- 4 Şubat 2009
- 3.972
- 943
- 363
- Konu Sahibi BinbirRenk
BinbirRenk yazını iki gün önce okudum fırsat bulup yazamadım, ama çok iyi geldi doğru söylüyorsun pes etmek yok direnecwgiz ve bu bagimlikiktan kurtulacagiz az değil ya 17 18 yıllık bir tiryakilik bir anda silinmiyor, toparlandim ama dünden beri iyiyim arada yoklayacak bellikidün akşam sigarali ortamda bulundum 16 gündür ilk defa.. igrenmedim ama hiç canım istemedi hiç ozenmedim hatta böyle ortamlarda icmeyenlere çok ozenirdim bir an durdum ve kendimle gurur duydumsen yürüyüşü hiç birakmadin azmine hayranım, ben zor olanı başarıp sigara ve kilo verme işini bir anda halledecektim ama olmadı çıkamadım bir türlü kabizliktan kaynaklanan siskinligim var kilo sanırım almadım ama zaten bir 10 kilo fazlam var bunuda basarirsam vallahi benden iyisi yok...
Evet kolay değil ama zoru başarmak bizim işimiz madem bir yola çıktık sonunu getireceğiz. Aynen ben de içmiyorum diyenlere nasıl özenirdim şimdi biz de içmiyorum demenin gururunu yaşamalıyız.
Kilo verme ile sigara bırakma aynı anda olmaz biraz beklemek lazım. Çünkü çok stresli işler ve kaldırabilmek zor. Ben de ilk günler yeme içme konusunda kendime izin vermiştim sonra toparladım.
Sigaranın metabolizmayı biraz hareketlendirdiği ve iştahı da azalttığı bir gerçek. Bırakınca da çoğu insanda şişkinlik, iştah artışı, kabızlık vs. olabiliyor ama bunlar geçici. Biz sigarayı bıraksak bile vücudumuz alışkanlıklarını bizimle beraber bırakmıyor. Alışması için zaman lazım.
Bir günde kalktıktan itibaren nasıl beslendiğini, neler yiyip içtiğini yazarsan önerilerde bulunabilirim canım. Uzman değilim ama ben de kilo almaya çok yatkın olduğumdan ve de zor verdiğimden bildiklerimi, deneyimlerimi paylaşmaya çalışırım. Çünkü zaten yapıyorsan bir de ben gereksiz yazmayayım.