- 24 Temmuz 2024
- 88
- 193
- 27
-
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #4.441
Deli gibi yer fıstıklı cipsi yiyorum, kolaya hayır diyemiyorum. Ne kadar sağlıksız şey varsa gözümün önüne geliyorAyyy kızlar o zaman ben de doktoruma danışayım sa iyice pişirip yerim vallacanımın tek istediği şey o. Bi de ben nerdeyse 3-4 senedir kola içmiyorum sağlıksız diye hiç canım da istemez. Canım kola da istiyor şimdi hay allahım bi tane sağlıklı bi şey istemez mi insanın canı
Demek ki hepimiz aynıyızDeli gibi yer fıstıklı cipsi yiyorum, kolaya hayır diyemiyorum. Ne kadar sağlıksız şey varsa gözümün önüne geliyorİnsanın canı hiç mi sağlıklı bir şey istemez
Bence evdeki yaptığım yemekleri istemediğim için hazıra yönelmeye çalışıyorum. Komşuların getirdiği yemekler nasıl güzel, nasıl lezzetliDemek ki hepimiz aynıyızbebişin canı çekiyor canımmmm yoksa bizle alakalı değil
Benimde sanki bi hamburger yiyesim var menü amaAyyy kızlar o zaman ben de doktoruma danışayım sa iyice pişirip yerim vallacanımın tek istediği şey o. Bi de ben nerdeyse 3-4 senedir kola içmiyorum sağlıksız diye hiç canım da istemez. Canım kola da istiyor şimdi hay allahım bi tane sağlıklı bi şey istemez mi insanın canı
Kesinlikle öyle. Evde kendim yapınca tiksiniyorum. Eşim yapınca da yine kokusu geliyor yine yemek istemiyorum. Kendi ailem şehir dışında. Eşimin ailesi de inanılmaz hastalar ailecek. Zaatüre olmuşlar o yüzden şimdilik offline larBence evdeki yaptığım yemekleri istemediğim için hazıra yönelmeye çalışıyorum. Komşuların getirdiği yemekler nasıl güzel, nasıl lezzetliKokulardan dolayı yaptıklarımı yiyemiyorum
Ay dimi dimiiiiii kesinlikle bebiş istiyor başka açıklaması olamazBenimde sanki bi hamburger yiyesim var
Sen ben misin ben de hiç içmem geçen bikac yudum içtim ne yapayım çölde susuz kalmışım gibi canım çekiyordu bir iki yudum bı ağzımda çevirdim oh mis ama o kadar, zararlı cidden abartmamak lazımAyyy kızlar o zaman ben de doktoruma danışayım sa iyice pişirip yerim vallacanımın tek istediği şey o. Bi de ben nerdeyse 3-4 senedir kola içmiyorum sağlıksız diye hiç canım da istemez. Canım kola da istiyor şimdi hay allahım bi tane sağlıklı bi şey istemez mi insanın canı
Ya ben hamile kalamıyorum diye sağlıklı beslenmeye geçmiştim. Her gün yumurta avakado Akdeniz tipi beslenme bi görsenizSen ben misin ben de hiç içmem geçen bikac yudum içtim ne yapayım çölde susuz kalmışım gibi canım çekiyordu bir iki yudum bı ağzımda çevirdim oh mis ama o kadar, zararlı cidden abartmamak lazım
İkili teste girdimmm , yüzde 90 dedi her iki doktordaKesin mi dedi genelde o haftalar tahmin ediyorlar
Öyle güzel yazmışsınki birebir içimden geçenler Allah razı olsun evet planlı değildi zaten kilo vermeye çalışıyordum ki vermiştim biraz eşim bile çok şaşırıp doktora eşimin yediklerini görseniz ben açlıktan ölürdüm dedi E bu kilo havadanmı geldi dedi ayrıca iki yıl önceki tahlil sonuçlarıma baktı e nabızdan ozaman iyiymiş dedi e daha ne dimi yaşım 37 kilom var ve annem şeker hastası bukadar normal değilmi çıkması ki çok yüksek doz vurmuyorum üstelik gebeliğim başladığından beri üç dört kilo verdim bile benden daha ne bekliyorsunuz amuda kalkamamya birkaç haftaya üç ay dolunca yürüyüslermede başlayacağım gerisi Allah’a kalmış belki hiçbi sıkıntı yaşamayacağım belkide yaşayacağım ama ben bebeğim aklıma geliyo da bir meyve bir kuruyemişi bile azıma atmıyorsam yapabileceğimin en iyisini yapıyorum demektir anca burda o güne sıra bulabildik inanın ne doktora dert anlatacak nede daha fazla yıpranacak halim kalmadı ben artık ne söylerlerse sölesinler kilo vermeye çalışıp bebeğimi düşünmeye çalışacağım beni asla bidaha kimse üzemicek kendi doktorum zaten riskli gebelik uzmanı ve çok dikkatli çok iyi birisi önce Allah’a sonra ona teslim ettim kendimi ben inanıyorum herşey güzel olacakO hangi hastane, o kim Dr bilmiyorum.
Durum her ne olursa olsun, suan bu noktadasın. Evvelden söyle yapsaydın demenin bi anlamı yok. Zaten planlı bi gebelik değildi. Di mi ?
Ötesinde bebek düşseydi ne demek! İnan cıldırdım burada.Ben afili cevap yapıştırmayı marifet sanan 12 yaşındaki ergen kızıma “aklına her geleni süper bi fikirmiş gibi hemen söyleme, önce birkaç saniye düsün” diyorum. Mesleki bilgi hersey demek değil. Hasta psikolojisi, motivasyon denen bi şey var.
Para verip gitmişsin o hastaneye. Babasının hayrına mı bakıyor ? Bu nasıl söylem?! Usul Erkan da bilmiyor. Münasebetsiz!Sağlığın için konuştum der sorsan, üzüntüyle travmayla şekerin tetikleneceğini bilmiyor mu? Bir şeyi söylemenin bin yolu var. Okumuş cahil !
Başhekime bizatihi yapacağınız bi uyarı konuşması, hasta hakları birimine bi dilekçe. Sağlık bakanlığı şikayet hattı 184, en kötü cimer.
İns kendi gibi birine denk gelir de haddini bildirir ona. Bu Dr dan hayır gelmez bacım. Senin sağlığını düzeltmez. Bak beni bozdu burada.
Sana bi başka endokrin Dr u arayıp bulalım. Ona muhtaç değilsin. Rabbim kimseyi de muhtaç etmesin. Birden böyle dan dan dan yazdım. Seninki sana yetiyor bi de ben konuştum ama
Ama sana kimsenin böyle davranmaya hakkı yok. İlla iyi bi hastane, iyi bi Dr var. Onu arayıp bulmalı. Rabbim o bebeği sana verdiyse, onu en güzel şekilde karnında saklayıp sağlıkla doğurmana da muktedir.
O münasebetsizin dediklerine kulak ama. Sen iyi bi annesin. Bebeğin için en iyisi yaptın, yapmaya devam edeceksin. Rabbim sana o gücü ve desteği verecekBu günler geçecek. Herseyin çaresi var. Kucaklıyorum. Öpüyorum seni ve bebeğini
Ohhhhh afiyet bak şeker olsunnn arkadaşımmmÇarşamba günü Dr randevum var. Dışarda yalnız yemek yemeği hiç sevmem ama hastaneden sonra avm ye gidip tek başıma ziyafet çekmeyi düşünüyorum.
Zaten zor bir dönemden geçen insanları niye böyle korkuturlar anlamam, sen önemlemini al ki alıyorsun zaten canım, gebelikte şeker sorunu olan kilosu varken hamile kalan bir tek sen değilsin, şuan benim de kilom boyumun 20 fazlası ben de kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ben de kanama alanım varken progestan kullandım, seni çok iyi anlıyorum... Bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın merak etmeSelamlar anneler bende uzun zamandır yazmadım çokta keyifli geçiremiyorum hamileliğimi uinede çok şükür insülin başladık ve hiçbişi yiyemiyorum okadar zorluklarla özel bi hastanede güzelde bir ücret ödeyerek gittiğim endokrin doktoru bi yüzüme öl demedi keşke biraz kilo verip kalsaydın risklerin farkındamısın şekerin çok yüksek başına çok şey gelebilir gibi gibi hatta bana yürüyüş yapmam gerektiğini söyledi bende doktorum suan izin vermiyor ufak bi kanama yaşadım dedim ve bana belkide düşmesi daha iyiydi dedi inanın suratına tükürüğ çıkardımda doktor bulamadım başkada kısa sürede bulma ihtimalim yoktu bende ne derse tamam dedim kendi doktoruma koştum çok üzülmüştüm bebeğime baktı takla bile atıyordu dedimki ben elimden geleni yapıyorum biliyorum suan bebeğimi gayet sağlıklı risklerimiz var ama bütün önlemleri alıcaz dedi inanın bebeğim için bir meyve bile yemiyorum günde on kere parmağımı deliyorum dört defa insülin vuruyorum ve hiç bişi yemiyorum desem yeri hergün kan sulandırıcı iğne progeatan fitil okadar yıpranıyorumki ama hiçbiri umrumda değilde böyle konuşup kalbimi acıtıyorlar ona dayanamıyorum halbuki insülin okadar düsük dozda vuruyorumki etrafımda nekadar daha kötülerini duyuyorum bukadar strese bile girmeyip ne bulsalar yiyorlar ben bi anneyim ve elimden geleni yapıyorum asistan hanımın dediği doktor sizi korkutmak için öyle konuştu çok dikkat edin diye stres yapmayın dikkat edin dedi bunun yerine risklermiz çok fazla elimizden geleni yapacağız demek cokmu zordu ki bir sıkıntımızda yok sadece herşey önlem amaçlı yapılıyor
Çok tskr ederim cnm inş hepimiz alırız biliyorum tek değilim artık kötü düşünmüyorum artık iyi olacak herşeyZaten zor bir dönemden geçen insanları niye böyle korkuturlar anlamam, sen önemlemini al ki alıyorsun zaten canım, gebelikte şeker sorunu olan kilosu varken hamile kalan bir tek sen değilsin, şuan benim de kilom boyumun 20 fazlası ben de kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ben de kanama alanım varken progestan kullandım, seni çok iyi anlıyorum... Bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın merak etme
Kaçıncı haftadasnzİkili teste girdimmm , yüzde 90 dedi her iki doktorda