Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    153
arkadaşlar merhaba. 28. haftadayım, 2.5 sene önce 1 doz aşı olmuştum. sağlık ocağı 1 doz daha yapalım 30a kadar dedi, doktorum gerek yok dedi. kafam karıştı. her doktor başka şey diyor. sizler oldunuz mu? sağlık ocağı 30'dan sonra erken doğumu tetikler felan dedi. kafam çok karıştı. sizler arasında yaptırmayan var mı acaba?

Ben en son 5 şubatta kan ve idrar vermiştim idrarda protein kaçağı görülmemiş ama dediğim ağrı idrar testinden bir hafta sonra olan bir şeydi öyle protein kaçağı da mi birden olan bir şey ki tansiyonum da normal değerlerde ilerliyor genelde ama bu aralar ölçmedim hiç senin ağrın ne sıklıkla tekrarlamıştı benim bir kere tek oldu ama zaten sanırım bu hafta gidip idrar testi vereceğim tekrar. Teşekkür ederim Balım cevap verdiğin için

Ben ilk dozu yaptirdim bu hafta ikinci dozu yaptircam canim 24.haftadaym

Merhaba, tetanoz 2 doz oldum ben 28+5 deyim. Doktorum uzun süredir olmadıysan yaptır dedi. 2 dozu da yaptırdım. Sağlık ocağındaki ebe de aynı şeyi söyledi. Hangi sebeple erken doğumu tetikliyormuş acaba ilk defa duydum

hemşire hanım öyle söyledi. doktor da olma deyince şyşce bulandım. yoksa bu hafta tek doz olacaktım.
Eğer öncesinde bir kaç doz yapıldıysa koruyuculuğu devam ettiği için gerek olmadığını söylemiş olabilir. Ama düşüğe sebep olması gibi bir durum araştırdığım kadarıyla yok, isterseniz başka bir doktordan daha görüş alın. Basit bir kesikten bile tetanoz kapma riski olabiliyormuş.

Bir doz aşı 5 yıl koruyuculuk sağlıyor canım, erken doğumu tetikler diyenler aşı ve ilaç karşıtı bilimsel dayanağı olmayan komplo teorisyenleri. Doktorunu dinlemen en doğrusu

Olmak zorunda değilsin aslında 5 sene içinde olduysan koruyucu oluyor diye biliyorum ama ilk gebeliğimde 1 doz yaptırdım erken doğum olunca diğeri kaldı 2. Hamileliğim ondan 1 sene sonra oldu hiç yaptırmadım bunda da yaptırmayacaktım 24. Haftada geri fikrimi değiştirip yaptırdım yaptırıyorsanız dedikleri gibi geç kalmayın

Merhabalar
Bana doktor eczaneden özel tetanoz aşısı alıp yaptiracakaniz 1 doz yeterli dedi
Sağlık ocağında devletin yaptırdığını yaptiracaksaniz 2 doz olmamı söyledi
Sağlık ocağındaki ebe ise " 30.haftadan sonra olan tetanoz aşısının bebeğe etki etmediğini, sadece anneye etki ettiğini " söyledi
Bu yüzden hem bebegi hem beni korumasi icin 30. Haftadan sonraya birakmamam gerektiğini söylemişti,erken doğum falan demedi

Tetanoz aşısı ise bende olmadım canım 28. Haftamdayım

Ayni agri bendede oluyo arkama yastik dayayip oturunca geciyo ben gecen sali yaptirdim idrar ve kan testi hepsi normal cikti bence bisey olsa baska belirtilerde verir merak etme

Ben en son 7 8 sene önce de falan oldum. Serklajim olduğu için erken doğumu tetikliyor diye 18.haftada bile doktorum izin vermedi. Yaptirmana gerek yok dedi yaptırmadim ben de.

Kizlar ben saglik ocaginda tetanoz oldum, sonra aklim 3lu asida kaldi doktorum onu ol demisti. Cunku cocugu dogunca bogmacadan falan koruyo diye. Sonra dedim ben o zaman 2. Dozu olmiyim, bu 3lu tetanozdan oluyim eczaneden alip. Doktorum tamam dedi, baska cok unlu bi doktor karistirma ama 3luyu olsaydin daha iyiydi dedi. Simdi her turlu 2. Dozu olcam yani, 3lu olup ciksa aradan? Hic boyle bisey duyan yasayan oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…