• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    108
Ayy benim bir de sanki terim kokuyor 😅 kimyon kimyon

Bende 10 dk içinde full görüntü bulanıklaşıyor o sbeeple çok korkuyorum evde tekken gelecek diye

Maşallah ona❤️❤️❤️

Ayy aklıma kazıdım bunu gelmesin ama gelirse deneyeceğim ama ymarım gelmez

Ayy tükettiğin bir besinden olabilir mi? Benim de kakası öyle sürekli ıslak ondandır demiştim ama doktor besin alerjisi dedi o besinleri kesince tamamen azaldı

Ay benim kadın doğum uzmanım ben basur olduğumda onu önermişti bayada kullandım çocuğunda emzirdim sinirim bozuldu şu an. Ki biliyor emzirdiğimi neden verdi ki o zaman çünkü sormuştım emziriyorum diye antibiyotik verdiği zaman
Canım neleri kestin ve düzeldi mi?

emiyorsa meme reddi yoktur ama biberon kafasını karistiriyormus. siringaya ya da eds ye falan gecseniz en azjndan meme reddini elersiniz. koligin gun içinde belli saayleri yok mu? zaten anliyorsunzudur benzer zamanlarda ağlıyorsa koliktir. sinirle ağlayınca sakinleştirmek gerekiyomus memeyi ısrarla vermemk gerekmiş dogru yapıyorsunuz. insALLAH sorunsuz emmeleriniz olsun🌸
Evet meme reddi gerçeği var ama çalışan anneler olunca o biberon illa verilcek :( erken dönemde verilmesi iyi diye duydum ben çünkü annem gözü gibi bakar emimin ama şırınga ile tüm öğünleri veremez biliyorum ayrı bir efor çünkü . Sadece biz özeniriz o kadar umarım tüm bebekler meme reddi yaşamaz ve sağlıklı emişlerimiz olur

Evet meme reddi gerçeği var ama çalışan anneler olunca o biberon illa verilcek :( erken dönemde verilmesi iyi diye duydum ben çünkü annem gözü gibi bakar emimin ama şırınga ile tüm öğünleri veremez biliyorum ayrı bir efor çünkü . Sadece biz özeniriz o kadar umarım tüm bebekler meme reddi yaşamaz ve sağlıklı emişlerimiz olur
ben de bu sebepten biberonu tamamen çıkaramadım daha sonra almazsa ve ben işe başlamış olursm çok sıkıntı. artı tedavi sürecim olacak emziremeyip buzluk sütlerine geçeceğim biberonsuz bizim zor süreç o yüzden hem biberon hem emme gitmeye çalışıyorum

Emzirme örtüsü almıştım ben onu hep yanında bulunduruyorum ne giyersem giyeyim emzirme örtüsünü başım

6 tanesini tek tek ayrı ayrı yapmazlar canim karma ya karıştırırlar
dan geçirdiğim zaman alttan göğsümü açabiliyorum rahat bir şekilde Bebeği de altta emziriyorum hiçbir yerimde gözükmüyor
Geçen gün o kadar zorda kaldım kı hastane emzirme odası kücük ve çok emziren vardı beden sakın bir yerde emzirme örtüsü ile emzirdim bebek uyanıktı bana bakıyordu biraz da huzursuzdu diye kendi kafamıda örtecek şekilde beni görsün diye eşim üstüme örtü aman allahım 2 dakıka da bile o kadar sıcak oldu kı Örtünün içi oda yanlardan alttan hava geliyor ben arada kafamı çıkartıyordum çok sıcak olmasın diye ben bir daha kullanmam dedim aslında çok kalında değildi niye öyle oldu anlamadım gideceğim yerde emzirme yerıne dikkat ederim yoksa arabada emziririm örtü den çok soğudum daha kullanmam siz hıc denediniz mi bizim kumaşmı çok kalın hava geçirmiyor nedir bilemedim

Canım neleri kestin ve düzeldi mi?
Tahin-domates-portakal-fındık ve direk düzeldi pişik sonra kademeli denedim hangisi diye tahin direk pişik yapıyor , domates az tüketimce sorun olmuyor ama sürekli yersem tekrar pişik yapıyor. portakal mevsimi değil diye denemedim ama suyunu içiyorum bir sorun yaşamadık fındık da şimdilik masum gibi O Ozlac 'a doktorumun ses kaydını dinleyip yarın olası besinleri atacağım sana da özelden mesaj atarım. Son zamanlarda doğun tükettiğin varsa bi bakarsın bende naya çözüm oldu. Çünkü baya travort ve bir krem daha kullanmama rağmen besinleri elemeden geçmedi bende pişik baya ısrarcıydı

Benim de kolik ataklarda eşim ne yedin yine sen diyor ben de sinirleniyorum ya da doymadı mı bugün acaba bu çocuk diyor ama yoğun kolik ataklarda eşinize kızmayın her seferinde boşancaz heralde falan diyorum ben onlar o strei yönetemiyor sanırım. bir de evet meme reddi var biliyorum ama bence bunu düşünmeyin en azından şimdilik bir çok tanıdığım erken dönemde hem meme hem biberona başladı ve 1 yıla kadar böyle devam ettiler yani birazda bebeğin huyuna göre değişiyor bir de zaten işe dönecekseniz erken zamanda illa biberon vereceksiniz kimse evde anne dışında şırınga ile tüm öğünleri veremez bebeğe çok gerçekçi olmuyor. Benim annem gözü gibi bakar ama o bile veremez eminim 100-120 cc'lerden bahsediyoruz çünkü
Evet kv bakacak ben işe dönünce ek gıdaya başlamış olacak ama biberon da olmak zorunda. Ztn doktor ve hemşirelerde en başından hem biberon hem meme ikisinide öğrenmeli dediler. 27 gün yoğun bakımda ztn biberon emzik alıştırdılar. Ben günde bir kez yanına girebiliyordum emzirmeye. Aslında olaylar bizim dışımızda gelişti. Çok şükür oğluşum memede olmayı seviyor umarım böyle devam eder. Ben çünkü emzirmeyi seviyorum. 😍 ama kolik bizi çok zorluyor.
Eşimde bugün tutturdu yüz üstü yatıralım diye. Çocuk 2 saat uyudu okadar rahat etti ki. Şaşırdım. Ama gece göze alamam öyle yatırmayı. Riskli. Yine sabaha kadar kucakta göğsümde yatar 😫 çok yoruluyoruz çok. Yerinde asla yatamıyor sancıdan. 5-10 dk da uyanıp ağlıyor. Gündüz sling de uyuyor. O sayede kahvaltı edebiliyorum. Bi defa elimde bebekle wc ye girmek zorunda kaldım. 🤦🏻‍♀️ Koala gibi sarılılıyor tek koluma yatırıyorum. Çünkü beşiğe yatırdığım an morarana kadar ağlıyor. Ama arada sancısı yokken çok sakin yatar etrafa bakar huzursuzluğu yok aslında bize gülmeye bile başladı yavrum 😍🥰
Ay biraz içimi döktüm…

belki güncel bilimsel çalışmalarla değişiklik olmuştur canım bizim deneyimimiz 8 sene kadar öncesi. ben de doğum sonrası voltaren fitile şaşırmıştım ağrı kesici hapını içemiyoruz ama doğum sonrası ağrılarım için yazdı fitilini 🤷🏻‍♀️

bugün hiç sağmadım sadece ikisini de bir kez önsütü alacakk kadar az bi miktar sağdım gündüz ama şimdi biberon yedi yattı göğüslerim dolu bunu sağacağım tam boşaltmamak lazım sanırım. sızlama genelde acıkma saatlerine denk geliyor evet ama uzun süre emmez ya da sağmazsam yanlar taş gibi oluypr sırt üstü yatırmıyor
Valla ben ön süt arka süt olayına bakmıyorum. Benimki tuttumu doyana kadar bekliyorum. Diğerine geçince emmiyor. Sonuçta her emdiği göğüste bekleyen süt arka süt öne geçmiş oluyor aslında 😅😅 sağdıkça koltuk altımda yumurta gibi şişlik olup beni maf ediyordu. Ne olursa olsun sağmayacam dedim. Zamanla ağrısı dindi terbiye olmaya başladı.

ben de ise başlayacagim kaşıkla verdirmeyi dusunuyorum siringayi yapamazlar belki. ben 6 ay yarim gun calisacagim 1 ogun verirler buyuk ihtimal. ama tam gün çalışsam zor olabilirdi tüm öğütleri boyle beslemek.ek gıdaya gecince rahatlarız kısmen insALLAH.

Eşim ve kv biberon ile verelim diyorlar hep. Onlara kalsa mama vereceklerdi çoktan. Nedense benim sütüme güvenmiyorlar. Çok gazlı olmasınıda benim sütüme bağlıyorlar. Doymuyor aç yetmiyor gibi laflar. Kaç kere uyardım. Bana böyle şeyler söylemeyin sütüm etkileniyor diye. Ne meraklısınız mama ya biberona dedim. Ama işte en başta eşim zaten biberon ile verme yanlısı. Çok yoruldum. Mama vericem en sonunda.
kilo alımı iyiyse kimseyi dinlemeyin. mama karşıtı degikim ama anne sütü varken neden verelim. elzem durumlarda mama da nimet . mama alsa cocuk gazdan patlar suan. Anne sütünü sindiremeyen mamayi sindirebilir mi? siz kendinize güvenin. kulağınızı kapatın. ilk bebegimde cok duydum sütün yok senin laflarını ve gerçekten sütüm kesilme noktasına gelmisti. kapattim herkese kendimi ve oglumu 2 yaşına kadar emzirdim.herseyi de iyiydi cok sukur.

Doktor bana da uyandırma dedi ama kendileri uyanıp açlıktan bayılacak gibi ağlıyorlar. Gündüz uzun süre aç durabiliyorlar ama gece maksimum 2 saat. 2 bebek olunca da beslenme gaz çıkarma uyutma döngüsünden çıkıp da uyuyamıyorum doğru düzgün

Canım doktor bana günde 1-2 kez mamasına 1 çay kaşığı saf zeytinyağı koy demişti sen yine danış doktoruna
Bende öyleydim ama artık garanti 3 saat uyanmıyorlar alıstılar sanırım bizimkiler

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer ist avrupa yakası ise doktorumu önerebilirim benim içim rahat değildi evet doğumu yaptık yaklaşımı da iyi ama direk neden güvendik diye bir prof'a gittik öneri ile hem de fıtık ve uzamış sarılık için farklı yorum almak için doktorumun yorumlarıyla 1-1 aynı şeyleri söyledi ve sadece daha detaylı açıkladı o sebeple şimdilik memnunum soru sorunca da detaylı döndü hep ses kayıtlarıyla
Kdz Ereğlideyiz maalesef ve 90 ların SSK sından bozma bir özel hastaneye mahkumuz 🤕 hastanedeki diğer çocuk doktoru daha çok tercih ediliyor, ona geçeceğim. Bayramda Kocaeli ve Bursa’da olacağız. Birinde güvenilir bir doktor bulup tekrar götürürüm olmadı

Evet kv bakacak ben işe dönünce ek gıdaya başlamış olacak ama biberon da olmak zorunda. Ztn doktor ve hemşirelerde en başından hem biberon hem meme ikisinide öğrenmeli dediler. 27 gün yoğun bakımda ztn biberon emzik alıştırdılar. Ben günde bir kez yanına girebiliyordum emzirmeye. Aslında olaylar bizim dışımızda gelişti. Çok şükür oğluşum memede olmayı seviyor umarım böyle devam eder. Ben çünkü emzirmeyi seviyorum. 😍 ama kolik bizi çok zorluyor.
Eşimde bugün tutturdu yüz üstü yatıralım diye. Çocuk 2 saat uyudu okadar rahat etti ki. Şaşırdım. Ama gece göze alamam öyle yatırmayı. Riskli. Yine sabaha kadar kucakta göğsümde yatar 😫 çok yoruluyoruz çok. Yerinde asla yatamıyor sancıdan. 5-10 dk da uyanıp ağlıyor. Gündüz sling de uyuyor. O sayede kahvaltı edebiliyorum. Bi defa elimde bebekle wc ye girmek zorunda kaldım. 🤦🏻‍♀️ Koala gibi sarılılıyor tek koluma yatırıyorum. Çünkü beşiğe yatırdığım an morarana kadar ağlıyor. Ama arada sancısı yokken çok sakin yatar etrafa bakar huzursuzluğu yok aslında bize gülmeye bile başladı yavrum 😍🥰
Ay biraz içimi döktüm…
Resmen duygularımı anlatmışsın herkes sizin kızda yaramaz diyo ben sürekli sancısı olmasa çok güleç çok uslu aslında diyorum. Yavrumun ağrısı var yoksa niye böyle yapsın :(
Kdz Ereğlideyiz maalesef ve 90 ların SSK sından bozma bir özel hastaneye mahkumuz 🤕 hastanedeki diğer çocuk doktoru daha çok tercih ediliyor, ona geçeceğim. Bayramda Kocaeli ve Bursa’da olacağız. Birinde güvenilir bir doktor bulup tekrar götürürüm olmadı
Umarım en yakın zamanda içinize sinen bir doktor bulursunuz valla kdz ereğlisini görünce canım sahildeki pidecinden pide çekti şu an😅

Valla ben ön süt arka süt olayına bakmıyorum. Benimki tuttumu doyana kadar bekliyorum. Diğerine geçince emmiyor. Sonuçta her emdiği göğüste bekleyen süt arka süt öne geçmiş oluyor aslında 😅😅 sağdıkça koltuk altımda yumurta gibi şişlik olup beni maf ediyordu. Ne olursa olsun sağmayacam dedim. Zamanla ağrısı dindi terbiye olmaya başladı.
sağmadım gün içinde sadece bir kez. gece emdireyim dedim çocuk boğuluyor 🤦🏻‍♀️ elimle sıktım emmeden önce biraz basıncı gitsin diye baya havluya gitti sütler yine de emerken zor toparlıyo zaten emdiğini de kustu. önsüt falan da ben içeriklerde gördüm sağarken fark ettim baya su gibi geliyor bir süre benim

bu geceki emzirememe seansından sonra emzirmyi bırakıp sağımla devam etme karar alıcam galiba. yazık çocuğa da. ememiyor elimle boşaltım öncesinde biraz göğüs ucu değil duş başlığı sanki 6-7 delikten tazyikli geliyor süt çocuk nası başediğ yutsun sürekli çıkarıp çıkarıp ağladı.
gündüz iki kez akşam bi kez sağar veririm napim ilk çocuğum süt yoktu ememedi bu da süt fazlalığından ememiyor 🤷🏻‍♀🤦🏻‍♀️ beceremedik

Geçen gün o kadar zorda kaldım kı hastane emzirme odası kücük ve çok emziren vardı beden sakın bir yerde emzirme örtüsü ile emzirdim bebek uyanıktı bana bakıyordu biraz da huzursuzdu diye kendi kafamıda örtecek şekilde beni görsün diye eşim üstüme örtü aman allahım 2 dakıka da bile o kadar sıcak oldu kı Örtünün içi oda yanlardan alttan hava geliyor ben arada kafamı çıkartıyordum çok sıcak olmasın diye ben bir daha kullanmam dedim aslında çok kalında değildi niye öyle oldu anlamadım gideceğim yerde emzirme yerıne dikkat ederim yoksa arabada emziririm örtü den çok soğudum daha kullanmam siz hıc denediniz mi bizim kumaşmı çok kalın hava geçirmiyor nedir bilemedim
Geçenlerde açık havada denemiştim canim ya ama senin dediğin gibi darlanmadım. Belki kapalı alandan olsam bende öyle olabilirim 🙄 hele bide yaz geliyor vah ki vahh
Canım benim 🥰🙏aynısı var sürüyorum. 🌿
Şifa olsun kuzuma o zaman 💞

bu geceki emzirememe seansından sonra emzirmyi bırakıp sağımla devam etme karar alıcam galiba. yazık çocuğa da. ememiyor elimle boşaltım öncesinde biraz göğüs ucu değil duş başlığı sanki 6-7 delikten tazyikli geliyor süt çocuk nası başediğ yutsun sürekli çıkarıp çıkarıp ağladı.
gündüz iki kez akşam bi kez sağar veririm napim ilk çocuğum süt yoktu ememedi bu da süt fazlalığından ememiyor 🤷🏻‍♀🤦🏻‍♀️ beceremedik
hakkinizda hayirliso olsun. elinizden geleni yaptınız . anne sütü alacak sonucta . kendinizi kötü hissetmeyin bazen elimizde olmuyor.

emiyorsa meme reddi yoktur ama biberon kafasını karistiriyormus. siringaya ya da eds ye falan gecseniz en azjndan meme reddini elersiniz. koligin gun içinde belli saayleri yok mu? zaten anliyorsunzudur benzer zamanlarda ağlıyorsa koliktir. sinirle ağlayınca sakinleştirmek gerekiyomus memeyi ısrarla vermemk gerekmiş dogru yapıyorsunuz. insALLAH sorunsuz emmeleriniz olsun🌸
Bir de asıl meme reddi 4. Aydan sonra başlarmış ilgi dışarıya dönünce ve dikkat dağılınca. Biberon olayında da eğer ki ayına numarasına göre biberon kullanınca bu aylarda farketmez diye düşünmüştüm. Bendeki 2 numara biberin başlığı. Geçen dışarda bi vereyim dedim çek allah çek bitmiyor. Ama dedikleriniz aklımda artık🙏
Ay biraz içimi döktüm…
Bize yoğunbakımda ne emzik ne biberon hiç birini vermediler. Hatta şırıngayla da içemiyordu hemşire kaşık biberon getir dexi doktora alayım mı dedim istemedi. Memeye alışması lazım diye . Heryerin sistemi farklı işte.
Bide ek gıdayı düzeltilmiş ayına göre hesaplıyosun dimi?
Yüzüstü ben de çok yatırıyorum ama dediğin gibi gündüzleri ve benim kontrolümde . Geceleri cesaret edemiyorum daha. Kafayı sağ sol yapıyor şu an ama bi videoda görmüştüm. Sağ sol yaparken ortada bırakıyor kafayı ve çevirmiyor ani bebek ölümlerinin bir çeşidi de böyle oluyotmuş 😥

Bir de asıl meme reddi 4. Aydan sonra başlarmış ilgi dışarıya dönünce ve dikkat dağılınca. Biberon olayında da eğer ki ayına numarasına göre biberon kullanınca bu aylarda farketmez diye düşünmüştüm. Bendeki 2 numara biberin başlığı. Geçen dışarda bi vereyim dedim çek allah çek bitmiyor. Ama dedikleriniz aklımda artık🙏

Bize yoğunbakımda ne emzik ne biberon hiç birini vermediler. Hatta şırıngayla da içemiyordu hemşire kaşık biberon getir dexi doktora alayım mı dedim istemedi. Memeye alışması lazım diye . Heryerin sistemi farklı işte.
Bide ek gıdayı düzeltilmiş ayına göre hesaplıyosun dimi?
Yüzüstü ben de çok yatırıyorum ama dediğin gibi gündüzleri ve benim kontrolümde . Geceleri cesaret edemiyorum daha. Kafayı sağ sol yapıyor şu an ama bi videoda görmüştüm. Sağ sol yaparken ortada bırakıyor kafayı ve çevirmiyor ani bebek ölümlerinin bir çeşidi de böyle oluyotmuş 😥
bizde yogun bakimdayken asla biberon vermeyeceksin dediler. siringa ,feeding,eds bunlardan birini yapacahiz dediler. eve gelince ben sağım yaparken bi yandan onu esim.ve annem besledi.ayına göre biberon kullandım ama onu da hemen çözüyorlar. memede emmek daha zahmetli geliyor bebislere. insALLAH yasamazsiniz zor bir süreç. hemen de çözülmüyor. emzirme danismanini takip ediyordum orda biberon kullanımında hep risk var diyor. yani ayi falan önemli degil. benim 2. oglum prematureydi. ilk ay cok cok zorlandı emmeye gücü yetmiyordu yavrumun. ilk ay kontrolunde biraz az mi almis dedi devletteki asistan doktor. o aklima kazındı 30 cc mamaya basladim gunde . biberonla verdik. ilk basta sorun olmadı ama 14. ayda biralti emmeyi. daha 10 ayi vardi emmek icin. şimdiki aklım olsa az kilo almış da deseler biraz daha uğraşırdim biberon vermeden. ama premature olunca da göze alamadim.

Back
X