Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    110
Ve acı gerçekle yüzleştim son 1 ayda +2 kilo daha alarak toplamda 5 kilo ile yola devam ediyoruz. Yediğime içtiğime de dikkat ediyorum ama nasıl bu kadar aldım anlayamadım. Ayakları şişen var mı bu arada ? Benim topuklarım özellikle inanılmaz ödemli. Sabahları acı ile basıyorum yere
Canım normalde haftalık 450-500gram kadar almak normal kabul ediliyor bu aylarda, ama karbonhidrat ve tuzlu içerikler oldukça hızlı ödem tutmamıza sebep oluyor. Ben 4.5 kilo aldım 20+1’im bugün, geçen hafta diyetisyene başladım direk ödem için sebze suları ekledi ve yeme düzenimi değiştirdi. Bir hafta önce +5kg idim, geçen hafta 500 gram verdim, bu haftadan itibaren doğuma kadar max 5 kilo alma hedefimiz var.
Cumartesi doktorum bebeği kontrol etti, bana tahliller yaptı, bebek büyümüş, herşey yolundaydı çok şükür.
Turşu çok tüketiyordum inanılmaz şişiriyormuş beni, birde olması gerekenden daha fazla kalori alıyormuşum öncesinde 🥲

Bence ödemdir çok da değil hem, her şey değişiyor vücutta sonuçta :)
benimde bacaklarım da ayaklarımda çok oluyor. Evde kaldıkça dinlendiriyorum öyle azalıyor bayağı. Dinlendir birazcık..
Ben evden çalışıyorum canım full oturuyorum ya da uzanıyorum aslında bu kadar ödem beklemiyordum, topuğuma bastırınca bu şekilde kalıyor. Tuzlu da yemiyorum.

1735548028585.png

Valla canım bazen benimki tam aşağıya ittiriyor gibi, kontrolüme az aldı onu da sorcam ben asıl ondan endişeleniyorum. Bildiğin fırt diye çıkacak gibi oluyor :KK70: muhtemelen o kadar kolay çıkmaz tabii de insanı geriyor. Sürekli olmuyor neyseki geçiyor, dışardan gördün mü hiç hareketini :) 2 gün önce ilk defa gördü eşimde resmen çıldırdık aşırı güzel bir hismiş
Ay Allah korusun deme öyle şeyler :D cumartesi sabah ilk kez görür gibi oldum ama yalnızdım. Böyle belli belirsiz bir hareket oldu. Öyle görmek de çok çok değişik bir hismiş. Bir iki haftaya tam düzene girer herhalde doya doya bakarız. Eşim hala tam olarak hissetmedi hareketleri elini koyup, kulağını dayayıp bekliyor garibim. :D

Kızlar hayırlı sabahlar sağlık ocağından aradılar tetanoz aşısı için çok kararsızim yaptırmakta bu arada kan sulandırıcı iğne kullanıyorum iğne kullananlar nasıl yaptı bu aşıyı siz ne düşünüyorsunuz asi konusunda ben kızima hanileyken iki doz Vurulmuştum 9 yıl önce bı sorun yaşamadım ama bu gebelikte kan sulandırıcı kullanıyorum tedirginim açıkçası
Bende Enox kullanıyorum daha önce bununla ilgili birşey duymadım böle birşey mi varmışki? 20+ 4 de aşı oldum gebe kaldığımdan beri hergün enox kullanıyorum. Doktorumda sağlık ocağındaki hemşirede biliyor bunu ama aşıyı önerdiler bana

Ay Allah korusun deme öyle şeyler :KK70: cumartesi sabah ilk kez görür gibi oldum ama yalnızdım. Böyle belli belirsiz bir hareket oldu. Öyle görmek de çok çok değişik bir hismiş. Bir iki haftaya tam düzene girer herhalde doya doya bakarız. Eşim hala tam olarak hissetmedi hareketleri elini koyup, kulağını dayayıp bekliyor garibim. :KK70:
Ya biz de beklemiyorduk şok olduk. Ama cidden sert hareketleri bu çocuğun normal mi bilmiyorum, biz yarın 22 hafta oluyoruz tam umarım normaldir bazen bir şey yapıyor diyorum herhalde takla attı yani bu kadar hissedemem :D

Ben evden çalışıyorum canım full oturuyorum ya da uzanıyorum aslında bu kadar ödem beklemiyordum, topuğuma bastırınca bu şekilde kalıyor. Tuzlu da yemiyorum.

Eki Görüntüle 3528631
İster istemez şişeceğiz ama dikkat etmek lazım sonrası daha zor olur yoksa. Ayaklarını yukarı tut ara ara birazcık soğuk suda beklet belki iyi gelir. :( Doktora da sor yine belki bir önerisi olur.

Ya biz de beklemiyorduk şok olduk. Ama cidden sert hareketleri bu çocuğun normal mi bilmiyorum, biz yarın 22 hafta oluyoruz tam umarım normaldir bazen bir şey yapıyor diyorum herhalde takla attı yani bu kadar hissedemem :KK70:
Ya ne güzel :D harekektli bir bebis geliyor nazarlar değmesiiinnn ♥️

Canım normalde haftalık 450-500gram kadar almak normal kabul ediliyor bu aylarda, ama karbonhidrat ve tuzlu içerikler oldukça hızlı ödem tutmamıza sebep oluyor. Ben 4.5 kilo aldım 20+1’im bugün, geçen hafta diyetisyene başladım direk ödem için sebze suları ekledi ve yeme düzenimi değiştirdi. Bir hafta önce +5kg idim, geçen hafta 500 gram verdim, bu haftadan itibaren doğuma kadar max 5 kilo alma hedefimiz var.
Cumartesi doktorum bebeği kontrol etti, bana tahliller yaptı, bebek büyümüş, herşey yolundaydı çok şükür.
Turşu çok tüketiyordum inanılmaz şişiriyormuş beni, birde olması gerekenden daha fazla kalori alıyormuşum öncesinde 🥲
Ben aslında akşamları çok yemiyorum ama tahminimce bana hem ödem hem kilo yapan şey antep fıstığı ve kabak çekirdeği. Bebek için faydalı diye hamile kaldığımdan beri her akşam yiyorum istisnasız. Kahvaltılarımda yumurta avokado peynir zeytin, öğlen yulaf yoğurt meyve, ara öğünlerde meyve yiyorum. Haftaya kontrolüm var olmadı bir de diyetisyenle görüşeyim paketimde vardı .

İster istemez şişeceğiz ama dikkat etmek lazım sonrası daha zor olur yoksa. Ayaklarını yukarı tut ara ara birazcık soğuk suda beklet belki iyi gelir. :KK43: Doktora da sor yine belki bir önerisi olur.
Doktora gidene kadar biraz buz koyayım dediğin gibi canım , artık son aylarda patates olacağım muhtemelen :D

Selam kızlar 18+4 ten bildiriyorum acayip iştahım açık kilolar fazlasıyla gelmeye başladı. Ayrıntılı ultrasona giden arkadaşlarım hangi hafta gittiniz 20 de gitmeyi düşünüyorum ben
Selam canım, yarın 22 oluyoruz biz de. Doktorumuz 22-23 önermişti. 23 haftaya aldık biz. Organ gelişimleri tamamlanıyormuş bu haftalarda en ideal haftalar olduğunu söyledi ona göre aldık.

Ben aslında akşamları çok yemiyorum ama tahminimce bana hem ödem hem kilo yapan şey antep fıstığı ve kabak çekirdeği. Bebek için faydalı diye hamile kaldığımdan beri her akşam yiyorum istisnasız. Kahvaltılarımda yumurta avokado peynir zeytin, öğlen yulaf yoğurt meyve, ara öğünlerde meyve yiyorum. Haftaya kontrolüm var olmadı bir de diyetisyenle görüşeyim paketimde vardı .
Kişiden kişiye değişebiliyor canım mutlaka doktoruna danış, benim hashimoto tiroidi olduğu için ödem sorunum ve karbonhidrat duyarlılığı hat safhadaydı, karnım şişiyordu gazdan, yoksa kilo normal dediğim gibi bu haftalara göre. Ödemin için mutlaka çözüm sunacaktır sana 🙏

Kişiden kişiye değişebiliyor canım mutlaka doktoruna danış, benim hashimoto tiroidi olduğu için ödem sorunum ve karbonhidrat duyarlılığı hat safhadaydı, karnım şişiyordu gazdan, yoksa kilo normal dediğim gibi bu haftalara göre. Ödemin için mutlaka çözüm sunacaktır sana 🙏
Bende de trioid yüksekti belki ondan da olabilir, sağ ol canım umarım bir çözüm olur 🙏

Back
X