240 cc :((

Canim sekli icin endişelenmen icin cok erken. Bir de ben fotolarına baktığımda gayet Guzel gözüküyordu. Sen neden panik oldun ki? Keyfini çıkar derim bence :KK66:

ya o fotoların üstünden zaman geçti ya her gün değişiyolar:) silikonlar aşağı oturdukça meme uçlarım yukarda kalıyo. yani ilk ameliyattan çıktığımda tam kıvamındaydı bu durum. ben biraz aceleciyim heralde bıdı bıdı bi duramadım:)

Kızlaaarrr bi sorum daha var:) yetti diyceksiniz ama bakın biii...

benim dün 20. gün kontrolüm vardı. doktor baktı şöyle bi uzaktan. ellemeden etmeden dokunmadan. sonra tamam iyi, izler için sarı kantaron yağı sür dedi. krem falan vermedi. masaj falan vermiycek misiniz dedim gerek yok bazı hastalarda gerekli oluyo dedi. 3 ay sonra yumuşarmışşşş

ama ben burdan okuduğum kadarıyla herkes yapıyo diye biliyorum yani kapsül riski için ve yumuşaması için. napıyım şimdi ben. yani ya yapmazsam da kapsül falan oluşursa Allah korusunnnn
ya da yumuşamazlarsa.

ben bu işten bişe anlamadımmm

Ben Ankarada yaşıyorum .Gögüslerimle ilgili dogumdan sonra malum sıkıntılarım var ameliyat olmaya 6 sene sonnunda cesaret toplayıp karar verdim.
Bana Dt. ismi hastane birde ücret hakkında bilgi verebilrmisiniz.:KK43:(
Azcıkda cesaret

Kubicim:) hayirli olsun kontrolun :) Masaj bazi kisilere verilmiyor dogru. Kapsul riski ozellikle kas alti ameliyatlarinda olusuyormus. Mesela Ben gunde 4-5 defa Masaj yapiyorum. Kafandaki tum sorulari sordun umarim doktoruna. Gogus uclarini falan sordun mu?

Happy cesaret edemeyecek birsey yok inan. Bir hafta ,10 gun kadar kendine ayirabilecek zamanin varsa, bu surecte sana bakabilecek biri varsa hiicc dusunme derim. Ne yazik ki Ankara da oldugun icin doktor oneremiyorum Ama forumda kesin vardir oneriler bir bak derim.

Kubicim:) hayirli olsun kontrolun :) Masaj bazi kisilere verilmiyor dogru. Kapsul riski ozellikle kas alti ameliyatlarinda olusuyormus. Mesela Ben gunde 4-5 defa Masaj yapiyorum. Kafandaki tum sorulari sordun umarim doktoruna. Gogus uclarini falan sordun mu?

Kas altı yöntemi kapsül riski en az olan bir yöntemdir canım.. Ayrıca her hastaya masaj önerilmiyor.Banada masaj önermemişti doktorum.Gerek görülen hastalara,duruma göre masaj verilir :KK34: Bence panik yapma,gögsünun durumu iyiyse doktorunda masaj önermediyse yapma tabi bence :KK34:

Kızlaaarrr bi sorum daha var:) yetti diyceksiniz ama bakın biii...

benim dün 20. gün kontrolüm vardı. doktor baktı şöyle bi uzaktan. ellemeden etmeden dokunmadan. sonra tamam iyi, izler için sarı kantaron yağı sür dedi. krem falan vermedi. masaj falan vermiycek misiniz dedim gerek yok bazı hastalarda gerekli oluyo dedi. 3 ay sonra yumuşarmışşşş

ama ben burdan okuduğum kadarıyla herkes yapıyo diye biliyorum yani kapsül riski için ve yumuşaması için. napıyım şimdi ben. yani ya yapmazsam da kapsül falan oluşursa Allah korusunnnn
ya da yumuşamazlarsa.

ben bu işten bişe anlamadımmm

Masaj herkese verilmiyor mu çok bilemedim ama burdan okuduğum verilmiyomuş:)) kasaltı kapsül oluşma riski en az yöntem.Masaj olmadan nasıl yumuşuyor ben pek anlıyamadım.Yapınca bile zor yumuşuyor bilemedim.Vardır drun bildiği.

Kontrole gittim fakat doktor biraz fazla gergindi ve ben de unuttum bu konuyu sormayı ama kendisi de bişe söylemedi. Evet sabırlı olmak çok önemli inşallah benim ödemlerim alttadır da ordan küçülür yani biraz aşağıda olsun meme uçlarım.

Olsun başka zaman da sorarsın.Ama dr gergin diye sormamak olmaz.Bence gitmeden önce kafandaki tüm soruları yaz.O zaman unutma diye bişey olmaz.Ancak endişelenmen için çokk erken.Benim neredeyse 3 ay oldu.Ödem yok ama şekli hala oturmadı.Her geçen gün değişiyor emin ol.

Olsun başka zaman da sorarsın.Ama dr gergin diye sormamak olmaz.Bence gitmeden önce kafandaki tüm soruları yaz.O zaman unutma diye bişey olmaz.Ancak endişelenmen için çokk erken.Benim neredeyse 3 ay oldu.Ödem yok ama şekli hala oturmadı.Her geçen gün değişiyor emin ol.

ben anlamadım ne sorsam gergin cevap veriyo, tamam o yüzbin tane ameliyat yapmış olabilir ama ben ilk kez oldum ve hiç bişe bilmiyorum ben sormasam bişe anlatmıyo açıklamıyo heraalde psikolojisi bozuk zamanlarınaa denk geldim ya ne şanssızlıkkk

Kas altı yöntemi kapsül riski en az olan bir yöntemdir canım.. Ayrıca her hastaya masaj önerilmiyor.Banada masaj önermemişti doktorum.Gerek görülen hastalara,duruma göre masaj verilir :KK34: Bence panik yapma,gögsünun durumu iyiyse doktorunda masaj önermediyse yapma tabi bence :KK34:

arzumcum sen masaj yapmamış mıydın yani kendiliğinden mi yumuşadı.. ?? peki ben yine de yapsam bi zararı olur mu ki acaba sert sert pek hoş olmuyo çünkü.

sağol pasaklıcım (ne diyim bilemedim) :)) ooo günde dört beş defa mı.. nasıl yapıyosun peki ikisini alıp ortada birleştiriyo musun:):) sormadım soramadım yaaa iki ay sonra yine kontrol varmış bu durum devam ederse ya da kötüleşirse o zaman sorarım artık. benimki kas zarı altı canım

Son düzenleme:
ben anlamadım ne sorsam gergin cevap veriyo, tamam o yüzbin tane ameliyat yapmış olabilir ama ben ilk kez oldum ve hiç bişe bilmiyorum ben sormasam bişe anlatmıyo açıklamıyo heraalde psikolojisi bozuk zamanlarınaa denk geldim ya ne şanssızlıkkk

çok yoğun olabilirler evet ama hastaya düzgün davranmak zorundalar.Biz dr değiliz. Herşeyi bilemeyiz doğal olarak.Aydınlatmak zorundalar.Hafif esprili bir şekilde benim sorularım var ama sizi sinirli görünce çekiniyorum de ve gül:)) emin ol işe yarar.Sorulmadan anlatmama huyu pek çok drda var ona takılma ama mutlaka sor.Cevaplamak zorunda.

arzumcum sen masaj yapmamış mıydın yani kendiliğinden mi yumuşadı.. ?? peki ben yine de yapsam bi zararı olur mu ki acaba sert sert pek hoş olmuyo çünkü.

Evet canım.Bana masaj önermemişti.Ama birkaç ay sonra sag göğsümde hafif sertleşme hissetmişti kontrolde o zaman bir ay kadar masaj yapmamı istedi.Bebe yağı ile yada Duştada sabunlu sabunlu gögüslerimi avuçlayıp birleştiriyorum,Aşşagı yukarı hareket ettiriyordum.Bir ay sonra masajı kesti artık yapma dedi bıraktım.
Evliyim ben.Eşimle birlikte olduğumda zaten masaj yapıyor o :KK1: yüzüstü yatmak gibi şeylerde masaj yerine geçiyor zaten.Belki ilerleyen dönemlerde gerek görürse masajı önerebilir.Herkesin süreci aynı olmuyor,o yüzden sen sana ônerilen şeyleri yap.Senin için en iyisini tabiki doktorun karar verecek,önerecek.Kimseyle kendini kıyaslama :KK19::KK34:

demek ki ben yanlış biliyormuşum. teşekkürler bilgi için. panil olmayayım ben o zaman yaf kapsül falan oluşabilir diye :)

sağol pasaklıcım (ne diyim bilemedim) :)) ooo günde dört beş defa mı.. nasıl yapıyosun peki ikisini alıp ortada birleştiriyo musun:):) sormadım soramadım yaaa iki ay sonra yine kontrol varmış bu durum devam ederse ya da kötüleşirse o zaman sorarım artık. benimki kas zarı altı canım

evet canım birleştirme, sağa sola döndürme gibi hareketler önerdi. 10 sağa 10 sola falan. pek vakit almıyor. Ama sen kıyaslama. Demek ki senin ihtiyacın yokmuş ki sana masaj önermemiş.
sen sinirli, ters falan deme canım sor. hiç çekinme bence. sonuçta bizlerin bildikleri sınırlı.

demek ki ben yanlış biliyormuşum. teşekkürler bilgi için. panil olmayayım ben o zaman yaf kapsül falan oluşabilir diye :)

Aslında bizim masaj yaptığımız hareketler okşamak gibi kalıyor doktorların gösterdiği,yapmamızı istediği masaj hareketlerin yanında :21: Ayrîca her göğüste kapsül olur ama ilerlerse kötü tabi.. O riskleri bilerek ameliyat olduk,inşallah hayat boyu bir sorun yaşamayız :KK31:

slm,
öncelikle gecmis olsun. Sen nerde ve hangi Dr. yaptirdin canim?

selamm teşeküürler sağolun.. eser aydoğdu doktorum. istanbulda ataşehirde oldum. sen ameliyat oldun mu araştırma safhasındasın sanırım

Aslında bizim masaj yaptığımız hareketler okşamak gibi kalıyor doktorların gösterdiği,yapmamızı istediği masaj hareketlerin yanında :21: Ayrîca her göğüste kapsül olur ama ilerlerse kötü tabi.. O riskleri bilerek ameliyat olduk,inşallah hayat boyu bir sorun yaşamayız :KK31:

aynen yaa bende geçen kontrole gittim ben sadece yanlardan tutup ortada birleştiriyordum o bişey yapmaz ki dedi bana bi masaj şekli gösterdi
memelerimi alttan ama tam alttan değil böyle hafif çaprazdan cimirir gibi mıncırıp yukarıya ittiriyorum ama bildiğimiz mıncırıyorum böyle :KK70: inanamadım ilk yaptığında ben el bebek gül bebek baktığım memelerim o kadar hareketlenmemişti bende artık canlarına okuyorum :KK70: doktorun verdiği masajdı yüz üstü yatmalarımdı derken benim memeler kıvama gelecek heralde :KK70:

Merhaba arkadaşlarrr,
Ben ameliyat olalı 4 ay oldu fakat bazı sorularım var. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Öncelikle 4 ay geçmesine rağmen hala ağrıyo göğüslerim. yani yüzüstü rahat rahat yatamıyorum hala. Özellikle koltukaltlarıma doğru olan kısımda dokunduğumda ağırıyo ya da baskı uyguladığımda. Normal mi bu? Bir de uçlarda yoğun hassasiyet var. Öyle ki yanlışlıkla bir şey çarpsa acıyor baya.. Uçları bu kadar hassasken bazı noktalarda hala hissizlik var %70 falan. Normal mi bunlar yoksa şimdiye kadar geçmesi mi gerekiyordu çoktan :18:

Son düzenleme:
X