21 GÜN

Evet kolay değil ama zoru başarmak bizim işimiz madem bir yola çıktık sonunu getireceğiz. Aynen ben de içmiyorum diyenlere nasıl özenirdim şimdi biz de içmiyorum demenin gururunu yaşamalıyız.
Kilo verme ile sigara bırakma aynı anda olmaz biraz beklemek lazım. Çünkü çok stresli işler ve kaldırabilmek zor. Ben de ilk günler yeme içme konusunda kendime izin vermiştim sonra toparladım.
Sigaranın metabolizmayı biraz hareketlendirdiği ve iştahı da azalttığı bir gerçek. Bırakınca da çoğu insanda şişkinlik, iştah artışı, kabızlık vs. olabiliyor ama bunlar geçici. Biz sigarayı bıraksak bile vücudumuz alışkanlıklarını bizimle beraber bırakmıyor. Alışması için zaman lazım.
Bir günde kalktıktan itibaren nasıl beslendiğini, neler yiyip içtiğini yazarsan önerilerde bulunabilirim canım. Uzman değilim ama ben de kilo almaya çok yatkın olduğumdan ve de zor verdiğimden bildiklerimi, deneyimlerimi paylaşmaya çalışırım. Çünkü zaten yapıyorsan bir de ben gereksiz yazmayayım.

BinbirRenk çok haklısın gerçekten bağırsak sorunum duzelmeye başlıyor bugün 22. Günüm vücut toparliyor kendini.. BinbirRenk aslında dediğin gibi bende ilk günler biraz abur cuburu abarttim ama 5 hun falan sürdü sorun şu ki abur cubur benim hayatımda var zaten son iki senedir çok kilo aldım ve gün içinde beslenme durumum berbat ev işi ,yemek, çocuklar derken gün içinde kendimi aç bırakıyorum sonra akşam yemeğinde şuursuzca yiyorumsonrada üzülüyorum ama suan durum biraz farklı sigarayi biraktigimdan beri öyle hemen acikmiyorum bu yüzden abur cuburum önceki kadar yok mesela 2 si bir arada Nescafe çok icerdim biliyorsun o da kalori suan yeşil çay ve sade Türk Kahvesi ve suan daha vok susuyorum ama benim vücudum harekete çok alışkın öyle yürüyüş falan yapmadan kilo veremiyorum yani arkadaşım suan uyguladigim hiçbir şey yok varsa tavsiyelerin tecrubelerin faydalanmak isterim sigara konusunda olduğu gibi

Kritik günleri atlatmışsın geçmiş olsun canım vücut kendini daha da toparlayacaktır hiç telaşa kapılma Senin sorunun düzenli spor yapamama ve düzensiz beslenme anladığım kadarıyla. Sabah yürüyüşe çıkma imkanın varsa erkenden çıksan iyi olur çünkü metabolizmanın en çok çalıştığı saatler sabah saatleri olduğu için daha yararlı. Ben sabah kalktığımda ilk işim 1 incir veya 2 hurma yiyip üzerine büyük bir bardak ılık su içmektir. (Gün boyu hep ılık su içmeye gayret ediyorum.) Sonra yürüyüşe çıkıyorum geldiğimde kahvaltı fln. Çıkamazsam akşam çıkıyorum. Ne zaman çıksan yine faydadır hiç yoktan. 3 öğün yemeğini mutlaka yemelisin ve ara öğünler 2 veya 3 kez azar azar. yemediğin için vücut kendini korumaya alıyor ve kilo verme yerine alıyorsun. Öğlede çorba sebze yoğurt vs. yediysen akşama et türü ve yağsız salata ile dengelemeni öneriyorum. Ekmeğini esmer uno ekmek veya onun ölçüsünde her öğünde 1-2 dilim olarak ayarla derim. Yeşil çay içmen güzel. Ayrıca vücudunda su toplamadan dolayı şişkinlik hissedersen kiraz sapı çayı öneriyorum. Abur cuburları azaltma tamamen bırak derim. Ara öğünlerde kuru veya yaş meyve yiyorum ben ama süt, yoğurt, kefir, 5-6 badem veya fındık da olabilir. Tatlıya çok düşkünsen süte tarçın katıp içebilirsin. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Bulunduğun yerde imkanın varsa tam kan sayımı yaptırıp bir diyetisyene gidip sana özel bir program alman en iyisi. Burda da diyet bölümünde kilona göre bir gruba katılman da çok yararlı olur. Sohbet ederek kiloların nasıl gittiğini anlamazsın bile Sende o ışığı görüyorum istesen verirsin. Sigara bırakmak en zoru kilo neymiş ki

Ewet canım 21 gün eşiğini geçtim çok şükür ve çokta zorlanmadan.. BinbirRenk aynen öyle iki senedir bir salmış durumdayım öncesinde yürüyüşe çıkardım dikkat ederdim hiç bukadar kilo almamistim üzerime bir tembellik yapisti iki senedir ama aynen dediğin gibi sigaradan kurtulduk çok şükür kiloyu da halletmek okadar da zor değil.. Tatlıya çok çok düşkünüm tarçıni çokta severim bunu mutlaka yapcgm.. tavsiyelerin için çok teşekkür ederim arkadaşım ekran alıntısı yapıp sürekli uygulayacagim sonundaki cümle itici güç olsun benim için :)) bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum.. yürüyüşe zaten sabah çok erken gidebiliyorum eşim ise gitmeden gidip dönmem gerekiyor çocukları birakabilecgm biri olmadığı için.. işte sorunum bu kilodan midir anlamadım erken uyanamiyorum erken yatsam bile aşırı bir uyku duskunlugum oldu, Dr. D vitamini eksikliği olabilir demişti geçen sene baktirmadim ama bir ara gidip baktircam.. ama suan daha azimliyim sigarayı bıraktım yaa herseyi basaririm gibi geliyor :) biraz simaralim değil mi? diyet gruplarına göz attım kendi kiloma uygun olanına dahil olcam.. diyetisyen aslında aklımda sadece uyku-yürüyüş konusunu bir düzene sokayim sonrasında hemen gitcem.. boynumda çıkan şişlik sebebiyle kbb Dr na muayene olmuştum bundan yaklaşık 2 ay önce, önemli bir şey değil deyince "sigara içiyorum dolayısıyla sivilce cikarsam korkuyorum"demiştim.. bak o lenfomadan ďa tehlikeli demişti çünkü ben boynumdaki lenfoma mi diyerek oturdum koltuğa sonra odadan çıkarken "bak sen bilinçli bir insansın bu yüzden burdasin bence sen sigarayı kesinlikle birakabilirsin ben sna güveniyorum"demişti.. beni tanımadığı belki de bir daha hiç görmeyeceği biriyim sonuçta banane diyebilirdi orda bana son anda samimiyetle yaptığı bu tavsiye, uyarı çok iyi gelmişti benim için bir farkındalık durumu oluşmuştur ondan sonra başladım kendimi sorgulamaya ve bugünlere geldim.. bunu anlatma sebebim de burda senin ve aylin in samimi desteği bende aynı duyguları hissettiriyor, çevremdeki kanlı canlı dostlardan hiçbir destek gormemisken çok iyi geldi.. tekrar tekrar teşekkür ediyorum.. Bu arada aylin demişken ayliiinn nerelerdesin?? E hadi bakalım benim için yine hayırlısı

Rica ederim canım bir nebze yararlı olabildiysem ne mutlu Ben insanlara moral vermeyi severim ama ışık görmediğime söylemem. Çünkü senin çabalarını görüyorum gerçekten gayretlisin. İnsanlar sanal ortamda da olsa kendilerini azimlerini belli ediyorlar. bazen gerçekten farkına varmasak da karşı taraf için sözlerimiz olumlu ya da olumsuz çok etkileyici olabiliyor gerçekten. Dr. örneği çok çarpıcı bence de.
Erken kalkmayı ben de hiç sevmiyorum hele sigara içerken çok çok zor kalkardım şimdi bir hafiflik geldi. Hala sevmiyorum ama daha rahat kalkıyorum. 7 de çıkıyordum yürüyüşe artık günler uzadı 6 da çıkılıyor. Alıştığın zaman bırakamayacaksın inan. Ben çıkamazsam o gün boşa gitmiş gibi rahatsız oluyorum. Diyetisyene gittiğinde de mutlaka yürüyüş verir bence zayıflarken sarkma olmasın diye. Aynen ben de tatlıya düşkünüm o yüzden kuru meyveler ve tarçınla geçiştiriyorum ve aramıyorum da. İçtiğin su şişesine çubuk tarçın da koyabilirsin.
Gruba katılman güzel canım ve de güzel arkadaşlıklar kuruluyor aynı zamanda. Birkaç yıl önce dikkat ettiğim halde 10 kg. almıştım hipotiroitten kaynaklandığı tespit edildi. Hem ilaca başladım hem de burada spor ve sağlıklı beslenme ile ilgili konu açmıştım. Çok katılan oldu konu sanırım 3 yıl cıvarında popülerdi. Düzenli katılan hepimiz istediğimiz kilolara indik. Cuma günleri en fazla kilo verene kupa veriyorduk vs. Böyle güzel arkadaşlıklar, sohbetler oluyordu. Sonra hepimiz dağıldık konu da arka sayfalarda tarih oldu
Evet beraber yola çıktığımız Aylin ve Asya bu aralar yoklar. Sanırım sigaranın s sini bile duymak görmek istemiyorlar.

uzun zamandır uzaktan takip ediyorum sizi. başaramayacağım diye yazmak cesareti bulamadım. ama öğle bıktım ki bu illetten .. hayatımda az az değişikliklere başlıyorum. en önemlisi sigara. yarın azaltarak size mrb yazarak başlıyorum. alışayım bu sürece pazar sınavım var. sınav bitince kesip kurtulmalıyım. yaşadığınız değişiklikleri bende yaşamak istiyorum. işte asıl o zaman küülerişmden yeniden doğacağım

Merhaba susuz yaz, öncelikle kararından dolayı kutlarım keşke bize katılsaydın diyeceğim ama kendini hazır hissetmek önemli. Cesaret etmek artık bir yerde dur demek lazım canım çünkü ne kadar ertelesek o kadar zarar. Aslında ilk günleri atlatırsak zor değil de biz büyütüyoruz gözümüzde. Hem sınavda hem de sigara konusunda başarılar diliyorum.

nasıl ozenenıyorum sıze bılemzsınız. başaramadım 1. de ama yılmak yok. yeniden deniyorum.. darısı basıma ınsallah

nasıl ozenenıyorum sıze bılemzsınız. başaramadım 1. de ama yılmak yok. yeniden deniyorum.. darısı basıma ınsallah

Uzun zamandır uğramamıştın Cakmamarliyn nedeni anlaşıldı Ben kaçıncı kez denedim saymadım bile kendime bu sefer kısa vadeli hedefler koydum. Önce her gün bugün içmeyeceğim dedim sonra 21 günü tamamlayayım derken olumlu gelişmeleri gördükçe geri dönmek istemiyor insan. İnşallah bu sefer başaracaksın canım yılmak yokkkkkkk

Bir nebze ne ki çok çok faydan oldu gerçekten çok iyi moral verip yurekle
Bir nebze ne ki çok çok faydan oldu gerçekten çok iyi moral verip yureklendiriyorsun arkadaşım bence senden çok iyi psikolog veya yaşam koçu olur ( son yılların popüler mesleği )tamamdır bütün tavsiyelerine uyacagim, yürüyüşe bugünbaşladım Ohhh sabah sabah soğuk olmasına rağmen gerçekten çok iyi geliyor Allah in izniyle bırakmam artık..sigarayı bırakınca yürüme hızım artmış farkettim gruba yarın yazmaya baslayacagim tek tek yedigimizi ictigimizi yzacagiz güzel bir şey ya seviyorum bu kk yi.. inşallah orda da senin gibi arkadaşlarım olur.... Evet Aylin ve Asya nin artık bu konu hiç ilgisini cekmiyordur belkide ve inşallah oyledir... topige yeni gelenler olmuş ne güzel... eminim bu topik çok kişiye sigara biraktiracak... Ayy vedalasiyormus gibi oldum :) yok yok buralardayım takipteyim seni arkadaşım

Merha
Merhabalar canlarım ben buralardayim hep bugün 47.günüm siğarasizçok şükür aklıma gelmiyor çok fazla ilacida biraktim gibi dikkat etmiyorum çoğu zaman almayi unutuyorum tabi boşluğu hala var ne zaman geçecek hiç bi fikrim yok birakali uzun zaman olan arkadaşlar bi fikir verse tamamen hiç aklima gelmiyor demek için kaç fırın daha ekmek yemem lazimbu arada siğarayi bıraktıkdan sonra tuhaf tuhaf istekler olmaya başladi canim kil toprak yemek istiyor anlayamadim ne iştir tabi tutuyorum kendimi neyse aşarım inş bunları eee kizlar sizde durumlar nedir

Ben de teşekkür ederim ekep güzel sözlerin için ne demek paylaşmak amaçlı burdayız zaten. Ne zaman istersen burada da kapımız açık. Güzel başlangıçlar yapmışsın hayırlı olsun inşallah hiç bırakmazsın.
Topiğe yeni gelenler yok. Bu topiği 21 gün için açmıştım zaten 3 kişi sürekli yürüttük ve bitti aslında da sohbet amaçlı uğrayanlar oluyor. Çünkü çevremizden bizi anlayan pek yok biz birbirimizi bu zararlı alışkanlıklar bölümünde yazanlar anlıyoruz en iyi. Ben de elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum yazan olursa. Sürekli yürütmek gibi bir niyetim yok.
Evet kk de dayanışma müthiş her şey gönlünce olur inşallah. Kolay gelsin canım görüşmek üzere. Ara sıra uğrar güzel gelişmeleri yazarsın

Hoş geldin Aylincim sigarasız günün bir çırpıda o kadar oldu demek inşallah tamamen unutacağın günler de gelecektir. Günden güne etkisi geçiyor canım merak etme ama kişiden kişiye, içme süresine göre de değişiyor. Sonuçta öyle veya böyle bitecektir.
Sigaradan sonra fındık fıstık vs. dadananları duydum da toprak kil isteyenleri duymamıştım. Gerçi bazı yörelerde böyle bir alışkanlık olduğunu, özellikle hamile kadınların yediklerini duymuştum ama sigaradan sonra istek olarak duymamıştım. Bence vücudunda bir mineral eksikliği olabilir demir, çinko vs. bir dr. a gidip ayrıntılı bir tahlil yaptırmalısın. Bu istekler bir sinyal olabilir.

Tabikii canim büyük etken demir eksikliği araştirdim neyse artik siğara bitti çok şükür darısi birakmak isteyenlere olsun kurtulduk

çok teşekkür ederim. pazar sınav biter ben başlarım. zor olacak stres vs korkutuyor en çok. size çok ihtiyacım olacak gün içinde. ulaşabilmek en büyük arzum. bide en büyük merakım. cildinizde değişiklikler var mı. yüzüm sivilce leke arttı sigaradan biliyorum düzelecek mi

Teşekkür ederim BinbirRenk inşallah ben başladım da henüz gönlüme göre bir grup bulamadım az önce bir başka gruba yazdım bakalım burdaki gibi bir birliktelik arıyorum ama buarada boş durmak yok yürüyüş diyet devam... yazarım tabi sende yaz canım iletişimi koparmayalim.. görüşmek üzere

Aylin maşallah bayagi yol almissin Tebrikler. . BinbirRenk in de dediği gibi süreç herkeste farklı işliyor ama önemli olan kararlılık çok şükür o da hepimizde var ee zafer bizimdir ozaman aman demir eksikliği varsa ihmal etme mutlaka Dr a görün çünkü çok ciddi hastalıklara sebep verir Allah korusun..görüşmek üzere

Tabikii canim büyük etken demir eksikliği araştirdim neyse artik siğara bitti çok şükür darısi birakmak isteyenlere olsun kurtulduk

Evet Aylincim çok şükür diyelim artık. Üzerimde yük varmış ve bırakmışım gibi hafifledim sanki isteyen herkes kurtulur inşallah.

Doğrusu benim cildim problemli değildi ama daha da pürüzsüz ve yumuşak olmaya başladı zamanla fark etti. Ama problemli cildi olan arkadaşların sigaradan sonra cildi düzeldi. Stres ve sigara ikisi de etken bilirsin bu konularda. Aslında uzmanlar bütün fiziksel hastalıkların da %90 stres kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Stressiz hayat mümkün değil günümüzde ama önemli olan stresi en iyi şekilde yönetebilmek.
Korkulacak bir şey yok ben kaç kez bıraktım her seferinde de korktum ilk kez bırakıyormuşum gibi ama bıraktıktan sonra abarttığımızı anlıyoruz. Birkaç gün zor olsa da azim ve kararlılık yenecektir bu duyguyu.
Bir sorun olursa arkadaşlardan gelen olursa veya ben yardımcı olmaya çalışırız elimizden geldiğince merak etme canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…