• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    138
Yaa kızlar nolur bana bir fikir verin çok kötüyüm saatlerdir ağlıyorum. 37+2 haftaligim gebelik şekeri var insülin kullanıyorum bebek biraz iri 3.300 felan kilosu, bulunduğum şehirdeki özel hastanelerin hiçbirinde yoğun bakım ünitesi yok o yüzden mecbur devlete gidiyorum şekerden dolayı bebek doğduğunda yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyabilir diye. Bugün doktor kontrolüm vardı ve doktorum ayın 20 sinde alalım bebeği artık yoksa daha çok kilo alacak dedi. Sezeryan olur muhtemelen iri bir bebek olduğu için dedi. Ama devlet politikasımiymis neymiş önce mutlaka normal doğumu denemem gerekiyormuş o sebeple önce suni sancı verecek normal doğumu deneyecek olmazsa sezeryan olacak. Bende çok korkuyorum ya normal doğum olur da omuz takılması felan yaşarsak diye. Şimdi özel bir hastaneye daha gideceğim doktor fikri almak için ama özelde de doğum yapsam bu sefer de yoğun bakım ünitesi yok ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen bana fikir verin kafayı yiyeceğim

Allah senin iyiliğini versin 😂😂😂
Valla hurma bitti eşim bi kilo daha alacaktim hurma az kalsın diyo az önce snbdjsndjsndj
Bir de mide yanması şikayeti 😂😂😂 Bunu atlama
Hakkında hayırlısı kolaylıkla olsun. 🤲🏻 Son günlerde hep bu duayı ediyorum.
O mide yanmasini bile soramadim şoktan zaten sjdnjsnxjsndjs
Cnm nst sonucuna gore mi acikliga bakma geregi duydular ? Kiz hurmalari yedin yedin basina iş actin 😀 şaka bir yana korkma haftasida iyi kilosuda guzel. Geliyor minnoş kizimiz 😍😍😀
Nst de düzenli sancı çıktığı için çatala aldı dedi ki bakalum 😆 eliyle baktı 3cm dedi yani 40 haftada falan olsam dogurturlar da şimdi bence yavaşlasın diye bir şeyler yaparlar diye düşünüyorum. Eğer hala aynıysa tabi 🫠
Bugün kim doğurcak diye diye kendini doğurtcaksın kız 🤣 neyse sakin ol gayet güzel haftan kilosu da iyi maşallah. Sıkılma, yanında birileri var mı?
Valla öyle oluyo gibi bakalım az daha tutsunlar ya sjsnjsjd Eşim yanımda ya hep onla gidiyoduk zaten 🥹

Kızlar teşekkür ediyorum. Güncelleme olursa size de yazarim 🥰 bir de ben dün banyoyu yikadim çekpas elle olduğu için ördek gibi elle yer silme tarzi egzersizi yapmış bulundum. Belki o bile tetiklemistir ama bir gecede 3 cm açılır mi ya 😆

Yaa kızlar nolur bana bir fikir verin çok kötüyüm saatlerdir ağlıyorum. 37+2 haftaligim gebelik şekeri var insülin kullanıyorum bebek biraz iri 3.300 felan kilosu, bulunduğum şehirdeki özel hastanelerin hiçbirinde yoğun bakım ünitesi yok o yüzden mecbur devlete gidiyorum şekerden dolayı bebek doğduğunda yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyabilir diye. Bugün doktor kontrolüm vardı ve doktorum ayın 20 sinde alalım bebeği artık yoksa daha çok kilo alacak dedi. Sezeryan olur muhtemelen iri bir bebek olduğu için dedi. Ama devlet politikasımiymis neymiş önce mutlaka normal doğumu denemem gerekiyormuş o sebeple önce suni sancı verecek normal doğumu deneyecek olmazsa sezeryan olacak. Bende çok korkuyorum ya normal doğum olur da omuz takılması felan yaşarsak diye. Şimdi özel bir hastaneye daha gideceğim doktor fikri almak için ama özelde de doğum yapsam bu sefer de yoğun bakım ünitesi yok ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen bana fikir verin kafayı yiyeceğim
Cnm özelle git gorus belki yogun bakim ünitesi icin baska biyerle anlasmasi vardir. Sonucta senin durumunda olan cogu kisi özelede gidiyordur. Birde korkma her kilolu bebegin omuzu takilacak diye birsey yok. Benim bebek suan 36 haftalik ve kilosu 3200. Doguma kadar dahada alacak bende korkuyorum ama yapcak bisey yok doktorlara ebelere guvenmekten baska..

Allah yardımcın olsun doktoruna normal doğum istemediğini söyledin mi biraz ısrarcı olsan dinlemez mi arkadaşımda açılması olduğu halde korktuğu için sezaryen yapmışlardı devlette şaşırmıştım ama imkansız değilmiş demekki
Bu arada bebeğin kilosu inanılmaz fazla doğuma engel falan değil ki çok güzel 4 kiloya kadar normal denenebiliyor illa takılma yalayacaksın diye bir kaide yok nadir durumlar bunlar ki bebeğin galiba köprücük kemiğini kırıyorlar çıkabilsin diye yanlışsa düzeltin çok çabuk da iyileşiyor geri Allahın lütfu buda, mecbur kalırsanda korkma kilosu vesaire çok güzel insanların büyük kısmı suniyle doğuruyor artık

Valla hurma bitti eşim bi kilo daha alacaktim hurma az kalsın diyo az önce snbdjsndjsndj

Nst de düzenli sancı çıktığı için çatala aldı dedi ki bakalum 😆 eliyle baktı 3cm dedi yani 40 haftada falan olsam dogurturlar da şimdi bence yavaşlasın diye bir şeyler yaparlar diye düşünüyorum. Eğer hala aynıysa tabi 🫠

Valla öyle oluyo gibi bakalım az daha tutsunlar ya sjsnjsjd Eşim yanımda ya hep onla gidiyoduk zaten 🥹

Kızlar teşekkür ediyorum. Güncelleme olursa size de yazarim 🥰 bir de ben dün banyoyu yikadim çekpas elle olduğu için ördek gibi elle yer silme tarzi egzersizi yapmış bulundum. Belki o bile tetiklemistir ama bir gecede 3 cm açılır mi ya 😆
Kız sen açıklık için resmen tüm tuşlara basmışsın 😀😀

Cnm özelle git gorus belki yogun bakim ünitesi icin baska biyerle anlasmasi vardir. Sonucta senin durumunda olan cogu kisi özelede gidiyordur. Birde korkma her kilolu bebegin omuzu takilacak diye birsey yok. Benim bebek suan 36 haftalik ve kilosu 3200. Doguma kadar dahada alacak bende korkuyorum ama yapcak bisey yok doktorlara ebelere guvenmekten baska..
Maalesef burası küçük bir şehir özel de doğum yapanların çoğu yoğun bakım ünitesi sebebi ile mağdur oluyorlar. Evet haklısınız

Allah yardımcın olsun doktoruna normal doğum istemediğini söyledin mi biraz ısrarcı olsan dinlemez mi arkadaşımda açılması olduğu halde korktuğu için sezaryen yapmışlardı devlette şaşırmıştım ama imkansız değilmiş demekki
Bu arada bebeğin kilosu inanılmaz fazla doğuma engel falan değil ki çok güzel 4 kiloya kadar normal denenebiliyor illa takılma yalayacaksın diye bir kaide yok nadir durumlar bunlar ki bebeğin galiba köprücük kemiğini kırıyorlar çıkabilsin diye yanlışsa düzeltin çok çabuk da iyileşiyor geri Allahın lütfu buda, mecbur kalırsanda korkma kilosu vesaire çok güzel insanların büyük kısmı suniyle doğuruyor artık
Söyledim doktoruma korkuyorum normalden diye oda zaten normal yapabileceğini sanmıyorum ama denemek zorundayım dedi, devlette olmasına rağmen izin gününde benim için gelecek hastaneye ama yine de korkuyorum, evet kemiği kırıp çıkarmaya çalışıyorlar da insaAllah Allah kimsenin başına vermez biraz olsun içimi rahatlattiniz teşekkür ederimm

Sen doğum için bütün tuşlara basmışsın bacım 😂 şaka Maka canım benim iyi olacsk herşey Allah'ın izniyle hem tebessümle hem güzel dileklerimle okudum yazdıklarını 🤗 Hiç sıkma canını zaten zamanı geliyor haftanda güzel normal doğumda istiyordun ona göre bir ilerleme sağlarlar senin için. Herşey kolay olsun inşallah bizi de haberdar et 🙏

Benim de planlı sezaryenle olacak doğumum doktorum 38+2 ye planladı. 20 Şubat'ta doğacak inşallah. 38 haftadan sonra alınıyormuş planlı olunca. Bebeğimin de bu hafta döndü daha zaten başı aşağıya. Bence dönmesini de bekliyorlar gelişimiyle birlikte. Sezeryan da olsa çıkarırken kafadan çıkarmak daha kolay oluyor galiba.
Çok çok az kalmış seninde çok sevindim hayırlısı sağlıklısı en güzeli olsun inşallah 💕 demek ki peşin sıra doğum yapacağız misophonia_ misophonia_ ile birlikte 🤗 o zaman sezeryan için sanırım bu haftaları tercih ediyor tüm doktorlar. İyi oldu sizlerden de bilgi almış oldum içim rahatladı 🤗 ama benim bebeğim daha dönmedi ki hala başı yukarda 🙁 daha mı zor olur şimdi benimki 🥺🥺

3300 öyle yüksek bı kilo degilki kendinizi sitrese sokmayın 4 kilo ile gayet normal sağlıklı doğum yapan bir sürü insan var şekerin çok çok yüksek olacakta söylediğin şeyler olacak seninki zaten kontrol altinda

Çok çok az kalmış seninde çok sevindim hayırlısı sağlıklısı en güzeli olsun inşallah 💕 demek ki peşin sıra doğum yapacağız misophonia_ misophonia_ ile birlikte 🤗 o zaman sezeryan için sanırım bu haftaları tercih ediyor tüm doktorlar. İyi oldu sizlerden de bilgi almış oldum içim rahatladı 🤗 ama benim bebeğim daha dönmedi ki hala başı yukarda 🙁 daha mı zor olur şimdi benimki 🥺🥺
Canım zaten bebiş dönmedi diye sezaryen oluyor ya, zor olsa illa ki döndürmeye çalışırlar bebeği. Bebeğin başının yukarıda olmasının sezaryeni zorladığını hiç duymadım. İçin ferah olsun. 🌸 Çok rahat olacak inşallah 🤲🏻

Kan vericem sonra yemek vs yiyip nst gel dediler işte siradayim. Öğleden sonra da tekrar muayene edecekler sanırım sevk edildigim yer.

Bu sevk eden hastahane erken gebeliği kabul etmiyo zaten 37+ olması lazımmış riske girmiyolar :')

valla sancım varsa da ben öyle ayilip bayilmadim her zamanki baskı vardı zaten ama gece sabaha kadar uyuyamadim her uyandığımda karnım sertti. Demekki sanciymis 🥲

Hayırlısı diyorum kilodunu sordum çıkmadan 2800 falan dedi sanki ama kafam yerinde değildi bu civarda herhalde 36+4 um işte
Bu arada haftası da iyi kilosu da gayet iyi korkma telaş da yapma❤️

Kızlar selam gebelikte gribal enfeksiyondan kaynaklı CRP si yüksek çıkan varmı nasıl düşündünüz
Buraya çok yazdım 2 kutu antibiyotik ile zor düzeldim 1.5 ay çektim. 1.5 ay öksürdüm 😢 inşallah sen hafif atlatırsın canım. Çok geçmiş olsun. Bu arada öncesinde bütün doğal yolları denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Mecbur antibiyotik kullandım. Enfeksiyon bebek için daha zararlı. Daha da ilerlemeden ilaçları kullanmak gerekiyor.

Canım 3300 çok kilo değil vajinal doğum için. 4 hatta 4.5 kilo bile olup vajinal doğum olanlar var. Korkma gönlünü ferah tut🤲

Hayıır hiç zor olmuyor misophonia_ misophonia_ nın dediği gibi sezeryanda ters de olsa doğurtuyorlar bebeği ama baş aşağı olursa pozisyon daha işlerine geliyor sanırım. İçimiz rahat olsun sezeryan artık çok kolay ve sonrası da acısız oluyor. Sağlıkla alalım inşallah hepimiz kucağımıza❤️

Back