• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    212
Kızlar ben geldim hastaneden zaten çok kısa sürdü . 38 e girdik bugün bebiş 3700 çıktı ama yanılma payı olabilir dedi . Nst çok az bir sancı çıkmış dedi dpktor .
Bebiş iyice kanala yerleşmiş ağrıların olabilir normal sadece dinlenince geçmeyen düzenli sancılar olursa dikkate al dedi .
Ağrılarımdan bahsettim bu büyük tuvaletim varmış gibi olan histen . İstersen açıklık var mı bakayım normalde haftaya salı çatı muaynesi yapacaktım dedi .
Ben de kalsın hocam haftaya yapalım dedim korktum kızlar yapalım diyemedim haftaya yapılacak .
Normali deneriz olmazsa sezaryen olur dedi .
Bir hafta sonra mı gidiceksin kuzum 39 mu oluyor maşallah kocaman olmuşlar 🤭

Benim suyum öyle bir geldi ki doktorum hemen sezeryana almak istedi hastahane de bi duşa girmek istedim önce duşa girdiğimde nişan geldi böyle kanlı bi et parçası işaret parmağı yarısı kadar düşünün o şekilde , epidural ile olmayı seçtim evet iğne biraz acı veriyor ama gerçekten sonrası beni çok zorlamadı üstelik aynı anda miyomlarım da alındı , hiç
Korkmayın emin olun çok daha güzel oluyor sonrası bebeğim 3.105 doğdu 37+1 de şükür bir sağlık problemi yaşamadık 2 gün hastahane de kalıp evimize geldik gebelik şekeri de vardı bende malum , inşallah herkes hayırla evladını kucağına alır
Gözün aydın canım maşallah güzel sağlıklı günlerde büyüt bebeğini darısı bizlere inşallah 💐🧡

Bir hafta sonra mı gidiceksin kuzum 39 mu oluyor maşallah kocaman olmuşlar 🤭
Evet canım ya 39 oluyor . O zaman yapıyormuş bizim doktor çatı muayenesini . Ben de sesimi çıkarmadım. Bizim doktorun her şeyi bir tuhaf zaten 😅
Haftaya kadar bekleyecek mi bakalım bebiş 😊
Canım senin 3 cm açıklık ne olacak doktor ne diyor ne olursa gel dedi bebişe bir zararı olur muymuş ?

Bu arada doğum ücretini sordum kızlar biz daha önce de sormuştuk
Sadece ebe ile normal doğum : 12 bin
Doktorla normal : 22 bin
Sezaryen : 24 bin
Demişlerdi .
Tekrar soralım mı dedim doktora hepsine asgari ücret kadar zam yapacaklar hesap edin sormanıza gerek yok dedi .

Çok geçmiş olsun , nasıl oldu oğluşun ?
Bakarsın iki çocuğa ya merak etme. Bebek doğduktan sonra yüklenecek bu yetenek sana 😂

Ay bende de var o korku. Kafam kadar memem var ama süt gelmeyebilir tabi.
Hemşire neden kimseye elletme dedi ? Ben zaten elletemem kimseye de merak ettim 😅

Canım gittin mi acile ve ya kontrole ? Nasılsın
İki gecedir ateşli uyutmadi sayikliyor 😅 babamdan özür dile diyor sürekli 😅 baba oğul bir oldular şimdiden. Sabah doktora gittik bana sende iyi görünmüyorsun dedi bnde ben hastaydım aslında da rol çaldı oğlan dedim🥹 göğsüm sızlıyor okusurunce ama oğlan da hep dibimde ise geldim sırf nefes alabilmek için

cinnabon cinnabon canım nst me baktı son olarak doktor iyi dedi. Evet senin suyun azalmış perşembe günü doğumhanedeyim oraya gel direk bir alttan muayene etmem lazım seni yatış vermem büyük ihtimalle ama bir gözlem altında tutalım dedi. Oda çok kalabalıktı detaya giremedim yani duruma göre yatışta verebilir mi ne anlamalıyım bundan doğumhane yatış falan diyince gözümde büyüdü

Bu arada doğum ücretini sordum kızlar biz daha önce de sormuştuk
Sadece ebe ile normal doğum : 12 bin
Doktorla normal : 22 bin
Sezaryen : 24 bin
Demişlerdi .
Tekrar soralım mı dedim doktora hepsine asgari ücret kadar zam yapacaklar hesap edin sormanıza gerek yok dedi .
Bizim hastanedeki fiyatları duyunca bunlar çok iyi geliyor.55 bin fiyat verdiler sezaryen veya normal fark etmiyormuş.Bu 2025 zammı öncesinde üstüne daha eklenecekmiş🥲

Bizim hastanedeki fiyatları duyunca bunlar çok iyi geliyor.55 bin fiyat verdiler sezaryen veya normal fark etmiyormuş.Bu 2025 zammı öncesinde üstüne daha eklenecekmiş🥲
Biz de bu fiyatlara %30 eklicez bir de şöyle bir durum var burada , doğum nasıl olursa olsun 1 gece kalabiliyorsunuz bu fiyata eğer 2 gece istersen fiyat artıyor diyor . Her yerde sezaryen 2 gece normalde

Evet canım ya 39 oluyor . O zaman yapıyormuş bizim doktor çatı muayenesini . Ben de sesimi çıkarmadım. Bizim doktorun her şeyi bir tuhaf zaten 😅
Haftaya kadar bekleyecek mi bakalım bebiş 😊
Canım senin 3 cm açıklık ne olacak doktor ne diyor ne olursa gel dedi bebişe bir zararı olur muymuş ?
Yok canım oglumda da öyleydi 4 gün sürdü düzenli sancımın gelmesi, doktor 5 cm le bekleyende oluyor önemli olan düzenli sancı ya da suyun gelmesi ama yinede sancılarını hafife alma çok bekleme hızlı gelişebilir dedi. Haftan büyük olsa suni sancıyla ya da suyunu patlatırım bugünde doğurursun dedi. Bana da yapmayacaktı ultrasonda kasılmam oldu o da cok uzun sürdü bebegin kilosunu bile ölcemedi bakalım senin kasılmaların böyle oluyorsa dedi öylelikle baktı senin nst nasıl çıktı

Kızlar ben geldim hastaneden zaten çok kısa sürdü . 38 e girdik bugün bebiş 3700 çıktı ama yanılma payı olabilir dedi . Nst çok az bir sancı çıkmış dedi dpktor .
Bebiş iyice kanala yerleşmiş ağrıların olabilir normal sadece dinlenince geçmeyen düzenli sancılar olursa dikkate al dedi .
Ağrılarımdan bahsettim bu büyük tuvaletim varmış gibi olan histen . İstersen açıklık var mı bakayım normalde haftaya salı çatı muaynesi yapacaktım dedi .
Ben de kalsın hocam haftaya yapalım dedim korktum kızlar yapalım diyemedim haftaya yapılacak .
Normali deneriz olmazsa sezaryen olur dedi .
oyyy maşallah tontiş🧿 ayyy resmen sonlara geldik bi zamanlar betaydı keseydi onları konuşuyorduk zaman çok hızlı geçiyormuş gerçekten🥹 Bizimde cumartesi son kontrol sonra doğum şimdiden heycan basıyor💞

Kızlar ben kontrolden çıktım çatı muayenesi de oldum🙄biraz bağırmış olabilirim ebe şuan için uygun dedi ama bebek biraz daha kilo alırsa normal doğum olmaz dedi 3500 Gr suan karbonhidrat vs tamamen yasakladı🙄kahverengi bir akıntım oldugumu söyledim bir iki kere doğum yaklaştığı için olur dedi bide bebeğin suyu fazlaymış biraz öyle olunca doğum yakın oluyormuş öyle söyledi nstye girdim bende çok az sancı çıktı

İlk Bebek mi cnm senin.ilklerde biraz geç gelme durumu olabilir belki.süt gelmese de emzir bence.bnm az da olsa 6.gunde gelmişti.yemek kaşığından biraz fazla.yogun bakımdaki hemşire bol bol sağ getir diyordu.bende çay kaşığı kadar anca çıkıyor dedim.olsun biz onu 2kere de verdik demişti çok iyi hatirliyorum.2 saate bı sag demisti.. elle sağ demişti makinayla onermioz dedi.ilk bı iki gün makinayla sağım yapmıştım çünkü..uçları yara olur kanar süte bulaşır ozaman işimize yaramaz o süt demişti.elle yaptım daha sonra.belki elle yapınca faydası olmuştur valla bilmiyorum cnm.ama biberona da alıştırmalar yoğun bakımda. o yüzden biberonla da içiyor sütü mecbur mama da veriyorum sarılığa faydası oluyor die.
Benim ilk Bebek. Süt geliyor ama çok fazla değil üç dört kaşık ancak geliyor.daha önceden 18 haftalık iken rahimde ağzı yetmezliğinden dolayı düşük olmuştu. ertesi günü memelerim taş gibi olmuştu hemen süt doldu. bunda öyle bir şey olmadı. Memeler hala yumuşak . Etrafımdaki insanlarda yok memeden şöyle süt gelirdi çamaşırın islanirdi felan diyince artık iyice moralim bozuldu.

Kızlar ben kontrolden çıktım çatı muayenesi de oldum🙄biraz bağırmış olabilirim ebe şuan için uygun dedi ama bebek biraz daha kilo alırsa normal doğum olmaz dedi 3500 Gr suan karbonhidrat vs tamamen yasakladı🙄kahverengi bir akıntım oldugumu söyledim bir iki kere doğum yaklaştığı için olur dedi bide bebeğin suyu fazlaymış biraz öyle olunca doğum yakın oluyormuş öyle söyledi nstye girdim bende çok az sancı çıktı
Maşallah canım senin bugun kaçıncı haftaydı kilosu aşırı değil gibi ama her doktor normal için farklı yorumluyor sanki

Ben bunu anlamıyorum eskiden 4 kilo 5 kilo bebeleri normal doğururlarmis hemde evde tmm anne neler çekmiştir bilemeyiz ama bana kilosuna bakıp sezeryana yönlendirme doğru gibi gelmiyor. Kaldı ki söyledikleri kiloda da doğmuyor bebeler. Ben korkup sezeryan olmuş bir arkadaşınız olarak normal isteyip de korkutulan arkadaşlar adına çok üzülüyorum ve sinirleniyorum. Normal istiyorsan normal denenmeli bence

Benim ilk Bebek. Süt geliyor ama çok fazla değil üç dört kaşık ancak geliyor.daha önceden 18 haftalık iken rahimde ağzı yetmezliğinden dolayı düşük olmuştu. ertesi günü memelerim taş gibi olmuştu hemen süt doldu. bunda öyle bir şey olmadı. Memeler hala yumuşak . Etrafımdaki insanlarda yok memeden şöyle süt gelirdi çamaşırın islanirdi felan diyince artık iyice moralim bozuldu.
Canım hiç dert etme daha 6 gün olmuş gelir yavaş yavaş, birden taş gibi olur. Bol su iç her emzirme sonrası en az 2 bardak su iç, komposto kefir gibi sıvı şeylerde tüket ve protein ağırlıklı beslen. Ona 3 4 kaşık ona yeter emdikçe daha da artacaktır midesi ne kadar ki zaten

Yok canım oglumda da öyleydi 4 gün sürdü düzenli sancımın gelmesi, doktor 5 cm le bekleyende oluyor önemli olan düzenli sancı ya da suyun gelmesi ama yinede sancılarını hafife alma çok bekleme hızlı gelişebilir dedi. Haftan büyük olsa suni sancıyla ya da suyunu patlatırım bugünde doğurursun dedi. Bana da yapmayacaktı ultrasonda kasılmam oldu o da cok uzun sürdü bebegin kilosunu bile ölcemedi bakalım senin kasılmaların böyle oluyorsa dedi öylelikle baktı senin nst nasıl çıktı
Benim nst de bir kere küçük sancı çıktı. Aksine doktora giderken hiç ağrı şikayet yoktu bende 🤷‍♀️

cok sevindim sizin adınıza. benim için moral oluyor sizin iyi haberleriniz . insALLAH sağlıkla kucağınıza aldığınızı da okurum burda❤

Back
X