Merhaba ömerimin can teyzeleri
Kandilimiz INŞALLAH kabul olunan dualarla geçmiştir. Hepinizi özlüyorum bize yazmanizi her konuda yazmanizi canı gönülden istiyorum. Süt kuzumu bizi unutmayın istiyorum. ..
Ömerimin yatagini yapıyoruz. Mermerleri yapıldı çok şükür biz de toprağını ayarlıyor cicek tohumları bakıyorum internetten bebek nefesi diye bi cicek varmış yeni öğrendim mavi gül tohumu rengarenk gökkuşağı gülü bile varmış. Bu mevsim cimlendirip diksek tutar mı bilemiyorum aslında amatörce bi sera tarzı bişey yapsak korur gibi geliyor toprakla uğraşıyorum hergün eve de ömerimin üzerinden taş getirdim huzur bulayim diye belki batıla kaçıyor ama oğlumu birakmamis hissi veriyor.
Sıcak poğaçam ömerim, öyle dersler verdiki bize sanki O Babamız gibi... bi doğum yaptığımda aman aramadi demesinler diye icap edip arayanlar yoğun bakım sürecinde tam 27 ay iki yılı gecgin aman bizden birşey isterler diye mi bilmem hal hatır bile sormayanlar şimdi arar oldu. Insanlar karşısındaki anlamıyor mu zannediyor asıl niyeti. .. Şimdi beni eşimi goresi tuttu herkesin. .. Eşimle dün bunları konuşurken , yani yanlış anlamayın kişi olarak değil durum olarak , artık o kadar dikkat ediyoruz ki ömerime layık olmak için ,giybet olmasın diye kişilerden değil olay üzerinden konuşuyoruz. Eşim ;
-"sanırım dogumda takı faslı oluyor ya ölünce yok takı faslı ondan bu kadar arayip soranimiz var" dedi . Tebessüm ettim ama doğru.
Biz ömerim için geceyi gündüz yaparken insanlar kayboldu. Bize rastladiklarinda yapacağımız bişey var mı derken bile gecistirildik öylece . Bir bebeğin ihtiyacı en basitinden bez , ıslak mendil. Ben ruh ikizim diyorum eşime çok şükür. Neden mi biz ikimiz de o kadar ince didikleriz ki her şeyi bizim yerimiz de başkası olsa gider sorarım halini hatrini illa ki elimizden birsey gelir söyle diye yalvaririz yeri gelince o da yetmez belki bize soyleyemiyordur diye hastanedeyse dr unu hemsiresini bulur onlardan sorarım birşey lazım mi diye. O kişinin aman gururu incinmesin diye.
Bize es dostla haber yollayan bile var. Gelemiyormus işinden gücünden, altın takacakmis evine hırsız girmiş daha neler neler... ben düşmüşüm canımın canı ömerimin derdine, bilen yok.... Ama dün gece ikisi itiraf etti biri garip bıraktık sizi yanınızda olmadık gereğince hakkınızı helal edin diye, diğeri buna ek çok suçluluk duyduğunu vicdan azabı çektiğini söyledi. Peşinden de hayat telaşı, hicbirseye vakit ayiramadiklarini soylediler o ayri olmazsa olmaz savunma mekanizması , ama dusunmuyorlar ki facebook diye birsey var . Biz eşimle birsey paylaşmasak da doktorların sayfası aman sifali bitkiler sma grubu anne bebek grupları bunlara üyeyiz bakıyoruz ömerime yarar ne var diye bakarkende görüyoruz herkesi en vakitten yakınan en yakınlarımizin bile bilmem ne kafede bilmem ne eylence de olduğunu hatta sofrada ne yediklerini bile biliyoruz facebook sağolsun gösteriyor bize aslında ne kadar yoğun olduklarını partilerde . Ben benimle yas tutacaktır demiyorum tabi ben de gülerken ne canlar gidiyordu kim bilir ama bildigimi bırakmadım aç susuz yanlız çaresiz şükür ALLAHIM a o bilinç vardı ömerimden önce de , ömerim daha çok arttırdı o başka şimdi bana gülmek yarasmaz o kadar süt kuzum var iki yavrum var cennette diye . Şimdi daha iyi anlıyorum PEYGAMBER EFENDİMİZ sadece tebessüm edermiş bence acıları hep yüreğinde diye tıpkı iyileşmeye bir yara kimildadiginda sızlar ya onun gibi ben de öyle tebessüm kâfi bize....
Ben halimi anlatırım ki kulağa gönülde yer etsin diye belki aynı kandan olduğum birileri de vardır benim durumumda olan gururludur istemez , asıl erdemlilik düşünmede çare aramada nasıl gönlü yaparım yıkmadan diye . Ben söylemek kendini ömer niyetiyle yazmıyorum şimdi anlatacagimi ben hala ömerimin kaldığı hastaneyle ilişkimi kesmedim sorarim bi yardimim dokunacak yavru var mı diye . Dün maddi sıkıntısı olan bi ailenin yavrusu varmış yeni dünyaya gelmiş 24 haftalik 650 gr ki bence kilosu güzel aynı haftada dunyaya gelen canlara göre annesi baska ilde yavrumu getirmişler eşim direk düşündüğümü mü düşünüyorsun dedi . Artık aklımızda bir şükür RABBIME sütümü sagiyorum hala günde 40 50 ml az da olsa geliyor ki bu yavru 3 ml le besleniyor günde 8 kez yani günlük 24 ml içiyor o kadar . Sonra yine de içimiz rahat etmedi prematureler için mama aldık. Çok mu zenginiz yok ama Şükür RABBIME dunyasal satafata eşyaya tamahim yok o yüzden artık en ufak bir çöp bile alırken çok gereklimi diye düşünüyorum, olmasa da olur dediğim şeylere harcamiyorum. Aldık yavrumun manasını da içimiz rahat. Ben biliyorum ki eşim de benim gibi , almasaydik uyuyamazdi sabaha dek. O yavru için mutlu oldum, eşim mutlu olduğu için mutlu oldum , RABBIM veren el yaptığı bize deger verip bizi aracı kildigi icin mutluyum. INŞALLAH bu mutlulugu size de tattirir YARATAN. .. Ailesi bizim telefon numaramizi istemiş yok dedim teşekküre gerek yok ben de onlar gibi aciz bir kulum yavrunun nasibi bendeydi onu verdim ALLAH bizi aracı kıldı sadece o kadar
Şimdi anlata bildim mi... Şimdi den sonra başsağlığı adı altında beni eşimi görseller ne olur gormeseler ne olur ... bence biz de onların sınavıydik sınav bitti herkes için Ömerim minik kuşum uçtu. .. hala benim kalbimde kanat cirpar dallarıma konar o ayrı.
Sizin de Çevrenizde yakininizda kim varsa böyle küvöz yolu bekleyen hastası olan yanında olun ne olur bakın ben yazarak ve sizin yazdıklarınızı okuyarak rahat ediyordum bu süreçte gerçi hâlâ öyle. .. Ama dedigim gibi mesala bi kıyafet alın yavruya büyükçe giyer annesi deyin değişim kağıdı da koyun içine belki başka bişey beğenir maddi gücü yetmez soyleyemez verdiğiniz hediye üstünü tamamlar alır belki beğenir aldığınızı. Alt bezi alın yine değişim kağıdı olsun pişik yapmayanla degistirebilsin. Doktorunun adını öğrenin, sorun bu begegin akrabasıyim birsey lazım mi diye... Dünyaya ya geliş amacımız eylenmek değil o da lazım belki ama aklımıza biraz da buna yorma lazım neden yaratıldım diye...
Çok konuştum ( yazdim) Derdi dinleme erdeminiz olduğu için çok teşekkür ederim. Bize hep yazin INSALLAH . .
RABBIM sizi veren el yapmakla odullendirsin. Verdikçe maddi manevi rizkiniz artsın INŞALLAH. Sizi tertemiz kalbinizden öpüyorum Ömerimin can teyzeleri
Hoşçakalin...