Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    7
nasıl bi liste verdi
Ben biraz kilolu başladım gebeliğe. Suan 68 kiloyum. Astım hastasıyım. O sebeple ayda 1 kilo alımını geçmeyecek şekilde beslenmemi istiyor. 38 haftayı görüncede doğuma almayı planlıyor.
-Ekmek, makarna,pilav kısacası karbonhidrat yasak. Ama şuan buna asla uyamiyorum.
-Günlük yarım kilo süt ürünü tüketimi (peynir,süt,yoğurt, ayran) istiyor.
-İki öğüne bölünmek üzere 2 porsiyon meyve
  • Hergün en az 1 adet yumurta
  • Mutlaka 1 porsiyon etli sebze ya da kurubaklagil
  • Yatmadan önce 1 kase yoğurt
  • Tuz, kizartma, sakatat, işlenmiş et, kabuklu deniz ürünleri, pastörize edilmemiş süt ürünleri yasak.
-Haftada sadece 1 kase sütlü tatlı öğlen yemeğinden sonra yenilebilir
- Et balık tüketimi tavsiyeleri var ama et hiç tüketemiyorum. Görmeye tahammülüm yok. Haftada 2 öğünden fazla olmamak üzere balık yenilmeli. Tabi cıva içeren balıklardan uzak duruyoruz.
-Köfte izgara seklinde olmayacak, sulu yemek seklinde tüketilecek.
  • Klasik 8-10 bardak su tüketilmeli
  • Günlük 30 dk yürüyüş.
  • Yatmadan 3 saat önce yeme içme kesilmeli.
Suan aklıma gelenler. Ama mide bulantısı ve iştahsızlık zorluyor. Midemin kabul ettiği, kokusundan tiksinmediĝim şeyleri tüketiyorum.

Dünden beri bel ağrısı mahvediyo beni kızlar yarına randevu aldım tam 6 haftalık olcam yarın ilk randevum ama akşama doğru geçmezse bel ağrım bi kadın doğum acilde muayene olıym diyorum

Ben de öyle yaa asla düşmezdim karbonhidrata, her gün 1 avokado 2 yumurta falan yerdim ama ikisiyle de aram açıldı gitmiyor
Off kızlar bende de durum fena. Yıllar var ekmek yemedim. Sabah kuru ekmek yerken buldum kendimi, avokadoyu yıllardır seve seve tüketirim, bol cevizli tarifler falan, hiç birini göresim bile yok bırakın yemeyi. Ekmeğe başladım ve çubuk kraker en büyük dostum.
Ben de her sabah avakado ceviz badem organik yumurtaydı şimdi börek muhlama beyaz ekmek Allah ne verdiyse bu arada boş makarna çok iyi tutuyor mideyi tavsiye ederim
Aynısı bakkk aynısı, imzamı attım yazının altına ay sinirlerim çok bozuk

Aynennn öyle yeme düzenim değişti eski günlerime döneceğim bi 12.haftayı geçeyim de

Benim karnım büyümeye başladı hamile taytı giyiyorum.yasadigim şehirde bir özel hastaneye bir de Ankara şehir hastanesine 15 günde bir Kontrole gidiyorum. İlk zamanlar aşırı stres kaygı vardı ama nasipte ne varsa o olur .Rabbbim hepimize saglikli doğum sağlıklı kavusmalar nasip etsin inşallah

Kızlar ne yiyebiliyorsanız onu yiyin. Canınızı sıkmayın. Ben bugün kahvaltı yaparken su içebiliyorum diye ağlamaya başladım. Yani o kadar değişik dönemlerdeyiz ki.. yiyebilen yesin hamur işi de börek de ekmek de vücut ne istiyorsa onu yiyin. Yeter ki güçsüz ve susuz kalmasın vücudunuz.

Merhaba kızlar. Benimde bulantım çok fazla inanılmaz mide yanması var ama canım deli gibi tavuk döner istiyor bol soğanlı yeşillikli ketçaplı. Yemeyim diyorum dayanamıyorum yiyorum. Sonra midem yanıyor ama napıyım Hiç birşey yemesek daha kötü bence. Kuruyemiş gördüğümde öğüresim geliyor yiyemiyorum. Eti burçağın çörekotlu domatesli bisküvisi-kekikli zeytinli bisküvisi favorim bu arada çok iyi bulantı alıyor. Bide kızlar yeme içme bizim kendi sağlığımız için çok önemli bebek zaten bizden en faydalı besinleri alıyor. O yüzden rahat olalım. Herşey olacağına varır. Sağlıkla sıhhatle bebeklerimizi sağlıklı hayırlı olacak şekilde kucağımıza alalım. Bu arada kızım olursa şu oğlum olursa bu diye isim kararlaştıranlar var mı aramızda ?

Valla benım hıc bulantım yok canım sürekli bıseyler ıstıyor dün döner ekmek benımde canım cok ıstedı yedım soğanlı falan ama sonra soğandan dolayı sanırım midem bulandı ama Abur cubur ıstıyo canım sürekli ekmek arası tarzı soda falan cekıyo yemıyorum desem yalan olur yanı

Merhaba benim de sizle aramda 2 gün var sanırım. 6+1 de keseyeyi gördük ama doktor 5+5e uyumlu dedi. Yani bugün 6 haftalığız. Ve bana 2 hafta sonra gel dedi kalp atışı için. 2 hafta çok uzun bir süre değil mi ya. Bide benim kese yolk kesesine benzemiyordu. Sizinki nasıldı acaba

Canım günde 6 tane küçük kuru kayısıyı akşamdan yıka yarım su bardağı suyla ıslat bir gece kalsın sabah 6 gibi ye suyunu iç kabızlık ortadan kalkıyo..benim küçüklüğümden beri kabızlık problemim var hamile kaldıktan sonra hep bunu yapıyorum çok şükür hiçbir sıkıntım yok banada dua et ilaç falan hem bebeğe hemde sana zarar

Benimde yarın 6+3 kalp atışı için gidicem çok korkuyorum

Ya ben de oyleyim cok tezcanli oturamayan biriyimdir, bu yavaslama cok bozdu beni istemsizce canim sadece basit carb istiyor ya uzgunum dun gece birde icim ezildi peynir ekmek yedim dunyanin en guzel yemegi gibi geldi
Peynir ekmek masum ben kalktım muzlu pasta yedim sabah beşte
Ben de öyle yaa asla düşmezdim karbonhidrata, her gün 1 avokado 2 yumurta falan yerdim ama ikisiyle de aram açıldı gitmiyor
Ben de normalde haftada üç tüketirdim hatta bir ara her sabah yarım avokado bir yumurta… şimdiyse o kadar canım istemiyor ki bıkmışım sanki.

Kızlar haftaya bir aylık gebelik diyetisyenine başlıyorum. Kilo vermek için son ayım diye. Onun şerefine bugün canın serpme kahvaltı çekti dışarı çıktık Ama kalkarken kendimi beş aylık gibi hissettim kıyafetim de sadece göbeğimi çıkartan cinstendi. Sonra yarım saat yürüdüm ama nefes nefese gerçekten beş ay yavaşlığında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…