- 13 Temmuz 2023
- 1.286
- 1.209
- 53
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #14.921
Doktor yok yere korku salmıştır umarım, sağlıkla büyüsünlerAy siz canınızı hiç sıkmayın. Benim de 27+3’de 1070 gr demiş. Zaten ultrasonla ölçümlerin %10 %15 yanılma payı varmış. Bana doktor hiç kilosu düşük filan demedi. Zaten bu kilo işleri genetiğe de bağlı biraz. Boşuna stres yapmayın
Onu da deneyeyim, ilk kez duydumBenim de bebeğe giden damarların birinde çentik görüldü detaylı ultrasonda ve dr dondurma yememi söyledi. Her hafta kontrolüm oluyor bu hafta 200 gramdan fazla almış bebek. Gebelik şekerin ve bademcik çabuk hasta olma tarzı sorunların yoksa deneyebilirsin. Ben hakmarda satılan sade olan yuvarlak kutulardan her gün bir tane yiyorum.
Gerçekten kendini önemsemeye başlayınca :) Herkes bir dönem bu durumu yaşıyor sanırım. O farkındalığı kazanınca gerçekten neden kendimi bu kadar üzdüm yordum diyorsun. Kendini kötü hissettiren insanlardan biraz uzaklaş dışarıdan bak biraz olaylara düzelir her şey. Hayatta 1 numaraya kendini koymayı başardığında gerisi geliyor zatenÇevremdeki herkesi anlamaya ve her birine yardımcı olmaya çalışıyorum. Etkilendikleri süreç beni de yıpratıyor fakat insan aynı özverili yaklaşımı kendi için göremeyince bir durup değerini sorguluyor. Tam olarak o noktayım sanki, yine.
Söylediğin her şey o kadar doğru ki, ne zaman kolaylıkla bunları yapabileceğim çok merak ediyorum.
Çok teşekkür ederimCanım selam, sabah öğlen akşam mutlaka protein ağırlıklı beslenmemiz gerekiyormuş. Çok zor olmayacaksa et tüketimini artır canım
Kötü deneyimler yaşamadan bir aydınlanma yaşasak keşke hepimiz. O zaman daha kolay olurdu.Gerçekten kendini önemsemeye başlayınca :) Herkes bir dönem bu durumu yaşıyor sanırım. O farkındalığı kazanınca gerçekten neden kendimi bu kadar üzdüm yordum diyorsun. Kendini kötü hissettiren insanlardan biraz uzaklaş dışarıdan bak biraz olaylara düzelir her şey. Hayatta 1 numaraya kendini koymayı başardığında gerisi geliyor zaten
Valla bende sevmiyorum canım biliyomusun sırf bebeğe faydası olsun diye yiyorum. Kemikli et alıp kaynattım yani hiç benlik diildir amaÇok teşekkür ederim
Et ile biraz uzağız ama faydalı olacak her şeyi denemeye hazırım su an.
Dondurmayı ilk kez duydum. Yemek için bir sebebim oldu teşekkürlerBenim de bebeğe giden damarların birinde çentik görüldü detaylı ultrasonda ve dr dondurma yememi söyledi. Her hafta kontrolüm oluyor bu hafta 200 gramdan fazla almış bebek. Gebelik şekerin ve bademcik çabuk hasta olma tarzı sorunların yoksa deneyebilirsin. Ben hakmarda satılan sade olan yuvarlak kutulardan her gün bir tane yiyorum.
Dondurma için hem protein hem de calsiyum yağlar kısaca bir çok açıdan zengin bir besin o yüzden diye açıklamıştı dr bana.Onu da deneyeyim, ilk kez duydumşeker çıkmadı çok şükür.
Maşallah diyorum size, nazarlar değmesin
ayy sana helal olsun valla tebrik ettimValla bende sevmiyorum canım biliyomusun sırf bebeğe faydası olsun diye yiyorum. Kemikli et alıp kaynattım yani hiç benlik diildir amaNacizane tavsiyem kuzu pirzola yaptır akşam öğlen 2 şer tane ızgara yapsan yeter ayrıca kolay pişiyor. Yağlı falanya bebeğe çok iyi geliyormuş. Birde tahin al bir kaşık öğlenleri onu al. Zaten iki ayımız kaldı. Ayrıca çokta küçük değil kilosu toparlar bence üzülme
Ohh bize afiyet, bebeklerimize de löp löp et olsun inşallahDondurmayı ilk kez duydum. Yemek için bir sebebim oldu teşekkürler
Gecmisten günümüze bebise yatırım yapmışsın demek kiayy sana helal olsun valla tebrik ettimben normalde et yerdim hamilelikte biraz uzaklaştım tavuk balık kırmızı et hiç ağzıma süremiyorum. Ama full kuruyemiş yiyorum akşamları mercimek filan artık çözüyoruz bir şekilde. Önceden bileklerimden yağları sızacak seviyede homosapien gibi et yerdim
Onun da tadı hiç güzel değil yaDondurma alırken içeriğine dikkat edin kızlar. Maalesef ülkemizde her şeyin kalitesi düştüğü için dondurmalar da artık dondurma değil. Neredeyse dondurma adı altında satılan ürünlerin hiçbirinin üstünde dondurma yazmıyor artık ama içeriğine baktığında "sütlü buz" diye geçiyoralgida markasına örneğin içerik olarak benim bildiğim tek "gerçek dondurma" maraş usulü. O yüzden dikkat edin.
Bende bugün 28 haftayım canım aynı ağrı bende de var rapor verdi doktorum dinlen diye baskı oldukça uzan dedi çok ekran başındaydım bir de yolum uzaktı onlar tetikliyordu bence, laptop başında çok kalıyor musun bükük oturmaktan artıyor bu ağrılarGünaydın kızlarrr. 28 haftalık oldukBir kaç haftadır sol kasık ağrım var ama bebis yan yatıyor kafası solda olduğunu hissediyorum onun için baskı diye umuyorum. Bu sabah da alt bacaklarımda ağrı var yaşayan var mı, öğleden sonra bi tahlil vereyim diyorum acaba enfeksiyon mudiye bir tedirgin oldum ama malum kaç gündür çok soğuk soğuklardan da olmuş olabilir sizler nasılsınız?
Valla ben özellikle hamile kaldığımdan beri içeriği daha çok okur oldum. Mesela palm yağlı hiçbir şey yememeye özen gösteriyorum. Çünkü gerçekten çok zararlı. Haftasonu eşimle filedeydik ürünlerine bayılıyorum neye elimi atsam palm yağlı, eşime aynı serzenişte bulundum niye bütün güzel şeyler zararlı diyeOnun da tadı hiç güzel değil yahep tadı güzel olanların içeriği pis işte lanet olsun
İki gün önce bende rüyamda çok kıllı bir kız bebek doğurdum sırtında falan saç gibi kıllar vardı neden görürüz bilmem ki bir şey de izlemedim benzer, korkularımız mı neGünaydın kızlar , ay sabaha karşı rüyamda bebeğimi gördüm baya kıllıydı bir garipsiyorum sonra diyorum bu çocuğu emzirmem lazım memişlerden kan geliyor. Sonra krem sürüyoruz falan iyi geliyo. Baya detaylı bir rüyaydı ahaha sonra bebeğim yüzü gözü açılıyo bir beğenmeye başlıyorum ama kocaman bebek bir kucak
Bence de ya çok katılıyorum altına imzamı atarım :) ben mesela son kontrole giderken dedim çok düzensiz beslendim kesin zayıf kaldı çocuk diyordum aksine fazla almış. Ama annem bana hamileyken eziyetli bir hamilelik geçirmesine ve beslenmesine dikkat etmemesine rağmen ( bir de 8 aylıkken oruç tutmuş) 3,500 kilo doğmuşum. Yani kadın bir de düzgün yese ve stressiz geçirse 5 kilo filan olurmuşum herhalde. Dediğin gibi biraz genetik biraz dış faktörler. Kilo çok önemli değil belli bir standartta olması yeterli, Şuan hepimizin bebişleri yaşam sınırını da geçti çok şükür iyi olsunlar yeter.Gecmisten günümüze bebise yatırım yapmışsın demek kiYa aslında bence bebislerin bir yaratılış potansiyeli var. Yani zayıf olacak bebeğe naparsan yap bir yere kadar. Ya da iri bebekse iri oluyor işte. Tüm bebislerimiz sağlıkla gelsinler
Ya içeriğine bakıyorum da canım da çok çekiyorsa azıcık ucundan şey yapıyorumValla ben özellikle hamile kaldığımdan beri içeriği daha çok okur oldum. Mesela palm yağlı hiçbir şey yememeye özen gösteriyorum. Çünkü gerçekten çok zararlı. Haftasonu eşimle filedeydik ürünlerine bayılıyorum neye elimi atsam palm yağlı, eşime aynı serzenişte bulundum niye bütün güzel şeyler zararlı diye
Aklında kalacağına midende dursunYa içeriğine bakıyorum da canım da çok çekiyorsa azıcık ucundan şey yapıyorum
Çok da düşünmeyelim ya ama bir şey olmazAklında kalacağına midende dursunçikolata en temiz içerikli tadelle mesela bende ona düştüm her zaman çok severdim zaten şimdi günde 1 tane gidiyor valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?