Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    108
Maşallah bebişe ve annişe
Her gebeliğin her doğumun ayrı hikayesi oluyor, parmak izi gibi..

Akışa bırakmak istiyorum; ama sorulardan kaçamıyorum

ben iyiyim canim tesekkur ederim merak edip sordugun icin, okuyorum buralari ama yazamiyorum bi turlu.

ben iyiyim bebek iyi bugun 35+5iz ultrasona gore 4-5 gun ondeydi bebek gecen hafta, tek sikintim bebegimin basinin yukarda olmasi. gecen hafta ebeler kontrol etti, yarina da disardan elle cevirme randevusu ayarladilar. yurtdisinda ne olursa olsun normal dogum yaptirmak istiyolar, eger donmezse son ana kadar bekliyolar ve sezaryana oyle karar veriyolar. benim de anlattigin gibi icimden hep normal dogum geciyor, sezaryana kendimi hic hazirlamadigim icin biraz panigim ve bebegi dondurmek icin elimden geleni yapmaya calisiyorum :)

sen de senin icin hangisi daha iyi olucaksa o sekilde ilerliceksindir, bebek de zaten gelmek istedigi yolu kendi seciyor. sana tavsiyem ne olursa olsun normal dogumu denemen yonunde olur, evet normal diye baslayip acil sezaryana giren de cok, ama hemen sip diye bebegi doguran da, zaten doguma hazirlik icin yaptigin yapicagin tum hareketler seni hazirlicak hem normale hem sezaryana <3

ben normal dogumu hem bedenim anlasin dogurdugumu, surec kendiliginden sanciyla vs. gelissin diye hem de toparlanmam kolay olsun diye istiyorum. insallah oyle de olur, ben de stresim dusunceler icindeyim ama gunun sonunda bebeklerimiz nasil gelmek istediklerine kendileri karar vericekler, saglikli olalim da gunun sonunda biz ve onlar o yeter

Epizyotomi ile ilgili aşırı bir tepki var, nerede ne okusam dinlesem hep kediye karşılar. Gereksiz yapılan her şeye karşıyız ama bu gerek olduğu için yapılıyor, sonuçta olmazsa daha fazla düzensiz bir yırtık alanı oluşacak orada. Epizyotomi sonrası iyileşme de öyle düşünüldüğü gibi zor bir şey değil, ehil bir doktorsa diye söylüyorum tabii ki. Yani bunu kafanıza takıp dert etmeyin.

Ayrıca sezaryen kesisiyle karşılaştırılamaz bile... Hayırlısı ne ise öyle olsun.
[/QUOTE]
Hep tepkiyle karşılsşıyor

Gebelikte şeker normal den yüksek çıkabilirmiş belki buda rutin bişey olabilir tansiyon düşmesi gibi

Kızlar tüm eksiklerimi tamamladım sadece anne bebek çantası kaldı yani doğru mu yazdım onu da bilmiyorum bebeğin eşyalarını dışarı çıkarken koyduğumuz çanta. Internetten bakıyorum ama asla karar veremiyorum. Ben şunu aldım iç hacmi iyi kullanışlı diyen var mı? Ya da anne bebek çantası modellerine gidip bakabileceğim bir mağaza var mı? Görmeden karar vermekte çok kötüyüm

Maşallah Ya ilk oğlumuda çapraz hissediyordum ben kanala girmemiş vs demişti doktor karnım aşağıda inmedi elim ayağımda şişmedihiçbir doğum belirtisi yoktu pat diye biranda doğuverdi anlayamadım bende şimdi haftaya kontrole gidicem bende son andada doğum pozisyonu alabilirler diye duymuştum ben sancı ile beraber yani birkaç hafta sonra gittiğinde tekrar bakılıp karar verilse iyi olur daha 28. Haftadan aa bebek dönmemiş sezaryensin diyen doktorlar oluyor yuh yani bu bebek yarın doğmayacakki
Buarada doğum nasıl senin hareketlerine bağlı dedi doktor anlayamadım okısmu

Ben lc den minik valiz gibi bir çanta almıştım eskiden onu kullandım içide geniş bebek çantası aldım skip hop un ama sığamadım ben ya uzun yola çıkıyoruz çünkü yada yiyecek vs almam gerekiyor su alıyorum hoşuma gitmedi bu çantalar en iyisi rahat spor bişey kullanmak

Ay inşallah geçer içim rahatladı tek olmadığım için.
Bende de eğer oranın bakımı için zararlı katkılı sabun vs kullanırsam ph bozduğum için sanırım bişey çıkıyor hafif acıyor sonra hiçbişey kullanmadığımda düzeliyor ama sabun kullanmadanda rahat edemiyorum

Sırt çantası kullanıyorum, işimi görüyor.

Yani hareketli olman lazım çık yürüyüş yap vs demek istedi. Ne kadar hareketli olursam doğum o kadar kolay olurmuş öyle söyledi. Bakalım 35 haftalık şu an her şey olabilir sağlıkla gelsin de yavrularımız yeter

Her kadının yapısı fıtratı doğuma uygundur
Öncelikle sen kendi tercihini doktorunla beraber belirleyebilirsin normal doğumun saydığın komplikasyonları sık görülen şeyler değildir ayrıca faydalarınada odaklanabilirsin epizyo gerçekten herkesin kafasına takılan hatta sancıdan daha korkulan bir durum ama bu o an tahmin edilen gibi olmuyor küçük bir parçası oluyor sadece önemli olan sancıyı yönetebilmemiz aslında kimse buna odaklanmıyor

Ben instagramdan myroka diye bir sayfadan aldım içini de doldurdum güzelce baya bir şey aldı. Bence normal çantadansa direk bunun için üretilen çantalar almak daha mantıklı çünkü her şeyini düşünmüşler. Bez koyulacak yer, biberon yeridir vs. Çok düzenli bir çanta oldu içime sindi. Trendyolda da hamur diye bir sayfa var ordan da çantanın içini düzenleyecek şeyler bakabilirsiniz alt değiştirme seti vs. Henüz kullanmadım deneyimlemedim tabi ama şimdilik gayet düzenli duruyor

Evet, ben o bölge için uygun intim temizlik jeli kullanıyordum bitince oğlumun Dalin şampuanından kullandım birkaç kez sonra da dar geldiğini fark etmedim iç çamaşırımın malum kilo alıyoruz. Ondan sonra oldu. Neyse sıcak suyla falan biraz olsun rahatladım şükür biraz daha küçülmüş. Bu kistle ilgili çok zorluk yaşayanlar varmış ameliyatla aldıran vs. Çok korktum zaten sezaryen olacağım bir de bunun ameliyatıyla uğraşmak aynı zamanda iki bebekle ilgilenmek kabus gibi olurdu. Bir de stresten de olabiliyor sanırım. Yarın kontrolüm var indi sayılır zaten. Aman dikkat edelim

Ya ben o anne bebek çantalarını hiç estetik bulamadığım için ilk bebeğimde almadım. Dışarı çıkarken sadece biberon, bez, ıslak mendil alıyordum. Bebek arabası yanımızda olurdu genelde ve yedek kıyafet alacaksam küçük bir poşete koyup arabanın altına koyardım. Ama şimdi iki çocuk olacağı için işin rengi değişti birinin suluğu birinin biberonu sığacak şekilde bir çanta aldım adidasın yine çok büyük değil ve anne bebek çantası olarak geçmiyor tabii. Büyük bir şey alacak olsaydım Oysho'nun anne bebek çantaları çok güzel oluyor.

Şimdi baktım evet kullanışlı duruyor sanırım bu modeli tercih edeceğim bebek arabasına taktınız mı kolay oluyor mu

Ben bunları beğendim, anne bebek çantası olarak geçmeyen ama aynı işleve sahip soldaki adidas olanı aldım. Boyut olarak orta büyüklükte içine iki biberon sığacak göz var. Paraşüt kumaş olması yıkanabilir olması açısından da iyi oluyor. Deri tarzı almayın bence. Bir de ebebekte de bunlara benzer tarzda çantalar var gidip bakılabilir yine.

Eklentiler

• Screenshot_2025_0226_130242.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_2025_0226_130200.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_2025_0226_130125.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 20
Benim doktorum da ilk doğumum da, normal doğumu en kolay hemşirelerin yaptığını çünkü çalışırken çok hareketli olduklarını söylemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…