ben iyiyim canim tesekkur ederim merak edip sordugun icin, okuyorum buralari ama yazamiyorum bi turlu.
ben iyiyim bebek iyi bugun 35+5iz ultrasona gore 4-5 gun ondeydi bebek gecen hafta, tek sikintim bebegimin basinin yukarda olmasi. gecen hafta ebeler kontrol etti, yarina da disardan elle cevirme randevusu ayarladilar. yurtdisinda ne olursa olsun normal dogum yaptirmak istiyolar, eger donmezse son ana kadar bekliyolar ve sezaryana oyle karar veriyolar. benim de anlattigin gibi icimden hep normal dogum geciyor, sezaryana kendimi hic hazirlamadigim icin biraz panigim ve bebegi dondurmek icin elimden geleni yapmaya calisiyorum :)
sen de senin icin hangisi daha iyi olucaksa o sekilde ilerliceksindir, bebek de zaten gelmek istedigi yolu kendi seciyor. sana tavsiyem ne olursa olsun normal dogumu denemen yonunde olur, evet normal diye baslayip acil sezaryana giren de cok, ama hemen sip diye bebegi doguran da, zaten doguma hazirlik icin yaptigin yapicagin tum hareketler seni hazirlicak hem normale hem sezaryana <3
ben normal dogumu hem bedenim anlasin dogurdugumu, surec kendiliginden sanciyla vs. gelissin diye hem de toparlanmam kolay olsun diye istiyorum. insallah oyle de olur, ben de stresim dusunceler icindeyim ama gunun sonunda bebeklerimiz nasil gelmek istediklerine kendileri karar vericekler, saglikli olalim da gunun sonunda biz ve onlar o yeter