum iki satır da olsa yazın isterim . Ömerimi bizi unutmayın , dualarınızda herdaim yer alalım ...AMİN...

merhaba ömerimin can teyzeleri
size yazmayı özledim ama hep baktım yine bi teyzesi yazmıştır ömerimin dedim. işte ilk haftan herkes çok meraklı ben kimim? aslında neredeyse hamilelik sürecimle birlikte hep ben de kendime soruyorum ben kimim ? ömerimden sonra annelik için yaratıldığıma inanıyorum . Ama bunu böyleyken söyleyemem insanlara .... sık sık tuvalete gidip ağzımı kapayıp ağladım yüzümüsürekli yıkadım anlatılanları işle olsun kendi özelleriyle olsun anlatılan herşeyi duyuyorum ama aklım kaydetmiyor. Donuklaştı sanki aklım. erken mi başladım işe diyorum. Aslen kurumlar arası geçişle çocuk esirgemeye geçmek için dolu dilekçem vardı tüp bebek tedavisi sürecimde . Birdaha zorlasam istiyorum . Çünkü işteki ilk haftamdan anladığım insanların birbiriylr şakalaşması , ev hallerini abartılı anlatmaları , çocuklarından bezgin konuşmalar bilemiyorum hayata karşı yakınmaları bana göre çok yüzeyel ve konuşacak konu bulamıyorum , unutmuşum havadan sudan konuşmayı , olmadık şeylerden yakınıp ortaya konu atıp onun üzerinden birşeyler söyleyerek iletişim kurmayı , anlamsız geliyor. susup dinliyorum ama es kaza bana konunun akışına göre birşey sorunca ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü neden bahsettiklerini unutuyorum. Aklım anlamlandırmıyor bir süre sonra duymuyorum sadece kıpırdayan dudakları izliyorum.

bugünde ömerime gittik üçümüzün kabrine ... Hala inanamıyorum benim bir oğlum oldu ve şuan cennette yakışıklı kuşum inanamıyorum, ne zaman büyüdüm ne zaman evlendim ne zaman çocuğum oldu ne zaman cennete ait olduğu yere uçtu ? aklım almıyor. hele bu hafta neden çalışıyorum bile dedim kendi kendime ... bilemiyorum ...

ömerimi gün geçtikçe daha çok özlüyorum . Tırnaklarını , saçlarını ,salyasını sildiğim mendilleri ,yara kabuklarını saklayabildiğim herşeyi sakladık babamızla . onları öpüyorum ama ömerim gibi kokmuyorlar süt poşetlerinin içine koymuşum .hala havada yürüyorum ayaklarımın yere bastığını hissetmiyorum çay fincanı parmağımı yakmış kendimi insanlar karşısında sıkmaktan tebessüme zorluyorum kendimi onlar açısından da durum farklı değil belki de . ne zaman alışırım bilmiyorum . Eşime telefon açıp ben yapamıyorum eve dönmek istiyorum bile dedim. Sesini duyunca bir nebze olsun mesai bitene kadar gayret edecek güç aldım. Bu aralar sık sık ALLAHIM anlatıyorum döküyorum , biliyorum ki duyuyor kendimi o kadar yakın hissediyorum ki RABBİME her daim sesimi duyuruyorum , işimi aşımı SENİN rızan için yapıyorum SEN kolaylıklar ihsan eyle diyorum . Ömerimi istiyorum eşimle koynumda olsun kuzum diyorum ağlıyorum ama kendime diyorum SEN bizi ömerime layık kul eyle diyorum . Gözümü açtın şükür diyorum , oğllarım Alim ve Ömerim cennetinde şükür diyorum. Konuşur gibi dua ediyorum herdaim .

ömerimin çiçek tohumlarından bir kısmını evde buyusun diye çimlendirdim , İNŞALLAH büyürler.Eki Görüntüle 2086803 Eki Görüntüle 2086804

bunlardan dikeceğiz üçümüzün kabrine en üstteki bebek nefesi , 2.si katmerli gelincik. bir de lavanta alırız diyorum mis gibi koksun yatağımız.

bi ara eşimle konuştuk ömerim böyle bi hastalık dönemi ve böylesine cennet kuşu olma amacıyla geldiyse dünyaya iyi ki bize gelmiş dedim ilkin yadırgadı eşim ama anlatınca o da hak verdi. ALLAHIM dağına göre kar verir dedikleri bu olsa gerek ben hiç bu kadar dayanacağımı bilmezdim belki hani yaşadıklarıma inanamıyorum diyorum ya o inanamama duygusu bana verilen güçtür. bilmiyorum hissizlik gibi birşey normalde bir insanın eli yanar da hissetmez mi hissetmedim ben de , içim de öyle aslında yüreğim kor alev ama ben inanamadığımdan hissedemiyorum belki rüya olan bu dünyanın ta kendisi diyorum. sanki benden birkaçtane varmış hepsi ayrı ayrı hayat yaşamış ben onları uzaktan izliyorum gibi.

İNŞALLAH eşim için onun benim adıma üzülmemesi için haftaya daha da uyumlu olurum işte . Sırf eşim üzülmesin diye , beni sık sık yüreklendirmeye çabalıyor. Herkes kendi yaşamını büyütür büyük sorunları olduğunu zanneder sen dinle uyum sağla, başka türlü dışlanırsın diyor. Benim aklımsa şu sıralar hep hava durumunda yağmur yağdı soğuklar başladı ömerimin öpmeye kıyamadığım vücudunu sayıklıyorum . Biliyorum ten dünyavi aslolan ruh o da en güzel yerde . Ama gelde içime anlat. istiyorum ki gireyim hazır yerimde varken ömerime sarılayım. Ama ALLAHIM almıyor canımı sonra yaşam suyum eşimi eşten öte herşeyim olan yarimi düşünüyorum araftayım yani.

sizleri çok seviyorum iki satır da olsa yazın isterim . Ömerimi bizi unutmayın , dualarınızda herdaim yer alalım ...AMİN...
Takipdeyim hala canım insan nelere gebe bilemiyo bende 1bucuk ay oldu dogum yapalı 6. Ay kalçama giren agrı sebebiyle 2 ay felç gibi yattı sonra deynekler derken suan öyle oglumla idsre ediyorum agrıyada bi türlü adam akıllı teşhis konulmuyo okadar zor zamanlar gecirdimki anlatamam felç olarak o agrıyla kalacagım sandım ama dogum yaptktan sonra rabbim ogluma bakacak güç verdi... Demem oki nelere gebe insanda bilmiyo yaşıyo görüyo geçiriyo hiç gecmicek sanıyosun geciyo.. Canım sana en guzel ilaç tekrar bi evlat sahibi olmak... Butun acılarını sarıcak evlat..

Ise basladin. Allah utandirmasin, hayirli insanlarla karsilastirsin seni.
Uzun uzun yazacaklarim var ama simdilik sunu soyleyeyim sadece; Babam müftü. Ben gercek bir âlim olduguna inaniyorum insaallah. Annem de 3 tane evladini dogurduktan sonra kaybetmis bir kadin.
Istedigin zaman istedigin sekilde ikisiyle de gorusmene araci olmak isterim.
Esin ve sen Allah’a emanet olun. Omer mi? O’nun yeri zaten O’nun yani.

Bize yazdığınız için ALLAHIM razı olsun sizden. Şapkalı A kardeşim babasının sorularıma cevap olabileceğinden bahsetmiş, sevindim. Özel mesajlada isteyebilirdim sorularıma cevap ama düşündüm benim gibi olanlar istifade edemezler benden . Oyüzden sorularıma buradan cevap yazmasını isterim kardeşimin. Şimdiden teşekkür ederim.

Evet isteki 2. Hafta Ömerimi cennete ugurlayali 6 hafta oldu 6 hafta önce cumartesi öğlen 3 te haber aldık. Hep zamanla geçer denilir ya benimkisi zamanla büyüyor. Yanlış anlaşılmasın ömerim Alimin yanında cennette bilirim ama neden diyorum ben o kadar değerli miyim ALLAHIM in gözünde ki beni ve eşimi sınav diye o sıcacık canı 25 hafta hergün gözümün önünde büyüttü serpiliyor yavrum ve sonunda ömerimin görevini yapmasıyla mekanı cennetle ödüllendirildi, ben ve eşim de cennette iki sefaatci melekle odullendiriliyoruz . Yoksa bizim yaptigimiz bir şeye karşı dunyavi cehennemi mi tattik 25 ay boyunca. Hangisini biz hangi gruba giriyoruz ömerime layık olmadığımız için mi ömerim bizden dunyalik alındı.
Bu 1. Sorum

Sonra aklıma peygamberler ve alimlerden geliyor. Misal HAZRETI NUH ALEYSSELAM büyük tufan da oğlu inanmamis ve sulara kapılmis, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYSSELAM ın çocukları vefat etmiş, HZ EYYÜP ALEYSSELAM mali çocukları sağlığı herşeyi elinden alınmış ... Neden RABBIME yaklaştıkça sınavlar agirlasir. Ben ONLAR mertebesine değilim ki haşa , OEYGAMBERLER sınavı beni bulsun... Aklım y ettiğince sadece diyorum ki ben artık maden yaşıyorum eşim de öyle. Malın mülkün kendimin bedenimi hiçliği deyim ... Havada yürüyorum, dünyayı resim olarak görüyorum, herşeyin eşim den kalan herseyin manasizligindayim. Bu bir mertebe midir bilmem .
Bu ikinci sorum

Ömerim Bizi hissediyor diyorum ve inanıyorum ya . Karnimdayken onu çok sevdiğimi belli edemedim mi ya da engel olabilir miydim, bu duruma. Benim yüzümden mi olmuştur. yani biliyorum bir alın yazısı var ama ... annesinin karnında kurşun kalcasini saplanip doğan bebek var misal. Ben daha çok isteseydim sicakligimi daha çok verseydim bu nasıl yapılır bilmiyorum halen ama misal herseye aglamasaydim dunyalik şeyler için kendi üzüntümü karnimdayken ömerime hissettirmeseydim ömerim hayata daha sıkı mi tutunur du.Hani iyi düşün iyi olsun diyorlar ya onu beceremedigimden mi böyle oldu?
Bu 3. Sorum

Rüyamda Ömerimi ve Alimi cennette görmek istiyorum bunun için ne yapabilirim? Bunu istememisler nedeni onların hakkını helal ettiklerini duymak istemem . Ahirette ogullarimizi göreceğiz ama nasıl ? Bir sehabenin mektubu var cocugu vefat eden bir dostun yazmış olduğu bir mektup onu defalarca okudum ben hep ahirette eşimi tanımak istedim ömerim ve alım Şura ufledigimde üfleyerek hepimiz topraktan bir ekin gibi filizlenen tam o esnada mi eşimle benim eteklerinde tutup bize anne baba diyecekler biz birbirimizi tanımış mi olacağız. Tabi onlara laik anne baba YARATANA laik kul olursak. Yoksa sıradan geçecek derecede bir kul olduktan sonra mı göreceğiz ogullarimizi
Bu 4. Oldu sanırım

Rüyamda ömerim çınar gövdesi olmuş yani insanı değil bildiginiz osmanli koca çınarı sarıldım kolları kavuşmayı o denli büyük , bir sonraki gün de yine dua ettim Ömerimi öpüp koklayayim rüyamda diye ama RABBIME yakarım gördüm kendimi konuşur gibi gövde ayrıldı ama acitsa içimden ışıklar ok dibi kesintisiz göğe ulaştı ben hâlâ kalbimle konuştum RABBIME bu rüyalar bilinç altı rüya mi ? Bize anlatılmak istenen mi rüya olur? Ya da mantıksız bi soru mu sordum bilmiyorum. Çok yalvaririz gibi dua ediyorum dünyada yanlışa düşmeye ş inanmaya artık diye istiyorum ki benden kul olarak istenilen girsin ruyama.
Bu 5. Oldu herhalde

Sorulardan aklıma gelenler şimdilik bunlar

Evet isteki hayatım çetin. Yani insanların hakkını yemeye çoğunluk anlayışlı. Ama ben kendime anlayış göstermiyor um. Konuşacak konum yok ömerimden başka, belki yanlış anlaşılma da neden olmusuzdur onların arasında çünkü öyle ufak dertleri var ki montu biyere takılıp tek derdi bu olan dünyası kararmis gibi olanlar da var . Ben gereksiz buluyorum bu konuşmaları susuyorum aslında saçma bunlar konusmana değmez diyesim geliyor tutuyorum kendimi. Çoğunluk nedensiz ağlamam geliyor bunaliyorum kalabalikta. Ekmek parası diyorum bu insanlar da bu yüzden görüşmek zorundayım diyorum. Zorluyorum onlarla azda olsa konuşayım diye ama dünyaları benden uzakta ne diyeceğimi bilemiyorum. Dinliyorum olur olmaz yakınmaları. Birkaç kişi var tabi onlar çocuğun var mı muhabbetini girdi . Yok demek ömerime haksızlık olurdu var dedim iki tane meleğim var. Gerçi döllenen her yumurta canlı olduğu için bazı alimlerden onlara da ad verin diyor onları da sayarak 7 yavrum var. Kalabalık Aile tam istediğim gibi.... Neyse bi faaliyetler nasıl yani diye benim yavrularım cennet kuşu diyorum. Böylece içim rahat ediyor onlar benim cennetteki gurur duyduğum kuşlarım. Sonra özet geçiyorum . Ağlama maya çalışarak, şık sık tuvalete girip kolum ağzımi kapatıp agliyorum ama isyan gibi değil. Ağlıyorum işte. Sanki ilk zamanlar daha metanetliydim. Insan içine girmek beni tetikledi. Eve gelip kapıyı kilitleme kaçmak istiyorum çoğu zaman. Bazen kimin için çalışıyorum diyorum herkes kendi çocuğundan yakınan ak bahsediyor o zaman kendimi haksızlığa uğramış gibi hissediyor sonra tövbe ediyorum. Benim gibi yavrusunu kaybedenleri bir sorum var gerçi doktora da gitmem lazım ama hastane havasını koklamak dahi istemiyorum. Ben ömerimin vefatından beri ara kanamalar geçiriyorum yani 6 haftadir üzüntü mu böyle yaptı? Böyle olur mu? Yine de bi Dr a gitmem lazım biliyorum ama artık dr görmek bile istemiyorum. Tabii ALLAHIM eksikliklerini vermesin o ayrı. Kalbim de yokluyor bazen o da üzüntüden sanırım . Ömerimle ken kendi agrilarimi hissetmiyordum şimdi basgosterdiler. Öyle işte

Su an dunyavi tek isteğim kurumlar arası geçiş ile çocuk Esirgeme ye şimdiki adıyla sevgi evlerine geçip orada çalışmak. Çok istiyorum, hele ömerimden sonra ben dünyaya anne olmak için gelmişim diyorum. Bu konuda sizden dua istiyorum.INŞALLAH olur. Orada huzur bulacağım bunu hissediyorum. Anne olmak için illa dogurmak şart değil. Ve ben sayısız çocuğum olsun istiyorum, isim gücüm onlar olsun INŞALLAH.

Sizleri çok seviyorum iyiki varsınız ömerimin can teyzeleri. .. hep bizimle kalın bize iki satır da olsa yazın anlamsız gelse de yazın. Ben o iki satır yazınız ne kadar mutlu oluyorum anlatamam Ömerimi unutmamislar diyorum mutlu oluyorum. Hayatım daki sayılı mutluluklardansiniz lütfen yazın ....

Sevgilerimle, Hoşçakalın. ..

2015te baslayan bu sınavını bastan sona bugun gordum okudum.yer yer agladim yer yer gulumsedim umutlandim.boyle bir mucadele olamaz...sen de omerin de esin de mukemmelsiniz cok duygulandim.senin Allah'a olan teslimiyetin ama omerin icin pes etmeden mucadelen bir annenin yapabileceğinden bile daha cok sey yapman.esinin metaneti sana olan destegi aranizdaki bag.Allah sizi ayirmasin masaallah bazen esler bu tur durumlarda tam tersi kendi içlerine cekilir birbirlerine destek olacaklari yerde mucadelelerini tek baslarina yaşamaya calisirlar ve aralarinda gorunmez duvarlar olusur.Allah sizi kendine yaklastirmis sizi cok sevmis belliki sinavin cok cetin zor daha da bitmemiş devam ediyor.insanlarin olagan gunluk hayatinin akisina katilmaya calistikca onlarin sacma dertlerini dinledikce kendi derdine daha cok uzulebilir kizabilirsin.dua ediyorum karnimdaki bebegimle birlikte sana ve eşine Allah yasama sevinci versin ama imaninizi hep taze kilsin ve en kisa zamanda size yaninizda koynunuzda buyuyecek bir minikle,daha buyuk bir aile yapsin.yaralariniza merhem olacak guzel haberlerini aliriz insaallah Allah'tan umit kesilmez.bizler çoğumuz sizin gibi imanli inancli ihlasli degiliz.ne mutlu bu dunyanin sinav dunyasi oldugunu fark etmissiniz minik omeriniz size bunu anlatip size cenneti kazandirip gitmis sizi esas yerimizde bekliyor.bu imtihandan baskasi olsa tam ters yonde cikabilirdi siz Allah'a yonelmissiniz daim olsun insaallah

Merhabalar canm bende tesadufen bugun gordum ne acilar yasamissin ama çok sukur iyi tarafindan bakabilip Allah a yaklasmissin Allah korusun isyan etmemissin. İnsallah meleklerin sefaatcin olur.
Bizimde 5.5 yildir olmuyordu 4 defa tüp bebek yaptirdim dusuk oldu dis gebelik olup laporoskopi oldum iki defa histeroskopi oldum 4. Tup bebegim tuttu ilk defa 12. Haftamiza geldik mutluluktan ucuyorduk ki gecen haftaya kadar transfer edilen iki embriyodan biri mol gebelik olarak cikti karsimiza biz teki tuttu diye sevinirken melek kizim kipir kipir hareketlerini izlerken tutsun diye gunlerce yattik tuttu diye ucarken sonrada dussun diye suni sanci verdiler :( mol gebelik yuzunden saglikli kizimdan da oldum buna uzulup dolaniyordum buralarda seni gordum ki uzulmeye utandim inan insallah Rabbim hayirli saglikli salih evlatlarla kucaklarimizi doldursun.
Etrafta gercekten oyle insanlar var ki tatile cikamicagi icin uzulenler isi bi gun ters gitti diye uzulenler olur olmaz seylere sinirlenenler bazen diyorum keskr benimde dertlerim bunlar olsa :(

Sanki gittikçe içimde boşluk büyüyor, zamanla diner denilen acı beni kavuruyor. Her şey anlamsız. Bazen bütün bunlar benim sınavım madem al emanetini eşim de huzur bulsun bu sınavdan kurtulsun diyorum. Insanlarla görüşmek beni daha çok yoruyor, ömerim cennete gideli 8 hafta bitti isteki 6. Haftam. Canım konuşmak bile istemiyor. Herşey bana yük geliyor. Geçen hafta Dr a gittik ömerimin vefatı sonrası kabire koyduğumuz gün kanama başladı hâlâ devam ediyor üzüntüden dedi Dr hormon ilacı var progesteron kanama dursun diye . Kardiyolojide gittik şimdilik bi problem yok dedi hamileyken başka bir kardiyoloji Dr gitmiştik öyle bi konuştu ki sen hissetmedinmi kalbindeki sorunu gebeliğin başında olsa kürtaj yaptirirdim kardiyo pulmoner hipertansiyon var sende had seviyede neler neler bir de adam dahiliye ve kardiyoloji Uzm ikisi bir arada olunca daha çok guvenlik. Sonuçta günde 4 tablet adalat kullandigi bana , sıkı takipte olmam gerektiğini gebe kalmam gerektiğini tüm kötü şeyleri sıraladı. Ömerime odaklı yaşadığım için doğum sonrası gitmedim . Geçen hafta başka bir kardiyolog yok öyle bir sorun deyince ömerim e bilmeyerek de olsa zarar mi verdim. Artık ne dusunecegimi bilemiyorum. Geçmişi bırakıyorum aksine geçmişe sariliyorum. Eşim de kendi dünyasında bunaldi. Belki başlıca nedeni ömerim den sonra benim, dış dünyaya ayak uyduramiyorum, uydurmak istemiyorum . Yalvariyorum RABBIME bendeki emanetini aldiye. Artık dayanamıyorum . Hapsoldum dünyaya çıkamıyorum, elim kolum bağlı. ..
Hep neden arıyorum, acaba ile yatıp acaba ile kalkiyorum . Ve gözüm hiçbirşey görmüyor. Metanet gittikçe benden uzaklaşıyor .
Size güzel şeyler yazamadigim için Üzgünüm ...

SELAMUN ALEYKÜM ömerimin can teyzeleri

Sabah ezanına yakın ilk kez ömerimi böylesi gördüm rüyamda . Önceki 3 görüşme de hastane arıyorum doktora yetişmeye çalışıyorum bunun gibi birbirine benzer ruyalardi. Sabaha karşı gördüğüm rüyada Safranbolu evleri gibi biyerde sedir üzerinde bol güneşli bir odada konuklarını varmış eşimle diz dize oturuyoruz hoş sohbet ve ahşap kokusuyla huzurluyum. Sonra birden a ömerimi unuttum diyorum aceleyle kalkıp mutfak dolabını açıyorum sebzelik gözünde ömerim yatiyormus anneme kızıyorum güya annem ömerim serinde yatsın diye uyuyunca dolaba koymuş. Üşümüs yavrum deyip çabucak çıkardım dolaptan ayakta dimdik duruyor elinde şeker pancarı kökü hemen battaniye ye el atıyorum sarıp kucaklayacakken anne anne diye tekrarladı donup kaldım ömerim konuşuyor diye gerisini hatırlamıyorum ezan okundu. Sarıldım eşime dua ettim eşim de rüyasında ömerimi görsün hasret gidersin diye. Rüyamdaki kök pancar hala gerçekte de dolaptan Ömerime veririm diye alıp ne yemeye ne de atmaya kiyamadigim gördükçe oksadigim kök pancar . Ömerime yapıyordum tadı güzel besleyici de kök pancarın suyunu badem ,ceviz ya da fındık sütüyle karıştırıp onlara alternatif keçi sütü ekleyip bir ek gidasini hazırlayıp veriyorduk midesi inen sondayla . Beğenmiş umarım beğenmediğini kusuyordu zaten minik poğaçam.

Şapkalı a adlı teyzesi en kisa zamanda cevaplayacakmis sorularımı haberini aldım getiren gönderen sağolsun . Birde yine buradan özel mesaj atan teyzesi var eşi asker olan hepinize kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

Ben şimdilik ne yapacağım konusunda , insanlarla yüzyüze konuşmada kendi başıma eskisi gibi karar alıp uygulamada biryerden biryere giderken bile bocaliyorum , sanki elim kolum yük de nereye koyacağımı bilemiyorum. Kızıyorum kendime niye böyleyim diye ama olmuyor. Kalabalık beni yoruyor. Saçma ama herkes sana bakıyor duygusu var ya o duygu boğazımı sıkıyor. Eşimle bir polis arkadaşı konuşmuş ilk çocuğunun öğrenme güçlüğü varmış özel eğitim görüyormuş ama sonraki iki çocuğunda herhangi bişey yokmuş . Ben sizi anlıyorum ama korkmayın demiş . Ben çok korkuyorum. Ömerim vefat edelim 8 hafta bitti 9 haftadayiz ve ben vefatının ertesi gününden beri kanama geçiriyorum. Herhangi bir problem yok dedi kadindogum Dr u progesteron kullanıyorum günde iki kez sanırım 5 gün oldu ama hâlâ kanamam devam ediyor. Stres yapma deseler elimde değil ev benim için bi sığınak ise gidince başlıyor asıl hikaye insanlar beni gördükçe âyet ve hadislerden başlayıp hutbe verircesine uzatiyorlar Benin ruhum kalbim YARATAN a o kadar yakın ki Hâlbuki kendi kabrime eşimle toprak doldurduk o denli hazırım huzura varmaya bilen yok. Bazen erken mi başladım işe diyorum ömerimin cennete gidişinin 3. Haftası başladım ise ama mecburum çünkü izinlerim bitti. Insanlarla saklambac oynuyor ruhum gormesinler yine hutbe vermesinler konusmasinlar diye.

Tekrar talepte bulundum çocuk esirgemede çalışmak için dua edin ne olur INŞALLAH bukez olumlu olur geçerim. Internette herkes parasının azlığı vs vs yakınıyor aman geçmeyin söyle böyle diye yazıyor , bence istemeyen durmasını orada benim ilk başvurum 2011 de heyecan anlamında hac Kurası gibi bekliyorum çünkü biliyorum ki yetimi öksüzü kimsesizi kalben sarıp sarmalamak her Kula nasip olmayan mükafatı var ve ömerim bana evrensel bi annelik duygusu tattirdi oyleki sokaktaki kediye köpeğe bile aynı sevkatle bakıyorum yem verirken gözlerinizin içine bakıyorlarya mahçup ve korkak RABBIME sukrediyorum. INŞALLAH dua edin de geçeyim çocuk esirgemeye ve orada mutlu huzurlu çalışayım .

Devrik cümlelerle de olsa içimi okuyun istedim her yazımda , görün bilin istedim belki yanıbaşınizda ne ömerim gibi canlar var beni şahsen tanimaniz önemli değil kalben tanıyın, her yardım ettiğiniz RABBIM Kulunu canlisini benim gözümden görün , benim gözüm kalbim gibi yaralidir, neler gördüm neler yavrumu Semazen gibi beyazlar içinde gördüm sadece onu söylemem yeter. Ömerime bize kalbinizde dualarınizda yer verdiniz ALLAHIM her iki cihanda da razi olsun sizden , yarın Cuma ve yarın işte olacağım için bugünden Cumamiz kabul olunan dualarla huzur içinde geçsin INŞALLAH, RABBIM tüm asker ,polis vatana layık yavrularimi anasına babasına en önemlisi de eşine ve yavrularına bağışlasın huzurlu yuvalarını daim etsin AMİN

Son düzenleme:
Merhaba canım kardeşim, seni tanımıyorum ama burdan takip ederken kardeşim oldun resmen. Hep dualarımdasın Rabbim senin acılarını dindirsin inşallah. Ömer kuzum cennetin en güzel yerinde sizi bekliyor. Birgün kavusacaksiniz ama o zamana kadar maalesef bu fani dünyaya ayak uydurmamız gerekiyor. Rabbim istediğin iş neyse gönlündeki neyse onu hayırlı kılsın nasip etsin sana. Ne zaman içini dökmek istersen ben buradayım. İstediğin zaman yaz okurum dilim döndüğünce konuşurum da seninle. Allah a emanet olun

SELAMUN ALEYKÜM ömerimin can teyzeleri

Sabah ezanına yakın ilk kez ömerimi böylesi gördüm rüyamda . Önceki 3 görüşme de hastane arıyorum doktora yetişmeye çalışıyorum bunun gibi birbirine benzer ruyalardi. Sabaha karşı gördüğüm rüyada Safranbolu evleri gibi biyerde sedir üzerinde bol güneşli bir odada konuklarını varmış eşimle diz dize oturuyoruz hoş sohbet ve ahşap kokusuyla huzurluyum. Sonra birden a ömerimi unuttum diyorum aceleyle kalkıp mutfak dolabını açıyorum sebzelik gözünde ömerim yatiyormus anneme kızıyorum güya annem ömerim serinde yatsın diye uyuyunca dolaba koymuş. Üşümüs yavrum deyip çabucak çıkardım dolaptan ayakta dimdik duruyor elinde şeker pancarı kökü hemen battaniye ye el atıyorum sarıp kucaklayacakken anne anne diye tekrarladı donup kaldım ömerim konuşuyor diye gerisini hatırlamıyorum ezan okundu. Sarıldım eşime dua ettim eşim de rüyasında ömerimi görsün hasret gidersin diye. Rüyamdaki kök pancar hala gerçekte de dolaptan Ömerime veririm diye alıp ne yemeye ne de atmaya kiyamadigim gördükçe oksadigim kök pancar . Ömerime yapıyordum tadı güzel besleyici de kök pancarın suyunu badem ,ceviz ya da fındık sütüyle karıştırıp onlara alternatif keçi sütü ekleyip bir ek gidasini hazırlayıp veriyorduk midesi inen sondayla . Beğenmiş umarım beğenmediğini kusuyordu zaten minik poğaçam.

Şapkalı a adlı teyzesi en kisa zamanda cevaplayacakmis sorularımı haberini aldım getiren gönderen sağolsun . Birde yine buradan özel mesaj atan teyzesi var eşi asker olan hepinize kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

Ben şimdilik ne yapacağım konusunda , insanlarla yüzyüze konuşmada kendi başıma eskisi gibi karar alıp uygulamada biryerden biryere giderken bile bocaliyorum , sanki elim kolum yük de nereye koyacağımı bilemiyorum. Kızıyorum kendime niye böyleyim diye ama olmuyor. Kalabalık beni yoruyor. Saçma ama herkes sana bakıyor duygusu var ya o duygu boğazımı sıkıyor. Eşimle bir polis arkadaşı konuşmuş ilk çocuğunun öğrenme güçlüğü varmış özel eğitim görüyormuş ama sonraki iki çocuğunda herhangi bişey yokmuş . Ben sizi anlıyorum ama korkmayın demiş . Ben çok korkuyorum. Ömerim vefat edelim 8 hafta bitti 9 haftadayiz ve ben vefatının ertesi gününden beri kanama geçiriyorum. Herhangi bir problem yok dedi kadindogum Dr u progesteron kullanıyorum günde iki kez sanırım 5 gün oldu ama hâlâ kanamam devam ediyor. Stres yapma deseler elimde değil ev benim için bi sığınak ise gidince başlıyor asıl hikaye insanlar beni gördükçe âyet ve hadislerden başlayıp hutbe verircesine uzatiyorlar Benin ruhum kalbim YARATAN a o kadar yakın ki Hâlbuki kendi kabrime eşimle toprak doldurduk o denli hazırım huzura varmaya bilen yok. Bazen erken mi başladım işe diyorum ömerimin cennete gidişinin 3. Haftası başladım ise ama mecburum çünkü izinlerim bitti. Insanlarla saklambac oynuyor ruhum gormesinler yine hutbe vermesinler konusmasinlar diye.

Tekrar talepte bulundum çocuk esirgemede çalışmak için dua edin ne olur INŞALLAH bukez olumlu olur geçerim. Internette herkes parasının azlığı vs vs yakınıyor aman geçmeyin söyle böyle diye yazıyor , bence istemeyen durmasını orada benim ilk başvurum 2011 de heyecan anlamında hac Kurası gibi bekliyorum çünkü biliyorum ki yetimi öksüzü kimsesizi kalben sarıp sarmalamak her Kula nasip olmayan mükafatı var ve ömerim bana evrensel bi annelik duygusu tattirdi oyleki sokaktaki kediye köpeğe bile aynı sevkatle bakıyorum yem verirken gözlerinizin içine bakıyorlarya mahçup ve korkak RABBIME sukrediyorum. INŞALLAH dua edin de geçeyim çocuk esirgemeye ve orada mutlu huzurlu çalışayım .

Devrik cümlelerle de olsa içimi okuyun istedim her yazımda , görün bilin istedim belki yanıbaşınizda ne ömerim gibi canlar var beni şahsen tanimaniz önemli değil kalben tanıyın, her yardım ettiğiniz RABBIM Kulunu canlisini benim gözümden görün , benim gözüm kalbim gibi yaralidir, neler gördüm neler yavrumu Semazen gibi beyazlar içinde gördüm sadece onu söylemem yeter. Ömerime bize kalbinizde dualarınizda yer verdiniz ALLAHIM her iki cihanda da razi olsun sizden , yarın Cuma ve yarın işte olacağım için bugünden Cumamiz kabul olunan dualarla huzur içinde geçsin INŞALLAH, RABBIM tüm asker ,polis vatana layık yavrularimi anasına babasına en önemlisi de eşine ve yavrularına bağışlasın huzurlu yuvalarını daim etsin AMİN
Canım Allah Sabr versin inşallah dilediğin herşey gönlünce olur hayırlısıyla.

Ömerimin can teyzeleri merhaba

Hepinizin teker teker hatrını sormuş ve huzurlu olduğunuzu duymuş olayım ( öyle olmasını canı gönülden isterim)

Ben Ömerim cennet kuşu oldu olalı metanetli oldum ya da öyle olduğumu sandım son iki haftam hiç iyi geçmedi işteyken sürekli eve kaçmak istedim. Geçen Cuma patladım herkesin içinde şimdi utanıyorum o başka ben bile beklemezdim benden odenli diyeyim . ağlama krizin tuttu sonunda amirime eve gitmek istiyorum dedim ağlayarak bir şey de olmadı birden gelişti. ALLAHIM razı olsun ikiletmedi eve gittim ağlaya ağlaya eşimi aradım eve gel ben kötüyüm diyebildim . Eşime de üzüldüm canımın içi korkmuş ama ben de korktum kendimden . Sonra sadece ağladım ağzımı kapadım ağladım . Ne kadar sürdü bilmem uyumuşum öylece . karar verdik kendimizce evde iyiyim ama dış dünyada savunmasız eşimi sayılmayan bi Küçüğüm herşey bana yük ve insanlardan kaçıyorum aman konuşmasınlar daha fazla üzülürüm diye . Dün gittik psikiyatriye ama içim içime sığmıyor kaçmak istedikçe eşimin elini sıktım söz verdim ve gittik. Travma sonrası stres bozukluğu varmış bende . uzamış yas sendromu . nasıl anlattım anladı mı bilmem şimdi 2 hapım var biri sabah yuttuğum stresim azalsın diye diğeri gece yatarken kullandığım bir uyku düzeni tutturmak için . Bunları yazma nedenim benim durumunda olanlara yanlız olmadıkları nı göstermek. Ben inat ediyorum sanki dış dünyayaya ayak uydurmakta. Eskiden böyle değildim çifte lisans yaptım. Seyehati çok severdim , beni tanıyanlar kaç kilometre yaptın diye takılırlardı. Evlendikten sonra eşimi de alıştırdım . ama dedim ya eskiden. Ömerimden beri havada yürüyorum sesim çok uzaktan geliyor bana , bi size yazıyorum bi eşimle konuşuyorum o kadar gerisini istemiyorum . artık kendimi durduramıyorum. Bu haldeyken en çok eşimi üzüyorum onun için bu durumun düzelmesi gerek . 1 ay sonra tekrar gideceğim .

Sizi çok seviyorum ömerimin can teyzeleri . bize her daim yazın biz mutlu oluruz eşimle . dualarınızda bize , tüm hayvan ve canlılara , kınalı kuzulara yer verdiğiniz için RABBİM her iki cihanda da razı olsun sizden . öpüyorum ...

Bize yazdığınız için ALLAHIM razı olsun sizden. Şapkalı A kardeşim babasının sorularıma cevap olabileceğinden bahsetmiş, sevindim. Özel mesajlada isteyebilirdim sorularıma cevap ama düşündüm benim gibi olanlar istifade edemezler benden . Oyüzden sorularıma buradan cevap yazmasını isterim kardeşimin. Şimdiden teşekkür ederim.

Evet isteki 2. Hafta Ömerimi cennete ugurlayali 6 hafta oldu 6 hafta önce cumartesi öğlen 3 te haber aldık. Hep zamanla geçer denilir ya benimkisi zamanla büyüyor. Yanlış anlaşılmasın ömerim Alimin yanında cennette bilirim ama neden diyorum ben o kadar değerli miyim ALLAHIM in gözünde ki beni ve eşimi sınav diye o sıcacık canı 25 hafta hergün gözümün önünde büyüttü serpiliyor yavrum ve sonunda ömerimin görevini yapmasıyla mekanı cennetle ödüllendirildi, ben ve eşim de cennette iki sefaatci melekle odullendiriliyoruz . Yoksa bizim yaptigimiz bir şeye karşı dunyavi cehennemi mi tattik 25 ay boyunca. Hangisini biz hangi gruba giriyoruz ömerime layık olmadığımız için mi ömerim bizden dunyalik alındı.
Bu 1. Sorum

Sonra aklıma peygamberler ve alimlerden geliyor. Misal HAZRETI NUH ALEYSSELAM büyük tufan da oğlu inanmamis ve sulara kapılmis, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYSSELAM ın çocukları vefat etmiş, HZ EYYÜP ALEYSSELAM mali çocukları sağlığı herşeyi elinden alınmış ... Neden RABBIME yaklaştıkça sınavlar agirlasir. Ben ONLAR mertebesine değilim ki haşa , OEYGAMBERLER sınavı beni bulsun... Aklım y ettiğince sadece diyorum ki ben artık maden yaşıyorum eşim de öyle. Malın mülkün kendimin bedenimi hiçliği deyim ... Havada yürüyorum, dünyayı resim olarak görüyorum, herşeyin eşim den kalan herseyin manasizligindayim. Bu bir mertebe midir bilmem .
Bu ikinci sorum

Ömerim Bizi hissediyor diyorum ve inanıyorum ya . Karnimdayken onu çok sevdiğimi belli edemedim mi ya da engel olabilir miydim, bu duruma. Benim yüzümden mi olmuştur. yani biliyorum bir alın yazısı var ama ... annesinin karnında kurşun kalcasini saplanip doğan bebek var misal. Ben daha çok isteseydim sicakligimi daha çok verseydim bu nasıl yapılır bilmiyorum halen ama misal herseye aglamasaydim dunyalik şeyler için kendi üzüntümü karnimdayken ömerime hissettirmeseydim ömerim hayata daha sıkı mi tutunur du.Hani iyi düşün iyi olsun diyorlar ya onu beceremedigimden mi böyle oldu?
Bu 3. Sorum

Rüyamda Ömerimi ve Alimi cennette görmek istiyorum bunun için ne yapabilirim? Bunu istememisler nedeni onların hakkını helal ettiklerini duymak istemem . Ahirette ogullarimizi göreceğiz ama nasıl ? Bir sehabenin mektubu var cocugu vefat eden bir dostun yazmış olduğu bir mektup onu defalarca okudum ben hep ahirette eşimi tanımak istedim ömerim ve alım Şura ufledigimde üfleyerek hepimiz topraktan bir ekin gibi filizlenen tam o esnada mi eşimle benim eteklerinde tutup bize anne baba diyecekler biz birbirimizi tanımış mi olacağız. Tabi onlara laik anne baba YARATANA laik kul olursak. Yoksa sıradan geçecek derecede bir kul olduktan sonra mı göreceğiz ogullarimizi
Bu 4. Oldu sanırım

Rüyamda ömerim çınar gövdesi olmuş yani insanı değil bildiginiz osmanli koca çınarı sarıldım kolları kavuşmayı o denli büyük , bir sonraki gün de yine dua ettim Ömerimi öpüp koklayayim rüyamda diye ama RABBIME yakarım gördüm kendimi konuşur gibi gövde ayrıldı ama acitsa içimden ışıklar ok dibi kesintisiz göğe ulaştı ben hâlâ kalbimle konuştum RABBIME bu rüyalar bilinç altı rüya mi ? Bize anlatılmak istenen mi rüya olur? Ya da mantıksız bi soru mu sordum bilmiyorum. Çok yalvaririz gibi dua ediyorum dünyada yanlışa düşmeye ş inanmaya artık diye istiyorum ki benden kul olarak istenilen girsin ruyama.
Bu 5. Oldu herhalde

Sorulardan aklıma gelenler şimdilik bunlar

Evet isteki hayatım çetin. Yani insanların hakkını yemeye çoğunluk anlayışlı. Ama ben kendime anlayış göstermiyor um. Konuşacak konum yok ömerimden başka, belki yanlış anlaşılma da neden olmusuzdur onların arasında çünkü öyle ufak dertleri var ki montu biyere takılıp tek derdi bu olan dünyası kararmis gibi olanlar da var . Ben gereksiz buluyorum bu konuşmaları susuyorum aslında saçma bunlar konusmana değmez diyesim geliyor tutuyorum kendimi. Çoğunluk nedensiz ağlamam geliyor bunaliyorum kalabalikta. Ekmek parası diyorum bu insanlar da bu yüzden görüşmek zorundayım diyorum. Zorluyorum onlarla azda olsa konuşayım diye ama dünyaları benden uzakta ne diyeceğimi bilemiyorum. Dinliyorum olur olmaz yakınmaları. Birkaç kişi var tabi onlar çocuğun var mı muhabbetini girdi . Yok demek ömerime haksızlık olurdu var dedim iki tane meleğim var. Gerçi döllenen her yumurta canlı olduğu için bazı alimlerden onlara da ad verin diyor onları da sayarak 7 yavrum var. Kalabalık Aile tam istediğim gibi.... Neyse bi faaliyetler nasıl yani diye benim yavrularım cennet kuşu diyorum. Böylece içim rahat ediyor onlar benim cennetteki gurur duyduğum kuşlarım. Sonra özet geçiyorum . Ağlama maya çalışarak, şık sık tuvalete girip kolum ağzımi kapatıp agliyorum ama isyan gibi değil. Ağlıyorum işte. Sanki ilk zamanlar daha metanetliydim. Insan içine girmek beni tetikledi. Eve gelip kapıyı kilitleme kaçmak istiyorum çoğu zaman. Bazen kimin için çalışıyorum diyorum herkes kendi çocuğundan yakınan ak bahsediyor o zaman kendimi haksızlığa uğramış gibi hissediyor sonra tövbe ediyorum. Benim gibi yavrusunu kaybedenleri bir sorum var gerçi doktora da gitmem lazım ama hastane havasını koklamak dahi istemiyorum. Ben ömerimin vefatından beri ara kanamalar geçiriyorum yani 6 haftadir üzüntü mu böyle yaptı? Böyle olur mu? Yine de bi Dr a gitmem lazım biliyorum ama artık dr görmek bile istemiyorum. Tabii ALLAHIM eksikliklerini vermesin o ayrı. Kalbim de yokluyor bazen o da üzüntüden sanırım . Ömerimle ken kendi agrilarimi hissetmiyordum şimdi basgosterdiler. Öyle işte

Su an dunyavi tek isteğim kurumlar arası geçiş ile çocuk Esirgeme ye şimdiki adıyla sevgi evlerine geçip orada çalışmak. Çok istiyorum, hele ömerimden sonra ben dünyaya anne olmak için gelmişim diyorum. Bu konuda sizden dua istiyorum.INŞALLAH olur. Orada huzur bulacağım bunu hissediyorum. Anne olmak için illa dogurmak şart değil. Ve ben sayısız çocuğum olsun istiyorum, isim gücüm onlar olsun INŞALLAH.

Sizleri çok seviyorum iyiki varsınız ömerimin can teyzeleri. .. hep bizimle kalın bize iki satır da olsa yazın anlamsız gelse de yazın. Ben o iki satır yazınız ne kadar mutlu oluyorum anlatamam Ömerimi unutmamislar diyorum mutlu oluyorum. Hayatım daki sayılı mutluluklardansiniz lütfen yazın ....

Sevgilerimle, Hoşçakalın. ..

1-Bebegin vefati sizin icin ceza degil kesinlikle, yasamasi da odul degil. Ömür; bebeğin ömrü ve bu ömrü bebeğe biçen de bebeği yaradan.
Vefat eden eğer akıl bağli olsaydı günahları sorgulanır, sevapları ödüllendirilirdi. Akılbağli olmayan bu bebek doğrudan cennetlik.
Peygamberler, şehitler ve bebeklerin şefaat etme yetkisi vardır.
Ancak şart; Allah’ın bebeğe şefaat yetkisş vermesidir. Şayet Allah bebeğe şefaat yetkisi verir ve bebek de bunu anne babasından yana kullanırsa bebeğin anne babası da cennetliktir Allah’ın izniyle. Ancak; Allah bebeğe günahkar bir insan için şefaat yetkisi vermeyebilir. Ayetel kürside geçiyor “menzellezi yeşfeu indehu illa bi’iznih” yani “O’nun izni olmadan huzurumda şefaat etmek kimin haddine!”
Bunun için şuan yapacağınız şey Allah’ın bebeğe şefaat etme yetkisi vermesini umarak ve bebeğin sizleri şefaate nail kılacağını düşünerek iyi insanlar, yardımsever kullar olmanızdır. Yani bu yetkinin üzerinizde kullanılabilmesi için ona uygun, haramdan uzak, ibadetlere bağlı, yetim-öksüz-muhtaç insanları gözeterek iyi birer kul olmanız gerekmektedir aslında.Şefaat edilmeye yaraşır olmalısınız ki bu da kendinizi toparlamanızla başlar ilk önce.
Yani Bu ilişki tamamen bebek ile Allah arasındadır. İnşaallah şefaatin hayrı sizlerin üstüne olur.
2-Öncelikle hiçlik islam kaideleriyle bağdaşmaz. Boşvermişlik, dünyayı değersiz görmek, kendini tamamen bırakmak ınsanı Allah korusun inkara sürükler. Kişinin imtihanı kendine büyük gelir ama daha ağır imtihanlar yaşayanlar da vardır. Sürekli çok ağır bir imtihandan geçtiğini düşünürsen, en büyük imtihanı kendinki olarak görür ve şuan Allah’ım sana bahşettiği seylerin tamamından geriye acı çekmek kaldiğinı hissederek boşlukta yaşarsan bu seni şikayet etme noktasına getirir ve şikayet etmek Allah’a yaklaştırmaz. Kişiyi Allah’a yaklaştıram şey ibadettir. Güzel ahlak, islam’a uygun yaşam gibi sosyal ve dini güzelliklere bürünmen, sevaba girmen, hayr dua alman, dua ve şükretmen, sabretmen senş Allah’a yaklaştırır. Bahsettigin kisiler o mertebelere imtihanları ağır olduğu için çıkmamıştır. Sabredip şükrettmişlerdir. Çok çaba sarfetmişlerdir. Yaşadıkları her türlü zorluğa rağmen Kendilerini salıvermek yerine güçleri yettiğince uğraş içinde olmaya devam etmişlerdir. Bunun için; Boşvermek, kendini bırakmak yerine daha güzelini yapabilirsiniz. Sizi bebeğiniz dolayısıyla hissettiğiniz bu ağır dramdan yine bebekler ve çocuklarla ilgilenmek kurtaracaktır biraz da olsa. Gönüllü annelik/ablalık, koruyucu aile gibi hizmetler size ve bunlara muhtaç çocuklara, bebeklere iyi gelecektir ve bu da Allah’ın hoşuna gidecektir inşaallah.
3-Buna engel olabilmeniz mümkün değil. Haftasını doldurup, her şey yolunda giderken doğup anında vefat eden bebekler de mevcut her şey aksi giderken doğup yaşayan da. Bunda kendinizi suçlamanızı gerektirecek bir şey yok. Evladınız Allah’ın kendisi için tayin ettiği ömrü yaşamış, görevini yerine getirmiş ve cennete kabul edilmiş. Kulların sorumluluğunda olan bir sey değil bu.
4-Ahiret ile ilgili bilgiler sınırlı olduğu için bu cevabı net olmayan bir soru. Bu
konuda genel kanaat vefat eden kişi bebek olsun, genç olsun, yaşlı olsun herkesin 30-33 yaşında diriltileceği şeklinde. Şöyle de bir şey var tabii; hesap günü aralarında hak alacağı bulunan herkes birbirinden kaçacak. Demek ki hesap görülmeden önce hak/hukuk için, hesap görüldükten sonra da inşaallah cennetle mükafatlandırılırsak ebedi olarak birlikte olmak için bir araya geleceğiz. Bu konu kapalı olduğu için çıkarımlar yapabiliyoruz.
5-Öncelikle rüyalar bilgi kaynağı değildir. Kötü bir rüya görmüş olabilirsiniz ve bunu Allah sizi ikaz etmek için size göstermiş olabilir ve siz bunun Allah’tan geldiğini bilmeyebilirsiniz tam aksi yorum yapabilirsiniz. Veya bir şeyi şeytan kötülük yapabilmek için size sevimli, guzel gösteriyor olabilir ve siz bunu yine aksi yorumlayabilir, bu rüya Allah’tan diyebilirsiniz. Bu belirsizlikten dolayı rüyalara çok itibar etmemek grekir. Görülen rüya hayra yorulmalı ve olumsuz anlam yüklenmemelidir. Tabii ki bilinçaltı rüyalar görmeniz çok doğal. Kaza yapmış birisinin rüyasında sürekli kaza yapması gibi düşünün.
Bebeğinizi rüyanızda görebilmeniz için yapılacak kesin bir şey yok. Yalnız bunu takıntı haline getirmenız sizi daha da çukura çekecektir.
Allah’ın izniye bebeğıniz guzei bir yerde şuanda. Sürekli yas tutarak, yaşam için gerekli her şeyden vazgeçer hale gelerek, sürekli mutsuz kalarak, kendinizi yalnızlaştırarak bebeğinizi üzmeyin. Ben de vefat edenlerin bizleri hissettiğine inanıyorum, inanmak istiyorum.
İnşaallah şefaate yaraşır anne-babalar olursunuz.
Allah’a emanet olun.

Selamun aleykum kardesim, arkadasim babasına sorularinizi sormus ve babasi cevap verirken not almis cevaplari. Cevaplari insallah ifade edebilmisimdir diye umuyor. Uyeligini aktif hale getirip size cevaplari iletmek icin mail atmis ama cevap gelmemis mailine. O yuzden ben araci oldum. Rabbim göğsünüzü genişletsin.

SELAMÜN ALEYKÜM ömerimin canım teyzeleri

Çok çok huzur buldum teyzesi cevap vermiş sorularıma dil döken , yazan ,gönderen sağolsun gözlerim dolu dolu oldu okurken çok çok huzur buldum okudukça . Ben de elimden geldiğince gayret ediyorum kanamam azaldı bu arada bir namaz da olsa kılabildim şükür . Her rüküya vardığımda ömerimle rüküya vardım . Biraz insanlara alıştım sanırım düzenli ilaç kullanmaya başladım şükür iyiyim eve geçince daha çok yazarım

Back
X