• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 27+3 dogum yaptim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba ömerimin can teyzeleri
Ömerim süt kuzum beni ve babasını hiç üzmedi ben ömerimle gurur duyuyorum benden ve eşim den bi parça cennet Köşkü'nde Hazreti İbrahim babamızın ve Sare Annemizin kucağında şimdi tüm acıları bitti yavrumun kardesleriyle mutlu benim sut kuzum 25 ay sıcaklığını verdi öptüm kokladım ben ve eşim den bi parça cennette ALLAHIM bizim için ne lütuf ağlamam annelik ten şimdi biliyorum ki oğlum şehit abilerini , sut kardeşlerini görüyor ALLAHIMIN izniyle tüm peygamberleri goruyor .... daha neler neler .... düşündükçe içimizi huzur kaplıyor ve en güzeli de ömerime söz verdigimiz gibi bi hayat yaşarSak Ömerime Alime kavuşmak . Artık ahiret için yaşıyorum. Ömerime layık anne baba olma yolunda ALLAHIM in izni ve yardımıyla INŞALLAH. Can kuzumun içimi parlattı dünyanın kirini akitti kalbimi yikadi , kuzum can yavrum ... Ömerim

Bizi unutmayin , Yine yazısalim emi hepinizde Ömerimin sıcaklığı var nasıl ifade edilir bilmem kıymetli siniz , Ömerimin can teyzeleri kalın isterim , ALLAHIM her iki cihanda da razi olsun sizden ÖmerimIn can teyzeleri
:( Rabbim sabir versin
Neredeyse ilk gunden beri dua ederek takip ettim
Siz anne baba olarak elinizden ne geliyorsa fazla fazla yaptiniz
Rabbim cennetinde kavusmayi nasip etsin insallah

Allah yar ve yardımcınız olsun sabırların en büyüğünden versin rabbim bizler gibi olan tüm annelere. Sen 25 ay ben 15 gün görebildim meleğimin gül cemalini. İsyan etmem asla biliyorum çünkü her kul bu dünyaya bi görevle geliyor bizim meleklerimiz de çok büyük görevlerle geldiler ömerin bak bir sürü teyzesinin yüreğine dokundu dua aldı dua bekleyenlere de dua etmeye vesile oldu. Bizim mükafatımız çok büyük arkadaşım. OnlR şimdi en güzel en huzurlu ve en güvenilir yerde. Bize de önce rabbime sonrada onlara layık birer anne baba olmaya çalışmak kalıyor. İnşallah gönlün ferahlık bulut..

Rabbim sabirlar versin sizden guzel bir haber almak icin çok bekledim aklima geldigi an dua ettim bir anne olarak çok yandin cok mucadele ettin eminim esinde öyledir. Rabbim cennetiyle mukafatlandirsin insallah

Merhaba ömerimin can teyzeleri,
Hergün öğle namazi sonrası ömerime gidiyoruz. Kabri 2 güne biter inşallah yatağı düzgün olsun diye nasıl uğraşıyorsak öyle uğraşıyoruz. Hayatım rüyada ibaret hâlen havada yürüyorum Eşimde öyle hissettiğini söylüyor. 2 saat kadar kalıyorum yanında ama ömerim hep benimle özgürce dolaşıyor evde biz ömerimin vefatiyla ömerimin odasına taşındık ömerimin yavrulayan yatagi var açılınca rahat 4 kişilik hep birlikte yatmayi hayal ederdim şimdi hep gözümün önünde içim boşlukta okuyorum sık sık ömerimin yeni bi sut kardeşi daha oldu. Ona sut sagiyorum. Daha minicik ömerim de ilk doğduğunda her beslenme 3 cc sut alıyordu. Minik mideler minik eller. Yoğunbakimdaki kızlar kardeşim oldu hepsinin emeği var ömerimde. O karidor 2 yilimi almamis sanki tuhaf. .. Ama içim ferah yikadi içimi cennet kuşum minik sıcak poğaçam ömerim. .. artık aglayamiyorum. .. ALLAHIM böyle uygun gördü, kimseye muhtaç etmedi çok şükür. ... Ömerimin vefatının çoğu insan bilmiyor soranlara ALLAHIMA şükür iyi diyorum, yalandan değil . Ömerimin komşuları oldu 2 abisi var yanısıra efe abisi askerden yeni gelmiş annesinin 1 ogluymus 1 ay kalmış annesinin yanında trafik kazası geçirmiş, diğer abisi de askere alsınlar beni diye zayıflamaya calisiyormus fazla kiloluymus kalbi durmuş vefat etmiş, yanyana yatan minik sut kuzulara var bazısı taşı bile yok... döllenen her yumurtaya ad koymak gerekiyormuş aslında ben de yeni öğrendim. .. birde eşim ne güzel seftaatcin çok senin sut Bebeklerim var cennette Ömerimi karşılayan 4 tane süt yavrum var , Ayşe Kayra Elif su Zeynep , 1 beslenme yetiyor süt annelik için oyleymis, simdilerde öğrendik ki süt annenin eşi sut baba oluyormuş eşim bi mutlu ki sormayın ALLAHIMA şükür ki bizim içimizi genişletti.

Daha bi dikkat ediyorum ibadetime eee okadar bebeğim var cennette hani hacca gidersin de dönüşü her hareketine tüm ibadetlerine dikkat etmek zorundasın ya ben hacca gitmedim ama kuzularim cennet bağlarında , Onlara layık Anne olmam lazım. Hayat felsefem bu artık. annelik...

Melegini ALLAHIMA emanet eden can kardeşlerim de bu şekilde düşünsünler lütfen ... Çünkü eninde sonunda biz de öleceğiz aslolan cennete giden yavrularimizla ahirette karsilastigimizda onlara layık ana baba olmak. Bu dünya bir oyun ben ne kadar puan toplarsam ahirette ödülüm o kadar çok olur. Benim ve eşimin amacı belli ömerimiz ve Alimiz .... Ama biz puan toplarken zorunluluk değilde içtenlikle seve seve yapıyoruz bunu, yeni sokak köpeklerimız var onlarla oynasiyoruz yiyecek veriyoruz, ilmi olarak birseyler öğrenmeye çalışıyoruz, içim ne kadar yangın yeri olsada bunu disina vurmamaya çalışarak Ömerime komşu gelenlerin aileleriyle konuşuyoruz. Hiçbirşey yapamasam da dinliyorum tebessüm etmeye çalışıyorum. Ölümü bekliyorum ama isyanla değil ömerimin benden beklediği şekilde. .. mezar yerim ömerimin solu o kadar hazirim yani ölüme ama dedigim gibi ölümü beklerken de puan topluyoruz tabiri caizse.

Biraz daha kendime geldiğimde sondayla beslenen yavrular için bi blog yazmak ve internette yayınlamak istiyorum. Çünkü ömerime ek gida olarak ne yapacağım diye çok strese girdim eskiden. Şimdi tecrübeli sayılırım. Ms li yavrular var mesala onlarda ileriki dönemde sonda yada peg ile besleniyorlar . 1 anneye bile faydam dokunsa mutlu olurum .

Ücretsiz iznim bitiyor Ocakta ise başlayacağım 2,5 yıldır hayatım ömerim di halen hayatta olsaydı istifa edecektim ömerim için, ama şimdi ise dönmem en iyisi . Eşim ise başlayınca bi bocalama daha yaşayacağım . Ama çalışmak en iyisi zaten dünya malinda bi hevesim yok sadece hacca gitmek istiyorum , bir de zamanımızda evliya vardır umarım ve bigün sorularıma cevap O zata rastlarim. Onun harici bi eşya hevesim yok bir melegin rop tedavisi 5 bin TL olmuş biz ömerime 3 bin TL vermiştim hayat gittikçe zorlaşırken bu yavrulara derman olma isteğim var .umarım o maddi manevi bolluğum olur ve RABBIM bizi veren el yapar... böyle şeyler var icimde ...Ömerimin dunyalik mekanina çiçek dikmeyi ve komşularını da rengarenk yapmayı düşünüyorum yediveren bodur gül ve ortancalar olsun mis kokulu. ...

Hayatimizda iyiki varsınız ömerimin can teyzeleri. .. hep yanımızda olun isterim. ..

Son düzenleme:
içim titreyerek okudum rabbim layıkıyla kavuştursun evlatlarınıza sizede sabır ferahlık versin metanetle teslimiyetle razı makbul olun inşallah hayran kaldım anneliğinize bakışınıza
Merhaba ömerimin can teyzeleri,
Hergün öğle namazi sonrası ömerime gidiyoruz. Kabri 2 güne biter inşallah yatağı düzgün olsun diye nasıl uğraşıyorsak öyle uğraşıyoruz. Hayatım rüyada ibaret hâlen havada yürüyorum Eşimde öyle hissettiğini söylüyor. 2 saat kadar kalıyorum yanında ama ömerim hep benimle özgürce dolaşıyor evde biz ömerimin vefatiyla ömerimin odasına taşındık ömerimin yavrulayan yatagi var açılınca rahat 4 kişilik hep birlikte yatmayi hayal ederdim şimdi hep gözümün önünde içim boşlukta okuyorum sık sık ömerimin yeni bi sut kardeşi daha oldu. Ona sut sagiyorum. Daha minicik ömerim de ilk doğduğunda her beslenme 3 cc sut alıyordu. Minik mideler minik eller. Yoğunbakimdaki kızlar kardeşim oldu hepsinin emeği var ömerimde. O karidor 2 yilimi almamis sanki tuhaf. .. Ama içim ferah yikadi içimi cennet kuşum minik sıcak poğaçam ömerim. .. artık aglayamiyorum. .. ALLAHIM böyle uygun gördü, kimseye muhtaç etmedi çok şükür. ... Ömerimin vefatının çoğu insan bilmiyor soranlara ALLAHIMA şükür iyi diyorum, yalandan değil . Ömerimin komşuları oldu 2 abisi var yanısıra efe abisi askerden yeni gelmiş annesinin 1 ogluymus 1 ay kalmış annesinin yanında trafik kazası geçirmiş, diğer abisi de askere alsınlar beni diye zayıflamaya calisiyormus fazla kiloluymus kalbi durmuş vefat etmiş, yanyana yatan minik sut kuzulara var bazısı taşı bile yok... döllenen her yumurtaya ad koymak gerekiyormuş aslında ben de yeni öğrendim. .. birde eşim ne güzel seftaatcin çok senin sut Bebeklerim var cennette Ömerimi karşılayan 4 tane süt yavrum var , Ayşe Kayra Elif su Zeynep , 1 beslenme yetiyor süt annelik için oyleymis, simdilerde öğrendik ki süt annenin eşi sut baba oluyormuş eşim bi mutlu ki sormayın ALLAHIMA şükür ki bizim içimizi genişletti.

Daha bi dikkat ediyorum ibadetime eee okadar bebeğim var cennette hani hacca gidersin de dönüşü her hareketine tüm ibadetlerine dikkat etmek zorundasın ya ben hacca gitmedim ama kuzularim cennet bağlarında , Onlara layık Anne olmam lazım. Hayat felsefem bu artık. annelik...

Melegini ALLAHIMA emanet eden can kardeşlerim de bu şekilde düşünsünler lütfen ... Çünkü eninde sonunda biz de öleceğiz aslolan cennete giden yavrularimizla ahirette karsilastigimizda onlara layık ana baba olmak. Bu dünya bir oyun ben ne kadar puan toplarsam ahirette ödülüm o kadar çok olur. Benim ve eşimin amacı belli ömerimiz ve Alimiz .... Ama biz puan toplarken zorunluluk değilde içtenlikle seve seve yapıyoruz bunu, yeni sokak köpeklerimız var onlarla oynasiyoruz yiyecek veriyoruz, ilmi olarak birseyler öğrenmeye çalışıyoruz, içim ne kadar yangın yeri olsada bunu disina vurmamaya çalışarak Ömerime komşu gelenlerin aileleriyle konuşuyoruz. Hiçbirşey yapamasam da dinliyorum tebessüm etmeye çalışıyorum. Ölümü bekliyorum ama isyanla değil ömerimin benden beklediği şekilde. .. mezar yerim ömerimin solu o kadar hazirim yani ölüme ama dedigim gibi ölümü beklerken de puan topluyoruz tabiri caizse.

Biraz daha kendime geldiğimde sondayla beslenen yavrular için bi blog yazmak ve internette yayınlamak istiyorum. Çünkü ömerime ek gida olarak ne yapacağım diye çok strese girdim eskiden. Şimdi tecrübeli sayılırım. Ms li yavrular var mesala onlarda ileriki dönemde sonda yada peg ile besleniyorlar . 1 anneye bile faydam dokunsa mutlu olurum .

Ücretsiz iznim bitiyor Ocakta ise başlayacağım 2,5 yıldır hayatım ömerim di halen hayatta olsaydı istifa edecektim ömerim için, ama şimdi ise dönmem en iyisi . Eşim ise başlayınca bi bocalama daha yaşayacağım . Ama çalışmak en iyisi zaten dünya malinda bi hevesim yok sadece hacca gitmek istiyorum , bir de zamanımızda evliya vardır umarım ve bigün sorularıma cevap O zata rastlarim. Onun harici bi eşya hevesim yok bir melegin rop tedavisi 5 bin TL olmuş biz ömerime 3 bin TL vermiştim hayat gittikçe zorlaşırken bu yavrulara derman olma isteğim var .umarım o maddi manevi bolluğum olur ve RABBIM bizi veren el yapar... böyle şeyler var icimde ...Ömerimin dunyalik mekanina çiçek dikmeyi ve komşularını da rengarenk yapmayı düşünüyorum yediveren bodur gül ve ortancalar olsun mis kokulu. ...

Hayatimizda iyiki varsınız ömerimin can teyzeleri. .. hep yanımızda olun isterim. ..
y

Kandilimiz INŞALLAH kabul olunan dualarla geçmiştir. Hepinizi özlüyorum bize yazmanizi her konuda yazmanizi canı gönülden istiyorum. Süt kuzumu bizi unutmayın istiyorum. ..

Ömerimin yatagini yapıyoruz. Mermerleri yapıldı çok şükür biz de toprağını ayarlıyor cicek tohumları bakıyorum internetten bebek nefesi diye bi cicek varmış yeni öğrendim mavi gül tohumu rengarenk gökkuşağı gülü bile varmış. Bu mevsim cimlendirip diksek tutar mı bilemiyorum aslında amatörce bi sera tarzı bişey yapsak korur gibi geliyor toprakla uğraşıyorum hergün eve de ömerimin üzerinden taş getirdim huzur bulayim diye belki batıla kaçıyor ama oğlumu birakmamis hissi veriyor.

Sıcak poğaçam ömerim, öyle dersler verdiki bize sanki O Babamız gibi... bi doğum yaptığımda aman aramadi demesinler diye icap edip arayanlar yoğun bakım sürecinde tam 27 ay iki yılı gecgin aman bizden birşey isterler diye mi bilmem hal hatır bile sormayanlar şimdi arar oldu. Insanlar karşısındaki anlamıyor mu zannediyor asıl niyeti. .. Şimdi beni eşimi goresi tuttu herkesin. .. Eşimle dün bunları konuşurken , yani yanlış anlamayın kişi olarak değil durum olarak , artık o kadar dikkat ediyoruz ki ömerime layık olmak için ,giybet olmasın diye kişilerden değil olay üzerinden konuşuyoruz. Eşim ;
-"sanırım dogumda takı faslı oluyor ya ölünce yok takı faslı ondan bu kadar arayip soranimiz var" dedi . Tebessüm ettim ama doğru.
Biz ömerim için geceyi gündüz yaparken insanlar kayboldu. Bize rastladiklarinda yapacağımız bişey var mı derken bile gecistirildik öylece . Bir bebeğin ihtiyacı en basitinden bez , ıslak mendil. Ben ruh ikizim diyorum eşime çok şükür. Neden mi biz ikimiz de o kadar ince didikleriz ki her şeyi bizim yerimiz de başkası olsa gider sorarım halini hatrini illa ki elimizden birsey gelir söyle diye yalvaririz yeri gelince o da yetmez belki bize soyleyemiyordur diye hastanedeyse dr unu hemsiresini bulur onlardan sorarım birşey lazım mi diye. O kişinin aman gururu incinmesin diye.

Bize es dostla haber yollayan bile var. Gelemiyormus işinden gücünden, altın takacakmis evine hırsız girmiş daha neler neler... ben düşmüşüm canımın canı ömerimin derdine, bilen yok.... Ama dün gece ikisi itiraf etti biri garip bıraktık sizi yanınızda olmadık gereğince hakkınızı helal edin diye, diğeri buna ek çok suçluluk duyduğunu vicdan azabı çektiğini söyledi. Peşinden de hayat telaşı, hicbirseye vakit ayiramadiklarini soylediler o ayri olmazsa olmaz savunma mekanizması , ama dusunmuyorlar ki facebook diye birsey var . Biz eşimle birsey paylaşmasak da doktorların sayfası aman sifali bitkiler sma grubu anne bebek grupları bunlara üyeyiz bakıyoruz ömerime yarar ne var diye bakarkende görüyoruz herkesi en vakitten yakınan en yakınlarımizin bile bilmem ne kafede bilmem ne eylence de olduğunu hatta sofrada ne yediklerini bile biliyoruz facebook sağolsun gösteriyor bize aslında ne kadar yoğun olduklarını partilerde . Ben benimle yas tutacaktır demiyorum tabi ben de gülerken ne canlar gidiyordu kim bilir ama bildigimi bırakmadım aç susuz yanlız çaresiz şükür ALLAHIM a o bilinç vardı ömerimden önce de , ömerim daha çok arttırdı o başka şimdi bana gülmek yarasmaz o kadar süt kuzum var iki yavrum var cennette diye . Şimdi daha iyi anlıyorum PEYGAMBER EFENDİMİZ sadece tebessüm edermiş bence acıları hep yüreğinde diye tıpkı iyileşmeye bir yara kimildadiginda sızlar ya onun gibi ben de öyle tebessüm kâfi bize....

Ben halimi anlatırım ki kulağa gönülde yer etsin diye belki aynı kandan olduğum birileri de vardır benim durumumda olan gururludur istemez , asıl erdemlilik düşünmede çare aramada nasıl gönlü yaparım yıkmadan diye . Ben söylemek kendini ömer niyetiyle yazmıyorum şimdi anlatacagimi ben hala ömerimin kaldığı hastaneyle ilişkimi kesmedim sorarim bi yardimim dokunacak yavru var mı diye . Dün maddi sıkıntısı olan bi ailenin yavrusu varmış yeni dünyaya gelmiş 24 haftalik 650 gr ki bence kilosu güzel aynı haftada dunyaya gelen canlara göre annesi baska ilde yavrumu getirmişler eşim direk düşündüğümü mü düşünüyorsun dedi . Artık aklımızda bir şükür RABBIME sütümü sagiyorum hala günde 40 50 ml az da olsa geliyor ki bu yavru 3 ml le besleniyor günde 8 kez yani günlük 24 ml içiyor o kadar . Sonra yine de içimiz rahat etmedi prematureler için mama aldık. Çok mu zenginiz yok ama Şükür RABBIME dunyasal satafata eşyaya tamahim yok o yüzden artık en ufak bir çöp bile alırken çok gereklimi diye düşünüyorum, olmasa da olur dediğim şeylere harcamiyorum. Aldık yavrumun manasını da içimiz rahat. Ben biliyorum ki eşim de benim gibi , almasaydik uyuyamazdi sabaha dek. O yavru için mutlu oldum, eşim mutlu olduğu için mutlu oldum , RABBIM veren el yaptığı bize deger verip bizi aracı kildigi icin mutluyum. INŞALLAH bu mutlulugu size de tattirir YARATAN. .. Ailesi bizim telefon numaramizi istemiş yok dedim teşekküre gerek yok ben de onlar gibi aciz bir kulum yavrunun nasibi bendeydi onu verdim ALLAH bizi aracı kıldı sadece o kadar

Şimdi anlata bildim mi... Şimdi den sonra başsağlığı adı altında beni eşimi görseller ne olur gormeseler ne olur ... bence biz de onların sınavıydik sınav bitti herkes için Ömerim minik kuşum uçtu. .. hala benim kalbimde kanat cirpar dallarıma konar o ayrı.

Sizin de Çevrenizde yakininizda kim varsa böyle küvöz yolu bekleyen hastası olan yanında olun ne olur bakın ben yazarak ve sizin yazdıklarınızı okuyarak rahat ediyordum bu süreçte gerçi hâlâ öyle. .. Ama dedigim gibi mesala bi kıyafet alın yavruya büyükçe giyer annesi deyin değişim kağıdı da koyun içine belki başka bişey beğenir maddi gücü yetmez soyleyemez verdiğiniz hediye üstünü tamamlar alır belki beğenir aldığınızı. Alt bezi alın yine değişim kağıdı olsun pişik yapmayanla degistirebilsin. Doktorunun adını öğrenin, sorun bu begegin akrabasıyim birsey lazım mi diye... Dünyaya ya geliş amacımız eylenmek değil o da lazım belki ama aklımıza biraz da buna yorma lazım neden yaratıldım diye...

Çok konuştum ( yazdim) Derdi dinleme erdeminiz olduğu için çok teşekkür ederim. Bize hep yazin INSALLAH . .
RABBIM sizi veren el yapmakla odullendirsin. Verdikçe maddi manevi rizkiniz artsın INŞALLAH. Sizi tertemiz kalbinizden öpüyorum Ömerimin can teyzeleri

Hoşçakalin...

Kandilimiz INŞALLAH kabul olunan dualarla geçmiştir. Hepinizi özlüyorum bize yazmanizi her konuda yazmanizi canı gönülden istiyorum. Süt kuzumu bizi unutmayın istiyorum. ..

Ömerimin yatagini yapıyoruz. Mermerleri yapıldı çok şükür biz de toprağını ayarlıyor cicek tohumları bakıyorum internetten bebek nefesi diye bi cicek varmış yeni öğrendim mavi gül tohumu rengarenk gökkuşağı gülü bile varmış. Bu mevsim cimlendirip diksek tutar mı bilemiyorum aslında amatörce bi sera tarzı bişey yapsak korur gibi geliyor toprakla uğraşıyorum hergün eve de ömerimin üzerinden taş getirdim huzur bulayim diye belki batıla kaçıyor ama oğlumu birakmamis hissi veriyor.

Sıcak poğaçam ömerim, öyle dersler verdiki bize sanki O Babamız gibi... bi doğum yaptığımda aman aramadi demesinler diye icap edip arayanlar yoğun bakım sürecinde tam 27 ay iki yılı gecgin aman bizden birşey isterler diye mi bilmem hal hatır bile sormayanlar şimdi arar oldu. Insanlar karşısındaki anlamıyor mu zannediyor asıl niyeti. .. Şimdi beni eşimi goresi tuttu herkesin. .. Eşimle dün bunları konuşurken , yani yanlış anlamayın kişi olarak değil durum olarak , artık o kadar dikkat ediyoruz ki ömerime layık olmak için ,giybet olmasın diye kişilerden değil olay üzerinden konuşuyoruz. Eşim ;
-"sanırım dogumda takı faslı oluyor ya ölünce yok takı faslı ondan bu kadar arayip soranimiz var" dedi . Tebessüm ettim ama doğru.
Biz ömerim için geceyi gündüz yaparken insanlar kayboldu. Bize rastladiklarinda yapacağımız bişey var mı derken bile gecistirildik öylece . Bir bebeğin ihtiyacı en basitinden bez , ıslak mendil. Ben ruh ikizim diyorum eşime çok şükür. Neden mi biz ikimiz de o kadar ince didikleriz ki her şeyi bizim yerimiz de başkası olsa gider sorarım halini hatrini illa ki elimizden birsey gelir söyle diye yalvaririz yeri gelince o da yetmez belki bize soyleyemiyordur diye hastanedeyse dr unu hemsiresini bulur onlardan sorarım birşey lazım mi diye. O kişinin aman gururu incinmesin diye.

Bize es dostla haber yollayan bile var. Gelemiyormus işinden gücünden, altın takacakmis evine hırsız girmiş daha neler neler... ben düşmüşüm canımın canı ömerimin derdine, bilen yok.... Ama dün gece ikisi itiraf etti biri garip bıraktık sizi yanınızda olmadık gereğince hakkınızı helal edin diye, diğeri buna ek çok suçluluk duyduğunu vicdan azabı çektiğini söyledi. Peşinden de hayat telaşı, hicbirseye vakit ayiramadiklarini soylediler o ayri olmazsa olmaz savunma mekanizması , ama dusunmuyorlar ki facebook diye birsey var . Biz eşimle birsey paylaşmasak da doktorların sayfası aman sifali bitkiler sma grubu anne bebek grupları bunlara üyeyiz bakıyoruz ömerime yarar ne var diye bakarkende görüyoruz herkesi en vakitten yakınan en yakınlarımizin bile bilmem ne kafede bilmem ne eylence de olduğunu hatta sofrada ne yediklerini bile biliyoruz facebook sağolsun gösteriyor bize aslında ne kadar yoğun olduklarını partilerde . Ben benimle yas tutacaktır demiyorum tabi ben de gülerken ne canlar gidiyordu kim bilir ama bildigimi bırakmadım aç susuz yanlız çaresiz şükür ALLAHIM a o bilinç vardı ömerimden önce de , ömerim daha çok arttırdı o başka şimdi bana gülmek yarasmaz o kadar süt kuzum var iki yavrum var cennette diye . Şimdi daha iyi anlıyorum PEYGAMBER EFENDİMİZ sadece tebessüm edermiş bence acıları hep yüreğinde diye tıpkı iyileşmeye bir yara kimildadiginda sızlar ya onun gibi ben de öyle tebessüm kâfi bize....

Ben halimi anlatırım ki kulağa gönülde yer etsin diye belki aynı kandan olduğum birileri de vardır benim durumumda olan gururludur istemez , asıl erdemlilik düşünmede çare aramada nasıl gönlü yaparım yıkmadan diye . Ben söylemek kendini ömer niyetiyle yazmıyorum şimdi anlatacagimi ben hala ömerimin kaldığı hastaneyle ilişkimi kesmedim sorarim bi yardimim dokunacak yavru var mı diye . Dün maddi sıkıntısı olan bi ailenin yavrusu varmış yeni dünyaya gelmiş 24 haftalik 650 gr ki bence kilosu güzel aynı haftada dunyaya gelen canlara göre annesi baska ilde yavrumu getirmişler eşim direk düşündüğümü mü düşünüyorsun dedi . Artık aklımızda bir şükür RABBIME sütümü sagiyorum hala günde 40 50 ml az da olsa geliyor ki bu yavru 3 ml le besleniyor günde 8 kez yani günlük 24 ml içiyor o kadar . Sonra yine de içimiz rahat etmedi prematureler için mama aldık. Çok mu zenginiz yok ama Şükür RABBIME dunyasal satafata eşyaya tamahim yok o yüzden artık en ufak bir çöp bile alırken çok gereklimi diye düşünüyorum, olmasa da olur dediğim şeylere harcamiyorum. Aldık yavrumun manasını da içimiz rahat. Ben biliyorum ki eşim de benim gibi , almasaydik uyuyamazdi sabaha dek. O yavru için mutlu oldum, eşim mutlu olduğu için mutlu oldum , RABBIM veren el yaptığı bize deger verip bizi aracı kildigi icin mutluyum. INŞALLAH bu mutlulugu size de tattirir YARATAN. .. Ailesi bizim telefon numaramizi istemiş yok dedim teşekküre gerek yok ben de onlar gibi aciz bir kulum yavrunun nasibi bendeydi onu verdim ALLAH bizi aracı kıldı sadece o kadar

Şimdi anlata bildim mi... Şimdi den sonra başsağlığı adı altında beni eşimi görseller ne olur gormeseler ne olur ... bence biz de onların sınavıydik sınav bitti herkes için Ömerim minik kuşum uçtu. .. hala benim kalbimde kanat cirpar dallarıma konar o ayrı.

Sizin de Çevrenizde yakininizda kim varsa böyle küvöz yolu bekleyen hastası olan yanında olun ne olur bakın ben yazarak ve sizin yazdıklarınızı okuyarak rahat ediyordum bu süreçte gerçi hâlâ öyle. .. Ama dedigim gibi mesala bi kıyafet alın yavruya büyükçe giyer annesi deyin değişim kağıdı da koyun içine belki başka bişey beğenir maddi gücü yetmez soyleyemez verdiğiniz hediye üstünü tamamlar alır belki beğenir aldığınızı. Alt bezi alın yine değişim kağıdı olsun pişik yapmayanla degistirebilsin. Doktorunun adını öğrenin, sorun bu begegin akrabasıyim birsey lazım mi diye... Dünyaya ya geliş amacımız eylenmek değil o da lazım belki ama aklımıza biraz da buna yorma lazım neden yaratıldım diye...

Çok konuştum ( yazdim) Derdi dinleme erdeminiz olduğu için çok teşekkür ederim. Bize hep yazin INSALLAH . .
RABBIM sizi veren el yapmakla odullendirsin. Verdikçe maddi manevi rizkiniz artsın INŞALLAH. Sizi tertemiz kalbinizden öpüyorum Ömerimin can teyzeleri

Hoşçakalin...
sen ne guzel bi annesin, nasil yruekli bir insansin ,yazilarin ne kdr uzun olursa olsun bana iyi geliyor okumak, senin metanetin,sabrin, yardana siginman bana ders oluyor .. sana ozel den yazmayi çok istiyorum ama sonra geri vazgeçiyorum
derdinin arasinda bide ben basini agritmayim diye
ama inan senin gibi insan vede Allah aboyle yakin olan kul olmayi çok isterdim ,tabi bunun sebebi senin verdigin sinavlar galiba ama ne biliyim iste idolumsun deyim bari ben baska turlu anlataamdim, senin guzel yazilarinin akici anltamin karisisnda ben çok yalin kaliyorum herhalde :))

Bir Melek annesiyle mesajlasiyorum sanırım 5 ay kadar oldu. Hep küstü hayata. Ben de öyleyim aslında ama dedigim gibi ömerim dünyanın gerçek yüzünü gosterdiginden böyleyim. Benzetmek dogrumu bilmem ama MEVLANA HAZRETLERİ zengin aile kokenliymis BABASI da alím insanmış herşeyi öğrenmiş ogrenmesine ama içinde tarifsiz bi boşluk SEMS-I TEBRIZ HAZRETLERİ .... ONA sahip olduğu herşeyin kendi varlığının bile hiç olduğunu göstermiş. Hemde KENDİ hayatını hiçe sayarak bu ugurda öleceğini bilerek MEVLANA HAZRETLERİ ne herşeyin özünün hiç olduğunu göstermiş . Ömerim de öyle biliyordu bence böyle yaşam süreceğini ve sayılı gün verildiğini, benim için geldi bana hiçliği öğretti ben de herkes gibi hiçim tek farkım hiç olduğumu biliyorum. Ömerim bunu öğretmek için kendini feda ederken benim bu öğretisini görmemem bunu yaymamam olmaz. Hepimiz canlı cansız herşey aklınıza ne gelirse herşey aslında bir hicden ibaret. Ben bunun bilinciyle yaşıyorum. Yaşamak zorunda olduğum için yaşıyorum ben de etten kemiktenim ben de Neden ALLAHIM Neden diye çok ağladım hep böyle sürecek zannettim hep bir sihirli el aradım oğlumu iyilestirecek rüyamda bile. .. isyanim çok oldu RABBIM affetsin. Isyanimi söndüren yine süt kuzum oldu çünkü biliyorum ki artık acısı yok ve HAZRETI IBRAHIM ve SARE Annemizin yanında huzurda mutlulukta ve dünyadaki görevini tamamladı. Onun huzurlu olduğunu biliyorum ve ben de babası da dunyalik şeyler için bu huzurunu bozmamak adına yaşıyoruz. Herşey hiç bunu biliyoruz ona göre yaşıyoruz. RABBIMIN bizi iyilikte de kötülükte de göreceğini bilerek buna ek ÖmerimIn ve Alimin de gördüğünü. ... Elbet birgün bizde öleceğiz ve ahir zamanda sefaatci kuzularim gelecek yanımıza onların yüzüne bakmaya yüzümüz olsun diyerek sözleştik eşimle ...Elimize, dilimize, bedenimize dünyanın kiri bulaşmasın ki sefaatci yavrularima tertemiz sarılalım. .. Gunahlarimizla onların boynunu bukmeyelim. ..
Kendimizden çok bahsettik yine...
Yazımın başında bahsettigim ömerimin teyzesi hep içi sıkıldığında yazardı okadar istiyordum ki içi tomurcuklansin çiçek açsın diye ilk kez yazılarında heyecan ve sevinç bir arada ben de heyecanlıyım onun adına , eşiyle karar vermişler koruyucu aile olmak için. .. O da yavrusunu cennete ugurlamis can anne... Annelik illa dogurmak değil bunun bilincinde. .. O kadar d uygulandım ki anlatamam ...RABBIM bu süreçte kolaylık versin huzur mutluluk versin hanelerini maddi manevi bollukla mükafatlandirsin Amin

Bize hep yazin emi ... Ömerimin can teyzeleri, hepinizi sımsıkı kucakliyor tertemiz kalbinizden öpüyorum. ..

Bugün ilk kez dışarı çıktım kendi adıma birşey yapmak için. Ömerim doğdu dogali hayat ömerim oldu bizim için. ÖmerimIn ilacı, ömerimin doktorları, ömerimin beslenmesi, süt sağımı hep böyle geçti 25 ay . Iyiki sinirlarimizi zorlamisiz aşmışiz ömerim için. Çünkü oğlum şunu yemedi, şu ilacı almadık dediğimiz birsey olmadı. RABBIME şükür . Vefatı sonrası hep mezar işleri. Üçümuzün mezarı. Mermeri bitti, üzerini de mermerle bir dümdüz olsun diye toprakla doldurduk. Eşimin elleri şişti kurekle toprak çekmekten, babam annem onlarda mezarimiza toprak çekti. Kendi mezarıma toprak çektim. Hayat ne tuhaf dimi. Benimde bir mezarim var yavrumun sağında solunda ruhum eşim.

Bugün tayin isim için kendi isim için evden çıktık. 25 inde işbaşı yapacağım. Bir sürü prosedür imzalar bir imza için2 saat beklemeler, neyse hersey netleşti, şimdi hiç olmazsa çalışacağım yer belirlendi. Hamilelikle birlikte 2,5 yıldır işim sadece ömerimdi. Yaşasaydı istifa edecektim. Ama ömerim cennete gitti. Insan içine içtiğim yoktu. Biraz panikledim sanki Ömerimi yeni ugurlamisim gibi bi neden yok agliyorum durduramiyorum agladikca aglayasim geliyor. Biraz yürüdük kalabalık mi tetikledi bilmem. Halbuki Nerede iyi bir doktor duysak randevu bulup yolunu tuttuk Istanbul Ankara gittik giderken de kalabalık içine girdik ama demekki aklım ömerimde gözüm görmez olmuş. Şimdi şimdi dışarda bizden başka hayat var devam eden bir hayat . Bize ağır geldi. Güler, konuşanlar, ahlaksızlık kufurlesmeler, sanki hersey korkuttu beni ya da onun gibi birşey nefes alamayacak oldum. Eve gitmek istedim. Ben bile kendime şaştım . Sonra yurudugumuz yerde ezan sesi duyuldu eşimi cami kapısında beklerken iki çocuk gördüm biri 5 biri 10 yaşlarında iki yavru küçük olan sokak kedisi seviyordu güzel kedi dimi dedim başını salladı sonra başladık konuşmaya 5 kardeşler mis en büyükleri vefat etmiş Suriyeli ler iki bebek kardeşi varmış ben de Ömerimi anlattım onlar anladım bilmem onlarda anlattı bişeyler kirada lar mis annesinden babasından bişeyler daha anlattı ama anladığım bu kadar . Ha birde adı MUHAMMED . aç misin dedim başını salladı yiyecekleri alınca yüzündeki mutluluk. ALLAHIM ferahlık verdin içime şükür şükür dedim.ALLAHIM şükür. Verdiğin nimetlere şükür kimseye muhtaç etmediğin için şükür. Akşam da sokak köpeklerimız var onlara birseyler aldık onların yerken ayaklarima surunmeleri sevinçle kuyruk sallamalari içim ferahladi tekrar. Ömerim kimsesizin annesi bile yaptı, kedinin köpeğin açın susuzun . Böyle bitmesin isterdim ama iyiki ömerime beni seçmiş RABBIM. Ömerimin kokusu tadı gözü bakışı herseyini arar oldum tüm canlılarda. Şükür ki görebiliyorum.

RABBIM içimizi feraha huzura kavuştursun AMİN Hepinizi öpüyorum tertemiz kalbinizden iyiki varsınız ömerimin can teyzeleri. Siz de bize yazmak isterseniz çok seviniriz gerçekten çünkü burada iki satır bile yazsaniz benim içim aydinlanir, ömerim unutulmamis hâlâ Ömerimi ananan hatırlayan yüreğinden geçiren biri var diye

Son düzenleme:
Sen ne güzel annesin hep takip ettim seni bende bir melek annesiyim... Ömerin melek olmuş cennete koşar oynar şimdi... Sen öyle güzel anne oldu ki ona okudum ağladım hep dün aklıma geldin eşime bahsettim Allah nasıl sabır vermiş diye... Bugun okudum ki Ömer uçmuş... Oynasın koşsun rahat rahat şimdi ve sen nefesini teslim ettiğinde o seni kucaklayacak çok şükür... Rabbim aynı acılarla hiçbirimizi imtihan etmesin

Seni nasil, ne zaman buldum hatirlamiyorum. Ilk
okumaya basladigimda sayfa sayisi 5’ti. Zaman gecti, ben halâ takipteydim ama uye degildim. Benim senin hikayeni okumaya basladigimdan bu yana 25 sayfa gecmis. Ama ne 25 sayfa. Yasanilanlar, umutlar, evladi icin her seyini veren bir anne-baba. Ben seni 28 sayfada tanidim ve senden razi oldum. Eminim ki yavrun/yavrularin da razi olmustur ve Rabbim de razi olsun esinden ve senden. Cok dua ettim yavrun icin. Allah’in hikmetinden sual olunmuyor iste. Boylesi uygunmus diyoruz da yasayan biliyor.. Gozumde cok canlandirdim seni, can yavrunu.. Her halinizle bana huzur ve umut verdiniz. Bendeki umudun ismi Ömer.. Dogumundan tut da Hakk’a yuruyusu bile muazzam. Hayatimda her zaman yer alacaksiniz. Allah gonlune ferahlik, huzur versin. Yuregine guc versin Rabbim. Can yavrunu, babasini ve seni cennetin en guzel yerlerinde kavustursun ve baki mutlulukla mükâfatlanin insaallah.

Dün gece ömerimin hemşireleri bizdeydi. Elimden geldiğince yemek için birşeyler hazırladım ama uzun zaman geçmiş yemek yapmayalı . Unutmuşum. .. Amaç yemek değil tabi ama onların elinde doğdu can kuzum 27 +3 haftalik 1050 gr 45 cm vefatından 105 cm babası gibi uzun boylu geniş omuzlu 13500 gr tatlı gobiş kubbe memiş eller ayaklar gobit ekmek olur ya pofuduk pofuduk öyle ve 25 aylık oldu ömerim . Öyle toplamıştı kuzum 4 yaş beden ölçüleri. Bunlardı bizim umudumuz. Belki nefes almaya gücü yeter dermanı olur uyanmaya. Tanısı konulamadı ömerimin, yurtdışına genetik tarama gönderdik 12 bin TL. Bu tedavi ücreti değil sadece sadece bize şu hastalık var diyecekler, sırf bunu demeleri için. Çıkmazda olmak bu işte yaşasaydı kök hücre tedavisine başlayacaktık. Bu tedaviler kanıtlanmış tedavi de değil üstelik. RABBIM isterse o ilaç ise yarıyor, herkese aynı etki göstermiyor. Tıp gelişti diyorlar ya asıl sözü yine YARATAN söylüyor. Öyle mucizeler var ki biz sürekli belgesel izliyorduk hayvanlardan bitkilerden nasıl destek alırız diye. Hayat bizim için Ömerim . Pazartesi Salı işe başlama evraklarimla uğraştık kimse dert dinlemek istemiyor birde dışarıya ilk sınavımdı ondan belki panikledim. Aksam ömerimin Ablaları gelmeden de panikledim ağlamayayim insanları üzmeyeyim diye sürekli kendimi telkin ettim. Ama geldiklerinde oğlumun onların ellerindeki halleri geldi gözümün önüne , ruhum eşim dunyalik ve ahiretlik can Yoldaşim sağolsun o kadar zorladı ki kendini ben bir yerden ağlamayayim diye tatlı tatlı takıldı, neşe saçtı. Ruhum benim onunda içi yanıyor hâlâ bilirim de söylemez. Iste evraklarim uğraştığımız gün işi yokuşa süren insanlardan denk geldi bir imzaya öğleden sonraya kaldık aslında duruma söylendi sonra o da tutamadı kendini. Ömerimi kefenleme öncesi yıkarlarken almadılar beni erkek olduğu için öyle dediler Eşim girdi yıkamaya . Onu anlattı gözündeki yaşa kurban olduğum. Öyle güzel yıkandı ki annesi sanki canlı gibiydi dedi. Eşim pek dayanamıyor videolarını izlemeye ben izlerim elini oynatışı ayak parmakları piyano tuşu gibi tek tek melodi çalar gibi kipirdatisi bacağını başını kaldirisi sırtını gerinir gibi gobişiyle bir yatağına sürtünmesi yani belki onca hastalığının içinde bi mucizeydi bu. Hâlâ sütü göğsümden sızan ömerimin mucizesi. Iste bu halde ilaç oldular geldiler ömerimin Ablaları , ruhumu sirtimi bedenimi sivazladilar. Ablalarindan ikisi işten ayrılmış ömerimden sonra dayanamadigini söyleyen ablalarindan. Isten ayrılan ablalarindan biri kapanmış ömerim bana vesile olup bana örtü olduğu gibi ablasının da örtüsü olmuş. . Bir minik ömerim. Gerçi ben istemezdim işten çıkmalarını çünkü kuvoz ler ömerim dolu. Neden böyle eskiden de bu kadar çok muydu premature doğum ? Birsey var ya yediklerimizde ya havada. Ne kadar vebale giriyorlar öyleyse. Bir ablası evlilik yolunda. Herkes de bir kendini arayış. Bizden konuştuk genelde geçmiş bizden ömerimin hayatımızı değiştirdiğinden nacizane hayat derslerimizden. 21 haftalık manevi bebeğimiz hayata tutunmus. Şükür. Mama alıyoruz eşimle onun bakımına destek oluyoruz, RABBIMIN izniyle. Öyle geçtiki zaman ömerimden konuşulması herkesin içinde yaşatması beni mutlu ediyor. Gitmelerini hiç istemedim uğurladık bahçeye kadar bahçede bizim tontik çetesi minik yavru köpekler ömerime benzetiyorum onları. Nasıl yani der bilmeyen, ama o kadar masum savunmasız ve çıkarsızlar ki ömerim hastanedeyken elleyemiyordum ömerime bi zararı olur diye . Şimdi üzerime atamalarına izin veriyorum kucakliyorum kizlarda cok sevdiler. Ben söz almıştım gelmeleri için ama yavru köpeklerimız sözlerini mühürledi.

Bi rüyamda görmek istiyorum Ömerimi CENNET bağlarında. Gerçi vefatı sonrası kendimi zorlamama bile gerek yok hayal gibi de değil bir tık üstü derler ya o misal şimdi size yazıyorum ya dizleri üstüne çökmüş elleri dizinde bana bakıyor öpüyorum ömerimi böyle. Aslında mutluyum hiçbir makina yok kablo serum tüp yok safi ömerim var.

Ruhum eşim işte, ben 25 inde başlayacağım ALLAHIM yaptığım işte huzur eminlik versin. Ise başlamak iyi gelecek diyorlar INŞALLAH öyle olur .

Bölük pörçük anlatmaşımdır belki umarım anlaşılır olmuştur . sevgiyle Hoşça kalın Ömerimin canım teyzeleri. Bize iki satırda olsa yazın içinizden geldiği gibi inanın çok mutlu olurum. Yazan kardeşlerim sağolun. Kendinizden de yazabilirsiniz. Sizi tanımakta mutlu olurum . Dertler hayat paylaştıkça güzel hele bu ortamda. Çünkü buraya önyargı olmadan yazıyorum öyle okunduğuna da eminim. Iyi ki varsınız ...

Son düzenleme:

Dün gece ömerimin hemşireleri bizdeydi. Elimden geldiğince yemek için birşeyler hazırladım ama uzun zaman geçmiş yemek yapmayalı . Unutmuşum. .. Amaç yemek değil tabi ama onların elinde doğdu can kuzum 27 +3 haftalik 1050 gr 45 cm vefatından 105 cm babası gibi uzun boylu geniş omuzlu 13500 gr tatlı gobiş kubbe memiş eller ayaklar gobit ekmek olur ya pofuduk pofuduk öyle ve 25 aylık oldu ömerim . Öyle toplamıştı kuzum 4 yaş beden ölçüleri. Bunlardı bizim umudumuz. Belki nefes almaya gücü yeter dermanı olur uyanmaya. Tanısı konulamadı ömerimin, yurtdışına genetik tarama gönderdik 12 bin TL. Bu tedavi ücreti değil sadece sadece bize şu hastalık var diyecekler, sırf bunu demeleri için. Çıkmazda olmak bu işte yaşasaydı kök hücre tedavisine başlayacaktık. Bu tedaviler kanıtlanmış tedavi de değil üstelik. RABBIM isterse o ilaç ise yarıyor, herkese aynı etki göstermiyor. Tıp gelişti diyorlar ya asıl sözü yine YARATAN söylüyor. Öyle mucizeler var ki biz sürekli belgesel izliyorduk hayvanlardan bitkilerden nasıl destek alırız diye. Hayat bizim için Ömerim . Pazartesi Salı işe başlama evraklarimla uğraştık kimse dert dinlemek istemiyor birde dışarıya ilk sınavımdı ondan belki panikledim. Aksam ömerimin Ablaları gelmeden de panikledim ağlamayayim insanları üzmeyeyim diye sürekli kendimi telkin ettim. Ama geldiklerinde oğlumun onların ellerindeki halleri geldi gözümün önüne , ruhum eşim dunyalik ve ahiretlik can Yoldaşim sağolsun o kadar zorladı ki kendini ben bir yerden ağlamayayim diye tatlı tatlı takıldı, neşe saçtı. Ruhum benim onunda içi yanıyor hâlâ bilirim de söylemez. Iste evraklarim uğraştığımız gün işi yokuşa süren insanlardan denk geldi bir imzaya öğleden sonraya kaldık aslında duruma söylendi sonra o da tutamadı kendini. Ömerimi kefenleme öncesi yıkarlarken almadılar beni erkek olduğu için öyle dediler Eşim girdi yıkamaya . Onu anlattı gözündeki yaşa kurban olduğum. Öyle güzel yıkandı ki annesi sanki canlı gibiydi dedi. Eşim pek dayanamıyor videolarını izlemeye ben izlerim elini oynatışı ayak parmakları piyano tuşu gibi tek tek melodi çalar gibi kipirdatisi bacağını başını kaldirisi sırtını gerinir gibi gobişiyle bir yatağına sürtünmesi yani belki onca hastalığının içinde bi mucizeydi bu. Hâlâ sütü göğsümden sızan ömerimin mucizesi. Iste bu halde ilaç oldular geldiler ömerimin Ablaları , ruhumu sirtimi bedenimi sivazladilar. Ablalarindan ikisi işten ayrılmış ömerimden sonra dayanamadigini söyleyen ablalarindan. Isten ayrılan ablalarindan biri kapanmış ömerim bana vesile olup bana örtü olduğu gibi ablasının da örtüsü olmuş. . Bir minik ömerim. Gerçi ben istemezdim işten çıkmalarını çünkü kuvoz ler ömerim dolu. Neden böyle eskiden de bu kadar çok muydu premature doğum ? Birsey var ya yediklerimizde ya havada. Ne kadar vebale giriyorlar öyleyse. Bir ablası evlilik yolunda. Herkes de bir kendini arayış. Bizden konuştuk genelde geçmiş bizden ömerimin hayatımızı değiştirdiğinden nacizane hayat derslerimizden. 21 haftalık manevi bebeğimiz hayata tutunmus. Şükür. Mama alıyoruz eşimle onun bakımına destek oluyoruz, RABBIMIN izniyle. Öyle geçtiki zaman ömerimden konuşulması herkesin içinde yaşatması beni mutlu ediyor. Gitmelerini hiç istemedim uğurladık bahçeye kadar bahçede bizim tontik çetesi minik yavru köpekler ömerime benzetiyorum onları. Nasıl yani der bilmeyen, ama o kadar masum savunmasız ve çıkarsızlar ki ömerim hastanedeyken elleyemiyordum ömerime bi zararı olur diye . Şimdi üzerime atamalarına izin veriyorum kucakliyorum kizlarda cok sevdiler. Ben söz almıştım gelmeleri için ama yavru köpeklerimız sözlerini mühürledi.

Bi rüyamda görmek istiyorum Ömerimi CENNET bağlarında. Gerçi vefatı sonrası kendimi zorlamama bile gerek yok hayal gibi de değil bir tık üstü derler ya o misal şimdi size yazıyorum ya dizleri üstüne çökmüş elleri dizinde bana bakıyor öpüyorum ömerimi böyle. Aslında mutluyum hiçbir makina yok kablo serum tüp yok safi ömerim var.

Ruhum eşim işte, ben 25 inde başlayacağım ALLAHIM yaptığım işte huzur eminlik versin. Ise başlamak iyi gelecek diyorlar INŞALLAH öyle olur .

Bölük pörçük anlatmaşımdır belki umarım anlaşılır olmuştur . sevgiyle Hoşça kalın Ömerimin canım teyzeleri. Bize iki satırda olsa yazın içinizden geldiği gibi inanın çok mutlu olurum. Yazan kardeşlerim sağolun. Kendinizden de yazabilirsiniz. Sizi tanımakta mutlu olurum . Dertler hayat paylaştıkça güzel hele bu ortamda. Çünkü buraya önyargı olmadan yazıyorum öyle okunduğuna da eminim. Iyi ki varsınız ...
Allahim nasil bir gonul bu kadar yuce ve temiz olabilir, kardesim eli opulesi insansiniz, seni hep takip ettim.Sukurler olsun senin gibi insanlarin olmasi beni bu hayatta umitlandiriyor, diyorum ki boyle insanlar da varmis.Seni gormedim ama yuregimde seni kardesim gibi hissediyorum,Seni cektigin bu yükü kimse kolay kolay cekemezdi, mukafati da cok buyuk olacaktir,Allah senin ve eşinin yardimcisi olsun, iç ferahligi versin, Can Omerimiz cok guzel bir yerde sizi bekliyor olacak...

O Omerim can yavrum inanın siz ve eşiniz için söylenecek o kadar cok şey var ki,bu kirli dünyada sizin gibilerde varmış diyorum sadece...sizinle konuşmayı okadar Cokkk istiyorum ki.rabbim size sabirlarin en buyugunu versin.
Yazmasamda okudum mesajlarını dualar ettim hep ama RAbbim sizlerden daha Cokkk sevmis

İşim olmadığı zaman , içim yandigi zaman hep bakardim ömerimin teyzelerinden biri bize yazmış mı diye. Size saçma gelebilir ama kötü giden bir günümde biriniz bize yazmışsaniz bu bir işaret herşey düzelecek der ruhumu serinletirdim. Eşimin işareti de ömerimin aldığı gramlar. Yoğun bakim sürecini yaşamayan teyzeleri için açıklayayım; kilo alınca mesala + 50 diyorlar verince -50 gibi. Hemsiresi yanımızdan ayrılınca tekrar ediyorduk eşimle birbirimize +50 dedi değilmi ben yanlış duymadım diye. ALLAHIM razı olsun sizden de hemşire ablalarindan da . Biz 3 saatte bir beslenmesine taze Sağım sut yetistirelim kuzuma diye hastaneye yakın bir ev kiraladık. Hâlâ bu evdeyiz, ömerimin odasını bizim Odamız yaptık huzurlu bir havası var bu odanın Üçümüz bu odada birleşiyoruz. Ömerimi hayal etmek daha kolay oluyor. Tavanda yapboz Ejderhaları dev japon kağıt lambası oyuncakları giysileri , yatağı. .. yavrulayan yatak almıştık alttan çekilince odayı kaplıyor heves işte. Hep bu odadayız. Him onu diyordum. Eşim işe giderken alışkanlık mi bilmem hep hastanenin önünden geçiyor uğur etmiş sanırım gerçi benimde ayaklarım otomatik hastaneye gidiyor. 25 ay hergün günde kacdefa gittik bilmem . Hemşire ablalarindan biri seslenmis ardı sıra abi diye çok onurlanmis sözleriyle. Sağolsun ömerimin ablası , moral vermiş. Hafta sonu beslediğim iz köpek yavrularindan ikisini almışlar. Daha annelerini emiyorlardi , hayvan deyip geçiyoruz ya anne olduklarını unutuyoruz. 3 yavruydular birini birakmislar, anne köpek dolu memeleri apartmanlarin çevresini turladi durdu. Eşimle içimiz rahat etmedi. Bizde yakın mahalleleri ara sokakları dolaştık ama bulamadık, geldik ki canım anne çene sini koymuş yere sırtı titriyor ağlıyor kalan yavrum da patileriyle başına sırtına dokunuyor annesinin. Teselli ediyor sanırım. Cumartesi Pazar biz de gözümüz yollarda bulamadık. Insanlar , hepimiz dünya sadece bizim sanıyoruz, öyle değil bu köpekleri olsun diğer hayvanları hepimizi YARATAN aynı. .. heryer beton bu canlar Nerede yaşasın ne yesin. .. o kadar üzüldük ki , biz de ağladık o anneyle, ömerimin acısını da katık ettik . O kadar kendimi tutmaya çalışsam da sanki gözyaşım tetikte ... Tamda bu üzüntüsünün ardından ömerimin can ablası iyi gelmiş sözleriyle eşime. Bu bir işaret. ..
ALLAHIM anne olan tüm canlılara bizim sinavimizi vermesin bize de birdaha bu acıyı birbirimizin acısını yaşatmasın ... AMİN.

Aslında o gönlü genişlik olsa bu kadar içimiz yanmaz. Ömerimi YARATAN RABBIM yani ömerim zaten ONUN biz emanetciyiz bunu tekrar ediyorum sürekli ki isyan etmeyeyim. Bazen neden diye Ağlıyorum. Internette vardı kadın ve adam çok ağladı ses çıkardı diye yavruya kiymislar. Şimdi böyle şeyler duyunca RABBIM diyorum neden bu cana kiyanlar nefes alıyor, neden zulmedenler nefes alıyor da ömerim gibi canlar bu hale geliyor. Sonra cennette ömerim diyorum, yüküm bir an olsa da diniyor. HAZRETI HIZIR ALEYSSELAM öğretisi var ya KURAN I KERİM de siz bilmezsiniz ALLAH bilir diye. Işte aciz bir kulum aklım yetmez. O yüzden bir alimle konuşmayı karşılaşmayı istiyorum. Karşılaşınca bu sorulara cevap olur INŞALLAH. Belki burada omerimin bir can teyzesi cevap olur. Bilemiyorum.
Ama karşılaştığım çoğu ilmi gelişmiş insan öyle olmadı ne yazık. Geçen hafta mıydı yalan olmasın ömerimin kabrindeyiz bir cenaze Merasimi var benim aklım ömerimde bir kenarda durdum kalabalık çekilince yavrumla konuşayım diye. Vefat eden bayanin yakınlarından hacı misi kokan bir bayan geldi. Sen kimlerdensin biz seni tanımıyoruz. Ben konuşmak istemedim dua okunuyor biryandan amin diyorum . Sesini yükseltti benim oğlum burada diyebildim. ALLAHIM affetsin dua da konuştum mecbur kaldım. Daha sözüm bitmeden kadınları çağırdı yanına bakın bunun oğlu ölmüş diye. O zaman tutamadım kendimi iyice ağlamaya başladım sesim duyulmasın diye zor tutuyorum kendimi. Kadın bu sefer o kadar sert bir tonla ağlama ağlama neden ağlıyorsun cennete gitmiş işte niye ağlıyorsun yaşasaydı da ALLAH a aşı mi olsaydı. .. Artık kulaklarımda uguldama başladı tutamadım kendimi benim oğlum niye aşı olsun ki dedim. Yani yanındakiler hocam diyordu kadına. Böyle hoca diye adlandirilanlarda var yapamadığın gönlü kirdiktan sonra istersen hafız ol ne fayda. Böyle böyle gidiyor elimizden dinimizin sadeliği , din kardesligimiz, insani saygı hoşgörü. .. Sonra kendime de kızdım fırsat verdim baştan konusmasaydim dedim sorar sorar cevap alamayınca gider . Eski hocalar karşısındakinin göz yaşını kendinden bilir karsisindakinin göz yaşına neden olduysa kendi cennetlerinin o göz yasiyla düştüğü korkusuyla bu kadar ince düşünüşle davranirmis. Benim de eşimle karşılaşmak istediğimiz böyle bir hoca.

Canlı günlük gibi oldu zamanla bu satırlar benim için. Yavruma bir çıkar yol bir yolgosteren bulurum ümidiyle başladım yazmaya. Oğlum dan can ömerimden yadigâr can teyzeleri oldunuz kuzumun bize yazın iki satır da olsa içinizden geldiği gibi . Belki çare olamam ama dinlerim yazilarinizdan sizi. Tanimamak tanımadan birine derdini açmak iyidir. Bir kere önyargı yok , hayalinizde nasıl canlandiriyorsaniz sizdeki yerim o . Ama o kadar da dört dörtlük değilim cennette gerek öz gerek süt yavrularım cennet kuslarimin anneleriyim tek övündügüm tek gururum cennet kuşlarım. Gerisi etten kemikten bir kulum.

Hepinizi çok seviyorum. Iyiki varsınız ömerimin can teyzeleri. .....

Yazmadan durmadı şimdi Üçümuzün şarkılarını dinliyorum
Bebeğinizin ya da kendiniz için bizim için dinlesin iz belki

Ince saz.................... Rüzgar uyumuş
Hüsnü Arkan + Birsen Tezer ..,, sen bana gec geldin

Ağlıyorum .... Tüm bedenim ve ruhum la bugün niye böyleyim bilemiyorum. Ömerime küçük müzik kutusu almıştık kuvoze ses verenlerinden ömerim dinledi bunları dualarla ezanlar selalar... bugün çöktüm niye bilmiyorum ömerimin videoları fotoğrafları 15.000 küsür fotoğrafı var kaybolmasın silinmesin diye harici bellek aldık ona yüklerken. .. ALLAHIM sabır ver dayanayim yaşamak zorundayım Siz dua edin ne olur herkese yavrusu çalınan köpeğe bile. ..

Yazmadan durmadı şimdi Üçümuzün şarkılarını dinliyorum
Bebeğinizin ya da kendiniz için bizim için dinlesin iz belki

Ince saz.................... Rüzgar uyumuş
Hüsnü Arkan + Birsen Tezer ..,, sen bana gec geldin

Ağlıyorum .... Tüm bedenim ve ruhum la bugün niye böyleyim bilemiyorum. Ömerime küçük müzik kutusu almıştık kuvoze ses verenlerinden ömerim dinledi bunları dualarla ezanlar selalar... bugün çöktüm niye bilmiyorum ömerimin videoları fotoğrafları 15.000 küsür fotoğrafı var kaybolmasın silinmesin diye harici bellek aldık ona yüklerken. .. ALLAHIM sabır ver dayanayim yaşamak zorundayım Siz dua edin ne olur herkese yavrusu çalınan köpeğe bile. ..
Bende 2 hafyadır takipteyim gerceltn yasadklarnz yasadıklarımın yanında şükür sebebi... Allahdan sabır diliyorum size canı gönülden.. Unutmayın bu dünya geçiçi baki olana odaklanın ve orada 2 fidanınızın oldugunu unutmayın selametle..

Back