- 18 Mart 2023
- 146
- 226
-
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #4.121
Aynen canım doktor 3 ayda bir yaptır kontrol ettir gebelik ve kullandın ilaçlar tetikliyor dedi heleki tüp bebekse hiç baz alma dedi baanaBugün bi arkadaşa sordum. Sonucuma baksana, fena. 104 çıkmış dedim. Benimki 300. Sakin ol dedi
kadınlar kulübünde baktım. 900ler binler…
Anti tpo su yüksek çok insan varmış. Özellikle gebe kalmaya mani bi durum sanırım. O topiklerde konusu geçmiş daha çok. Tsh, t4, t5 yüksek değilse korkulacak bir durum yok yazmışlar.
Glütensiz beslenme, selenyum ve iyot takviyesi önerilmiş YouTube da birkaç video izledim. Sorduğum arkadaş da selenyum kullanıyormuş.
Yine de hamilelikle özel bi dikkat lazım. Tsh birden yükselme meylinde oluyormuş ya. Dikkat edelim kızlar. Dr istemese de biz arada bu kan tahlillerini yaptıralım. Kişi, kendinin doktorudur
Aminnnn cümlemizinKıyamam bacım ya. Bir de hamile kadınlara böyle şeyler söylemezler mi deli oluyorum. Ne diyeyim ki.Bende ev süpür çocuğu yıka kendin yıkan etrafı topla yemek yap şeklinde geçti aralarda girdim girdim baktım seni göremeyince meraklandım inşallah en kısa zamanda kusmalarin da geçer
Bol dinlenmek, çalışıyorsanız rapor ya da izin almak, bol su içmek, kış sebzeleri ve meyveleri, turşu yoğurt ile dengeli beslenmek, doktora danışarak multivitamin kullanmak... Başka yapacak bişi yok gibi, bir de ter atmak...Kızlar ben grip oldum çok fena dün akşam doktora gittim hamile olduğum için ilac vermedi parol verdi onu de basın çok agrirsa iç dedi gece 3 te nane limon yaptım içtim sonu hüsran içim çıktı 1 saat lavaboda oturdum tavsiyesi olan var mı
Bir noktanin sizlamasi gibi bir ağrı dimi, bana da oluyor bebegi hissettiğim noktada oluyor tam büyüdüğü için olduğunu düşünüyorum...Benim de 2 gündür karnımda bir batma hissi var. Temizlik yaptığım icin mi olddu yoksa büyüdüğü içinmi acaba? Kotuyu dusunmek istemiyorum hiç. Ama temizlikten beri batma sık olmaya başladı
Yaa hala hastanede misin sen canım çok geçmiş olsun cıkmışsınsır diye düşündümBen günde 20 30 defa kusmaktan dolayı 2 haftadır hastanede yatıyorum. Çok zor maalesef
Ben canım haşlanmış patates yedim iyi geldi .Kizlar merhababende bugun ishal oldum ya grupta biri gecenlerde olmustu sanki nasil gecirdi acaba ?
Sen tek başına camdan atar mısın yoksa biz destek olalım mı? Ay ne sinir bozucu ya çamaşırı alıp makineye soksa eline mi yapışır yani sende ne gaza geldin yolluk kilim çırpıyorsun ayılıp bayılırım ben bilerek öyle bir durum olsa özellikle eşimin yanındaÖğürüp kusuyorum bacı.
Bi de pek sevgili kayınvalidem bende. Bana çamaşır yıkamam gerektiği ima etti banyodaki kirli sepetini dolu görüyor demek.
Bir ara sinirim bozuldu ama kalk lady dedim, balkonu yıkadım. İki posta çamaşır yıkandı astım. Yolluk kilimleri çırptım. Sil süpür yaptım. Nevresimleri değiştirdim. iki tencere yemek yaptım. Sofrayı kurdum. Aralarda işimi bırakıp banyoya koşuyorum öğürerek, kv de saolsun. “Çok üzülüyorum sana yaaaaaağ, çok yoruldun bugün” dedi oturduğu yerden.
İşte öyle bi gün
Dün de hastaneye gidiyorum kan vermeye. Bana diyor ki senin evde olmayacağını bilseydim kızıma giderdim (oturmaya) bilmeyen de bana bakmaya geldi sanır.
Ben de öğle akşam öğününde sadece haşlanmış patates yemiştim. Epey düzelmişti.Ben canım haşlanmış patates yedim iyi geldi .
Bazı Kv lerde kuma geni var. Bütün gün öğürdüm çıkardım. Sesim çıkmadı, cıkmaz. Huyum değildir. Masada eşime diyor ki midemdeki gazdan duramadım, soda içtim de kendime geldim az. Pek ilgi görmeyince birazdan tekrar diyor.Sen tek başına camdan atar mısın yoksa biz destek olalım mı? Ay ne sinir bozucu ya çamaşırı alıp makineye soksa eline mi yapışır yani sende ne gaza geldin yolluk kilim çırpıyorsun ayılıp bayılırım ben bilerek öyle bir durum olsa özellikle eşimin yanındayardımı olmayacak insan kalabalık etmesin hiç
Lady ben sinir krizi geçirdim senin yerineBen de öğle akşam öğününde sadece haşlanmış patates yemiştim. Epey düzelmişti.
Bazı Kv lerde kuma geni var. Bütün gün öğürdüm çıkardım. Sesim çıkmadı, cıkmaz. Huyum değildir. Masada eşime diyor ki midemdeki gazdan duramadım, soda içtim de kendime geldim az. Pek ilgi görmeyince birazdan tekrar diyor.
Ne hikmetse eşim gelmeden yarım saat önce, midesinde gaz sıkıntısı oldu. Gündüz bi şeyciği yoktu.
Sen gaza mı geldin diyorsun da, bende öyle bi eril enerji ve yay burcu gururu var ki, sürünüyor olsam yerdeyim demem. Hani bi laf var ya, şeyimin şeyini yerim de kasaba minnet etmem diye
Birine lady nin bulaşık makinesi doluydu da, ben düğmesine bastım çalıştırdım desin istemem. Benim üstümden prim kasmasın.
Ama siz, ben gibi olmayın yavrularım. Ne yapıyorsanız anlatın, çalıştım emek verdim yoruldum deyin, kendinizi övün. dünyada bi şeyi başarmaktan daha önemlisi kendini pazarlamaktır.
Mutluluğun formülü beklentiye girmemek. Senden uzak olsun yeter. Ya benimki gibi gelip evine otursaydı. Bi de böyle düşünLady ben sinir krizi geçirdim senin yerinekız ne diye gelip kukumav kuşu gibi oturuyor o zaman en sinir olduğum şey ya Allah sabır versin sana benimde canım anam yanımda 2 aydır ben istesemde bir şey elletmiyor kaynanamda aynı binada bir kere bir şeye ihtiyacın var mı demedi sağolsun hala uyuzuma gidiyo daha erken sevinmeyin vs 8. Haftaya girdik ne olsun istiyorsun diyeceğim bir daha derse oğlum olursa kendime extra çeki düzen vereceğim böyle bir şeye dönüşmemek için sanırım
Evet ya bende merak ettim ne yaptı acabaBu arada Y YagmurrTanem den hala ses yok bacılar. Çok merak ediyorum. Sesi de çıkmadı bugun hiç. İnşallah güzel haberlerle gelir
Aynen öyle bazen vajina da da oluyor ama okadar sık defil. Bende öyle düşünüyorum büyüdüğü icindir insallah tosunum büyüsünBir noktanin sizlamasi gibi bir ağrı dimi, bana da oluyor bebegi hissettiğim noktada oluyor tam büyüdüğü için olduğunu düşünüyorum...
Kaçıncı haftada geliniyor o levele acabaKızlar ya ağzımda tat tuz yok derken bugün de ekşi kilidim açıldı resmen turşu vardı yedim yedim kesmedi limonu hunharca yiyorum ilk gebelikte de yerdim de bu sefer iştahım yok diye beklemiyordum resmen ağzım kamasiyor şunu yazarken bile şapur şupur
11+0Kaçıncı haftada geliniyor o levele acaba
Ay en sevmediğim kum dokmek iğrenç birşey ağrısıni da geçtim de kum. Gibi katı kustururdu öldüm öldüm dirildim lisedeyken hiç unutmam çok geçmiş olsun inşallah değildir üşütme falan olsunSen misin bıdı bıdı konuşan?
Sırt sol kaburgamın altından bi sancı girdi. Nefesim kesiliyor.
Acile geldim. Kan ve idrar sonucunu bekliyorum. Dr arkadaşa sordum. Böbrekte taş kum dökme gibi bi şey olabilir dedi.
Bi sey var bende ama ne bilmiyorum. Ne zaman idrar tahlili versem kan görünür. Bu sene Ürolojiye gittim. Ultrasonla bakıldı. Kayda değer bi şey görülmedi. Rahimden geliyor olabilir kan dedi Dr. Kendimi de dinlemeyi sevmem. Bi şey olsa görünür diyerek bi daha Dr a gitmedim.Ay en sevmediğim kum dokmek iğrenç birşey ağrısıni da geçtim de kum. Gibi katı kustururdu öldüm öldüm dirildim lisedeyken hiç unutmam çok geçmiş olsun inşallah değildir üşütme falan olsun