Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar dünden beri göbek çevremde bir ağrı var karnımın sağ üst tarafı gibi. Neresi olduğunu çözemiyorum. 21+1 olduk bugün. Neyden olabilir korkuyorum. Yaşayan oldu mu? İlk gebeliğimde göbek fıtığı olmuştu. Acaba ondan kaynaklı mı diyorum yoksa bir organım mı ağrıyor çözemiyorum neresi olduğunu. Karnı hemen çıkanlardanım çok gergin göbek deliğim de hemen dışına çıktı büyüdü gibi. Umarım fıtık kaynaklıdır bebeğim iyidir 😔😔😔
Benim 24.haftam canım senin haftalarında aynı ağrı bende de vardı
Tam göbek deliğimin çevresinde uzunca o hizada ağrı oluyordu. Doktora sordum baktı kontrol etti çok normal dedi. İç karın yırtılıyormuş olur böyle geçici dedi. Endişe etme lütfen 🌸

Benim de hiç yok, hatta memem bile yok ama bebek emince hem ucu çıkıyor , hem de sütle kafam kadar oluyor 😂😂 Ancak dezavantajı sanırım meme ucu daha çok tahriş oluyor, benim ilk bebeğimde aşırı yara olmuştu çok canım yanıyordu bir sürü bakım yapmama rağmen. Bu sefer daha erken bakıma başlayacağım.
Canım hangi bakımları yapacaksın ve doğumdan önce ne zaman başlamak gerekli ?

Kızlar hamileyken grip ne illet bir seymis ya mahvoldum. Ihlamur çayı iciyorum bir iki tane siz hangi pastil veya ne kullandınız yardım😭😭
Canım bol bol su iç. Ben su içtiğimde boğaz acım rahatlıyordu. Orası nemli olunca. Bol c vitamini ılık ballı süt ıhlamur falan toparladım. Pastil de al iyi gelir

Kızlar selamm ya bugün yoğundu baya takip edemedim burayı.

Ben oturur pozisyonda göbeliğimin altından iki elimi birleştirince pıt pıt atış hissederdim hep. Bugün baya bi zorladım ama ses gelmiyor. 19+3 olduk bugün. Zaten hiç normal hareket hissetmedim henüz ama bu şekilde pıt pıt hissediyordum. Bi gariplik mi var sizce ? Kafamda mi kuruyorum yoksa

Ben oturur pozisyonda göbeliğimin altından iki elimi birleştirince pıt pıt atış hissederdim hep. Bugün baya bi zorladım ama ses gelmiyor. 19+3 olduk bugün. Zaten hiç normal hareket hissetmedim henüz ama bu şekilde pıt pıt hissediyordum. Bi gariplik mi var sizce ? Kafamda mi kuruyorum yoksa
İçini ferah tut yorulduğun için hissetmiyorsun muhtemelen ki henüz çok erken her gün hissetmek zorunda değilsin:)

İçini ferah tut yorulduğun için hissetmiyorsun muhtemelen ki henüz çok erken her gün hissetmek zorunda değilsin:)
Çok teşekkürler desteğiniz için. Ben durup dururken hiç hissetmeye başlamadım henüz. Yani ellerimi otururken dediğim gibi göbek altından birleştirince pıt pıt atış hissediyordum sadece. Sizde bu şekilde hissedebiliyor musunuz mesela.. yoksa normalde bu şekilde hissedilmiyor mu sizde bi dener misiniz yaa :)

Evet bugün baya yoruldum ama içime dert oldu hissetmeyince

Çok teşekkürler desteğiniz için. Ben durup dururken hiç hissetmeye başlamadım henüz. Yani ellerimi otururken dediğim gibi göbek altından birleştirince pıt pıt atış hissediyordum sadece. Sizde bu şekilde hissedebiliyor musunuz mesela.. yoksa normalde bu şekilde hissedilmiyor mu sizde bi dener misiniz yaa :)

Ay ben de hep yapıyordum onu hareketlerini hissetmeden önce 😂😂 şu anda da denedim ama bence o bizim kendi nabzımız ya da parmak uçlarımız mı atıyor öyle nasıl anlatsamm

otururken degil de sirt ustu yatip ellerinizi birlestirince karindaki hareketleri hissediyosunuz az da olsa, eger boyle pit pit otururken bile hissettiyseniz birazcik, sirt ustu hissedersiniz oyle bi hareket olursa cok net

ama benim de ilk baslarda cok hareket vardi gibiydi, sonra azaldi hatta ben de korktum, detayli ultrasonda hersey iyiydi ondan suan daha rahatim, pit pit otururken ya da yatarken hissediyorum ya da ellerimi koyunca ama oyle cok cok degil henuz

24. hafta kontrolune geldim, sadece kalp atisi dinletti doktorum ve 36. Haftaya kadar ultrason yok dedi😥 yani sigorta karsilamiyormus. Su 3 boyutlu olanlara giderim bir ara sanirim, 36 hafta nedir, biraz daha beklesem cocuk dogacak zaten😂
Sekerli icecegimi ictim, 1 saatin dolmasini bekliyorum kan vermek icin. Su icmek de yasakmis, bayaa yaniyorum su an 😅 Bir de akintimda hafif bir koku var dedim, kultur aldi doktorum, bu da prenatale dahil degil dedi, ekstra odeyecegim sanirim ama olsun yani su durumda enfeksiyon varsa cok onemli, yine Turkiyenin saglik sistemini ozlemle andigim bir gun oluyor😂

Evet işte ben de onu demek istedim az da alınca rahat olamıyoruz çok da alınca. Mutlaka bir yorum yapıyor çevremizdekiler yani. Kadın her türlü zorluk yaşıyor bu konuda.
Zorbalama çok var yaa, size ne yani nasıl istersek öyle yaparız 🤣🤣
Evet ya herkes de uzman :KK70: ben kayınvalideme bu konuda gereksiz yorum yapınca hmmm sen uzmanlığını nerden almıştın annecim demiştim shdhdhhs
Benim de kp e onu diyesim geliyor ya ahhaah kv asla karışmaz bişeye sen nasıl bilirsen nasıl istersen öyle der. Ama kp her şeyii her şeyiii çoook biliyorrr😬😬😬😬 bi kere evet ben napmam gerektiğini biliyorum demiştim 😅

Göbek güncellemesiiiii 👶🏻🌸

Eklentiler

• IMG_5947.jpeg
    IMG_5947.jpeg
    196,7 KB · Görüntüleme: 78
Canım kan degerlerınde sorun yok,kanın dusmus sadece bıraz,karacıger degerlerın gayet ıyı sekerın gayet ıyı.sıkıntı bır durum yok merak etme.şekerınde iyi.idrarda bıraz bıseyler var ona ılac verebılır belkı
Ay zaten hepimizin birbirine benziyor kolestrol yuksek çıkıyor o normal gebelikte benimde idrarda enfeksiyon var bir de keton pozitif çıkmış enzimler de iyi ama canım senin enzim işini doktorun çözmesi lazım anlatmıştım benim gebeliğin son haftasında yükselmişti gebelik kolestazi olabilir demişlerdi ilaçları kesince devam etti benim o yüzden suni sanciyla doğumu başlattılar belki senin ilaçları kesince düzelir

İçerden hissediyorsun ya hep elinle hissediyorsan zaten mutlaka içeriden de hissediyorsuundur ona dikkat et.

Benim 24.haftam canım senin haftalarında aynı ağrı bende de vardı
Tam göbek deliğimin çevresinde uzunca o hizada ağrı oluyordu. Doktora sordum baktı kontrol etti çok normal dedi. İç karın yırtılıyormuş olur böyle geçici dedi. Endişe etme lütfen 🌸
Canım çok ama çok teşekkür ederim rahatlattın beni. İnşallah benim de öyle bir şeydir🤲

X