2025 ÜÇÜZ ANNELERİ

amin çok teşekkür ederim. ben deha cinsiyetleri bilmediğim için başlamadım alışverişe. Aldıklarınızı sağlıkla giysinler inşallah minikler. Stressiz olmaya çalışmak lazım her zamankinden fazla bu dönemde. benim verdiğim örnek antalyada bir arkadaş netten de takip ediyorum ilk ögrendiğimde bana baya destek oldu tanımadan allah razı olsun. benimkilerin arasında zar var mı yok mu birşey demedi 8. haftada baktı en son o gün ögrenmiştik üçüz olduğunu ve hayatımda hiç duymadım böyle bir durumu yaşayanı ki aklıma hiçbir soru gelmedi şoktan. ama birkaç makale okudum arada zar varsa 14. hafta gibi net görünür diyor sonrasında da gerginlikten görünmez olur diyor. ztn normal amniyon zarının yarısı kalınlıkta olurmuş drlar cogunlukla 14 hafta öncesi zor farkederler diye yazıyor. bu muayenede ilk soracağım soru bu olacak ztn.

bn de mühendisim çalışıyorum aynı zamanda başka çocugum da var. çok yorucu bir süreç geciriyorum. tadına varmak istiyorum ama her gün yeni bir olumsuz haber almaktan korkar oldum. olumluya odaklanmaya calışırım hep ama suan bu konuda ıyı değilim. tiroid ilacı başladık en son onun etkisi midir bilmiyorum 3 gündür çok seyrek hatta kahverengi leke geldi. dün akşam 2-3 damla kadar kıpkırmızı kan geldi bir daha gelmedi sabah minnacık kahve leke.... bu kadar progestan fitil ve igne kullanıyorum halen kanama???? dr kahverengi korkulacak birsey yok dedi ama dün aksam çok korktum allahtan devam etmedi. ilk çocugumda 8. haftada birden litrelerce kan bosaldı zor yetiştirdiler ambulansla kanama keseye dayanmıştı progestanla kurtardılar yavrumu. şimdi her an canım burnumda geziyorum ve dinlenemiyorum. sizde bu dönemde bu tarz kanama leke oldu mu? progestan kullanıyor musunuz ? ayrıca ilk dogumunuz mu olacak?

Allah razı olsun babalarıyla birlikte dört gözle bekliyoruz minik kıyafetlerin içi dolsun diye. Bana da çok kızdılar stres çok yapıyorsun diye ama elimde olmuyordu. Daha yeni yeni biraz rahatlamaya başladım psikolojik olarak. İnşallah aralarında zar vardır bebişlerin yoksa da hiçbir sıkıntı olmamasını diliyorum. Sağlıkla kucağımıza alalım oldukça zor bir psikolojik savaş çünkü. Perinatoloğa 'bana redüksiyon konusunda çok baskı yaptılar şimdi bakıyorum da hangisine kıyacaktım' dedim "hem kıyılmazdı hem de hepsini de kaybetme riskin vardı" dedi. Düşünmemeye çalışıyorum ama sanırım kafayı yerdim. Benim de çok sorum oluyordu senin gibi telefona not alıyordum sordukca tikliyordum. Bence öyle yap çünkü her ana bilgi alma şansımız olmuyor sonra o aklımıza takılan şey zihnimizde dönüp duruyor hoş değil. Benim ilk gebeliğim zaten aşılamayı yapan doktor tutmasına bile ihtimal vermiyordu öncesi de yıpratıcıydı açıkçası. Ben hamile olduğuma hiç dolu dolu sevinemedim. Kanamam vs olmadı ama normal olduğunu çok kişiden duydum serklaj sonrasında bile kanamam olmadı benim. zor kanayan bir kadınsam demek ki progestan fitil aşılamadan sonra 5. haftaya kadar kullanmıştım sonra doktor pat diye kesti. aklım yeni yeni kendine geliyor düşecekse bebeklerden biri veya birkaçı düşsün diye bıraktırmış. ben de o ara dönemde doktor bulamadım için kullanmadım 14. haftada tekrar başlattı şuanki doktorum. her gün kullanıyorum iğneyi de haftalık oluyorum çünkü çok şükür şuan herhangi bir sıkıntım yok dikişim var rahim ağzı uzunluğu iyi bebekler iyi. sadece tedbiren kullanıyorum yani.

inşallah yarın sabahı iple çekiyorum bakalım. bende soruları notlara yazdım dediğiniz gibi o an unutuluyor sonra da düşünüp duruyorum yoksa. siz zor evreleri geçmişsiniz şükür iyiye odaklanın onları düşünerek bebişlerle iletişim kurmaya çalışın başka kötü negatif hiçbirşeyi düşünmeyin. çok emek o aşamalara gelebilmek. benim her gün canım burnumda dediğiniz gibi dolu dolu sevinemiyorum. ama şimdilik böyle diyorum bilinmezlerle dolu günlerdeyim toplayacağım kendimi.

İlacı size kesme nedeni ile ilgili bilgi vermeden kesmesi çok acımasızca.hepsi ayrı kesedeymiş aynı keseye göre riski de az neye göre alalım dediler gelişimleri ile ilgili bir sebepleri var mıydı? anladığım kadarıyla şuan her şey normal iyi ki araştırmıssınınz başka dr a gitmişsiniz bunun vicdan azabı çok büyük.

kanamalar olurmuş yerleşirken büyürken fln ama kısa süreli olurmuş. aktif kanama sıkıntı dedi devam etmedi bakalım sebeplerini öğreneceğiz. bu kadar fitil iğneye rağmen aktif kanama olmaması lazımdı sorcam onu da not ettim. sizin kullandığınız haftalık iğne hangisi?

Güzel haberlerini bekliyorum. Artık bol bol konuşuyoruz. Dün akşam uzanırken elim karnımdaydı şımarık kızım öyle bir tekme attı ki ilk defa dışarıdan da hissettim. Çok duygulandım, onların bu kadar güçlü olması yaşamak için direnmesi o kadar mükemmel ki. Bir de bana T rahim demişlerdi o yüzden bebekler 12. haftayı geçmeden düşerler diye bakıyorlardı. Başka hiçbir sebep yok adam bile bile aşılamayı yaptı tutunca da ben sorumlu oldum resmen hiçbirini öldürmek istemediğim için. Üçüz gebelik istenen bir durum değil diyorlardı tek sebepleri buydu. Benim sıpalar her zaman çok güzel gelistiler -masallah- çoğu zaman da hep önden önden gittiler haftamıza göre. Ne bileyim her şey imtihan eskiden de bu duruma çok ağlıyordum ama şimdi mutluluktan ağlıyorum çok şükür

Kanama her türlü olacaksa oluyor bence. Anlattığına göre de riskli bir kanama gibi durmuyor ama yine de plasentanın konumu vs kanama yapabiliyor öğrenmekte fayda var. Benim iğne progestan iğnesi detayını bilmiyorum dümdük progestan yazıyor üstünde fitille aynı.

oooh maşallah. onlara göre olmaz olan bir mucize olmuş bana da tutmaz dedi oldu bakalım. tabii onlar da genele göre bilgi veriyorlardır muhakkak. ben onceki gebeliğimde de en çok hareketlerini hissetmeyi özledim. hep yanımdaydı ne güzel o his annelik hormonlarını da tavan yaptırıyor . hatta ilk muyenemde hatırlıyorum tek bebek demişti dr um çıkınca üzülmüştük zorumuza gitmişti sanki bi daha olacaktı olmadı gibi eşim içim cız etti demişti. yıllar sonra allah bu gunleri gösterdi şaşıp kaldık bu sefer de şaka gibi. seninkiler güçlü bebekler ispat ettiler kendilerini. bu günler için dogunca bol bol mıncıklarsınız koklarsınız inşallah.

ilk bebegimdeki kanama sonrası bn de haftalık iğne yaptırmıştım 13 hafta boyunca şimdi göbekten günlük progestan yapıyorum ve cok maliyetli. ayrıca fitil kullanıyorum günde 4.

karnınız ne zaman belirgin çıkmaya başladı? benim tekte hatırlıyorum 20. haftalardaydı ama bu daha erken olcaktır muhakkak şuna şişkinlik mi çıkıntı mı var bilemiyorum.

bende pcos var 17 yaşımdan beri hep diken üstündeydim zaten bebeğim olması zor olacak diye. Eşim de ben de çocuklara çok aşık iki insanız. Çok dua ettik, sanki dua ederken de bir bebek istesek ikiyi vermezmiş gibi düşünüp hep çok istedik. Şöyle 'evlat-lar' öyle olunca böyle oldu çok memnunum halimden hem kızımız olacak hem oğullarımız daha ne olsun. İnşallah sağ salim kucağıma alayım daha başka bir şey istemiyorum.

ilk bebeğiniz şuanda kaç yaşında? bir de ben progestanı kalçadan vurduruyorum. Bayağı yağlı bir iğne ağrısı morluğu çok oluyor. siz neden iğneye ekstra ücret ödüyorsunuz onu anlamadım.

Benim ilk gebeliğim karnım o yüzden yavaş yavaş büyüyor diye düşünüyorum ama hemencecik belli olmaya başladı bana göre tabii. Şuan 20 haftalık normal bir gebeliğin 29-30 haftası kadar var herhalde.

S suphankardeleni Pcos zorlu bır rahatsızlık gerçekten. dua ederken zorlukların üzerinde bir güçten diliyoruz aslında neden kendini kısıtlayarak dileyesin değil mi. ben de hep kalabalık aile olmak istemişimdir hep dualarım öyleydi allah a şükür bu hissi içime düşürdü vardır yaradanın bildiği. sizler gibi çocuk severlere allah bol bol sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

8 yaşında oglum şu anda. 5 yaş da kızım var. ilki riskliydi bir çok şey yaşadık tayinci olmamın stresi de ayrı eklenmişti o dönem tabi. ayrı şehirlerdeydik eşimle. o dönem 8.haftamda kanama sonrası iğne olmaya başladım 13 hafta oldum. ayrıca kapsul olrakta agızdan aldım 6. aya kadar yanlış hatırlamıyorsam. ama iğne mevzuunu sizle konuşurken hatırladım açıkçası. yağlıydı ne ağrı yapardı bi kaç gün toplayamazdım kendimi. şimdi benim iğnem 7 flakon var 1 hafta da her gun yapıyorsun karından. kapsül de fitil olarak günde 4 kullanınca ikisi de 1 haftada bitiyor. haftalık sadece iğne 1100 ödüyoruz.yarın dr a bunu da sorcam bakalım doz uyarsa verir diye düşünüyorum.

Bizde de ikimiz de kalabalık ailelerde büyüdük. Şimdi gurbette bir başına olunca çocuk çok hissettirdi kendini yoksa belki bu kadar olmazdı. Allah evlatlarımızı sağ salim bize bağışlasın dinimize, milletimize hayırlı insanlar olarak yetiştirebilelim insallah.

Sizde iki büyük bebe daha varmış çok güzel ya beş çocuk ayıptır sorması yaşınız kaç şuanda? bir de doğal yolla mı oluştu bu üçüz gebelik sorduysam da hatırlamıyorum.

Kullandığın iğnenin içinde ne var tam bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem ama her hafta iğneye ücret ödemek de biraz zorlar ister istemez. Eğer içerik aynıysa niye onu kullanmayasın, bir de her gün iğne vurunmak kendin vursan bile psikolojik olarak çok yorucu. En azından haftalık olunca daha iyi oluyor

İnşallah saglikla kucagimiza aliriz Yavrularımızı 36 yasindayim. 2 yıldır olmadi yumurtalik kisti varmis aldirdik
Cocugunuz olmaz denildi. Yas geçiyor enerjimiz kalmaz dedik cocuklar arasi yas farki açılıyor dedik 2 embriyo zor olustu bu da tutmaz denildi 3.gun embriyosuydu 5 e gitmez denildi biz de ikisini de koy bari dedik. Böyle başladı serüvenimiz...

Bu arada bugun muayene oldum. Tek yumurta olanlarin arasinda zar gorundu cok şükür. Gelisimleri ucinin de esit iyi bakalim şimdilik. Perinatologa yonlendirdi onerdihi dr un ozel muayenehanesinden randevu aldim iki hafta sonraya sonra haberleselim gel dedi. Progestan igneyi sordum. Oncekinde de bu dr a gelmistim ztn biliyor kendi de. Dedim haftalik a cevirelim karnimda yer kalmadi aciyor kanıyor fln. O igne yasaklandi dedi çocuklar da losemi riski bulundurduğu ile ilgi bir calisma yapilmis. Bana 13 hafta verdiniz dedim. Calisma sonrasında vermiyoruz yasakli dedi. Aynen devam dedi. İsmi progestan degilmis ama farkli bi isim soyledi muayene esnasinda.

Bu arada 3 u de kiz olabilir dedi 10+3 um şuan. Siz kaçıncı haftada ogrendiniz? Perinatolog mu söyledi size?

Maşallah olacak olanın önünde durulmuyor işte Allah sağ salim kucağınıza almak nasip etsin. İkizlerin arasında zar olmasına sevindim gözünüz aydın.

İlaçlar konusunda da habire yeni bir şeyler çıkıyor ben yetişemiyorum vallahi. Ben cinsiyetleri 5. haftada keseleri görünce kendim hissetmiştim açıkçası. O yüzden erken haftalarda hiç sormadık cinsiyet tahmini. 14+5 gibi kadın doğum doktoru söyledi. Tahmin ettiğimiz gibiydi, perinatolog onaylamış oldu sadece cinsiyet organlarını daha detaylı görebildiği için. Sağlıklı olsunlar da nasıl olsa oğlunuz da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…