• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    117
Herkes kv konusunda derdini yazmış benim aslında o konuda bir derdim yok ama ben kendimden korkuyorum. Bizim ailelerimiz farklı şehirde yaşıyor bebek doğunca anneler ziyarete gelecek kv çok uzun kalamayacak yani aslında yeterli bir süre kalıyor 2 hafta kalır. Kendimden korkma sebebim de bebeğe elletmezsem diye şimdiden stres oldum 😅 kendimi az çok biliyorum küçükken evcil hayvanım olunca bile büyüyene kadar kimse sevmesin isterdim, kıskanırdım sanki başkasını sahibi sanacak diye düşünürdüm. Şimdi bebek doğmadan başkasına vermek istemiyorum yani geçici bir süreç olacak biliyorum ama sürekli gelme imkanları da yok o yüzden şimdiden kendime bebek senin bebeğin sevdiler diye kimseyi annesi sanmayacak demeye başladım 🙄 kendi anneme karşı da öyle olurum ama annem daha uzun kalacağı için bebekle zaman geçirebilir diye düşünüyorum. Neyse umarım bebeği kıskanmam ☹️
Bu dusunce bende de var kv gelecek ama ariza cikaricak bi tip degil dusuncesiz bisey yaparsa da uyarabilirim ama bebegi operse vs. ve tepki verirsem diye korkuyorum zaten tepkisel biriyim 😅

sabaha kadar elli defa uyanıyoruz ya neyim olduğunu da çözemiyorum ama rahat değilim yani bir sıkıntı var çözemiyorum bazen kalçam felan ağrıyor bazen bir ağrı yok gibi ama yine uyuyamıyorum .benim burnum çok tıkanıyor aslında ya sizde de yaşayan var mı kızlar ? Rahat nefes alamıyor gibiyim sabaha karşı özellikle burnum tıkanıyor
Benim de özellikle soluma yatınca çok tıkanıyordu burnum. Bebiş için diye ebebek indiriminde soğuk buhar makinesi aldık. 1-2 gece deneyelim dedik. Onu açtığımızdan beri cok daha rahat uyuyorum ben. Şimdi her gece yatmadan açıyoruz. Neden daha önce almamışız dedim. 🤭

Bende hiç olmadı alttan hiçbir müdahale yapmadilar. İdrar çıkışı için katater takıldı sadece ameliyat masasında o kadar.
Belki sen baygınken yapmışlardır ama ben doktoru bekliyordum o ara yaptılar ikincide suyum gelmedi zaten su gelince yapılan bişi diye düşünmüştüm ben de

Benim de özellikle soluma yatınca çok tıkanıyordu burnum. Bebiş için diye ebebek indiriminde soğuk buhar makinesi aldık. 1-2 gece deneyelim dedik. Onu açtığımızdan beri cok daha rahat uyuyorum ben. Şimdi her gece yatmadan açıyoruz. Neden daha önce almamışız dedim. 🤭
Evet çok işe yarıyor ben de iki çocuğun odasına da aldım bizim odaya da alayım diyorum

Acaba kv ler de biz gibi gergin mi benim ki gergindir çünkü mesela bayram olduğu için kızı gelir muhtemelen ama ben kızına çok laf edebilirim oğlum domuz gribi olunca bile aramadı 9 aydır da eşimle konuşmuyor ve eşim çok kırgın yüzde yüz haklı olduğu halde görümcem küstü ve hayırlı olsun bile demedi çocuk için, kayınpeder ameliyat oldu eşim yanımda idi beni aradı onu aramadı, bebek ile ilgili sıkıntılarda da beni bence öylesine aradı hep akıl verdi en son ben sameti aramadan doğuma hangi yüzle gelecek dedim kv e o da ona söyledi sanırım aramayı komple kesti merak ediyorum cidden bir çanta hazırlama bir ütü bişi yapma sormadı bir çorbası gelmedi bir hediyesi olmadı daha zaten hiç faydasını görmedim bir de tribini çekiyoruz

😂😂😂 Cok iyi anliyorum seni 😂 ilk oglumda kv annem diye seviyo diye esimi ne darladim.bi ben bu allah bilir onun annesi bnm kimse annem annecim demesin diyodum 😂😂
Ama az kalicakmis zaten norml sartlarda cok rahat idare edilir lohusa olarak belki biraz zorlanabilirsin 😁
Bnm kv çok zor biridir cinnet gecirmeden lohusaligi atlattigim icin cok sansliyim darisi buna 😂 is cikisi gelir geceye kadar oturur cocugu da bize vermezdi ayaginda sallar altini acar bizde karsidan izlerdik(cahillik iste) düşündükçe sinir basiyi 😂 mama veriyorm diye sevinirdi mesela hazirla getir derdi cocuga mama bile yediremezdim ama bi sekilde sustum susmayi ogrendim Rabbim verdi sabrini 😂
Ya benim kv m çok tatlı bir kadın torunu için de çok heyecanlı burda sorunlu gelin benim 🤣🤣 ben böyle zamanlarda aşırı kıskanç olabiliyorum. Kadıncağız bana karışmaz etmez hatta doğuma annen gelsin daha rahat edersin dedi düşünceli de ama işte ben çok kıskanç olabiliyorum. Hatta yakınlarım akvaryum yaptıralım onun içine koy diye dalga geçiyor 😅 bir süre sonra geçer ama ilk başta zorlanırım gibi

Belki sen baygınken yapmışlardır ama ben doktoru bekliyordum o ara yaptılar ikincide suyum gelmedi zaten su gelince yapılan bişi diye düşünmüştüm ben de
Yok ben spinal anesteziyle oldum ama tabii örtü vardı önümde görmedim ne yapıldığını. Hemşire bütün işlemleri kendisi anlattı. Ama ben acı değil tabii ki ama her şeyi hissetmiştim ya karnımdan çıkmıştır o su sezaryen videolarında da öyleydi. Bence plansız sezaryende su gelince öyle yapıyorlar.

Benim de boşaltmışlardı kızımda zaman varsa yapılıyor sanırım doktoru beklerken yaptılar

@Interrex üfürüm çoğu bebekte oluyor çoğu doktor önemseyip söylemiyor bile 4-5 yaşına kadar geçmezse yönlendirme yapıyorlar. Emzirme olayını sezaryenden sonra ancak 2-3 günde toparlarsın zaten normal süt inse bile damla damla oluyor sarılık olmasın diye de mama desteği gerekiyor hersey çok güzel görünüyor

ssusam ssusam onlar gidince yine senin zaten yeni doğan bebek de senin kokun dışında bileye alışmaz rahat ol ;)

7 den sonra uyudum 8:40 da oğlan uyandı bugün okula göndermedim çocukları alacak kimse yok diye eşim nöbetçi vs şimdi bütün gün uykusuz ve onlarla zorlayacak

P Pinarbartu bu sefer kaplan kesilirsin diye düşünüyorum ilkinde hersey cahilliğe geliyor.
Gece uykulari bitti galiba artik herkeste 🫠 bu sefer evet herkes yerini bilcek oglum ilk torunuydu hevesi vardi bu 4. Torunu olcak hevesini almistir herhalde😁

Ya benim kv m çok tatlı bir kadın torunu için de çok heyecanlı burda sorunlu gelin benim 🤣🤣 ben böyle zamanlarda aşırı kıskanç olabiliyorum. Kadıncağız bana karışmaz etmez hatta doğuma annen gelsin daha rahat edersin dedi düşünceli de ama işte ben çok kıskanç olabiliyorum. Hatta yakınlarım akvaryum yaptıralım onun içine koy diye dalga geçiyor 😅 bir süre sonra geçer ama ilk başta zorlanırım gibi
O zaman anlayis gostericektir eminim gostermezsede sonradan gönlünü alirsin artik 😁 çocuk söz konusu olunca insana hersey batıyo emin olabilirsin eşinin yaptiklari bile baticak eğri tuttun yan baktin fln 😂

Acaba kv ler de biz gibi gergin mi benim ki gergindir çünkü mesela bayram olduğu için kızı gelir muhtemelen ama ben kızına çok laf edebilirim oğlum domuz gribi olunca bile aramadı 9 aydır da eşimle konuşmuyor ve eşim çok kırgın yüzde yüz haklı olduğu halde görümcem küstü ve hayırlı olsun bile demedi çocuk için, kayınpeder ameliyat oldu eşim yanımda idi beni aradı onu aramadı, bebek ile ilgili sıkıntılarda da beni bence öylesine aradı hep akıl verdi en son ben sameti aramadan doğuma hangi yüzle gelecek dedim kv e o da ona söyledi sanırım aramayı komple kesti merak ediyorum cidden bir çanta hazırlama bir ütü bişi yapma sormadı bir çorbası gelmedi bir hediyesi olmadı daha zaten hiç faydasını görmedim bir de tribini çekiyoruz
Kabul etmeyin eve 🤷 kayinvalideniz gitsin kizini gormeye yeni dogum yapmis bi anneyi kimsenin germeye üzmeye hakki yok faydasi da olmicaksa gelmeyiversin

O zaman anlayis gostericektir eminim gostermezsede sonradan gönlünü alirsin artik 😁 çocuk söz konusu olunca insana hersey batıyo emin olabilirsin eşinin yaptiklari bile baticak eğri tuttun yan baktin fln 😂
Kesinlikle birazda lohusalık psikolojisinden dolayı sanırım bebeğe aşırı ilgi duygusallık vs oluyor etrafa karşıda sinir 😅

Kızlar hediyelik yaptırdınız mı? Ben diyorum ki çikolata kapı süsü ve kolonya yaptırayım çok da abartmak istemiyorum eşime kalsa magnet falan diyor da çöpe atıyorlar o yüzden istemedim. Siz ne hazırlık yaptınız
Ben açık sözlüyümdür 🙂
Doğum yapanın değil ziyarete gelmek isteyenlerin çikolata tatlı vs getirmesi gerektiğini düşünüyorum, bu adetlere son verilmesi gerekiyor bence en fazla kapıdan girene dezanfektan sıkıp limonlu kolonya dökülebilir dediğin gibi magnetler boşa gidiyor ben minimalist yaşamayı seven biriyim asla magnet almam evime hem birsürü masrfa giriyoruz hem de üstüne gelenlere ikramda bulunuyoruz, birde davetiye çıkarıyoruz bu şekilde gelmeleri için lohusanın evine 40 gün gidilmez çekirdek aile harici

Ben açık sözlüyümdür 🙂
Doğum yapanın değil ziyarete gelmek isteyenlerin çikolata tatlı vs getirmesi gerektiğini düşünüyorum, bu adetlere son verilmesi gerekiyor bence en fazla kapıdan girene dezanfektan sıkıp limonlu kolonya dökülebilir dediğin gibi magnetler boşa gidiyor ben minimalist yaşamayı seven biriyim asla magnet almam evime hem birsürü masrfa giriyoruz hem de üstüne gelenlere ikramda bulunuyoruz, birde davetiye çıkarıyoruz bu şekilde gelmeleri için lohusanın evine 40 gün gidilmez çekirdek aile harici
Bence de hem doğurup hem hediye dağıtmak saçma geliyor. Aileler ısrar ediyor yapalım edelim diye de en minimal şekilde kalması için uğraşıyorum bende çikolata yeter dedim kolonya çıktı başıma bi de 🤣 sadece kapı süsü güzel olsun istiyorum evde oğlumun kapısına asıcam zaten

Kızlar hediyelik yaptırdınız mı? Ben diyorum ki çikolata kapı süsü ve kolonya yaptırayım çok da abartmak istemiyorum eşime kalsa magnet falan diyor da çöpe atıyorlar o yüzden istemedim. Siz ne hazırlık yaptınız
Ben cikolata aldim etiket alip kendim hazirlayacagim ismin belli olmasini bejliyorum. Kap susu de hazir sadece isim yapistirilacak.30 kolonya 30 mum seklinde set yaptim 10 adet falan magnet magneti sadece gercekten saklayacagini dusundugum kisiler icin yoksa ben de acikcasi atiyorum cok yakin degilse :)

Bence de hem doğurup hem hediye dağıtmak saçma geliyor. Aileler ısrar ediyor yapalım edelim diye de en minimal şekilde kalması için uğraşıyorum bende çikolata yeter dedim kolonya çıktı başıma bi de 🤣 sadece kapı süsü güzel olsun istiyorum evde oğlumun kapısına asıcam zaten
Heves ediyor onlarda heralde bu sefer doğurduğumu kimseye haber vermemeye çalışacğım inşallah ilkin de ilk gün ev misafir doldu daha hastaneden dönmeden ve dışardan yemek söylemek zorunda kaldık birsürü masrafa girdik yemek yetiştiremedik nefret ediyorum hepsinden 😆

Back
X