- 29 Haziran 2022
- 2.144
- 894
- 31
-
- Konu Sahibi mutlutablo
- #6.561
Ben iki mandalin bir muz yiyorum. Benim de öyle içim yanıyor hep.Kızlar günde kaç meyve yiyorsunuz :) ben hamilelikten beri içim yanıyor gibi canım sürekli mandalina portakal istiyor . Kaç tane yiyebilirim günde
Ben de kullanıyorum canım. Baya çok benim de.Bugun devlete gittim, ilk kadin doktor baya bi inceledi cinsiyet icin bacaklar yine kapali, ureme organindan kiz tahmin ediyorum ama dis genitalide gormek lazim dedi, 2. Bi yere buldm sirf cinsiyet ogrenmek o tahminde bile bulunmadi.
Bu arada ben demir ve multivitamine baslayali 1 hafta oldu, demir ilacinde feramat kullniyorum, kullanimida su sekilde yapiyorum ve hic dokunmuyor, sabah erken saate alrm kuruyorum uyanip icip tekrar uyuyorum.
Bugun doktor ekstra d vitaminide yazdi, balik yagida yazicam dedi onu unutmus yazmayi. Kararsizim bu kadar ilac kullanilirmiki ya
Evet ben bu durumu yaşıyorum. Benim de rahim ağzına yakın. Ama yukarı çıkıyormuş zamanla. 24. Haftaya kadar çıkabiliyor dedi. Benim kanamam oldu. Koyu kahverengiydi. Üç gün sürdü. Aynen başta dinlen demedi hiç bana da. Kanama olunca yatak ıstırahatı verdi.Kızlar cebaplarınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha var. Bugğn 16. Hafta kontrolüm varsı şükür her şey haftasona göre ilerliyor. Fakat doktor plasentanın biraz aşağıda olduğunu söyledi. Normal bir durum zamanla yukarı çıkacak dedi ve yuksrı çıkmaya çalışırken kanama olabiliyor. Öyle bir durumda haberleşelim dedi . Doktor çok normal bir şekilde söyledi bunları hatta o an soru bile sormadım sıradan herkeste olan bir şey. Diye düşündüm anlatış tarzından da . Aynı durumu yaşayan var mı? Doktor bana dikkat etmelisin uzanmalısın vs tarzı hiçbir şey söylemedi . Şimdi internetten naktığımda bazı yorumlarda gördüm riskli vs yazanlar var doktorum kalkmamalısın diyenler var. Kafam karıştıbi sonraki randevum 20. Haftada detaylı ultrasonda
Geçmiş olsun. İlaç vs verdi mi? Bir de şimdi nasıl oldunuz kaş haftalıksınızEvet ben bu durumu yaşıyorum. Benim de rahim ağzına yakın. Ama yukarı çıkıyormuş zamanla. 24. Haftaya kadar çıkabiliyor dedi. Benim kanamam oldu. Koyu kahverengiydi. Üç gün sürdü. Aynen başta dinlen demedi hiç bana da. Kanama olunca yatak ıstırahatı verdi.
Farklı meyve olarak belki gün içinde öğün öğün bölmeli olarak denilmiş olabilir. İnternete de çok güvenmemek lazımİnternetten 4-5 porsiyon meyve diyordaben dikkat edeyim 2 tane yiyorum genelde
20-21. Haftalar gibi yapılıyor. İlk hamileliğimde 21. Haftada vurulmuştum yanılmıyorsam.Kızlar tetanoz aşısını olan var mı? Kaçıncı haftada oldunuz?
Bende sorucağım bunu ilk hamileliğimde 2 doz vuruldum 2022 yılında gerek yok denirse açıkçası vurulmak istemiyorum extradanilk hamileliğimde bütün dozları olduğum için bu sefer olmayacağım diye biliyorum. Sanırım doz sayısına göre 10 sene koruması oluyordu ya da ömür boyu koruma mıydı öyle bir şey. Sonraki haftalarda oluyordu sanki 4-5 aylıkken daha var yani.
Benimde 13.haftamda kanamam oldu koşarak doktoruma gittim plesentan aşağıda dedi ileriki haftalarda çıkabilir bakacaz dedi 3 gün rapor verdi 3 gün sonra işe döndüm çalıştığım gün tekrar kanamam geldi (aktif sürekli ayakta çalışıyorum) sonra tekrar doktorumla iletişime geçtim düşük iğne yapıldı tekrar suan 10 gün raporkuyum evde dinleniyorum o gündwn beri kanamam olmadı ama banada yat dinlen vs demedi kesinlikle ben kendim aldım raporumu önlem amaçlı çokta ağrılarım da vardı benimKızlar cebaplarınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha var. Bugğn 16. Hafta kontrolüm varsı şükür her şey haftasona göre ilerliyor. Fakat doktor plasentanın biraz aşağıda olduğunu söyledi. Normal bir durum zamanla yukarı çıkacak dedi ve yuksrı çıkmaya çalışırken kanama olabiliyor. Öyle bir durumda haberleşelim dedi . Doktor çok normal bir şekilde söyledi bunları hatta o an soru bile sormadım sıradan herkeste olan bir şey. Diye düşündüm anlatış tarzından da . Aynı durumu yaşayan var mı? Doktor bana dikkat etmelisin uzanmalısın vs tarzı hiçbir şey söylemedi . Şimdi internetten naktığımda bazı yorumlarda gördüm riskli vs yazanlar var doktorum kalkmamalısın diyenler var. Kafam karıştıbi sonraki randevum 20. Haftada detaylı ultrasonda
Geçmiş olsun. Bende ne kanama ne lekelenme ne de ağrı yok belki doktor o yüzden pek sorun etmedi. Olursa görüşelim dediBenimde 13.haftamda kanamam oldu koşarak doktoruma gittim plesentan aşağıda dedi ileriki haftalarda çıkabilir bakacaz dedi 3 gün rapor verdi 3 gün sonra işe döndüm çalıştığım gün tekrar kanamam geldi (aktif sürekli ayakta çalışıyorum) sonra tekrar doktorumla iletişime geçtim düşük iğne yapıldı tekrar suan 10 gün raporkuyum evde dinleniyorum o gündwn beri kanamam olmadı ama banada yat dinlen vs demedi kesinlikle ben kendim aldım raporumu önlem amaçlı çokta ağrılarım da vardı benim
Bende aynı durumdayım cesaret edip şimdilik boyamadım. Teyzem 2 gebeliğinde de ayda 1 neredeuse boyuyordu bir sorun yaşamadı. Ama yine de ben gittiği yere kadae boyamam gibi geliyor. Sizde doktorunuza bi sorunKızlar aranızda saç boyayan var mı? Dip boyasından bahsediyorum. Biraz araştırdım bende tabi, kanıtlanmış bir zararı olmadığı da yazıyor boyamayın diyen de var. Bilemedim… yaş 35 tabi beyazlarım baya rahatsiz ediyor
Merhaba sizin plasenta durumunuz nasıl oldu acaba ? Bana da aynı şey söylendi de herhangi bir lekelenmeniz kanamanız oldu mh13+1 deyim. Bugün ense kalınlığı için doktora gittik. Gayet iyi dedi. Bebeğin olması gereken formda olduğunu söyledi. 6 cm ve kıpır kıpırdı :) Cinsiyeti testle öğrenmiştik ama bugün yine de gördü cinsiyeti doktorumuz
Tek sorun plasenta biraz aşağıda, yukarı çıkarken lekelenme görebilirsin endişelenme dedi. Gebelerin 1/3’ünde görülürmüş. Ben de çok dert etmedim.
Bulantımın hala geçmediğini duyunca sende gastrit sorunu olabilir dedi. 1 haftalık bir ilaca başlıyoruz, bu sana iyi gelecek bana inan dedi. İnanmadım çünkü ben artık hep böyle olucam gibi hissediyorum ama neyse. İnşallah şifa bulurum
Bir de serum verdi çıkmadan. Bu seni birkaç gün götürür dedi. Eve geldiğimde bulantım başlamıştıhiç mi bir şey işe yaramaz ben anlamadım gitti. Psikolojim alt üst oldu
Bebeğimiz iyiymiş en azından. Bunu duymak iyi geldi ama bebekle bağ da kuramıyorum şu bulantı yüzünden… Rabbime dua ediyorum
Teşekkür ederim. Evet progestan fitil, dupleston kullanıyorum. 7 tanede iğne vuruldum. 16 haftalığım. 3 gün devam etti ve kesildi sonra. Ama aşağıda oldugu icin olabiliyormuş ɓöyle kanamalar. İnşallah benim son olur sizin de hiç olmaz. Bebekler de zamanında ve sağlıkla yukari çıkarlar insallah.Geçmiş olsun. İlaç vs verdi mi? Bir de şimdi nasıl oldunuz kaş haftalıksınız
Herkeste olmuyormuş öyle okumuştum kanaması olmayanda oluyor yani benim plesenramın aşağıda olması dolasıyla ayrıca kanamam da vardı düşük riskim vardiGeçmiş olsun. Bende ne kanama ne lekelenme ne de ağrı yok belki doktor o yüzden pek sorun etmedi. Olursa görüşelim dedi
Geçmiş olsun ben de dinleniyorum . Aynı durumu yaşamışız. Ben de iki hafta daha yatıp kontrole gidicem kısmet ise. Bana da iğne yapıldı.Benimde 13.haftamda kanamam oldu koşarak doktoruma gittim plesentan aşağıda dedi ileriki haftalarda çıkabilir bakacaz dedi 3 gün rapor verdi 3 gün sonra işe döndüm çalıştığım gün tekrar kanamam geldi (aktif sürekli ayakta çalışıyorum) sonra tekrar doktorumla iletişime geçtim düşük iğne yapıldı tekrar suan 10 gün raporkuyum evde dinleniyorum o gündwn beri kanamam olmadı ama banada yat dinlen vs demedi kesinlikle ben kendim aldım raporumu önlem amaçlı çokta ağrılarım da vardı benim
Pregestanin kalintisidir, bende kullandim ve son attigim 2 gun surdu akmasi. Rahimden birden tumu cikmiyor gibi geldi bana ayaga kalkinca.Kızlar günaydın. Progestan fitil kullanıyodum. Her sabah kalktığımda su gibi akıntım oluyodu ben ilactan dolayıdır diyodum. Dün gece fitili yapmadım ama su gibi akıntım yine oldu. Sadece sabahları kalktığımda oluyo. Araştırdım kötü şeyler yazıyo. Sizde olan var mı?
Tetanoz aşırısı 2 gün kolumu mahvetmişti ya. Ben de hiç istemiyorum aslında. Geçen sefer doktorum bu politikalar genel ülke durumuna göre belirleniyor, steril ortamda tetanoz olmaz diyip illa aşı ol dye tutturmuştuBende sorucağım bunu ilk hamileliğimde 2 doz vuruldum 2022 yılında gerek yok denirse açıkçası vurulmak istemiyorum extradan
Bende aynı durumdayım cesaret edip şimdilik boyamadım. Teyzem 2 gebeliğinde de ayda 1 neredeuse boyuyordu bir sorun yaşamadı. Ama yine de ben gittiği yere kadae boyamam gibi geliyor. Sizde doktorunuza bi sorun