Bende ilk hastanede verdim canım ama hastane çok uzak 2 günde bir gidememBen ilk tahlili devlet hastanesinde verdim. Spontan gittim aile hekimliği bölümüne. İdrar testim pozitif çıktı. Kan tahlili vermek istiyorum dedim. 3 saate çıktı sonucu.
İkincisinde sağlık ocağına gittim. Öncesinde randevu almak bi ayrıntı zaten. Bi de kan sonucum ertesi gün öğleden sonra çıktı. Beklemek zor oldu. Her sağlık ocağı aynı mı bilmiyorum ama hastanede işleri daha hızlı ilerliyor.
Eğer bi düzensizlik varsa gün asırı tahlillere devam etmek gerekebilir. Yoksa rutin yapılmaya devam edilecek diye bi şey yok. Yanlış bilmiyorsam eğer, kese göründükten sonra hcg bakmaya gerek duymuyormuş dr lar.Bende ilk hastanede verdim canım ama hastane çok uzak 2 günde bir gidemem
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallahKızlar adete 2 gün kala betam 32,ne zaman doktora gitmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan varsa
Baya yüksek çıkmış sizinki sat nedirHayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ben 1 kere kan verdim 241 çıktı ptesi salı tekrar vermeyi düşünüyorum
İdrar testi yapıyorum koyulaşmayı takip ediyorum şimdilik
O zaman pazartesi vereyim artmışssa tekrar gitmiyimEğer bi düzensizlik varsa gün asırı tahlillere devam etmek gerekebilir. Yoksa rutin yapılmaya devam edilecek diye bi şey yok. Yanlış bilmiyorsam eğer, kese göründükten sonra hcg bakmaya gerek duymuyormuş dr lar.
Ben de iki kez tahlil verdim. Baktım iki katı artmış. Bi daha gitmedim. Suan 4+5im.
4 ekim SatBaya yüksek çıkmış sizinki sat nedirteşekkür ederim bu arada
Hayırlı olsun. HoşgeldinMerhabalar herkese hayırlı olsun, ben de Perşembe günü 31 Ekim'de kanda 514 ile öğrendim. Tekrar test yaptırmadım pazartesi veya çarşamba yaptırıp sonucuyla Perşembe günü randevuya gideceğim.
Fetal dna testini herkes yaptırmayı düşünüyor ama en ucuz 15 20 bin fiyatlar gördüm çok yüksek geldi yaptırmasak nolurTelefondaki danışan şey dedi ekstra birşey çıkarsa yada istersek fetal DNA gibi %15 indirim varmis
Sanırım yurtdışında yapılıyor bu test. O yüzden de pahalı. Bi arkadaş yaptırmıştı. Daha önce erken doğum yapıp yoğun bakıma giren bebeği aylarca tedavi gördü ve vefat etti. Yası da 42 civarıydı. Tekrar hamile kalınca dr özellikle yaptırmasını istedi ve ABD ye gitti kanım , test orda yapılacak demişti.Fetal dna testini herkes yaptırmayı düşünüyor ama en ucuz 15 20 bin fiyatlar gördüm çok yüksek geldi yaptırmasak nolur
Evet 10 ila 20 hafta arasında diye biliyorum ve sonlandırma hakkı oluyor sanırımSanırım yurtdışında yapılıyor bu test. O yüzden de pahalı. Bi arkadaş yaptırmıştı. Daha önce erken doğum yapıp yoğun bakıma giren bebeği aylarca tedavi gördü ve vefat etti. Yası da 42 civarıydı. Tekrar hamile kalınca dr özellikle yaptırmasını istedi ve ABD ye gitti kanım , test orda yapılacak demişti.
Bu işler çok karışık. Ben zamanında 2li, 3lü test istemedim. Yaptırmadım. Gelecek sonuç sadece kalan gebelik günlerimi zehir eder, ne geldiyse razıyız düşüncesi ile.
Bu 2li, 3lü tarama testleri sadece ihtimal veriyor. Yüzde şu kadar ihtimal çocukta down sendrom olabilir tarzında. Ailemde çok yakınımda da bu tarama sonuçları yüksek ihtimal olumsuz çıkan ama sağlıklı bebek doğuran iki kişi var.
Bu fetal dna da bildiğim kadarıyla, bebeğin dnası anneninkinden ayırıp analiz ediliyormuş. Ve yüzde 99 küsür doğruluk payı var. Yani bir nev’i tanı koyuyor.
Sanıyorum tercih meselesi. Pahasından çok gerekliliği, hayata katacağı anlam önemli.
Misal fetal dna yüzde 99 olumsuz çıktı. Kaçıncı haftada yapılıyor bilmiyorum da yani çocuğu aldırmak mı gündeme geliyor o zamanzor kararlar bunlar. İyice düşünülmesi araştırılması gereken şeyler.
Evet benim ilk gebeliğim 10.haftada kalbi durmuş ve 12. haftada kürtaj olmuştum hiç bir sebep bulunamamıştı ben çok üzülünce doktorum da sağlıksız gebelikler vücutta tutunamıyor rahim sağlıklı gebelikleri seçer demişti geçen ay kimyasal gebeliğim olunca rahim kendini hazırlamış demek ki bu ay adet görmeden hamile kaldım tekrar. Rabbim her şeyi çok güzel ayarlamış gerçektenBenim dr um zamanında demişti ki, rahme düşen her bebek doğsaydı, yolda gördüğümüz 4-5 kisiden 1nin engelli olduğunu görürdük.
Bu kimyasal gebelikler, ilk aylar birden duran kalp atışı, sebepsiz düşük gibi görünen her kaybın temelinde bu var. Vücut onun anormal bi bi yapı olduğunuzu algılıyor ve onu tehlike görüp dışarı atmak istiyor. Buna doğal seleksiyon diyebilirsin demişti.
Hayırlı olsun sağlıkla ilerlesinMerhabalar herkese hayırlı olsun, ben de Perşembe günü 31 Ekim'de kanda 514 ile öğrendim. Tekrar test yaptırmadım pazartesi veya çarşamba yaptırıp sonucuyla Perşembe günü randevuya gideceğim.
Aynısı benim de başıma geldi, pıhtılaşma genetik testi hepsini yaptırdık fakat bir şey çıkmadı. Bebek sağlıksızmış ve doğal seleksiyon ile vücut atıyor demişti doktorum. Tam 1 sene sonra yine hamile olduğumu öğrendim inşallah bu sefer sağlıkla kucağımıza alırızEvet benim ilk gebeliğim 10.haftada kalbi durmuş ve 12. haftada kürtaj olmuştum hiç bir sebep bulunamamıştı ben çok üzülünce doktorum da sağlıksız gebelikler vücutta tutunamıyor rahim sağlıklı gebelikleri seçer demişti geçen ay kimyasal gebeliğim olunca rahim kendini hazırlamış demek ki bu ay adet görmeden hamile kaldım tekrar. Rabbim her şeyi çok güzel ayarlamış gerçekten
Allahın hikmetinden sual olunmaz derler ya, merhameti de çok büyükEvet benim ilk gebeliğim 10.haftada kalbi durmuş ve 12. haftada kürtaj olmuştum hiç bir sebep bulunamamıştı ben çok üzülünce doktorum da sağlıksız gebelikler vücutta tutunamıyor rahim sağlıklı gebelikleri seçer demişti geçen ay kimyasal gebeliğim olunca rahim kendini hazırlamış demek ki bu ay adet görmeden hamile kaldım tekrar. Rabbim her şeyi çok güzel ayarlamış gerçekten
Amin inşallah sağlıkla kolaylıkla kucağımıza alırızAynısı benim de başıma geldi, pıhtılaşma genetik testi hepsini yaptırdık fakat bir şey çıkmadı. Bebek sağlıksızmış ve doğal seleksiyon ile vücut atıyor demişti doktorum. Tam 1 sene sonra yine hamile olduğumu öğrendim inşallah bu sefer sağlıkla kucağımıza alırız