- 22 Mayıs 2024
- 505
- 918
- 30
-
- Konu Sahibi elektroforez
- #2.881
Kanama alanları durunca kahverengi lekelenme oluyormuş, benim de doktorum aynı şeyleri söyledi. İlk lekelenme 2 saatlik araba yolculuğunda başladı. O an kanama başlamış ve durmuş. Bir de kabızlık olunca özellikle içime gaz sancısı giriyor, bunun farkındayım ama ne bileyim bir panik oluyorum. Kabızlık olmaması bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Senin için de kolay yöntem olur belki, ben kırmızı pancarı haşlayıp yiyorum. Çok etkili oluyor. Bir de sabah ekmeğe terayağı sürüp şekerli çay içiyorum. 10 - 15 dk sonrası etki garantiHala oluyorbazen yatakta donerken falan sanci giriyor. Bunu soyledigimde doktorum o akintidan degil hamilelikten dedi
Bana dedigi seyleri yazayim; iki tane kanama alanim varmis, iliski, spor, agir kaldirmak, ucak yolculugu ve uzun araba yolculuklari yasak. Gunluk islerime devam edebiliyorum, alisveris yapiyorum, yemek yapiyorum, sehir icinde araba kullaniyorum. Kabizlik icin cok dikkatli ol, kanama alanlarini etkileyebilir ikinmak dedi ve direkt ilac verdi, lif takviyesi, eger ise yaramazsa baska seyler kullan diye bir liste verdi elime.
Canim kalbi durdugunda herhangi bir belirti oluyor mu birsey hissediyor msn olumsuzluk oluncaBenim için de öyle dedi. İlk bebeğimin kalbi durmuştudaha temkinli gidelim diye sanırım
Döllenme olan ay dedi biri bende ona göre baktım zaten son adet tarihini doktorlar karışıklık olmasın diye belirliyor asıl hamilelik döllenme ile başlıyorÇin takvimine bakarken hamile kalınan ay diyor. Son adet tarihi olan ay değil değil mi. Tam döllenmenin olduğu ay değişiyor benim çünkü?
Cok tesekkurler canim bakacağım hemenHer anne böyle düşünüyor
Sana bir tavsiye vereyim Osman Gönülalı dinle evelallah herseyin üstesinden gelirsinhala canlı yayınlarına katılıyorum ben pazartesi günleri Allah ondan razı olsun kimseyi elletmedim (herkes dört biryandan ters çevir yok su ver yok hemen yıka ağzına şeker ver dedi) kendi bildiğim gibi büyüttüm herşeyindende anladım çok şükür
Peki kullanmaya devam ettiğin bir fitil oldu mu bu bir ay boyunca? :) ben bu fitili 1 hafta kullanırım geçer sanmıştım daBenim de bir ay boyunca geldi kahverengi akintim, cildiracagim sandim. Bu hafta kalp atisini duydum ve su an bayaa azaldi. Biraz psikoloji de etkiliyor gibi sanki:) Doktorum birinci trimesterla birlikte bitecek buyuk ihtimalle dedi, yakin bir arkadasimin da aynisi oldu, 13. Haftaya uyandim ve birden kesildi diyor, iki haftaya doguracak:)
Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canımBenim için de öyle dedi. İlk bebeğimin kalbi durmuştudaha temkinli gidelim diye sanırım
Maalesef hayır, hiçbir belirti vermiyor, benim 9 haftalıkken kalbi durmuştu o ama 2 gün karın ağrısından kahrolmuştum. Öyle böyle bir ağrı değildi yeminle, nefesimi kesecek kadar şiddetliydi. Sonra kendiliğinden geçti. 3 hafta sonra kahverengi lekelenmem başladı işte o zaman eyvah dedim. 11. Haftanın sonunda lekelenmeyle gittiğimde 9 haftalıkken kalbinin duruğunu ve artık vücudun bebeği attığını söyledi 2 farklı dr. Herkesin bünyesi farklı ne de olsa ama her şeye dikkat etmek lazım, dr ne diyorsa onun sözünden çıkmamak lazım.Canim kalbi durdugunda herhangi bir belirti oluyor mu birsey hissediyor msn olumsuzluk olunca
İdrarının rengi çok koyu sarı olmasa iyi olur canım su içmeye çalış bulantiyla zordur ama vücudunun işleyişi için gerekli. Ben 2 litreye yakin içmeye çalışıyorumKızlar günde ortalama kaç litre su içiyorsunuz? Az su içtiğimiz de ciddi problemler oluşur mu? Çünkü bazen su içmekte ben zorlanıyorum bulantılardan dolayı.
Ama hani kahverengi lekelenmeden korkmucaktikMaalesef hayır, hiçbir belirti vermiyor, benim 9 haftalıkken kalbi durmuştu o ama 2 gün karın ağrısından kahrolmuştum. Öyle böyle bir ağrı değildi yeminle, nefesimi kesecek kadar şiddetliydi. Sonra kendiliğinden geçti. 3 hafta sonra kahverengi lekelenmem başladı işte o zaman eyvah dedim. 11. Haftanın sonunda lekelenmeyle gittiğimde 9 haftalıkken kalbinin duruğunu ve artık vücudun bebeği attığını söyledi 2 farklı dr. Herkesin bünyesi farklı ne de olsa ama her şeye dikkat etmek lazım, dr ne diyorsa onun sözünden çıkmamak lazım.
Canım yorulmadin mi kıyamam 2 gram demir de gelmeyiversin ıspanaktanKızlar ıspanak yaptım. Tüm yaprakları elimle tek tek yıkadım. Yine de diyorum tam yıkayamadıysam. Çok pimpirikliyim
Yok kız yorulmadım az almıştım zaten. Semizotu ve ıspanak yıkarken hep aynı ikilemde kalıyorumCanım yorulmadin mi kıyamam 2 gram demir de gelmeyiversin ıspanaktano kadar emek verdin güzelce de yikadin ye gitsin şifa olsun
Canım 7. Haftaya girecektik ben fark etmedim başka bir doktora gitmiştim orada dedi 6+4 Ken falan durmuş muhtemelen.Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canımkaç haftalıktı kalbi durduğunda ve sen ne zaman farkettin?
Anladim canim cok gecmis olsun insallah saglikli guzel bir hamileligin olurMaalesef hayır, hiçbir belirti vermiyor, benim 9 haftalıkken kalbi durmuştu o ama 2 gün karın ağrısından kahrolmuştum. Öyle böyle bir ağrı değildi yeminle, nefesimi kesecek kadar şiddetliydi. Sonra kendiliğinden geçti. 3 hafta sonra kahverengi lekelenmem başladı işte o zaman eyvah dedim. 11. Haftanın sonunda lekelenmeyle gittiğimde 9 haftalıkken kalbinin duruğunu ve artık vücudun bebeği attığını söyledi 2 farklı dr. Herkesin bünyesi farklı ne de olsa ama her şeye dikkat etmek lazım, dr ne diyorsa onun sözünden çıkmamak lazım.
Ay ben de öyle yaa ağlarsa susturamazsamKizlar bu bana mi oluyor sadece acaba ? Mesela diyorum dogunca bakabilecek miyim ? Tutabilecek miyim bir yerini incitir miyim aglarsa ne yapcam vs vs oyle olunca huzursuzluk kapliyor icimi bende mi bir problem var acaba ?
Özel rami hastanesine gidiyorum canım. Şu anda memnunum bakıcaz artıkCanim sen hangi hastaneye gidiyordun doktorun nasil?
Ben 2,5 3 litre içmeye çalışıyorum canımKızlar günde ortalama kaç litre su içiyorsunuz? Az su içtiğimiz de ciddi problemler oluşur mu? Çünkü bazen su içmekte ben zorlanıyorum bulantılardan dolayı.
Dikkat edeceğim canım benim çok teşekkür ederimİdrarının rengi çok koyu sarı olmasa iyi olur canım su içmeye çalış bulantiyla zordur ama vücudunun işleyişi için gerekli. Ben 2 litreye yakin içmeye çalışıyorum
Rahim genişliyor bir yandan sancı arada benim de oluyordu Khvetengi leke de zaten eski kan olduğu için İçinde varmış ve atılıyor diye bakmaya çalış. Tabi ultrasona girdikçe bebeğin kalp atışını duydukça rahatlıyor insan bu süreçte ama . Son gittiğim doktor beni çok rahatlatmıştı Bu devam edecek en az 12 haftaya kdar çok görüyoruz Tabiki takip edicez ama telaşlanma diyip sonra üstünde bile durmadı Sende rahat ol Malesef gideceği varsa bu olmadan da gidebilir Risk her zaman var Boşuna kendini yıpratmaYaaa böyle yorumları görünce sakinleşiyorum. Teşekkür ederim paylaştığın için. Peki arada karnında sancı oluyor muydu? Sancı girince daha çok telaşlanıyorum