• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    138
Yaa kızlar nolur bana bir fikir verin çok kötüyüm saatlerdir ağlıyorum. 37+2 haftaligim gebelik şekeri var insülin kullanıyorum bebek biraz iri 3.300 felan kilosu, bulunduğum şehirdeki özel hastanelerin hiçbirinde yoğun bakım ünitesi yok o yüzden mecbur devlete gidiyorum şekerden dolayı bebek doğduğunda yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyabilir diye. Bugün doktor kontrolüm vardı ve doktorum ayın 20 sinde alalım bebeği artık yoksa daha çok kilo alacak dedi. Sezeryan olur muhtemelen iri bir bebek olduğu için dedi. Ama devlet politikasımiymis neymiş önce mutlaka normal doğumu denemem gerekiyormuş o sebeple önce suni sancı verecek normal doğumu deneyecek olmazsa sezeryan olacak. Bende çok korkuyorum ya normal doğum olur da omuz takılması felan yaşarsak diye. Şimdi özel bir hastaneye daha gideceğim doktor fikri almak için ama özelde de doğum yapsam bu sefer de yoğun bakım ünitesi yok ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen bana fikir verin kafayı yiyeceğim
3300 e de iri deniyor ya, anlamıyorum bu doktorları gerçekten. Bak ben 4300 gr doğmuşum. Ebe anneme sormuş, evde bakıma muhtaç başka çocuğun var mı, yardım edenin olacak mı diye. Annem de 4 yaşında kızım var, yardım edenim olmaz demiş. O zaman dayan da kesi atmayalım demiş ebe. (Doktor bu arada hastaneye gelmeye tenezzül etmemiş, ebe ilgilenmiş annemle. Yıl 1987) Annem beni 4300 gr tosuncuğu dikişsiz doğurmuş, omzum falan da çıkmamış. Ablam 41.haftada 4000 gr doğurdu vajinal yolla. Dikişi oldu ama yeğenimin bir yeri çıkmadı çok şükür. Öncelikle duyduğun olumsuz doğum hikayelerini unut lütfen. Her iri bebeğin başına bu olay gelmiyor ki. Kendine inan, bebeğine güven. Yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede doğum yapmak sana daha iyi hissettirecekse orda yap. Ya da özelle bir görüş, doğumda Allah korusun bebeğin yoğun bakıma ihtiyacı olması halinde hemen bebeği devlete sevk edebiliyorlar mı diye.

Canım zaten bebiş dönmedi diye sezaryen oluyor ya, zor olsa illa ki döndürmeye çalışırlar bebeği. Bebeğin başının yukarıda olmasının sezaryeni zorladığını hiç duymadım. İçin ferah olsun. 🌸 Çok rahat olacak inşallah 🤲🏻
Ne bileyim canım arkadaş öyle diyince dedim sezeryan içinde dönmesi daha mı iyi diye. 🥺 Çünkü sadece ters diye olmuyor ya başka şeylerden de deniliyor bazen sezeryan diye ondan dedim. Ama çok sağol söylediğin için 🤗 senin tam Şubat'ın kaçında olacak?

Ne bileyim canım arkadaş öyle diyince dedim sezeryan içinde dönmesi daha mı iyi diye. 🥺 Çünkü sadece ters diye olmuyor ya başka şeylerden de deniliyor bazen sezeryan diye ondan dedim. Ama çok sağol söylediğin için 🤗 senin tam Şubat'ın kaçında olacak?
Ben kesin öyle olmalı demek istemedim 🥹 baş aşağı olunca sezeryanda çıkartması daha kolay oluyor olabilir yazmıştım yanlış anlaşıldı sanırım. Sezeryan kolay bir operasyon zaten misophonia_ misophonia_ nın dediği gibi ters gelen bebekleri almanın bir yolu sonuçta kesi atılıyor. Demeye çalıştığım başından tutup çıkarması diğerine göre daha kolay olabilir belki onu da bekliyor olabilirler demek istemiştim neyse sonuçta doktor değilim bilgilerim bununla sınırlı. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

3300 e de iri deniyor ya, anlamıyorum bu doktorları gerçekten. Bak ben 4300 gr doğmuşum. Ebe anneme sormuş, evde bakıma muhtaç başka çocuğun var mı, yardım edenin olacak mı diye. Annem de 4 yaşında kızım var, yardım edenim olmaz demiş. O zaman dayan da kesi atmayalım demiş ebe. (Doktor bu arada hastaneye gelmeye tenezzül etmemiş, ebe ilgilenmiş annemle. Yıl 1987) Annem beni 4300 gr tosuncuğu dikişsiz doğurmuş, omzum falan da çıkmamış. Ablam 41.haftada 4000 gr doğurdu vajinal yolla. Dikişi oldu ama yeğenimin bir yeri çıkmadı çok şükür. Öncelikle duyduğun olumsuz doğum hikayelerini unut lütfen. Her iri bebeğin başına bu olay gelmiyor ki. Kendine inan, bebeğine güven. Yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede doğum yapmak sana daha iyi hissettirecekse orda yap. Ya da özelle bir görüş, doğumda Allah korusun bebeğin yoğun bakıma ihtiyacı olması halinde hemen bebeği devlete sevk edebiliyorlar mı diye.
MasaAllah ne güzel, evet haklısınız duyduğum bir olumsuz doğum hikayesinden dolayı bu korkuları yaşamaya başladım. İnsaAllah hepimiz için süreç sorunsuz sağlıkla ilerler 🤲🥰

Canım çok bir şey farketmeyecek aslında. Mecburi sezaryen olacaksan doktorun dediği tarihte ol bence, hiç kafanı karıştırma. Senin sağlıklı olman çok önemli.

Ben ilk gebeliğimde vajinal doğumu çok istiyordum. Tansiyon yüksekliği, bebeğin suyunun sınırda olmsası sebebiyle sezaryen oldum. Sezaryen güzellemesi yapıyor gibi olmak istemem ama harika bir operasyondu, inşallah bunda da aynı şekilde toparlarım. Bunda daha fazla beklemek istememesi de kasılmalar başlamadan çocuğu almak istemesinden kaynaklı. Çünkü iki sezaryan arasında 3,5 yıl var. Riske atmak istemiyor beni. Senin de kendi sağlığın için doktorun verdiği tarih önemlidir. Yoksa elbette suyu gelip, vajinal doğum diye başlayıp sezaryene de dönülebiliyor.

Hakkında hayırlı olan kolaylıkla olsun canım. 🤲🏻
Ne güzel pozitif örnek oldun 💕💕 inşallah ikimizinde süreci çok güzel geçer ❤️❤️

Canım günaydın 🌞 söylediğin birçok şey varmış zaten sezaryen için, ama bebişin aşağı dönmesini hesaplıyorlardır. Bir de kanala girmeden alması da kolay, bebeğin kafası kanala girerse riskli de olabilir sanki buna benzer bir şey okumuştum bir yerde. Sen içini ferah tut, Dr bilir ne yapacağını 🥰
Doğru diyorsun canım, o yüzden doktorun dediği tarihi kabul ettim. Çünkü baştan beri takipteyim onda. O benim sürecimi biliyor. Zaten dediğiniz gibi bu tarihlerde oluyormuş hep 🤗 bugün sağlık ocağında kan için aradılar gittim orada ki ebede senin söylediğin gibi dedi banada 🌸

Canım 21 ine gün verdi, saati daha söylemedi. Senin belli mi?🥹

Ben kesin öyle olmalı demek istemedim 🥹 baş aşağı olunca sezeryanda çıkartması daha kolay oluyor olabilir yazmıştım yanlış anlaşıldı sanırım. Sezeryan kolay bir operasyon zaten misophonia_ misophonia_ nın dediği gibi ters gelen bebekleri almanın bir yolu sonuçta kesi atılıyor. Demeye çalıştığım başından tutup çıkarması diğerine göre daha kolay olabilir belki onu da bekliyor olabilirler demek istemiştim neyse sonuçta doktor değilim bilgilerim bununla sınırlı. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
Kız niye yanlış anlaşılsın dediğin şey gayet açıktı yani 😅😅 niye özür diliyorsun, delirme 😂

Kızlar selam gebelikte gribal enfeksiyondan kaynaklı CRP si yüksek çıkan varmı nasıl düşündünüz
Benim 40 çıktı CRP canım. Yüksek dedi doktorlar çok. Ancak antibiyotik vermek istemediler artık son aylardayım diye. Lifli meyve yiyeceksin mutlaka dediler. Portakal mandalina muz gibi.. ben başta inanmadım çünkü hani klasik her gripte derler ya C vitamini ye diye. 4 ayrı doktora gittim 4 ü de sadece mandalina ve portakal ye dedi. Ve eve gittim portakala mandalinaya abandım resmen. O üstündeki lifleriyle birlikte özellikle. Sıkma falan olmayacak yani. İnanır mısınız bilmem ama 40 çıkan CRP 2 güne düştü. İlaçsız şekilde düşürdük yani dedikleri kadar etkiliymiş cidden

Bilmiyorum ki beslenme düzenim değilti ondan da şüpheleniyorum ama buranın havası ve suyu da kötü o da etkiliyor tabi. Benimcilk oğlumun cildi de çok hassas hatta doğduğunda atopik olmuştu dediğin gibi yanaklar vücut kırmızı kırmızı çilek görüntüsü olmuştu doktor ona göre şampuan vs önermişti öyle düzelmişti . Neyse hayırlısı ile sağlıkla bir doğuralım bakıcaz artık duruma 🥲 bir şey soracağım bu tanflex gargara diş dolgusuna zarar verir mi bilgin var mı
Bitanem hiç bilmiyorum diş dolgusuna zarar vermez bence diye düşünüyorum. Ama mesela bende majezik gargara yapmıştım valla rahatlamıştı. Aslında yapılmıyormus ama ben yutmadan boğazımı calkalamistim. Tanflexi çocuklar kullanıyor o yüzden daha hafif diye biliyorum doktor verdiyse kullan güzelce inşallah antibiyotige gerek kalmaz kuzum💕

Buraya çok yazdım 2 kutu antibiyotik ile zor düzeldim 1.5 ay çektim. 1.5 ay öksürdüm 😢 inşallah sen hafif atlatırsın canım. Çok geçmiş olsun. Bu arada öncesinde bütün doğal yolları denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Mecbur antibiyotik kullandım. Enfeksiyon bebek için daha zararlı. Daha da ilerlemeden ilaçları kullanmak gerekiyor.
Canım senin kaçtı CRP benim gripden 32 ken Tekrar grip oldum 57 oldu bişe vermedi dün acilde ve acildeki kadın doğum uzmanı geçmezse kendi doktoruma güncel kan ile yine bilgi vericem

Eğer ilk gebelikse mesela benim ilk gebeliğimde sezaryen oldu 39+4 te sezaryen olmuştum. Yani doktora aslında bir sorabilirsin kuzum istersen ne kadar durursa kar aslında ama vardır belki bir bildiği
Yinede bu pazartesi son bir kez konuşacağım kuzum. Tüm söyledikleriniz aklımda. Şimdi benim sıkıntılarımıda bilen bir doktor belki bu tarihi uygun gördü ama içim rahat etsin diye konuşacagim bakalım 💕💕

Benim 40 çıktı CRP canım. Yüksek dedi doktorlar çok. Ancak antibiyotik vermek istemediler artık son aylardayım diye. Lifli meyve yiyeceksin mutlaka dediler. Portakal mandalina muz gibi.. ben başta inanmadım çünkü hani klasik her gripte derler ya C vitamini ye diye. 4 ayrı doktora gittim 4 ü de sadece mandalina ve portakal ye dedi. Ve eve gittim portakala mandalinaya abandım resmen. O üstündeki lifleriyle birlikte özellikle. Sıkma falan olmayacak yani. İnanır mısınız bilmem ama 40 çıkan CRP 2 güne düştü. İlaçsız şekilde düşürdük yani dedikleri kadar etkiliymiş cidden
Dediğin gibi yapicam canım bende iki gün abanım meyveye Perşembe dahiliye kontrolüm var bı crp vereyim inşallah antibiyotiksiz benimde düşer 🥰♥️ banada dün tek yapacağın posalı meyve yemek dedi portakal mandalina gibi c vitamini alacaksın dedi

Back