Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Mama olarak bence şimdiden acele etmeyin. Sma ve hipp vermistim ben yaklaşık 4. Aya kadar sonra mama reddi oldu, zaten az miktarda veriyordum meme ve mama beraber gittiğimiz için.
Mamaları bence özel duruma göre vermek gerekebiliyor, belki alerjik olacak ona göre mama seçeceksiniz, ben mesela ilk hipp combiotic verdim ama pişmanım cunku içinde probiyotik içeriyormus ve bence gazını inanılmaz tetikledi. Sonrasında sma comfort a geçiş yaptım. Comfort ta gazını rahatlatır diyorlardı. Benim bebeğime daha iyi gelmişti. Bir de skt sine muhakkak bakın, bunun dışında da açıldıktan sonra 1 ay içinde tükenmesi gerekiyor. Ben actigim tarihi yazıyordum üzerine. Sadece mama verirseniz paket hızlıca biter muhtemelen ancak benim gibi sadece takviye olarak verirseniz 1 ayda bitmeyebilir.
Bunun dışında kimisini önce toz sonra likit şeklinde, kimisini önce likit sonra toz şeklinde yapmanızı öneriyor, markaların kendi paketinde yazıyor. Hipp daha zor cozunuyordu, benim deneyimlediğim o sekildeydi. Bir de çalkalama meselesi var. Mamayi hazırlarken çalkalama yapmamak gerekiyor gaz yapmaması için, saat yönünde veya tersine çevirme hareketleri ile karistirmaniz gerekiyor, tam anlatamadıysam video izlemenizi tavsiye ederim. İnşallah hiçbirimizin bebişleri gazlı olmaz (amin).

Nst deki hareket çizgisi hangisi ki 🤔 daha önce de hamilelik geçirdim ama onu bilmiyorum benim nst de genelde hareket etmiyor geçen 20 dk durdum hiç hareket etmedi bişey de demediler şeker var diye çikolata falan da yiyemiyorum
Aclik sekerin kac canim hala yuksek mi?suyun nasil?

Way arkadass sen yazdikca ben burda cildiriyorum sabirlar diliyorum sana insanlar yaslandikca sacmaliyorlar gercekten ne demek ben asla izin vermiyorum ne demek 😂😂seni cok iyi anliyorum arkdsm ama bazen eldende bisi gelmiyor sabir diliyorum sana
Ben yaşıyorum nasıl cildirdigimi hayal et 😂 Sabıra çok ihtiyacım var gerçekten de 😂

Ya valla üstüne vazife olmayan şeylere karistiklarinda ben de cinnet geçiriyorum. Ayıp olmasın da demiyorum ağızlarının payını veriyorum ama ona rağmen akillanmiyorlar. Ben ilk zamanlar sıkıntı yaşarım diye kendi yattıkları misafir odasına beşik istiyorlar bebeği gece yanlarina alacaklarmis ben kalkamazmisim 😂😂 Birinin gırtlağına çökmeden geçirsem bari şu sureci. Seninkilerin de benimkilerden pek kalır yeri yok sanırım 🤭
Yok artık bir sonraki aşama bebek bizde kalsın olur herhalde 😒 yani direkt söyleyemiyorsan eşin konuşsun, doğumdan sonra bi beklenti olmasın zaten çok daha hassas olacağız. Bu olayların hepsi bebişleri etkiliyormuş ya kimse bunu da düşünmüyor hani bide torunum da torunum diye anlatacak çevresine.

Aclik sekerin kac canim hala yuksek mi?suyun nasil?
Eve çıktığımdan beri hiç ölçüm yapmadım canım cihaz almadım çünkü ama hastanedeyken 90 larda 98 lerde çıkıyordu nadir 80 seviyelerinde oluyordu ilk hastaneye yattığımda su biraz çok dedi 82 ml dedi sonra 51 falan dediler yeterli diyorlar genelde ml olarak söylemiyorlar

Elektrik çarpması tarzı şeyler bebişten kaynaklı genelde, elleri veya ayaklarıyla dürtüyor minnoşlar 😅 12 şubatta rahimime bıçak saplanıyor ıkınma hissi geliyor doğuruyorum galiba diyip acil apandisit ameliyatı oldum 😂 şimdi ani gelişen durumlar beni bayağı tedirgin ediyor 😅
Canim cok gecmis olsun trajikomik olmus valla:) iyisiniz ama su an dimi? O da aradan cikmis gibi dusun
Mama olarak bence şimdiden acele etmeyin. Sma ve hipp vermistim ben yaklaşık 4. Aya kadar sonra mama reddi oldu, zaten az miktarda veriyordum meme ve mama beraber gittiğimiz için.
Mamaları bence özel duruma göre vermek gerekebiliyor, belki alerjik olacak ona göre mama seçeceksiniz, ben mesela ilk hipp combiotic verdim ama pişmanım cunku içinde probiyotik içeriyormus ve bence gazını inanılmaz tetikledi. Sonrasında sma comfort a geçiş yaptım. Comfort ta gazını rahatlatır diyorlardı. Benim bebeğime daha iyi gelmişti. Bir de skt sine muhakkak bakın, bunun dışında da açıldıktan sonra 1 ay içinde tükenmesi gerekiyor. Ben actigim tarihi yazıyordum üzerine. Sadece mama verirseniz paket hızlıca biter muhtemelen ancak benim gibi sadece takviye olarak verirseniz 1 ayda bitmeyebilir.
Bunun dışında kimisini önce toz sonra likit şeklinde, kimisini önce likit sonra toz şeklinde yapmanızı öneriyor, markaların kendi paketinde yazıyor. Hipp daha zor cozunuyordu, benim deneyimlediğim o sekildeydi. Bir de çalkalama meselesi var. Mamayi hazırlarken çalkalama yapmamak gerekiyor gaz yapmaması için, saat yönünde veya tersine çevirme hareketleri ile karistirmaniz gerekiyor, tam anlatamadıysam video izlemenizi tavsiye ederim. İnşallah hiçbirimizin bebişleri gazlı olmaz (amin).
Cok guzel aciklamissiniz cok tesekkurler❤️🙏🏼 acele etmek degil de sutum gelmezse naparim diye hastaneye de mama goturun diyolar ya o yuzden

Ben yaşıyorum nasıl cildirdigimi hayal et 😂 Sabıra çok ihtiyacım var gerçekten de 😂
😕 O kadar haklısın ki çıldırmamak elde değil. Ben de kafayı yemek üzereyim herkesten daha çok nefret ettim bu süreçte. Kayınvalidem baba çocuğun altını değiştirmez diyor yok öyle bir şey diyorum hayır değiştirmez diyor ben ısrarla yapacak dedikçe benimle inatlaşıyor. Kayınbabam normal doğur normal daha iyi bütün her şeyin yenilenir diyor kaç çocuk doğurmuş bilemiyorum. Bir de üstüne verniks kazeoza muhabbeti çıktı artık tam kafayı yedim. Son aylarda ilişkiye girersen bebeğin pis doğarmış, pis dedikleri şey de bebek doğduğunda vücudunda kalan beyaz tabaka. Onların çocukları tertemiz doğmuş. Bu dediğinizde bunun ne alakası var açıklar mısınız dediğimde de eskiler öyle derdi biz yapmadık bizimki temiz oldu dediler. Onu dediler bunu dediler ama evlerine gittiğimde sen hamilesin kendini yorma ya da yardıma ihtiyacın var mı demediler. Hiçbirini istemiyorum yanımda, şimdiden gelene ne ikramlık olsun diye düşünüyorlar. Ben bir de doğurur doğurmaz insan mı ağırlayacağım evimde. Ay arkadaşım bunlar insanı bıktırıyor yemin ediyorum. Keşke biraz sussalar ve uzak dursalar.

😕 O kadar haklısın ki çıldırmamak elde değil. Ben de kafayı yemek üzereyim herkesten daha çok nefret ettim bu süreçte. Kayınvalidem baba çocuğun altını değiştirmez diyor yok öyle bir şey diyorum hayır değiştirmez diyor ben ısrarla yapacak dedikçe benimle inatlaşıyor. Kayınbabam normal doğur normal daha iyi bütün her şeyin yenilenir diyor kaç çocuk doğurmuş bilemiyorum. Bir de üstüne verniks kazeoza muhabbeti çıktı artık tam kafayı yedim. Son aylarda ilişkiye girersen bebeğin pis doğarmış, pis dedikleri şey de bebek doğduğunda vücudunda kalan beyaz tabaka. Onların çocukları tertemiz doğmuş. Bu dediğinizde bunun ne alakası var açıklar mısınız dediğimde de eskiler öyle derdi biz yapmadık bizimki temiz oldu dediler. Onu dediler bunu dediler ama evlerine gittiğimde sen hamilesin kendini yorma ya da yardıma ihtiyacın var mı demediler. Hiçbirini istemiyorum yanımda, şimdiden gelene ne ikramlık olsun diye düşünüyorlar. Ben bir de doğurur doğurmaz insan mı ağırlayacağım evimde. Ay arkadaşım bunlar insanı bıktırıyor yemin ediyorum. Keşke biraz sussalar ve uzak dursalar.
Bu ilişkiye girme mevzusunu kayınvaliden mi söyledi?🫨 ne ayıp.

🫣 oha diyeceğim izninizle. Bu ne saçma sapan konuşma ya, bu insanlar ne yiyip içiyorlar neyin kafası 😂 bir insanların seks hayatına müdahale etmedikleri kalmıştı onu da yapmışlar. Bu seviyede konuşmalarına izin verme canım hadsizlik bu artık çünkü alınıp kırılsınlar da bir daha bu haddi bulamasınlar.

🫣 oha diyeceğim izninizle. Bu ne saçma sapan konuşma ya, bu insanlar ne yiyip içiyorlar neyin kafası 😂 bir insanların seks hayatına müdahale etmedikleri kalmıştı onu da yapmışlar. Bu seviyede konuşmalarına izin verme canım hadsizlik bu artık çünkü alınıp kırılsınlar da bir daha bu haddi bulamasınlar.
Her şeyi kendilerine hak görüyorlar saçma bir şekilde. Ben sözleriyle sert tepki veren bir insan değilim çok sabırlıyım ama sabrım bitince de dönüşü olmuyor içimden başka bir insan çıkıyor. Beni oraya getirmek üzereler. Aklı yok fikri var dediklerinden işte bunlar. 😂
Çok imreniyorum eşinin ailesiyle aile gibi olanlara ama benim de nasibim buymuş diyorum, en başından beri kırıldığım seyler de olunca içim almıyor yaptıkları hiçbir şeyi iyi de olsa 🥲

Cok guzel aciklamissiniz cok tesekkurler❤️🙏🏼 acele etmek degil de sutum gelmezse naparim diye hastaneye de mama goturun diyolar ya o yuzden
[/QUOTE]
Sütüm gelmezse diye stres yapmayın etrafi da dinlemeyin sütüm en nihayetinde gelecek diye düşünün ki bol bol sütünüz olsun. Bu bebisler çok şükür senelerdir aç kalmıyor. Her şeyin çözümü var çok şükür deyin ki sütünüz olsun. Beni mecburi sezaryene almışlardı ilk cocugumda 3. Gün sütüm geldi ancak geldi ve en son 4. Ay biberon reddi yaşadım ben yani olmuyor değil gayet de oluyor. O zamana kadar da hep mama ile destekledim. Cocugum da masallah sadece 1 kere hasta oldu 1 yasina kadar. Başta etraftan ötürü inanılmaz stres oldum, çok ağlattılar da o halimle. İnanın değmez ne siz stres olun, ne bebeğiniz stres olsun. Anne iyi ise bebek de iyi. Her kafadan bir ses çıkacak, hiç bilmeyip konuşanlar olacak. Kulaklarınızı olabildiğince tıkamaya çalışın, bebeğinize odaklanın. Geçin odanıza bebeğinizle bol bol ten teması yapın.
Mama da gayet rahat bulunan bir şey, hemen bir eczaneden alınır market kapalı saate denk gelirse. Ki zaten ilk başta mideleri ufacık oluyor bebeklerin, genelde hemşireler şırınga ile besliyor başlangıçta ve ellerinde esasen mama da oluyor onlarin. İlk başta 3 damlacık gelen süt bile yeter bebeğe diyorlar. O nedenle diyorum lütfen stres yapmayın. Gerekirse mama da alınır da verilir de önce bir sağlıkla gelsinler inşallah, her şey olur.
Sonrasında bol bol sütlerimiz olur inşallah, bebeklerimiz de bol bol anne sütü içmiş olurlar.

Her şeyi kendilerine hak görüyorlar saçma bir şekilde. Ben sözleriyle sert tepki veren bir insan değilim çok sabırlıyım ama sabrım bitince de dönüşü olmuyor içimden başka bir insan çıkıyor. Beni oraya getirmek üzereler. Aklı yok fikri var dediklerinden işte bunlar. 😂
Çok imreniyorum eşinin ailesiyle aile gibi olanlara ama benim de nasibim buymuş diyorum, en başından beri kırıldığım seyler de olunca içim almıyor yaptıkları hiçbir şeyi iyi de olsa 🥲
Eşimin annesi vefat etmiş, diğerleri baba kardeşler vs küs değiliz ama samimi de değiliz. Bence mesafe en güzeli, burada yazılanları okudukça şükrediyorum bile . Dışardan göründüğü gibi olmuyor bence o mutlu aile tabloları, herkeste bir sorun var sadece bazıları daha iyi kamufle ediyor. Sen de öyle düşünme bu şekilde konuşmalar onların seviyelerini gösterir. İçine atıp sana dert olacağına söyle onlara dert olsun benim mottom bu 😅

Back
X