• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    108
Ya kızlar son zamanlarda farkediyorum da yediklerim bana da gaz yapıyor. Eskiden böyle bir problem yaşamazdım. Ne oldu da bu duruma geldim ki 🙈
Çünkü kafayı gazla bozduk ondan göze batıyor. Çocuğun gazını çıkaracam derken bakıyom ben üsten çıkarıyom. Normalde çıkarırmıydım bilmiyorum 😅

bunu denedim sanırım beceremedim. yanlış yerden sıkmış olabilirim iyice şiddetli geldi 😅 kahverengi kısmı sündürüp çekip mi makaslıyosun?

evet sağlıklı olsunlar da nasıl beslenmişler neyle beslenmişler çok önemi kalmıyo bi süre sonra. çabalıyorum hala zaten çok uzun emziremeyeceğim şurda emeceği 6-7 ay daha. bari şu süreçte emsin diye. olmadı gündüz emerek gece biberon yapacağım çünkü gece inanılmaz zorlandık. uyuyunca da iyice dolmuş oluyo sağacak fırsat olmadan acıkmış oluyo ememiyo tazyikten.
Kahverengi kısmı evet çocuğun ağız kısmına yakın. Ama çekerken çocuk yorulmasın salaj bırak. Süt akış kanalları iki taraftan azalsın. Üstten memeyi çocuğun ağzına götür açtı mı süründürerek ağzına koy. Böylede zor ama bir nebze çocuk rahat. Fazla hava aldı mı. Kaldır yerinde hafif zıpla sırtına vur çıksın fazla gazı gene devam et. Rahatsızken kavga ediyor sinirleniyorlar.

Ay hangi pideci kız, bizim bildiğimiz meşhur olan daha içerde sahilde değil🤔 ama ben nefret ediyorum buradan, güya bu çevrede en gelişmiş ilçe burası diye geldik🤕 İl olmak istiyor bir de haspam 😂
Ay emin değilim oradan alıp sonra sahilde mi çay içmiştik benim amcam bartında doktordu onu ziyarete giderken bir kaç kez uğradık 1-2 saat için güzel yer bence ama yaşamak tabi bilemiyorum ben il miydi diyorum hep çünkü kimse ilçe gibi bahsetmiyor😅

Bugünkü isyandan sonra eşim kaya termal otele 2vgün ayarlamış çocuğa iyi gelir diye. Zaten iki çocukla ihtiyacımız oydu . İnşallah rezil olmayız.şimdi hazırlık zamanı.
Oh iyi yapmış boşver evde de ağlayacak otelde de ağlayacak en iyisi gezerken ağlaması 😅 ben bu kafadayım artık

Alttan gazım da çok oluyor. Sezeryanla alakalı olabilir mi ki ?
benim de öyle 😮 sezeryandanmı demeek. bazen gaz ağrısı olunca dikişlerimde de sızısını hissediyorum.
Kahverengi kısmı evet çocuğun ağız kısmına yakın. Ama çekerken çocuk yorulmasın salaj bırak. Süt akış kanalları iki taraftan azalsın. Üstten memeyi çocuğun ağzına götür açtı mı süründürerek ağzına koy. Böylede zor ama bir nebze çocuk rahat. Fazla hava aldı mı. Kaldır yerinde hafif zıpla sırtına vur çıksın fazla gazı gene devam et. Rahatsızken kavga ediyor sinirleniyorlar.
tamam deneyim bakalım bir daha. büyüyorlar belki onlar da yoğun gelen sütü tolere etmeyi öğrenirler şimdi kaçırıyo ama. inanılmaz gaz oluyo şiddetli gittiği için sesini duyuyorum zaten çocuğun boğazından midesine geçerken garip garip sesler geliyo.

benim de öyle 😮 sezeryandanmı demeek. bazen gaz ağrısı olunca dikişlerimde de sızısını hissediyorum.

tamam deneyim bakalım bir daha. büyüyorlar belki onlar da yoğun gelen sütü tolere etmeyi öğrenirler şimdi kaçırıyo ama. inanılmaz gaz oluyo şiddetli gittiği için sesini duyuyorum zaten çocuğun boğazından midesine geçerken garip garip sesler geliyo.
Vallahi kızlar benim bağırsaklar da daha yerleşemedi herhalde yerine😂 bu yaşıma kadar bağırsaklarımla ilgili bir problem yaşamamıştım, şu 1 ay içinde çekmediğim kalmadı

Ay emin değilim oradan alıp sonra sahilde mi çay içmiştik benim amcam bartında doktordu onu ziyarete giderken bir kaç kez uğradık 1-2 saat için güzel yer bence ama yaşamak tabi bilemiyorum ben il miydi diyorum hep çünkü kimse ilçe gibi bahsetmiyor😅
Sahili güzel sadece. Ama imkanlar çok kısıtlı her anlamda. Yani ben hep büyükşehirlerde yaşadığım için öyle geliyor belki, burada doğup büyüyen de dediğin gibi il sanıyor burayı 😂

İnanki benimde öyle. Çocuk cuk diye havayı yutuyor bağırsak hareketleri alıyorum. Kızım prametüreydi o haliyle mücadele ediyordu. Taki sütü havayı ayrıştırana kadar. 1 aya rahatlar bebek. Bildiğim için devam ediyorum. Memeler bir yerden sonra terbiye olacak sağınca gelmeyecek.

sleppy beş kilo diyor ama kalıbı biraz küçük gelmişti bana prima molfixe göre daha minik. iki no alın deneyin zaten geçeceksiniz baktınız büyük oluyo elinizdeki bir no ile devam edip sonra tekrar bakarsınız.
Doğru mantıklı bunu düşünemedim teşekkür ederim 😅

Bir de asıl meme reddi 4. Aydan sonra başlarmış ilgi dışarıya dönünce ve dikkat dağılınca. Biberon olayında da eğer ki ayına numarasına göre biberon kullanınca bu aylarda farketmez diye düşünmüştüm. Bendeki 2 numara biberin başlığı. Geçen dışarda bi vereyim dedim çek allah çek bitmiyor. Ama dedikleriniz aklımda artık🙏

Bize yoğunbakımda ne emzik ne biberon hiç birini vermediler. Hatta şırıngayla da içemiyordu hemşire kaşık biberon getir dexi doktora alayım mı dedim istemedi. Memeye alışması lazım diye . Heryerin sistemi farklı işte.
Bide ek gıdayı düzeltilmiş ayına göre hesaplıyosun dimi?
Yüzüstü ben de çok yatırıyorum ama dediğin gibi gündüzleri ve benim kontrolümde . Geceleri cesaret edemiyorum daha. Kafayı sağ sol yapıyor şu an ama bi videoda görmüştüm. Sağ sol yaparken ortada bırakıyor kafayı ve çevirmiyor ani bebek ölümlerinin bir çeşidi de böyle oluyotmuş 😥
Evet ben ücretsiz izinde kullanıcam 6 ay. Bebeğim 10 aylık olmuş olacak işe döndüğümde kısmetse.

2 numara başlıkla asla içemedi benim oğlum 3 üde yapamıyordu 4 aldık. Ama şuan 3 le de içiyor. Meme reddi olacak diye çok korkuyorum artık dörtle vermeyeceğim üçle devam edeceğim ama bunu eşime anlatamıyorum gel gör ki çocuğun karnı doymuyor düzgünce yesin düzgünce beslensin biberon verelim dört numarayla verelim diye baskı yapıyor bana sürekli 🤦🏻‍♀️
herbokolog çok biliyor

Eşim valla gazını iyi çıkartıyo ona güvendiği için kendini prof sanıyo sanırım sonra çocuk ağlayınca da panik olup salak saçam davranıyo özünde iyi biri beni uyutmaya çalışıyo falan sakin akşamlarında ama kolikte oanik oluyo 20 yaşında baba olmuş toylar gibi davranıyo aslında 35 yaşında 😅 geç anne baba olmak da bu anlamda zor ya. O benden daha depresyonda oyun hayatı bozuldu diye😅 sabahlara kadar lol oynayamıyor

Ay yerim onu akıllı kuzum benim.

Tabi bırakıyorum, ben sabahları evde tekim bırakmasam yoksa bir şey yiyemem eskiden manuel'e koyuyordum daha durmuyordu da elektrikli hayatımı kurtardı onun da tepesinde toplar var onlara bakıp bir de sallanıp 15-20 dk duruyo bazen 40 dk duruyo sonra ben o sırada yemeğimi ısıtıyorum yiyorum şanslıysam kahve ya da çay bile içiyorum ama topları tutamıyor diye sinir olup bağırmaya başlıyor ama topsuz da ilgisini çekmiyor az sakin olaydı belki daha çok dururdu tipi zaten babası bari sakinliği bana çekseydi sinirliliği de babası😅
Elektrikli dediğin kendi hafif sağa sola sallananlardan mi ? Memnun musun ya bu ara biraz düşünmeye başladık ama emin de değilim iş yapıyor mu 😆
Ya ben şunu merak ediyorum sosyal medyada inf annelere bakıyorum bebekleri uyumuyo ee bizimkiler de uyumuyo bu günde 16-18 saat uyuyan bebekler kim ya😅 şehir efsanesi mi yoksa insanlar nazar değer diye söylemiyor mu?
Onu bilmiyorum ama ne zaman birine uyuyor güzel desem akşamına burnumdan geliyo jsbxhsbdjdjdd bence şehir efsanesi biraz dönemsel ilerliyo bu süreç 😂 bazen iyi bazen kötü
Bu memeler ne zaman terbiye oluyor arkadaşlar? Terbiyesiz memeler her yere damlatıyorum. Çeşme gibi. Ağrı da yapıyor. Sağsam der sağmasam dert. Bebek bitiremiyor hep süt var göğüslerimde.
Allah iyiligini versin vallahi kahkaha attım bebik uyanacak diye zor tuttum sesimi içime kaçtı sjbdksjdjsbsjksjnxn
Tutmamız mı gerekiyor? Ben tutmuyorum. Gayet güzel tutuyor zaten ordu gelse alamaz ağzından.
Niye tutuyoruz nsdbhsbdjdbd öyle gerçekten kendi tuttuğu zaman meme ucu kopacak bilr olsa salmiyor eşşek
Kızlar bu sütleri akacak derecede çok olanlar artması için herhangi bir şey yaptınız mı nerdeyse 2 ay olacak ben hala artırmaya çalışıyorum denemediğim yöntem kalmadı çok az maalesef yapısal herhalde artmayacak gibi bu saatten sonra
Aşırı aşırı değil benim akıyor ama hep değil, ben sadece uyuduğum zaman arttığını fark ettim uyku uyumadigim gün süt olmuyor bebişle kavga ediyoruz adeta... Ek bir şey kullanmadım kahvalti veya yemek içeriğim de biraz kötü :( aklıma gelirse yiyorum ne bulursam. Bence çok takılınca da strese girdigimiz için az üretiyor. Sen böyle düşünüp sıkma kendini stres en büyük düşmanı zaten. Üzme de kendini sen iyi ol sütun de yeterli takviyelerle yine artar karamsar olma ❤️
Gerilme ilk ay aşısında hiçbir sıkıntı olmuyor Sadece iğne vurulurken ağlıyor işlem biter bitmez giydirmeyi falan bırak Direkt kucağına al sakinleşsin Ondan sonra üstünü giydirirsin her aşıdan sonra bunu yap olur mu 🥰

Kaynıyor derler. Benim 3 ay oldu haLa kaynayınca iki taraf da akar. Bazen duştan çıkarım giyinirken kaynadığını hissederim hemen göğüs uçlarını bişeyle hafiften kapatır bastırırım akması durur.
O derece değil ama emzirirken veya bazen durup dururken göğüsler sızlıyor sızlamanin peşine akıyor bazen az bazen çok, ben sızladıgini fark ettigim an ucuna bastiriyorum az bir şey elimle, akacaksa da akmıyor 🥹 ilk başlarda anlayamamıştım olayını üstüm basım yatak bebiş genel aktığı yere kadar islatiyodu şuan şükür biraz kontrol altına aldim galiba bilmeden dbbdbdbdbd
Uyuyo kızım şu an ve bi yanım uyancak diye çok korkuyo diğer yanım uyansa da bal suratını yesem diye bekliyo çok özlüyorum😅
Ana olmak == delilik 🥹🥹🥹
Hanımlar 2 numara beze geçeniniz var mı nasıl anladınız küçük geldiğini
Ben arada deniyorum, şuan 2 taktık mesela, zaten 1 bitmek uzere son 4-5 tane var ben de test ediyorum ona göre yine 1 alırım emin değilim. Benim bebiko biraz tosun doğdu 3800... Sonra ödem atti vs 3. Gün 2550 dediler 5. Günü 3700 olmuştu bidaha. Sonra 14 günlükken gittik başka bir şey için sağlık ocağına orda da 4 kilo olctuler 🥹 doktoru da ilk gittigimizde 1 numara küçük gelmiş 2 ye geçin dedi ama geçtiğimiz an taşırdı vs büyük geldi bence ödemi inince, şimdi yine yeni yeni 2 tam oluyor gibi diye 2 den gidiyorum çok taşma kayma olursa yine 1 aliriz dedik o yüzden 😆
Çünkü kafayı gazla bozduk ondan göze batıyor. Çocuğun gazını çıkaracam derken bakıyom ben üsten çıkarıyom. Normalde çıkarırmıydım bilmiyorum 😅
Ayyyyy aynısı aynısı sjxbjsjdjsjdjs ne zaman sırtını ovalasam gaz çıksın diye ondan önce benden çıkıyor üstten sjbdjdjdjdjdjdjd dün midemi bozmusum bebisimin de bozuktu gurul gurul 😆😆 psikolojik mi bilmiyorum 🤭

Kızlar, bebeklerin gerçekten anneyle bir bagi varmış bugün onu anladım. Salı akşam evden çıktım perşembe gece döndüm. Kızımın atak zamanı çarşamba başlıyordu yavrum atağa girmemiş beni beklemiş. Dün hava limanına gelip aldılar babasıyla beni, orada başladı atak ağlamaları. Ayrica ben olmadığım 2 gün boyunca hiç kaka yapmamış bugün kaka yapıp durdu. Yazık, yavrumun ben yoktum diye bütün metabolizması bozulmuş, ne uyku ne sut. Anlamaz diyor millet ama gerçekten anlıyorlarmış. Allah mecbur olmadıkça bebeklerimizi ayırmasın bizden. Bugün de bir güç geldi bana tek başıma yıkadım kizimi 😁 Babasıyla yikadigimizda ağlayan çocuk ben tek yıkayınca hiç ses etmedi :)

Elektrikli dediğin kendi hafif sağa sola sallananlardan mi ? Memnun musun ya bu ara biraz düşünmeye başladık ama emin de değilim iş yapıyor mu 😆

Onu bilmiyorum ama ne zaman birine uyuyor güzel desem akşamına burnumdan geliyo jsbxhsbdjdjdd bence şehir efsanesi biraz dönemsel ilerliyo bu süreç 😂 bazen iyi bazen kötü

Allah iyiligini versin vallahi kahkaha attım bebik uyanacak diye zor tuttum sesimi içime kaçtı sjbdksjdjsbsjksjnxn

Niye tutuyoruz nsdbhsbdjdbd öyle gerçekten kendi tuttuğu zaman meme ucu kopacak bilr olsa salmiyor eşşek

Aşırı aşırı değil benim akıyor ama hep değil, ben sadece uyuduğum zaman arttığını fark ettim uyku uyumadigim gün süt olmuyor bebişle kavga ediyoruz adeta... Ek bir şey kullanmadım kahvalti veya yemek içeriğim de biraz kötü :( aklıma gelirse yiyorum ne bulursam. Bence çok takılınca da strese girdigimiz için az üretiyor. Sen böyle düşünüp sıkma kendini stres en büyük düşmanı zaten. Üzme de kendini sen iyi ol sütun de yeterli takviyelerle yine artar karamsar olma ❤️

O derece değil ama emzirirken veya bazen durup dururken göğüsler sızlıyor sızlamanin peşine akıyor bazen az bazen çok, ben sızladıgini fark ettigim an ucuna bastiriyorum az bir şey elimle, akacaksa da akmıyor 🥹 ilk başlarda anlayamamıştım olayını üstüm basım yatak bebiş genel aktığı yere kadar islatiyodu şuan şükür biraz kontrol altına aldim galiba bilmeden dbbdbdbdbd

Ana olmak == delilik 🥹🥹🥹

Ben arada deniyorum, şuan 2 taktık mesela, zaten 1 bitmek uzere son 4-5 tane var ben de test ediyorum ona göre yine 1 alırım emin değilim. Benim bebiko biraz tosun doğdu 3800... Sonra ödem atti vs 3. Gün 2550 dediler 5. Günü 3700 olmuştu bidaha. Sonra 14 günlükken gittik başka bir şey için sağlık ocağına orda da 4 kilo olctuler 🥹 doktoru da ilk gittigimizde 1 numara küçük gelmiş 2 ye geçin dedi ama geçtiğimiz an taşırdı vs büyük geldi bence ödemi inince, şimdi yine yeni yeni 2 tam oluyor gibi diye 2 den gidiyorum çok taşma kayma olursa yine 1 aliriz dedik o yüzden 😆

Ayyyyy aynısı aynısı sjxbjsjdjsjdjs ne zaman sırtını ovalasam gaz çıksın diye ondan önce benden çıkıyor üstten sjbdjdjdjdjdjdjd dün midemi bozmusum bebisimin de bozuktu gurul gurul 😆😆 psikolojik mi bilmiyorum 🤭
Hah işte o sızlama dediğin sonrasında akması işte ona kaynıyor deriz biz. Durup dururken kaynar ve akmaya başlar bi 15 sn falan . Elimle bastırırım akması durur. Bastırmazsam akar gider.

Ne bilem bacım sezaryandan mi başka bişeyden mi bilemedim ama bu gaz hiç iyi bişey değil 🙄 allahtan evdeyim sürekli. Kocam şahit olmasin diye köşe bucak kaçıyorum🙈

Back
X