Off bende yaaOnu ben de anlamıyorum kaç aylığım vs . İnsanlar da ayını sorunca yuvarlak bir şeyler söylüyorum.
Şimdi baktım canım orda da 24+4 ama 5 ay 22 gün gösteriyor ama nasıl 24 bölü 4 fen 6 ay olmuyor muGebelik Hesaplama - Kaç haftalık hamileyim? - Op. Dr. Gönül Çimen
Şuraya bakıyorum ben ay hesabı için
Ay dont yaaa anlamıyorummmcanım ay olarak hesaplardan 30 günden hesaplamaliyiz. 9 ay 10 gün 280 güne denk geliyor 280 gün de 40 haftaya
Yani 4 haftaya bir ay dersen bir ay 28 gün olur .
kısaca 24 hafta 5.5 ay civarına denk geliyor
kac aylık derlerse 5.5 aylık dersin . o neymiş öyle kaç haftalık derlerse de 24 haftalık dersin canımAy dont yaaa anlamıyorummmbeynim uyuştu
Ama 6 aylık olmadık mı ya daha bizkac aylık derlerse 5.5 aylık dersin . o neymiş öyle kaç haftalık derlerse de 24 haftalık dersin canım
26 hafta bitince 6 ayı bitirecez inşallah. benim 4 gün kaldı ama bugünkü kontrolde 26+1 çıktı onu baz almıyoruz amaAma 6 aylık olmadık mı ya daha bizben ne zamandır 6 aylığım sanıyorum
Hadi bakalım inşallah benimde az kaldı sayılır26 hafta bitince 6 ayı bitirecez inşallah. benim 4 gün kaldı ama bugünkü kontrolde 26+1 çıktı onu baz almıyoruz ama
hatasıyla değil de her gidişinde gerekli gelişimi gösteriyorsa bana yeter demişti doktorumHadi bakalım inşallah benimde az kaldı sayılırbenim de 23+6 da 25+1 çıkmıştı bizim minikler biraz önden gidiyor zaar
Hocam ama ben kac aldım doğru yapmışımAyyyy matematik hesapları mıarkadaşlar ay ve hafta hesabı aynı mı? Bir ay da sadece 4 hafta yok ki! Bir ay 30-31 gündür. 4 hafta 28 gündür. Tabiki hafta ve ay hesabı tutmaz. Lütfen oturun sıfır( matematik öğretmeniyim bakın şimdi kendimi sınıfta hissettim:) 24 hafta 24x7 günden 168 gün yapar. Ay olarak hesaplarsan 168i 30a bölmeniz lazım o da yaklaşık 5 buçuk ay yapar.
Orası öyle inşallah güzel güzel gelişirler hiç kimsenin sürecinde olumsuzluk olmasın ya güzel güzel bitirelimhatasıyla değil de her gidişinde gerekli gelişimi gösteriyorsa bana yeter demişti doktorum
inşallah canim bu grubu da sonuna ermeden bırakıp gitmek istemiyorum kimse de gitmesin vaktinden önce daha doğurduğumuz bebislerin gelişimlerini takip edecezOrası öyle inşallah güzel güzel gelişirler hiç kimsenin sürecinde olumsuzluk olmasın ya güzel güzel bitirelim
benim doktorum da öyle söylediAyrıca gebelikte ay hesabına göre doğum yapmıyor doktorlar. Hafta hesabına göre hareket ediyorlar. Aya çok takılmayın :) illa ay olarak hesaplayacaksanız son adet tarihiniz ayın kacı ise her ay o günde devir almış olur. Mesela benim 14 Mayıs sat. 14 Haziran 1 aylık, ekimin 14 ünde 5 ayı doldurmışum.
gitme yaa iyi oldun mu azicik özlüyorum bak çabuk iyileş lutfenSonra okucam cevapları :))) arada göz gezdirdimgaza geldim
ahahahah ben de mühendisim ama kafam böyle pratik hesaplara hiiiiç basmıyorAyrıca gebelikte ay hesabına göre doğum yapmıyor doktorlar. Hafta hesabına göre hareket ediyorlar. Aya çok takılmayın :) illa ay olarak hesaplayacaksanız son adet tarihiniz ayın kacı ise her ay o günde devir almış olur. Mesela benim 14 Mayıs sat. 14 Haziran 1 aylık, ekimin 14 ünde 5 ayı doldurmışum.
aaa hemen buna da bakayım. Çok sağolun. Ben bilmediğim bir alanda eşya alırken çok panik oluyorum evlenirken de annem hep link atmıştı bu tencere iyi bunu al diyeBu arada ben yatağımı aldım pek bilinmiyor ama inanılmaz kaliteli. 1. sıraya koyarım.