Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    76
Kızlar ya bugün yemek yaparken 8-9 kere minimum makineye buzdolabına eğildim hatta en sonunda çöktüm yere oturdum. hemen arkasından bacaklarım ve belim ağrımaya başladı , sanki adet olucakmışım gibi güçlü bir ağrı ama herhangi kasılmam yoktu. Siz de bu kadar hassaslaştınız mı yoksa ben mi tembellikten böyle oldum😅. 35 haftalık olduk ondan mı bilemedim
dün bütün günün bel ve pelvik ağrıyla gecti sabah geçmişti aşağıya indi sanki yerleşti çorap giyemedigimi farkettim ben de 34+3üm

Kendini yorduğun için olmuştur ben artık 5 dk ayakta kalamıyorum. Bu gün kayınvalidem odamı süpürdü bende yüzey temizleme mendili ile açıkta kalan yerleri olsun sileyim dedim kız aman 1. Mendil kirlendi ikinciyi almak için ayağa bi kalktım rahim ağzı öyle bir yandı ki anlatamam bıraktım silmedim akşama kadar uzandım. Kocam da evde yok iki gün doğurmamam lazım 🤣

Bende kaç gündür içimi dökmek istiyorum ama etrafımdaki kimse beni anlamayacak gibi geliyor birde anlattıklarımı yeri gelir bana karşı kullanırlar yada sır tutmayıp yayarlar diye kimseye güvenemiyorum herkesten nefret ediyorum evresine girdim sanırım.
bize anlatabilirsin canim. burda kimse birbirini tanımıyor ama ayni ortak duygulari yaşadığımız icin eşten dostan daha çok destek görüyoruz. gecen dedim ki sadece 3 evladım var gerisi yalan . es ve kendi annem de dahil. bi de bizim es ailesi problemimiz var . esim artik gorusmeme kararı aldım diye de bana böyle. ama artik insan bir nokta da yeter diyo yani. sonu nereye varırsa varsin .

Kesinlikle oyle , gebelik boyunca burnumdan geldi , ona sorsan ne yapıyorum ki diyor , bana acımıyorsun bari cocuklara acı yani, Ama yok tatlım herkes kendine bencil , kızların dediği gibi cok beklentiye girmemek lazım yoksa bunlar bizi daha cok üzer
valla ben artık ceza yönetimine gectim :) sunu yapmiyo musun bugun disarfa ye:) bunu yapmiyo musun kıyafetlerini kendin hallet gibi gibi. normalde hersyee yetişmeye çalışıyorum bu halimde ama gördüğüm muamele artik canima tak ettirdi. beklentiye girmek değil ya olağan yaşamda görevlerini yaps8n yeter diyorum artık. ilgi sevgi hak getire:)

Hayırlı akşamlar kızlar doğum sonrası ziyaret için gelenlere hediyelik neler yaptınız, nereye ne kadara yaptırdınız. Bana fikir verir misiniz? Kapı süsü vs benim durumlarım çok karıştı bu zamana bırakmayacaktım ama oldu bi kere şimdi acilinden yapıp hazırlamak istiyorum
Ben magnet yaptırıyorum 2 gün önce sipariş verdim. Bir de çikolata alacağım. İnstagramda bir sayfaya yaptırıyorum ,23 tl

Eklentiler

• IMG_3141.jpeg
    IMG_3141.jpeg
    170,9 KB · Görüntüleme: 32
Ay kızlar bütün erkekler böyleyse çevremizde gördüklerimiz yalan dolan mi ☺️ Benim esimde çok anlayislidir yeri gelir yardımcı olur ev islerinde tek eksisi hiç romantik biri değil kendisi düşünüp bir hediye alayım sürpriz yapayım demez bende bundan şikayetçiyim ☺️ Bunun için bir tüyo varsa alırım 😄
canim sana tüyo verecek bende veri yok:) cunku senin es benim eşten level olarak ileride:)

Kendini yorduğun için olmuştur ben artık 5 dk ayakta kalamıyorum. Bu gün kayınvalidem odamı süpürdü bende yüzey temizleme mendili ile açıkta kalan yerleri olsun sileyim dedim kız aman 1. Mendil kirlendi ikinciyi almak için ayağa bi kalktım rahim ağzı öyle bir yandı ki anlatamam bıraktım silmedim akşama kadar uzandım. Kocam da evde yok iki gün doğurmamam lazım 🤣

Bende kaç gündür içimi dökmek istiyorum ama etrafımdaki kimse beni anlamayacak gibi geliyor birde anlattıklarımı yeri gelir bana karşı kullanırlar yada sır tutmayıp yayarlar diye kimseye güvenemiyorum herkesten nefret ediyorum evresine girdim sanırım.
Yani bir kaç gün önce acilma kasilma ile hastaneye gittin bugün yere çömelip yer mi sildin canim aşk olsun yani senin bırak yer silmeyi bir süre sadece wcye kalkman lazim inşallah bir daha yapmazsın güzelim şakası yok bir dahaki kasilmayi durduramayabilirler. erken doğarsa kuvozde kalır çocuk

dün bütün günün bel ve pelvik ağrıyla gecti sabah geçmişti aşağıya indi sanki yerleşti çorap giyemedigimi farkettim ben de 34+3üm
sanırım bizim haftalarda normal ben de bir de yerde oturmayı falan çok seviyorum ama artık akşama halim kalmıyor. Dikkat etmek lazım hayat kalitesi ve riskler için ama zor valla

Ay kızlar bütün erkekler böyleyse çevremizde gördüklerimiz yalan dolan mi ☺️ Benim esimde çok anlayislidir yeri gelir yardımcı olur ev islerinde tek eksisi hiç romantik biri değil kendisi düşünüp bir hediye alayım sürpriz yapayım demez bende bundan şikayetçiyim ☺️ Bunun için bir tüyo varsa alırım 😄
Al sana tüyo: gidip kendine hediye alcan paket yapcn. Ona vereceksin baka şu şekilde ver diyeceksin yani mal gibi verecek sen de sevinmiş gibi yapacaksın hatta videoya çek ınstaya at “canım kocam hep sürpriz yapar ne şanslıyım” diye o da gerçekten inanacak

merak etmeyin kucağınıza aldığınızda hayatınızın merkezi o alacak artik. annelik baska bir boyut. evet kendimizi bile unutabilirim bazen ama o söz konusu olduğunda alemi cihan umrumuzda olmuyor inanın. başkalarına göre değil bebeğinize göre yaşarsınız hic merak etmeyin.
Ama bazı annelerin çocukları umurunda değil. Onlarda nerde hata oluyor.
Büyüdüğünü görsem güçlü sağlıklı bir birey olduğunu bilsem hayattaki tek amacım şimdilik bu.

Arkadaşlar haftanın 4 günü bebeğim çok hareketli oluyor ortalama 3 günü de çok sakin oluyor sizlerde de oylemi

Arkadaşlar haftanın 4 günü bebeğim çok hareketli oluyor ortalama 3 günü de çok sakin oluyor sizlerde de oylemi
Ben direk gün veremem ama bir kaç gün içerde coşarken, bir sonraki gün aşırı sakin oluyor. Sanırım o da yoruluyor ya da o aldığı pozisyon değişik oluyor. Benim dün aşırı sakindi mesela bir kaç kere çikolata ile anca uyardım.

Babam kendini unuturdu çalışırken ikinciye emekli olacaktı işten geldi sabaha çıkamadı. Ama hep bizim için çalıştı eksik hissetmedim kendimi. Bana bir ev bıraktı. Çalışıyorsan evlat için çalışıyorsun bende ücretsiz izin kullancam 2 yıl. Sonra kreş başlayacak. Aslında çok küçük ama annanne uzak babaane yaşlı çocuk bakacak durumda degiller. Bence calismak bencil olan kısma girmiyorHayatımızın bu evresinden sonra ne yapıyorsak onlar için .
Evet orası öyle ama toplumda kadın çok çalıştığında daha doğrusu anne çok çalıştığında babanın çok çalışması gibi değerlendirilmiyor ne yazık ki . Ne kadar o zihniyette değiliz, eski kafalar değişti de desek bile bir şekilde etkileniyor insan.

valla ben artık ceza yönetimine gectim :) sunu yapmiyo musun bugun disarfa ye:) bunu yapmiyo musun kıyafetlerini kendin hallet gibi gibi. normalde hersyee yetişmeye çalışıyorum bu halimde ama gördüğüm muamele artik canima tak ettirdi. beklentiye girmek değil ya olağan yaşamda görevlerini yaps8n yeter diyorum artık. ilgi sevgi hak getire:)
Aynı duygu bana da hakim, baktım gıcıgıma gidiyor cezalandırıyorum benzer seylerle 😏😂

Ama bazı annelerin çocukları umurunda değil. Onlarda nerde hata oluyor.
Büyüdüğünü görsem güçlü sağlıklı bir birey olduğunu bilsem hayattaki tek amacım şimdilik bu.
ben annelik duygusundan nasibini alan annelerin durumundan bahsettim sanirim.elbette kötüler de var ama yaşadığım dogumlardan sonraki duygularım böyleydi. herseye herkese kendim için susabilirken evladım söz konusu olunca savasiyordum herkesle. herkesin kaderi de farklı. biz ne yaparsak yapalım evlatlarımızın da fıtratı var ve değişmeyecektir. elimizden geldiği kadsr dogru yol haritası olmaya calisacagiz insALLAH.

Evet orası öyle ama toplumda kadın çok çalıştığında daha doğrusu anne çok çalıştığında babanın çok çalışması gibi değerlendirilmiyor ne yazık ki . Ne kadar o zihniyette değiliz, eski kafalar değişti de desek bile bir şekilde etkileniyor insan.
Ben öyle hissetmiyorum. Devir değişti kadın rolü erkek rolü çok kalmadı. Etraftan etkilenmemek güçlü olmamız gerekiyor.

Al sana tüyo: gidip kendine hediye alcan paket yapcn. Ona vereceksin baka şu şekilde ver diyeceksin yani mal gibi verecek sen de sevinmiş gibi yapacaksın hatta videoya çek ınstaya at “canım kocam hep sürpriz yapar ne şanslıyım” diye o da gerçekten inanacak
ahaha gecen kavga ettiğimizde istediğim çiçeği tüm ayrintilariyla yazdim isten gelirken gelmezse olacaklardan ben sorumlu değilim dedim . ama mala anlatır gibi anlattım gercekten . dedim onu ben kendim de alirim ama senin gibi düşünceli kocaya ayıp olur diye almadim🤣sonuc aldi geldi sukur. yuvayı yikilmaktan kurtardi:) ama instaya kocam da kocam paşam da paşam diye atmayı unuttum tüh🤣mutfağa koydum gidip gelip gülümsüyorum gördükçe. iste aslinda mutlu olmamız cok kolay ama oyle bir imtihan haline getiriyolarki. yine de Allah bi yerde sabrını veriyor 😊

Herkesin dert yandığı konuda nispet yapar gibi koca övmek istemiyorum ama kısaca ben kocam konusunda ultra şanslıyım. Hamilelik pek bir şey değiştirmedi normalde de el bebek gül bebek davranırdı bana. Hamilelikten sonra temizlik vs de yaptırmadı bulaşık bile yıkamadım hamile kaldığımdan beri. Sadece yemek yapıyorum evde. Tabi evden çalışmasının etkisi çok büyük. İlgi alaka yine aynı şekilde.
Ama hayat kimse için sorunsuz ilerlemiyor bizim de farklı problemlerimiz oluyor mesela maddi sorunlar, dilini bile daha öğrenemediğim bi ülkede nasıl doğuracağım korkusu, ailemin özlemi vs vs.
İnstadaki influencerların pembe gtlü reelsları dışında kimsenin hamilelik toz pembe değil:)

X