- 17 Ekim 2024
- 653
- 711
- 18
- 34
Bende şimdi biberondan 12 beslenmesinden kalanı verdim toplam 100 ml bitirmiş oldu. Avent 4 numara kullanıyoruz biz. 3 ile de güzel emiyor ama 4 daha rahat. 1-2 numaralarda hiç süt çekemiyordu. Çok şükür meme emmesi de etkilenmedi. Emzikte tutuyor canı isterse. Bibs marka kauçuk emziklerden aldım. Ağzına bile sığmadıAslında bunu gece 2-3'e gelen emzirme için dolapta tutmak lazım. Benim kızım eğer gece erken uyursa kolik sancısı olmadığı günler bu saatte uyanıyor bir daha zor uykuya dalıyor. Beni emiyor 15-20 dk ama baya sonra uyumuyor yeni doğan değil sanki yetişkin 3-3 saatle uykusunu alıyor sanki ama bu aralıkta biberon versem belki daha çok mu içer? Ama benim de biberonum çek çek gelmiyor çocuk memeden daha çok yoruluyor.
valla tuhaf ama ben de hiç sevmiyorum emzirmeyi ki sadece emmeyle ilerlemiyoruz ona rağmen. doğurmadan önce de çok sevdiğim bişey değildi hoşlanmazdım hiç.
emzik denediniz mi?
uykuya geçişlerde emzik kurtarıcı oluyor bazen.
ben çoğunlukla biberon veriyorum ilk defa bugün emzirme ile gidiyim dedim onda da uyumadı hiçtüm gün
İnşallah öyledir yaa bazen reelslerde karşıma çıkıyor bebek kameraya ters ters bakmış üstünde şey yazıyo ‘sana nasıl bakacağı konusunda hiçbi fikri olmayan ana babaya denk gelmişsindir’heralde bizim bebiş de böyle düşünürdü diyorum dhdjjd teşekkür ederim motive etti mesajın
Biz de eşimle yıkıyoruz, kaymasın diye müslin örtüsüyle kucağında tutuyo eşim ben de yıkıyorum foş foş. Çok kolay oluyo böyle
Sağıp verseniz biraz rahatlar mısın acaba? Geceleri hiç emzirmiyorum ben
Meme reddi yapmasın diye biberon ve emzik hiç vermedim. Verirsem daha mı büyük dert açarım bilemiyorumBazı geceler bizde öyle oluyoruz. Bu yüzden artık her gece bi biberon hazırlıyoruz anne sütü.
70-80-90 ml Allah ne verdiyse ne kadar içebilirse o an veriyoruz. Onu verince güzel uzun bir uyku çekiyor. 4 ya da 5 saatlere çıkabiliyor uykusu. Ama biz artık 3. Ayımızdayız. 1. Ay da 3 saatte bir mutlaka uyandırıyordum. Şimdi daha relax davranıyorum.
Ay biz bu geceyi pas geçtik eşimle 1 saat tv izledik resmen ne huzurmuş ya. Çok geçmiş olsun valla umarım üşütmedir sadece, geceleri çok üşüyoruz normal umarım bulaşmadan bebeğe atlatırsınız. Bizimki de bibs tutmadı ağzına büyük geldi galiba aventten devam biz çok zorda kalırsa alıyor ağzına bibs'i çok süt gelmesinden korkuyorum biberondan ondan büyük başlıklara geçemiyorum ya mememdeki akış ona yetmezse diyeBende şimdi biberondan 12 beslenmesinden kalanı verdim toplam 100 ml bitirmiş oldu. Avent 4 numara kullanıyoruz biz. 3 ile de güzel emiyor ama 4 daha rahat. 1-2 numaralarda hiç süt çekemiyordu. Çok şükür meme emmesi de etkilenmedi. Emzikte tutuyor canı isterse. Bibs marka kauçuk emziklerden aldım. Ağzına bile sığmadıyine tek bitane sevdiği emzik var onla devam. Şuan kucakta uyuyor sıpa. Beşiğe koyunca direk mızıldanıyor. Şimdi bi şansımı deniycem. Bende uyumak istiyorum bütün akşam yine kolik tuttu. Bide hasta uyandım güne. emziriken kucağımdayken maske ile takılıyorum boğazım acıyor üşüttüm sanırım. İnşallah oğluşuma bulaşmadan iyileşirim.
Bana da erken dönemde vermezsen sonra çok zor oluyor diyen oldu ondan erkenden verdim şu ana kadar 45 günde 5-6 kere biberon içti şükür hala meme ile arası iyi . emziği hemşireler hastaneden çıkarken normalde bu kadar erken aile sorsa bile hayır deriz ama siz emzik verin emme hissi çok kuvvetli yoksa çok zorlanırsınız demişlerdi biz 3. Gün verdik direkMeme reddi yapmasın diye biberon ve emzik hiç vermedim. Verirsem daha mı büyük dert açarım bilemiyorum
Valla ben kağıt ve elektrikli törpü ile karışık gidiyorum ama naparsam yapayım çiziyi ne ara uzuyo o tırnaklar anlamıyorumTırnaklarını nasıl hallediyorsunuz? Kesiyor musunuz törpü mü? Bu da benim korkulu rüyam. Yanağını boydan boya çizdi az önce çok üzgünüm
Bizim yoğun bakımda 27 gün kaldığı sürede ağızdan beslenmeye geçtikleri anda zaten biberon başladı. Ve emzik vermeye başlamışlardı daha kuvözdeyken. Ama lansinoh biberon kullanıyorlardı. Onun akışı çok yüksek. Eve gelince ben avent ile devam ettim. Şimdilik iyi gidiyor. İnşallah meme den kopmaz. Ama şu kucakta uyuma işini nası yapıcaz çok zorlanıyorum. Az önce beşiğe bıraktım. 5 dk sonra burnundan süt geldi aldım hemen. Reflü başladı sanırım bideAy biz bu geceyi pas geçtik eşimle 1 saat tv izledik resmen ne huzurmuş ya. Çok geçmiş olsun valla umarım üşütmedir sadece, geceleri çok üşüyoruz normal umarım bulaşmadan bebeğe atlatırsınız. Bizimki de bibs tutmadı ağzına büyük geldi galiba aventten devam biz çok zorda kalırsa alıyor ağzına bibs'i çok süt gelmesinden korkuyorum biberondan ondan büyük başlıklara geçemiyorum ya mememdeki akış ona yetmezse diye
Bana da erken dönemde vermezsen sonra çok zor oluyor diyen oldu ondan erkenden verdim şu ana kadar 45 günde 5-6 kere biberon içti şükür hala meme ile arası iyi . emziği hemşireler hastaneden çıkarken normalde bu kadar erken aile sorsa bile hayır deriz ama siz emzik verin emme hissi çok kuvvetli yoksa çok zorlanırsınız demişlerdi biz 3. Gün verdik direksüt içme değil de boş emme hissi yğksek emziğğ bulamazsa elini emiyor şu anda
valla tuhaf ama ben de hiç sevmiyorum emzirmeyi ki sadece emmeyle ilerlemiyoruz ona rağmen. doğurmadan önce de çok sevdiğim bişey değildi hoşlanmazdım hiç.
emzik denediniz mi?
uykuya geçişlerde emzik kurtarıcı oluyor bazen.
ben çoğunlukla biberon veriyorum ilk defa bugün emzirme ile gidiyim dedim onda da uyumadı hiçtüm gün
İnşallah öyledir yaa bazen reelslerde karşıma çıkıyor bebek kameraya ters ters bakmış üstünde şey yazıyo ‘sana nasıl bakacağı konusunda hiçbi fikri olmayan ana babaya denk gelmişsindir’heralde bizim bebiş de böyle düşünürdü diyorum dhdjjd teşekkür ederim motive etti mesajın
Biz de eşimle yıkıyoruz, kaymasın diye müslin örtüsüyle kucağında tutuyo eşim ben de yıkıyorum foş foş. Çok kolay oluyo böyle
Sağıp verseniz biraz rahatlar mısın acaba? Geceleri hiç emzirmiyorum ben
Meme reddi yapmasın diye biberon ve emzik hiç vermedim. Verirsem daha mı büyük dert açarım bilemiyorum. Uyanmaktan bıktım. Uyurken de inanılmaz hareketli. Sesinden uyuyamıyorum.Bazı geceler bizde öyle oluyoruz. Bu yüzden artık her gece bi biberon hazırlıyoruz anne sütü.
70-80-90 ml Allah ne verdiyse ne kadar içebilirse o an veriyoruz. Onu verince güzel uzun bir uyku çekiyor. 4 ya da 5 saatlere çıkabiliyor uykusu. Ama biz artık 3. Ayımızdayız. 1. Ay da 3 saatte bir mutlaka uyandırıyordum. Şimdi daha relax davranıyorum.
Yarına geçer. Sizi çizmesin de. Sizdeki geçmez. Bana öyle olduTırnaklarını nasıl hallediyorsunuz? Kesiyor musunuz törpü mü? Bu da benim korkulu rüyam. Yanağını boydan boya çizdi az önce çok üzgünüm
Benim vajinal doğum ama hala acıyorKızlar sezeryan yeri hala ağrıyan var mı? Ne kadar süre de geçti? Benim hala ara ara yanıyor ve ağrıyor.. 15 gün oldu..
Birde krem kullanıyor musunuz? İz için felan?
Benim 24 gün oldu hala acıyor yanıyorKızlar sezeryan yeri hala ağrıyan var mı? Ne kadar süre de geçti? Benim hala ara ara yanıyor ve ağrıyor.. 15 gün oldu..
Ben avent 2 numaraya enjektörle delik açtım 3 tane daha çocuk yoruluyor diye memeyi emmesi daha kuvvetlendi sanki emmeyi geliştirdi emzik de tutuyor özellikle altını değiştirirken sinirlenince emzik sakinleştiriyorAslında bunu gece 2-3'e gelen emzirme için dolapta tutmak lazım. Benim kızım eğer gece erken uyursa kolik sancısı olmadığı günler bu saatte uyanıyor bir daha zor uykuya dalıyor. Beni emiyor 15-20 dk ama baya sonra uyumuyor yeni doğan değil sanki yetişkin 3-4 saatle uykusunu alıyor sanki ama bu aralıkta biberon versem belki daha çok mu içer? Ama benim de biberonum çek çek gelmiyor çocuk memeden daha çok yoruluyor.
Ben de annemle bakıyorum alt değiştir besle azalt uyut sonra ikinci bebek derken diğer beslenme saati geliyor Allah’ım kolaylık versin hepimize canımGercekten tatlım cok guzel bir duygu ama cokk zormus annelik, gece cok zorlanıyorum ben uykusuz zor oluyor, bebeğimin birinde kusma problemi var o da beni baya endişelendiriyor, sen nasılsın tatlım nasıl bebişlerin
Ben de bir an önce iyileşirsem her şey yolunda gidecek çünkü iki bebeğe yetişmek çok zor bu şekilde canım gebelikten bana böyle bir iz kaldıÇok şükür yolunda senden ne var ne yok nasıl gidiyor ah o koku şuan uyuyorlar odaya girip boyunlarından opmemek için zor duruyorum saat 00.30 1.00 olsa da biraz beslerken doysam anne olmak bu mu acaba ya uyuduklarında uyansınlar uyandıklarında hadi uyuyun artık offf bu nasıl bi ikilem
Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım ben de bu süreçte ailemin yanında olmak zorundaydım.Bebekli hayata adapte olmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Aslında zorlandığım tek şey onlara yetememek ve düzensizlik içerisinde büyütmek. Şu an kayınvalidem bizde kalıyor o da çocuklar odanızda kalırsa faydam olmaz bakamam geceleri diyor o yüzden salonda kalsın beşikleri diyor öyle olunca ben de salonda kalıyorum eşim odada bazen salonda yani saçma sapan bir düzen içerisindeyiz. İkizi olup da yalnız bakana hele de düzen oturtabilene hayranım maşallahben böyle yetemeyip düzensiz yaşayınca her gün ağlıyorum neredeyse çok zorlanıyorum. Çocuklar geceyi gündüzü şaşırmış durumda gündüzleri uyuyorlar ama geceleri ikisini de ağlama krizi tutuyor gaz sancısına iyi gelecek her şeyi deniyoruz gece 2-3 gibi anca sakinleşiyorlar ve daha sonra zorla uykuya dalıyorlar. Uyuduktan sonra da maksimum 2 saatte bir uyanıyorlar acıkıp da. Ben asla düzen oturtamıyorum ne yapacağımı da bilmiyorum inşallah sen iyisindir
İlk çocuğa 5 bin tl henüz yürürlüğe girmemiş biz sorduk canım
Şu an ben de aynı durumu yaşıyorum tam olarak sürekli meme istiyor acaba sütüm yetmiyor doymuyor mu yeterince tam meme de uyuyor dediğin gibi gazını çıkarıyorum tekrar uyanıyor tekrar altını pisletiyor temizlerken tekrar uykusu açılıyor o kadar uykusuzum ki ben de annemi çağırdım gelsin yanında dursun ben uyumak istiyorum artık sütüm de azalmaya başladı sanki çünkü uykusuzum çookKızlar ben emzirmekten nefret ediyorum ya. Daha 18 günlük. Sadece anne sütüyle besleniyor doğduğundan beri. Beni emzik yaptı iyice. Özellikle gece emmesi bitmek bilmiyor. Her kalkışımızda en az bir saat. Cok cok çekmesine rağmen memeleri tam boşaltamıyor. Ama kilo alımı ve kirli bez sayısı olması gerektiği gibi. Şimdiye kadar hafif sarılığı var diye özen gösterdim. 2-3 saatte bir uyandırıyordum ama uyanıyor, emiyor sonra çoook zor uyuyor. Bezini değiştiriyorum uyansın diye emerken bir daha kaka. Mecbur yine değiştiriyorum yine uykusu açılıyor ve meme istiyor. Bu sefer tekrar gaz faslı. Tüm gece böyle. Az önce emzirdim, eşime bırakıp başka odada uyudum. Sabrım taşıyordu zira. İnsan gibi uyudum ilk kez. Şimdi kendimi suçlu hissediyorum. 3 saat geçince emzirmeye görev gibi istemeye istemeye geldim.
Hastanede ikinci gün emzik verdim meme reddi yaşamadık ama sanki memeyle emziği de ayırt edebiliyor gibi yani karnı açken kesinlikle emziği almıyor bazen emziği hiç olmuyor bazen alıyor ama meme reddi yaşamadıkMeme reddi yapmasın diye biberon ve emzik hiç vermedim. Verirsem daha mı büyük dert açarım bilemiyorum
Ağrıyor elbetteki 17 gün oldu. İki ayrı krem verdi bana doktorum onları kullanıyorum birini sabah birini akşam onlar bittikten sonra o oz için bir krem vermişti ona başlayacağımKızlar sezeryan yeri hala ağrıyan var mı? Ne kadar süre de geçti? Benim hala ara ara yanıyor ve ağrıyor.. 15 gün oldu..
Aptamil prosyneo kullanıylruz canım biz ama öncelik anne sütü çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce toparlarsınBen de annemle bakıyorum alt değiştir besle azalt uyut sonra ikinci bebek derken diğer beslenme saati geliyor Allah’ım kolaylık versin hepimize canım
çiçeğim benim de bir kızımı reflü vardı attım reflü maması var aptamil o bize iyi geldi beslendikten sonra 20 dakika dik tutuyorum ilerleyen sürede ana kucağına koyunca daha rahat ederiz
Bu arada mama kullanıyor musunuz hangi mama tercihiniz oldu ama kullandığınızdan beri kabızlık yaşıyoruz
Beni soracak olursan biraz sıkıntılı süreçlerden geçiyorum bacağım falan diyordum ya kemik iliği ödemi olmuş şu an koltuk değnekleri ile yürüyebiliyorum diğer türlü yürüyemiyorum
Oksijen Hiperbarik tedavisi alıyorum lohusalığım hep ağlayarak geçiyor
Ben de bir an önce iyileşirsem her şey yolunda gidecek çünkü iki bebeğe yetişmek çok zor bu şekilde canım gebelikten bana böyle bir iz kaldı
Mama için önerin var mı canım
Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım ben de bu süreçte ailemin yanında olmak zorundaydım.
Kendi evim kendi düzenim şu an kırk parçaya bölünmüş gibiyim iki çocukla
İnşallah aldığım tedavi beni hızlıca toparlar ve eski sağlığıma tekrardan kavuşurum canım
İnşallah zamanla daha çok adapte olacağız
En çok gece uykusu bizi zorluyor
Sende mama kullanıyor musun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?