- 31 Temmuz 2024
- 425
- 1.059
- 28
- 34
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #35.081
Ben bugün emzik aldım bu gece vereceğim dayanacak gücüm kalmadıBende ayni durumdayim resmen mememi emzik olarak kullaniyor. Emzik vermeye karar vermistim eşim hele bi 40ı ciksin biraz daha sabret diye soyleniyor beklicem bakalm ama pek umudum yok
1. Anesteziden önce sonda takılıyor ben anestezi altında takılsın çok istemiştim ama nedense asla kabul edilmedi ameliyathaneye gitmeden odada takıldı, çok çok ağrılı bir işlem değil korkma.Sezaryen olanlara sorularım varrr
-doğumda anesteziden sonra mı sonda takılıyor ?
-bandaj ne zamana çıkıyor sürekli pansuman istiyor mu?
- ortalama ne kadar süre sonra bacaklar hissedilmeye başlıyor
- kaç gün sonra duşa izin veriliyor
- korse kullanmak için ne kadar beklenmeli ?
Cevaplarsanız çooook sevinirimm
Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim1. Anesteziden önce sonda takılıyor ben anestezi altında takılsın çok istemiştim ama nedense asla kabul edilmedi ameliyathaneye gitmeden odada takıldı, çok çok ağrılı bir işlem değil korkma.
2. Ben genel anestezi oldum kendime geldiğim an bütün vücudumu hissedebiliyordum herhangi bir uyuşma olmadı
3. Hastaneden çıktığım gün doktorum duşa girebilirsin dedi yani 2 gün sonra ama su geçirmez bant takmak şartı ile( su geçirmez bant su geçirdi)
4. Hastaneden çıkınca bandaj çıkıyor 1 hafta gazlı bez ve betadinle pansuman yapıyorsun, sonrasında doğal yağlar ile nemlendirme işlemi yapıyorsun
5. Ben 2 hafta sonra yavaş yavaş başladım ama kendi durumuna göre anlarsın zaten kullanıp kullanmaman gerektiğini.
Ben öncesinde de duymuştum şu geçirebildigini o yüzden hemen banyo yapmadım bir kaç gün bekledim su alınca da hemen kuruladik pamuklu bir bezle de kapattım sikinti olmadi. Su gelse bile önemli olan hemen kurulamak sanırım, fazla uzun kalmazsan duşta sorun olacağını sanmam.Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederimbant su geçirince dikişlerle ilgili sorun yaşadınız mı ? Ve öneriniz varsa öncesi ya da sonrası için fikirlerinizi almak isterim
Malesef öyle olacak dnxndjdjjd ben bugün akşama kadar disardaydik geldigimizde bebitom bezini degisirken isemeyi tercih etti her yer batti kendi de battı 6-7 gibi banyo yaptirdik... Uyudu zaten bayilacakti banyo ile iyice bayıldı djdjdjdjd ben de o uyurken duşa girdim falan bir saat sonra uyandı gazı vardı sadnirim biraz emzirince yine bayıldı gazini cikardim ben de uyudum onunla dnnxjdndj şimdi yine uyudu kuşum kaçta uyanir bilemicem ama uyuyorum birazdanBebiş uyuyor ama asla uyumayıp çocuksuz gibi davranıyorummuhtemelen sabah olunca pişmanlıktan ve uykusuzluktan öleceğim
AhahaMalesef öyle olacak dnxndjdjjd ben bugün akşama kadar disardaydik geldigimizde bebitom bezini degisirken isemeyi tercih etti her yer batti kendi de battı 6-7 gibi banyo yaptirdik... Uyudu zaten bayilacakti banyo ile iyice bayıldı djdjdjdjd ben de o uyurken duşa girdim falan bir saat sonra uyandı gazı vardı sadnirim biraz emzirince yine bayıldı gazini cikardim ben de uyudum onunla dnnxjdndj şimdi yine uyudu kuşum kaçta uyanir bilemicem ama uyuyorum birazdanyarın doktoruna gidicez çünkü yine uykusuz kalamam bu sefer
Ay inşallah ya dnxnjd kendi kendine bi 3-4 saat uyusa güzel olurdu nxndjdnddnjd ama acikiyor benim süt hala tazyikli bugün ağzını çekince damla damla değil de normal su sızıntısı gibi aktı o yüzden zorlanıyor hala biraz içerken birden doymuyor da parça parça gidiyoruz o yüzden max 3 saate uyanmış oluyor zaten kendisiAhahauyu hemen uyu aynı yanlışa düşme bol uykularınız olsun
Benimki de sürekli ama sürekli ayaklar havada ıkınıyor asla uyuyamıyorumAy inşallah ya dnxnjd kendi kendine bi 3-4 saat uyusa güzel olurdu nxndjdnddnjd ama acikiyor benim süt hala tazyikli bugün ağzını çekince damla damla değil de normal su sızıntısı gibi aktı o yüzden zorlanıyor hala biraz içerken birden doymuyor da parça parça gidiyoruz o yüzden max 3 saate uyanmış oluyor zaten kendisibak konuştuk ıkinmaya başladı akdhjshduahshs nerden alıyorlar bu sinyalleri hic bilmiyorum
4-5 saat sonra hissediliyor, ertesi gün duş almıştım ben. Bandajda 5.günde çıktıSezaryen olanlara sorularım varrr
Uyandık mrbBenimki de sürekli ama sürekli ayaklar havada ıkınıyor asla uyuyamıyorumbu bebişler oğlumun dediği gibi uzaylı ne zaman dalsam ıngaa diye başlıyor .Bu arada net ıngaaa diye ağlayan bir bebişim var .Oğlum hiç öyle ağlamazdı
Canım valla bilmiyorum bazi bebeler böyle oluyo galibaKızlar yaa benim bebeye gece bir şeyler oluyor asla kucaktan inmiyor kucakta uyuyor yattığı an basıyor ağlamayı bir haftadır böyle artık çok yorulduk sabah 4 5 e kadar asla uyumuyor kucakta ayakta gezdiricez illa oturmamizi bile kabul etmiyor ne denediysem olmadı
Kızlar bu aralar uyku reddi yaşıyor musunuz yavrularda? Benimki bayağı direniyor uyumamak için, sonra bayılıyor kucağıma
Ah sadece gece olsa gündüz Daha fena benim bebe. Mesela dün toplasan gündüz uykusu 2 saati geçmez. Kucakta da sürekli pışpışlanmak istiyor yoksa basıyor çığlığı . Maşallah zaten tam oturma sensörü bi oturayım ortalığı yıkıyor illa kucakta durup gezecek.Kızlar yaa benim bebeye gece bir şeyler oluyor asla kucaktan inmiyor kucakta uyuyor yattığı an basıyor ağlamayı bir haftadır böyle artık çok yorulduk sabah 4 5 e kadar asla uyumuyor kucakta ayakta gezdiricez illa oturmamizi bile kabul etmiyor ne denediysem olmadı
40 tan sonrasına umudum vardı. Ama artık 3 ayı beklicez sanırımKilo alimi yeterliyse mamaya gerek yokki. Burda cogumuz ayni durumdayiz. Bebek memeye alisiyor ac olmasa bile emmek istiyor anneyle temas etmek istiyor kısacasi emzik olarak kulllaniyor
Teşekkür ederim canım deneyeyimCanım bende hemoroid önceden de yoktu, ama doğumda yırtığım çoktu makata kadar dikişim vardı.. son dikiş daha geçenlerde düştübol bol komposto iç, sert olmasın seni zorlamasın.. ben dikişler zarar görmesin diye vazelin sürdüm.. çok dikkat etmeme rağmen bazen demir kullanmaktan kaynaklı olabilir kabızlık hali oluyordu, dediğim gibi onu da vazelinle çözdüm.. ama sanki halen birşeyler Çekiyor gibi..
Bence kilo alımı iyiyse sütün yetiyordur beslenmede sıkıntı yoktur mama almana hiç gerek yok gazlıdır canım az önce gaz çıkardım hayretler içerisindeyim bak 1 pıt değil en az 5 kere pırtlattı dedim tamam mışıl mışıl uyur hala ıkınıyor yahu nasıl bir şey ben anlatmadım demekki bayağı gazlanıyorlarMakina da almadım ki elimle de becerebilir miyim bilmiyorum bugünü atlatırsak yarın makina alayım bir deneyim. Kilo alımı çok iyi doktor hatta her ağladığında meme verme 2 3 saatte bir besle oda 20 dk geçmesin dedi çişli bez sayısı da iyi off bilmiyorum delircem az kaldı .Çok teşekkür ederim
Ben spinal olmustum uyusturduktan sonra sonda takiliyor 3 4 saat sonra gwliyor bacaklara his ben ameliyattan 1 gun sonra dus aldim .hastanede pansuman yapiyorlar su gecirmeyen bandaj yapiliyorSezaryen olanlara sorularım varrr
Benim doktorum slikonlu bir sey puskurttu ben bur daha hic pansuman yaptirmadim dusumu da aldim cok rahat sorun olmadiVakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederimbant su geçirince dikişlerle ilgili sorun yaşadınız mı ? Ve öneriniz varsa öncesi ya da sonrası için fikirlerinizi almak isterim
Kız sen daha doğurmamışsın hadi maşallah 38. Haftaya girmişsinSezaryen olanlara sorularım varrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?