- 29 Haziran 2020
- 27
- 70
- 38
- 44
Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizi o kadar iyi anlıyorum ve kucaklıyorum ki bence yavaş yavaş geçecek ben çünkü korkularla kendime oda yaptım ve oraya hapsettim ama korkularla yaşanmıyor. Ben allaha ve kadere inanıyorum ve zaten bir şeyler olacaksa olacak engelleyemeyiz önlem alabiliriz tabi ama bakalım. Bem eşimle bile yıkamadım daha bebeği öyle korkağım hep anneme kitledim ama geçicek biliyorum ve çok iyi anneleriz zaten ama daha cesur anneler olacağız
Hepimiz korkuyoruz yalnız değilsiniz sadece yapmak zorunda kaldığımız için kendimize kolay gelen yöntemi bulmaya çalışıyoruz çok küçükler neresinden tutalım nasıl yapalım ya canı yanarsa ya tıkanırsa bunlar hepimizin ortak soru işaretleri ben artık çocukların gözünden bakıyorum olaya gece yatmadan önce dus almak beni rahatlatıyor bana düş aldır anneee diyor çocuklar bana diyorumBenim de dün bebeğimin nefesi tıkandı daha doğrusu nefesini toparlayamadı. Burnu tıkalı olduğu için sf damlatıp aspiratörle çektim hiç sevmiyor bu işlemi kızım katıla katıla ağladı öksürdü bir türlü nefesini düzene koyamadı112 yi arayıp doktora danıştıım yüzüstü çevirmemi söyledi ambulans geldi onlar geldiğinde kızım kollarımda uykuya dalmıştı bir sıkıntı yok dediler çok şükür Şu aspiratörü kullanmaktan zaten çekiniyordum şimdi hepten yapmaya korkacağım herkes ne güzel çekiyor temizliyor kendimi beceriksiz hissediyorum benimde tek başıma yıkamam gerekecek bebeğimi ama ağzına su kaçırırım diye korkuyorum bu kadar korkuyla bu bebeyi nasıl büyüteceğim ben
Hepimiz korkuyoruz yalnız değilsiniz sadece yapmak zorunda kaldığımız için kendimize kolay gelen yöntemi bulmaya çalışıyoruz çok küçükler neresinden tutalım nasıl yapalım ya canı yanarsa ya tıkanırsa bunlar hepimizin ortak soru işaretleri ben artık çocukların gözünden bakıyorum olaya gece yatmadan önce dus almak beni rahatlatıyor bana düş aldır anneee diyor çocuklar bana diyorumdüş alırken agladılar mı dur şu anne kadını bi korkutayım telaş yapınca ayrı bi güzel oluyor diyor diyorum bu sekılde olayları katlanabilir hatta gülünebilir hale getirip hem ben hemde kızlarımon keyif almasını sağlıylrum sonuçta biz stres yaparsak bunu ilk hissedecek olanlar onlar.
Tamam kabul dısardan bakınca kafayı yemiş gibi görünüyor olabilirim ama ilk çocuk ikiz olunca insan çıkar yol bulmaya çalısıyor
Benim de ağrım oldu kasıklarda ve bacakta huysuzluk ve duygusallık oldu ve ben asıl renginden anladım çünkü normal kanama bittiği zamanlarsa rengi böyle kırmızı değildi, ama benim sonrasında da kanamam 42. Gün itivariyle tekrar geldi o ne anlamadımkızlar birkaç gündür kanamam kesilmişti şimdi hafiften bi kanama var adet mi oluyorum yoksa doğum sonrası kanamanın devamımı anlamıyorum hiç. siz nasıl anladınız tek ipucum ruhsal sıkıntı da olmam gergin olmam ve enerji patlaması yaşamam doğum öncesi adet belirtilerim böyleliydi
biz de kuvoze girince malesef emmeyi birakti. ağlayıp dediğiniz gibi bacaklarını çekiyor. cok nadir emiyor ona seviniyorum. burdan gordum silikon uc denedim demisti biri bugun aldim iki gogsu de tuttu. ne kadar emdi bilmiyorum ama iki göğüstede 20 ser dakika durdu. üzerine kalani sagip verdim. alışana kadar böyle yapacağım . sonra silikon ucu bırakmayı deneyeceğim. siz de bir bakın deneyin isterseniz. insan bir çare ariyor. surekli sagip siringayla vermek cok zor. ama önce biberonu unutturmak gerekiyormus.Kızlar bugün doktorla görüştüm bebemin emmeme videolarını izlettim meme reddi olmuş45 günlük bebekte meme reddi de oluyormuş demek ki. Ben ememediği için bacağını çektiği için vs gaz sancısı var sanıyordum. Doktor artık gaz gitgide azalacak dedi. Meğer meme reddi yaşıyormuş iki gün boyunca sürekli emzirmeye çalışacağım yoksa aç kalmaktan kilo kaybı olacak yavrumda Bir kere fizyoterapiste gitmiştim eşime süt sağıp bırakmıştım cuma akşamı onu biberonla verdi. Ertesi gün de emmeyince açtır diye biberon verdim. Hemen kafası karışmış 1-2 keredden bir şey olmaz sanmıştım bşr de anlamadım ne olduğunu mal gibi. Tecrübeli anneler öneriniz var mı nasıl aşarım bu meme reddini….
esim sgkyla görüştü ama yasalasmadigi icin başvuru alamiyolarmis.Kızlar günaydınn, sgkdan doğum parası alan var mı? Ne yapmak gerekiyor? Bir de ilk çocuğa 5bin tl ödenek verilecekti, yürürlüğe girdi mi aldınız mı? Onun için ne yapmak gerekiyor bilgi verebilirseniz çok sevinirim
Valla bugün ben yıkadım oğlumu. Bir tane çocuğum olmasına rağmen asla tecrübe edilmemiş gibiydim. Eşim suyu tuttu ben mis gibi yıkadım. Çok güzel bir duyguydu. Arada kaçıyordu sıpa ama tuttukAyy tüm bebişini kendi yıkayan dostlara selamlar ben bir kere bile yıkamayadım korkularım tetiklendiği için hep annemle eşim ya da annemle babam yıkadı şimdi bapıcam hiç bilmiyoeum
Benim çocukluk fobilerim kafadan giyilen kıyafetler ve duşlar
Ben kullanıyorum elektrikli olandan. Genel olarak tüm tuşlara basmış durumdayım. Yatağında ana kucağında birde salonda kanepede köşe yapmışım heryerde uyuyor. En çok sevdiği kanepe. Herşeyi aldığım bebek ucuz yollu olanı seviyor.Sizde hangisi var? Yani önerilmiyor da uyusunlar diye ayakta bile sallanıyor bebekler istanbulda bugün dışarı çıktık yolla öyle kötü ki ne kadae sallanfı allah bilir
Valla bende asla kullanamıyorum. Kullanmamda bu korkuyla birşey olur diye. Kızda da kullanamadım. Normal fıs fıs sıkıyordum. Ama buna daha yapmadım. İnşallah gerekte kalmaz.Benim de dün bebeğimin nefesi tıkandı daha doğrusu nefesini toparlayamadı. Burnu tıkalı olduğu için sf damlatıp aspiratörle çektim hiç sevmiyor bu işlemi kızım katıla katıla ağladı öksürdü bir türlü nefesini düzene koyamadı112 yi arayıp doktora danıştıım yüzüstü çevirmemi söyledi ambulans geldi onlar geldiğinde kızım kollarımda uykuya dalmıştı bir sıkıntı yok dediler çok şükür Şu aspiratörü kullanmaktan zaten çekiniyordum şimdi hepten yapmaya korkacağım herkes ne güzel çekiyor temizliyor kendimi beceriksiz hissediyorum benimde tek başıma yıkamam gerekecek bebeğimi ama ağzına su kaçırırım diye korkuyorum bu kadar korkuyla bu bebeyi nasıl büyüteceğim ben
oyyy red mi etmiş memesini yavrum yaa ben demiştim sanki birine demiştim ama sen miydin hatırlamıyorum.biz de kuvoze girince malesef emmeyi birakti. ağlayıp dediğiniz gibi bacaklarını çekiyor. cok nadir emiyor ona seviniyorum. burdan gordum silikon uc denedim demisti biri bugun aldim iki gogsu de tuttu. ne kadar emdi bilmiyorum ama iki göğüstede 20 ser dakika durdu. üzerine kalani sagip verdim. alışana kadar böyle yapacağım . sonra silikon ucu bırakmayı deneyeceğim. siz de bir bakın deneyin isterseniz. insan bir çare ariyor. surekli sagip siringayla vermek cok zor. ama önce biberonu unutturmak gerekiyormus.
ayy ben de deliymisim baya annem yanımdayken ilk yikamada ona vermedim düşürürsün diyeAyy tüm bebişini kendi yıkayan dostlara selamlar ben bir kere bile yıkamayadım korkularım tetiklendiği için hep annemle eşim ya da annemle babam yıkadı şimdi bapıcam hiç bilmiyoeum
Benim çocukluk fobilerim kafadan giyilen kıyafetler ve duşlar
valla tuhaf ama ben de hiç sevmiyorum emzirmeyi ki sadece emmeyle ilerlemiyoruz ona rağmen. doğurmadan önce de çok sevdiğim bişey değildi hoşlanmazdım hiç.Kızlar ben emzirmekten nefret ediyorum ya. Daha 18 günlük. Sadece anne sütüyle besleniyor doğduğundan beri. Beni emzik yaptı iyice. Özellikle gece emmesi bitmek bilmiyor. Her kalkışımızda en az bir saat. Cok cok çekmesine rağmen memeleri tam boşaltamıyor. Ama kilo alımı ve kirli bez sayısı olması gerektiği gibi. Şimdiye kadar hafif sarılığı var diye özen gösterdim. 2-3 saatte bir uyandırıyordum ama uyanıyor, emiyor sonra çoook zor uyuyor. Bezini değiştiriyorum uyansın diye emerken bir daha kaka. Mecbur yine değiştiriyorum yine uykusu açılıyor ve meme istiyor. Bu sefer tekrar gaz faslı. Tüm gece böyle. Az önce emzirdim, eşime bırakıp başka odada uyudum. Sabrım taşıyordu zira. İnsan gibi uyudum ilk kez. Şimdi kendimi suçlu hissediyorum. 3 saat geçince emzirmeye görev gibi istemeye istemeye geldim.
Ama öyle demeyin bence çok şanslı herkes düzen kuracak diye bi kural yok ki bazılarımızın düzeni dizensizliğidir ben öğrencilik vei iş hyatımda masam hep karmakarışıktır ama o düzensizlikte bile Neyin nerede olduğunu bilirim ama ev Yaşantım düzen ve tertip doludur Yani insan hayatının her yerinde düzenli olacak diye bir kaide yok Ve eminim ki sizin o düzensiz dediğiniz düzende bile her şeyi kontrol altında ve bir şeyler olmadan önce o şeyin olacağını kestirebildiğiniz durumdasınızdır
Bebeğin moduna bağlı bazı şeyler. Bizde de öyle. Ama ben tek başıma bebeği yıkamayı hedefledim. Kv muhtaç kalmak istemiyorum banyo konusunda. Ben bugün yıkamak istedim mesela yarın yıkarız dedi kaldı.eşimde çekiniyor. Prematüre doğdu kg alsın ozaman bende yaparım diyor. Ne altını değişiyor ne banyoda yardım ediyor. Arada biberon veriyor eskiden onada korkuyordu. Artık 3 kg olduk sayılır. Silikonlu şezlong gibi oturak aldım banyo için. Onda deneycem tek başıma.
Herşeyi tek yapa yapa Seyit Onbaşıya dönenlerden ben
Kızlar ben emzirmekten nefret ediyorum ya. Daha 18 günlük. Sadece anne sütüyle besleniyor doğduğundan beri. Beni emzik yaptı iyice. Özellikle gece emmesi bitmek bilmiyor. Her kalkışımızda en az bir saat. Cok cok çekmesine rağmen memeleri tam boşaltamıyor. Ama kilo alımı ve kirli bez sayısı olması gerektiği gibi. Şimdiye kadar hafif sarılığı var diye özen gösterdim. 2-3 saatte bir uyandırıyordum ama uyanıyor, emiyor sonra çoook zor uyuyor. Bezini değiştiriyorum uyansın diye emerken bir daha kaka. Mecbur yine değiştiriyorum yine uykusu açılıyor ve meme istiyor. Bu sefer tekrar gaz faslı. Tüm gece böyle. Az önce emzirdim, eşime bırakıp başka odada uyudum. Sabrım taşıyordu zira. İnsan gibi uyudum ilk kez. Şimdi kendimi suçlu hissediyorum. 3 saat geçince emzirmeye görev gibi istemeye istemeye geldim.
Evet kucakta yıkamayı da önerdiler. Ama filede kolay oluyor. Kayınvalideyle yıkarken ben tutıyorum ztn oğlumu. O şampuan sürüyoe su döküyor. Şimdi eşime su döktürücem gerisini ben hallederim zor olmaz. Bugün kayınvalide ile yıkadık. Bakalım eşimle denicem yarın yada diğer günİnşallah öyledir yaa bazen reelslerde karşıma çıkıyor bebek kameraya ters ters bakmış üstünde şey yazıyo ‘sana nasıl bakacağı konusunda hiçbi fikri olmayan ana babaya denk gelmişsindir’heralde bizim bebiş de böyle düşünürdü diyorum dhdjjd teşekkür ederim motive etti mesajın
Biz de eşimle yıkıyoruz, kaymasın diye müslin örtüsüyle kucağında tutuyo eşim ben de yıkıyorum foş foş. Çok kolay oluyo böyle
Sağıp verseniz biraz rahatlar mısın acaba? Geceleri hiç emzirmiyorum ben
Bazı geceler bizde öyle oluyoruz. Bu yüzden artık her gece bi biberon hazırlıyoruz anne sütü.Kızlar ben emzirmekten nefret ediyorum ya. Daha 18 günlük. Sadece anne sütüyle besleniyor doğduğundan beri. Beni emzik yaptı iyice. Özellikle gece emmesi bitmek bilmiyor. Her kalkışımızda en az bir saat. Cok cok çekmesine rağmen memeleri tam boşaltamıyor. Ama kilo alımı ve kirli bez sayısı olması gerektiği gibi. Şimdiye kadar hafif sarılığı var diye özen gösterdim. 2-3 saatte bir uyandırıyordum ama uyanıyor, emiyor sonra çoook zor uyuyor. Bezini değiştiriyorum uyansın diye emerken bir daha kaka. Mecbur yine değiştiriyorum yine uykusu açılıyor ve meme istiyor. Bu sefer tekrar gaz faslı. Tüm gece böyle. Az önce emzirdim, eşime bırakıp başka odada uyudum. Sabrım taşıyordu zira. İnsan gibi uyudum ilk kez. Şimdi kendimi suçlu hissediyorum. 3 saat geçince emzirmeye görev gibi istemeye istemeye geldim.
Aslında bunu gece 2-3'e gelen emzirme için dolapta tutmak lazım. Benim kızım eğer gece erken uyursa kolik sancısı olmadığı günler bu saatte uyanıyor bir daha zor uykuya dalıyor. Beni emiyor 15-20 dk ama baya sonra uyumuyor yeni doğan değil sanki yetişkin 3-4 saatle uykusunu alıyor sanki ama bu aralıkta biberon versem belki daha çok mu içer? Ama benim de biberonum çek çek gelmiyor çocuk memeden daha çok yoruluyor.Bazı geceler bizde öyle oluyoruz. Bu yüzden artık her gece bi biberon hazırlıyoruz anne sütü.
70-80-90 ml Allah ne verdiyse ne kadar içebilirse o an veriyoruz. Onu verince güzel uzun bir uyku çekiyor. 4 ya da 5 saatlere çıkabiliyor uykusu. Ama biz artık 3. Ayımızdayız. 1. Ay da 3 saatte bir mutlaka uyandırıyordum. Şimdi daha relax davranıyorum.
Ay siz hangisni aldınız elektrikli? Ben de elektrikli bakıyorum şu anBen kullanıyorum elektrikli olandan. Genel olarak tüm tuşlara basmış durumdayım. Yatağında ana kucağında birde salonda kanepede köşe yapmışım heryerde uyuyor. En çok sevdiği kanepe. Herşeyi aldığım bebek ucuz yollu olanı seviyor.
ayy sizin deneyimden valla haklısınız ben de deneyimli ve cesur olsam 34 yıldır çocuk yıkamamış anneme güvenmem tabiayy ben de deliymisim baya annem yanımdayken ilk yikamada ona vermedim düşürürsün diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?