Eylülde tuttum evi, sürekli bakıyorum kiralık dairelere, gerçekten buralarda bahsettiğim fiyatlar güncel fiyatlar. Ben buradan çıksam 3.000’e veremez benim evimi. 1.500 bile burası için çok pahalı. Burada 1.500 kiralık daireler merkezi ısıtma oluyor vs okulumda doğalgaz elektrik internetin kiraya dahil olmadığı durumda olan tek benim. Ve diğer arkadaşlar da benden 1-2 hafta önce tutmuşlar evlerini. Kimse 2-3 yıllık kiracı değil, 1 senemiz dolmadı evlerimizde. Yine şu an ev değiştirsem daha güzelini en fazla 2.000’e buluyorum burada. Tayin için de 2 senem var, o zaman da Van’a erkek arkadaşımın yanına geçeceğim zaten

.
Bazen gerçekten başka bir ülkede gibi hissediyorum kendimi. Antalya’da 1 milyonun altında sıfır 1+1 satılık daire bulmak pek mümkün değilken bu taraflarda 350-400’den yukarıda bulmak çok zor. Erkek arkadaşımla birlikte ev almayı düşündüğümüz için hakimim ikimizin de yaşadığı illerde kiralık dairelere de satılık dairelere de.
Konu sahibi için zorunlu görevin bittiği, batıda büyük şehire geçtiği günleri konuşmanın şu an için hiçbir anlamı yok. Çünkü henüz atanmamış bile. Atansın, 4-5 yıl bir çalışsın da o zaman bakacak buna. Şu an için bir öğretmenin atanarak ailesinden ayrı bir yaşam kurması imkansız değil asla. 4-5 yıl sonra belki daha kötü olacağız belki çok daha iyi. Hiç kimse öngöremez bunu.