- 29 Ocak 2020
- 1.967
- 2.968
-
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #4.561
Benimde boğazım acıyor öksürük başladı yaKızlar iyi akşamlar 10+2 den bol boğaz yanmalı burun tıkanıklı bi durum bildiriyorum sizlereönerebileceğiniz bişeyler var mı ne yapabilirim hastalık iyice yerleşmeden nasıl def edebilirim
Denemedim gebelikte uygun mu bilmiyorum da ama sütle cevizi kaynatıp öyle içiyorlar öksürük için çok etkiliymis ben denemedimBenimde boğazım acıyor öksürük başladı ya
Göztepede hangi doktora gidiyorsun yani belli bir doktora mı gitmek lazım yoksa istediğim tarihte kim boşsa ona mı gideyim? Özeli bırakıcam tamamen göztepeden devam edeyim. Göztepeden Doktor öneriniz varsa çok memnun olurumGözüm aydın bacım
Ne oldu Dr randevun bugün ? Yazmadın.
Bacım sen kendini fazla dinliyorsun. Aynı kişi beş hamilelik geçirse, beşi de bir olmaz. Hele herkesinki farklı.
Daha önce kötü tecrüben var sanırım. O yüzden evham yapman normal ama kendini dinleyip böyle devamlı araştırman kendine zarar.
Bildiğim kadarıyla algoritma yaşı diğer kriterlerden daha önemli tutuyor. Yani aynı kan ve ultrason değerlerinde olduğun 30 yaşındaki birinden daha yüksek riskli cıkacak. Sonuçta bi olasılık bildiriyor bu tarama.
Fetal dna yaptıracaksan bence 2li, 3lü bunlara hiç lüzum yok.
Ben Göztepe şehir hastanesine gidiyorum. Suan için iyi. Tavsiye ederim.
Aynı anda Pendik’de bi Dr a daha gidiyorum. Tam karar vermis sayılmam.
Zeynep kamil’e giden kimse yok mu aramızda ?
——————————
Y YagmurrTanem nedesin güzel bacım ?
Sütten tiksindim ben ya içemem ki zararı olmasadaDenemedim gebelikte uygun mu bilmiyorum da ama sütle cevizi kaynatıp öyle içiyorlar öksürük için çok etkiliymis ben denemedim
Ah hemen belli olsa keşkeAyy cinsiyeti beklemek ne zormuş kilzar yaa 15 gün geçti kontrol den bu yana bı 15 gün daha var nasıl gecicek beklemek zor sabırsızlanıyorum acaba drun dediği tarihten 1 hafta önce mı gitsem 10 gün içinde tekrar gitme hakkım var zaten
Gamze Erdem’e gidiyorum.Göztepede hangi doktora gidiyorsun yani belli bir doktora mı gitmek lazım yoksa istediğim tarihte kim boşsa ona mı gideyim? Özeli bırakıcam tamamen göztepeden devam edeyim. Göztepeden Doktor öneriniz varsa çok memnun olurum
Aramızda bir gün var11+5 olcaz 4 dkk sonra14 de giderim dayanabilirsem yoksa bı kaç gün öncesinden de gidebilirim
Canım değerlerin kaç çıktı ki bu kadar korkuttu Dr. Bazı yorumlarını çok hadsiz buldum. Keşke düşseymiş falan. Üsküp ve sınır çok önemli bir hekim olarak uyarmak ve yönlendirmek görevi ama hadsizliğe ne lüzum var.Selamlar anneler bende uzun zamandır yazmadım çokta keyifli geçiremiyorum hamileliğimi uinede çok şükür insülin başladık ve hiçbişi yiyemiyorum okadar zorluklarla özel bi hastanede güzelde bir ücret ödeyerek gittiğim endokrin doktoru bi yüzüme öl demedi keşke biraz kilo verip kalsaydın risklerin farkındamısın şekerin çok yüksek başına çok şey gelebilir gibi gibi hatta bana yürüyüş yapmam gerektiğini söyledi bende doktorum suan izin vermiyor ufak bi kanama yaşadım dedim ve bana belkide düşmesi daha iyiydi dedi inanın suratına tükürüğ çıkardımda doktor bulamadım başkada kısa sürede bulma ihtimalim yoktu bende ne derse tamam dedim kendi doktoruma koştum çok üzülmüştüm bebeğime baktı takla bile atıyordu dedimki ben elimden geleni yapıyorum biliyorum suan bebeğimi gayet sağlıklı risklerimiz var ama bütün önlemleri alıcaz dedi inanın bebeğim için bir meyve bile yemiyorum günde on kere parmağımı deliyorum dört defa insülin vuruyorum ve hiç bişi yemiyorum desem yeri hergün kan sulandırıcı iğne progeatan fitil okadar yıpranıyorumki ama hiçbiri umrumda değilde böyle konuşup kalbimi acıtıyorlar ona dayanamıyorum halbuki insülin okadar düsük dozda vuruyorumki etrafımda nekadar daha kötülerini duyuyorum bukadar strese bile girmeyip ne bulsalar yiyorlar ben bi anneyim ve elimden geleni yapıyorum asistan hanımın dediği doktor sizi korkutmak için öyle konuştu çok dikkat edin diye stres yapmayın dikkat edin dedi bunun yerine risklermiz çok fazla elimizden geleni yapacağız demek cokmu zordu ki bir sıkıntımızda yok sadece herşey önlem amaçlı yapılıyor
Alerjik olabilir mi birkaç hafta önce yaşadım gece özellikle daha çok oluyordu. Birkaç gün akşamdan zyrtec aldım geçti sonraHayırlı akşamlar kızlar
Size bir şey sormak istiyorum
Bir kaç gündür sürekli öksürük var ama kuru oksürük ve çok sık oluyor nane limon ıhlamur kaynatıp içiyorum ama hiç dinmiyor ne yapmam lazım ya öksürmekten artık karnım ağrıyor her öksürdüğümde alt karın acıyor
Daha çok erken bence ilk gebeliğimde 16 2. De 14 haftalıkken hissettimBu arada kızlar çok saçma ve imkansız ama karninizda dokunma, seyirme, dürtme gibi şeyler hissediyor musunuz? Böyle küçük küçük? Ben kızımı 17. Haftada hissetmiştim. Bağırsak hareketi desem değil gibi. Kızımda belliydi bağırsak hareketi olduğu. Özellikle farketmeden bacaklarımı dikip oturunca veya karnımı bir yere dayadigimda hissediyorum. Bacaklarımı indirince veya karnımı çekince geçiyor. Bebisin hareketleri olabilir mi? İlk hamileliklerde geç anlaşılıyor sonrakilerde daha erken hissediliyor diyen de var imkansız diyen de. Anlayamadım
Önümüzdeki ay 36 olacağım normalde özellikle yaptırmayacaktım testler için devlete gidince doppler yazmış ikili için belki cinsiyet söylenir diye gideceğim.Ya ben de 34 yaşındayım 2li yaptırmasam mı acaba? Sizler yaptıracak mısınız
Lazer epilasyonu kastediyorsan yapılmasında bir sakınca yok ama hormonal sebeplerden ötürü pek istekli olmuyor güzellik merkezleri ben yaptırdım 2. Gebelikte şimdi de gitmek istiyorum aslındaİyi akşamlar hamiler2li test yaptım. Ama doktora sormayı unuttum lazer yapılıyor mu diye? Soran oldu mu. 12+3 haftalık şimdi bebiş
Ayy ne güzel hangimiz önce öğrenirse yazsınAramızda bir gün varOğlumu 14'te öğrendim bakalım bu bebişkoyu ne zaman öğreneceğiz Çok merak ediyorum, bir hafta sonra kontrolüm var pazartesi 12+5'te muhtemelen cinsiyet için erken diyecek. Nasıl bir ay daha bekleyeceğim bilmiyorum
Fetal DNA ile öğrenen arkadaşlar yazdılar cinsiyetlerini fakat daha ultrasonla kesin öğrenen yok sanırım. Çünkü maksimum 13 haftalık gebeler var grupta. Hayırlısı olsun bacımAyy ne güzel hangimiz önce öğrenirse yazsınsor yinede bence gidince gösterir belki bende erkek hissediyorum inşallah gösterir cocum
İnşallah hayırlısı olsun sağlıkla gelsinler de bunlar işin civciviFetal DNA ile öğrenen arkadaşlar yazdılar cinsiyetlerini fakat daha ultrasonla kesin öğrenen yok sanırım. Çünkü maksimum 13 haftalık gebeler var grupta. Hayırlısı olsun bacımBen de kız hissetmek istiyoruuum
Canım progestan iğne fitil duphaston içiyrm kanama ilk gün yogun oldu geçti ama şuan kahverengi akıntı şeklinde devam ediyor yatıyrm hep ama çok tedirginim ne bilim7. Haftadan beri oluyor. Bir oluyor bir olmuyor. 2buçuk yaşında oğlum var yatmak mümkün olmuyor. Geçenlerde iki tane ofa süpürdüm gecesine yeniden kanamam oldu. Progestan kullanıyor musun? Kanama alanı 7. Haftadan beri mevcut bende. Doktor dinleneceksin, gebesin sen diyor ama işte...
Sağolasın bacımY YagmurrTanem 'den hala ses yok. İnşallah bir sıkıntı yoktur, sevinçten bakamıyordur foruma..
Aminn inşallahElhamdülillah normal kanamam geçti progestan iğne fitil ekstra ilaç kullandım biraz içerde kanama hala mevcut ama çok azalmış. Şuan iyim hamdolsun inşallah sizde en kısa zamanda atlatırsınız bu zor zamanı