- 22 Mayıs 2023
- 1.313
- 1.119
-
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #4.061
Aynen Google çok tehlikeli bi yerSaol bacım.
Hızır gibi yetistin
Google a sormak istemiyorum. Bi ayağı çukurda gösteriyor insanı.Haftaya Dr randevum var, onu bekleyip Dr a sorayım ins.
Aynennn bu durumdayım. Ne olacak bilmiyorum. Hele bi de iş yerindeyken aşırı zor oluyor kimseye söylemedim çünkü. Sürekli midemi üşütmüşüm diyip duruyorumBen aynı durumdayım. Kilo verdim, ne yersem çıkarıyorum 1 bardak su içemiyorum. Prilam falan da etki etmiyor. Her gün serum taktırıyorum izotonik su + zofer. O biraz rahatlatıyor da 2 lokma giriyor boğazımdan. Her yerim delik deşik mosmor oldu. Ne zaman geçecek diye dua edip duruyorum
Yemediğim için tuvalete de çıkamıyorum vücutta çıkacak bir şey yok çünkü. Bağırsaklarım iflas edecek diye korkuyorum.
Kaçinci hafta, dinlen birşey olmaz inşallah, hep yatarak geçmiyor gebelik sonuçta ters hareket yapma dikkat etKızlar selam bir şey sormak istiyorum size
Bugün baya ayak üzerindeydim git gel yaptım evi temizledim yoruldum tabi aslında o kadar farketmedim ama sonradan baya ağrım oldu belim çok ağrıyor şuan korktum biraz bir şey olur mu diye
Sadece uzanıyorum şimdilik
Yapabileceğim bir şey var mı
İnşallah ya. Hiç sorma valla bende bazen yemek yaparken kokuları duyunca tuhaflasiyorum. Bir hoş oluyor içim. Ama yerken yiyebiliyorum. Tabi tat almadanHayırlısıyla başaracağız bu etabı inşallah, hiç tat yok bir de yemkicin kavrulan o yag soğan aklıma gelince kulaklarım ugulduyor yapmadan görmeden kusasim geliyor
Geçmiş olsun diyeyim. Geçsin gitsin ins. Bol dinlen. Kanama falan yoksa endişe etme, ins yarın daha iyi hissedeceksin.Kızlar selam bir şey sormak istiyorum size
Bugün baya ayak üzerindeydim git gel yaptım evi temizledim yoruldum tabi aslında o kadar farketmedim ama sonradan baya ağrım oldu belim çok ağrıyor şuan korktum biraz bir şey olur mu diye
Sadece uzanıyorum şimdilik
Yapabileceğim bir şey var mı
11 hafta canımKaçinci hafta, dinlen birşey olmaz inşallah, hep yatarak geçmiyor gebelik sonuçta ters hareket yapma dikkat et
Teşekkür ederimGeçmiş olsun diyeyim. Geçsin gitsin ins. Bol dinlen. Kanama falan yoksa endişe etme, ins yarın daha iyi hissedeceksin.
Ben yolluk kilim çırptım bir kaç kez. Bi şey olmadıyani çok şükür.
Fazla yürüyünce hareket edince falan karnım geriliyor benimde taş gibi oluyor acayip belimle yanlarim ağrıyor kramplar geliyor, dinlen biraz da sıkıntı olmaz, bu haftalarda çok zorlama vücudunu, 10+5im bende, dusuklerim var o yüzden bu sefer dip köşe hicbirseye girmiyorum üstünkörü yapıyorum, yavaş yavaş dinlene dinlene yapıyorum oğlumla oturup oynuyorum, kimseyi de açıkça eve kabul etmiyorum arada kayınvalidem yemek yapiyor canım birşey çekerse getiriyor onun dışında kimseyi kabul etmiyorum, sonra üzülmektense elimden geldiğince tedbirimi alayım da gerisi takdiri ilahi, o yüzden canından kıymetli değil koşturmaya kaptırma kendini11 hafta canım
Evet hep yatarak olmaz tabi ama baya yormuşum kendimi birde aşırı ağrım olunca korktum biraz
Teşekkürler haber verdiğin için, içim rahatladıSakayik35 biz bugün iki doktor arkadaşımıza daha sorduk, eskiden olsa 25 lik ilaç başlardık dediler yeni kılavuzlarda tsh 4 e kadar beklenebiliyormus, birsey yapmaya gerek yok 1 ay sonra tekrar kan versin demisler
Bende şöyle oldu herhangi bi pıhtılaşma testi yapılmadı kilodan dolayı bide prediyabet çıkmıştı hamile kalmadan 1,5 ay önce önlem amaçlı doktor hemen iğneye başlattı doğuma kadarda kullancan dedi . Şimdi de idrarda protein kaçağı gördü ona dayanarak dedi pıhtı atar uzun yolculukta . Protein kaçağı yüksek tansiyona o da preeklamsiye sebep oluyormuş. Tabi bunlar kesin değil sadece önlem amaçlı yoksa bende hep yattım en başlarda halsizlikten yani ama çok güzel gidiyor şuan umarım da böyle devam ederPıhtılaşma için iğne kullanmiyor musun canım? İğne kullansan bile mi yolculukta pıhtı atıyor eee gece boyunca yatıyoruz uyuyoruz hatta bu aralar saatlerce bilgisayar başındayım ben, ben de iğne kullanıyorum pıhtı bozuklugum var ondan sordum, maşallah gebeligine bu arada, insan kayıpları olunca ilerleyen gebeliği için nasıl seviniyor dimi
Hayır ben yeni yaptırdım. 11. Haftalar en uygun zaman zaten allah korusun bi problem varsa diye normal doktor inceleyip sonucu söyleyebilir. Doktora bile ihtiyaç yok zaten o test için firmalar yapıyor. Sonuç heö size hem doktora gidiyor. Detaylı ultrasondan bahsetmedi bana henüzKızlar sorularım var size. İlk sorum fetal dna yaptırınca perinatolog kontrolü gerekiyor mu? Bana fetal dna yaptır perinatoloğa gerek yok 20. Haftada detaylı ultrason yapacağız dedi doktor.
İkinci sorum detaylı ultrason için 20. Hafta çok geç değil mi?
Bizim doktor 11. haftadaki kontrolde önce kendisinin ultrasonda ense kalınlığını ölçeceğini söyledi, sonrasında da fetal dna yaptırmamızı önerdi. Ense kalınlığı ölçmek detaylı ultrason sayılır mı bilmiyorum ben öyle anlamıştım. Aslında Fetal dna zaten çoğu soruya cevap oluyormuş. Ayrıca ilerleyen süreçte yani 20. haftalarda gibi, doktor yine iç organların incelendiği detaylı bir ultrason yapıyormuş, bize de bahsetmişti.Kızlar sorularım var size. İlk sorum fetal dna yaptırınca perinatolog kontrolü gerekiyor mu? Bana fetal dna yaptır perinatoloğa gerek yok 20. Haftada detaylı ultrason yapacağız dedi doktor.
İkinci sorum detaylı ultrason için 20. Hafta çok geç değil mi?
Belki başka bir rahatsızlık denk gelmiştir, kan değerlerinize bakarlar sanırım, mide-bağırsak enfeksiyonu vs de olabilir belki. Bebeğiniz ve siz inşallah sağlıkla devam edersiniz sürece.kızlar hepinize günaydınlar
Dün gün içerisinde neredeyse 30 defa kustum. Hastanede çalışıyorum nöbetçiydim zaten. Acildeki doktor arkadaşlara söyledim biz olsak seni yatırırız dediler. Bu kadar kusmak iyi değilmiş yatarak tedavi olmak lazımmış. Doktor kontrolün ne zaman dediler yarın dedim. Bi doktoruma görün olmazsa o yatırsın seni dediler. Şimdi doktora gidiyoruz 7+6 ya da tam 8. Hafta olduk bugün. İnşallah bebeğim sağlıklıdır. Dualarınızı beklerim
Ay maşallah Allah tamamına erdirsinBende şöyle oldu herhangi bi pıhtılaşma testi yapılmadı kilodan dolayı bide prediyabet çıkmıştı hamile kalmadan 1,5 ay önce önlem amaçlı doktor hemen iğneye başlattı doğuma kadarda kullancan dedi . Şimdi de idrarda protein kaçağı gördü ona dayanarak dedi pıhtı atar uzun yolculukta . Protein kaçağı yüksek tansiyona o da preeklamsiye sebep oluyormuş. Tabi bunlar kesin değil sadece önlem amaçlı yoksa bende hep yattım en başlarda halsizlikten yani ama çok güzel gidiyor şuan umarım da böyle devam ederultrasondaki hareketleri gözümün önünden gitmiyor çok tatlı
Geçmiş olsun bebeğiniz iyidir merak etmeyin benim arkadaşım iki gebeliginde de doğuma kadar ne yediyse kustu maşallah iki cocugu da sağlıklı doğdu...kızlar hepinize günaydınlar
Dün gün içerisinde neredeyse 30 defa kustum. Hastanede çalışıyorum nöbetçiydim zaten. Acildeki doktor arkadaşlara söyledim biz olsak seni yatırırız dediler. Bu kadar kusmak iyi değilmiş yatarak tedavi olmak lazımmış. Doktor kontrolün ne zaman dediler yarın dedim. Bi doktoruma görün olmazsa o yatırsın seni dediler. Şimdi doktora gidiyoruz 7+6 ya da tam 8. Hafta olduk bugün. İnşallah bebeğim sağlıklıdır. Dualarınızı beklerim
Aynı benİnşallah ya. Hiç sorma valla bende bazen yemek yaparken kokuları duyunca tuhaflasiyorum. Bir hoş oluyor içim. Ama yerken yiyebiliyorum. Tabi tat almadan
2025 erkek senesi bence ya, etrafımdaki herkes hatta ünlülerin çoğunun bile bebesi erkek, kız doğuran şanslı olacak bence, ben kız hissediyorum. Kız ya da erkek istediğimden değil ikisi de yok ikisini de isterim. Ama sadece hisYatılı misafirim var. Bugün de hastaneye gittim kan ve 24 saatlik topladığım idrarı vermeye. Dön çocuğu okuldan al, yemek yap. Bu saat oldu. Maşallah. Ben yokum ya, kaynatıp durun köftehorlar.
Genel kanı o şekilde. Kızsa daha çok bulantı kusma olur diyolla. Ama ben bi kızım old halde ona bi can yoldaşı kız kardes istediğim için bu şehir efsanesini reddediyorum
Oğulları olan arkadaşlara arayıp hususi sordum. Kimi öğürdüm kustum kilo verdim diyor. Kimi rahat geçti diyor. Demek genel geçer bi kural yok.
İvit
Ahahhahahha
Ben de senin için güzel bi kız diliyorum Allahtan.hayırla gelsin kolaylıkla sağlıkla gelsin
Annem der ki, kız annenin yâridir.
Bu vesileyle her anneye bi kız, her kız çocuğuna bi kız kardeşdiliyorum. Yağmur duası gibi, duaya çıkıcam neredeyse
1. Sayfadaki tabloya baktım. Çoğu kişi erkek hissediyormuş.
Manifest, totem, dua, his ne derseniz
Ben 2025 yılı kız senesi olsun istiyorum
Korkmayın, doktor kontorulunde ilerleyin yeter kiBen aynı durumdayım. Kilo verdim, ne yersem çıkarıyorum 1 bardak su içemiyorum. Prilam falan da etki etmiyor. Her gün serum taktırıyorum izotonik su + zofer. O biraz rahatlatıyor da 2 lokma giriyor boğazımdan. Her yerim delik deşik mosmor oldu. Ne zaman geçecek diye dua edip duruyorum
Yemediğim için tuvalete de çıkamıyorum vücutta çıkacak bir şey yok çünkü. Bağırsaklarım iflas edecek diye korkuyorum.