• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    13
Yani evet doktora ulaşılabilirlik açısından daha rahat bir yer ülkemiz, ben buraya yeni taşındığım için sisteme alışamadım maalesef, misal 1 defa betama bakıldı ki onda da aile hekimim istedi ve yine o ultrason merkezine yönlendirdi, merkezde çalışan teknisyenler, burada kadın doğumu genelde 15. Hafta civarı görüyormuşsun benim 20. Haftada gören arkadaşlarım var :) aile hekimiyle ilerliyor önce süreç, yani her ülkenin artı ve eksileri var :) umarım herkes kendi koşullarında sağlıklı bir şekilde gebeliğini sürdürür ve bebeklerini sağlıkla kucağına alır 🙏🏻
Evet en önemlisi sağlıklı olmaları
Her ülkenin bir sistemi var aslında sistemleri eskiden analarımızin kullandigi sistem. Belkide o şekilde kasmamak daha iyidir. Saglikli olana birsey olmuyor zaten biz vesveseliyiz. Rabbim hepimizin evladini bagislasin amin.

Bende 6+3 de lekelenme baslamisti bende aynilarini yasadm Allah'a sukur ilacla uc gune gecti dinlen cnm demekki bu haftalarda oluyor. İlac verildi degilmi
Bebisin icinde sevindim.
Sorma, iyi korkuttu ama şükür iyiyiz 🧿 Sen nasılsın, ağrın oldu mu? Ben tüp bebek hastası olduğum için iğne fitil hepsini kullanıyorum, ek bi şey vermedi canım. Sadece kan sulandırıcıyı kesti.

İlginiz için çok teşekkür ederim. 9 gün önce yaptırmıştım betayı 4294 olanı sonra birdaha bakmadım inşallah artmıştır ama bir şikayetim yok hatta tüm hamilelik belirtilerim devam ediyor mide bulantısı uykulu hal ve yorgun hissetme.. inşallah yarın kalp atışlarını görebiliriz ne kadar gergin bir süreçmiş
Rica ederim. Doktora gittiniz mi bugun? Umarim guzel haberler almissinizdir.

Sorma, iyi korkuttu ama şükür iyiyiz 🧿 Sen nasılsın, ağrın oldu mu? Ben tüp bebek hastası olduğum için iğne fitil hepsini kullanıyorum, ek bi şey vermedi canım. Sadece kan sulandırıcıyı kesti.
Cok sukur bende iyiyim agrilrm arada cok az oluyor kasik agrisi gbi karnda gerilmeler tarzi onlr normal dedi dr.
Tupbebek olupta hamile kalmana ayri sevindim. İnsallah saglikla kavusuruz bebislerimize.
Kan sulandiricida kanamalar yapabiliyormus oyuzden kisa zamande kesecektir merak etmeyin önlemler alinmis sukur. Dinlenin bol su için

Dr bu konuda cok onemli cnm
Benim hic dusugum yokken genetik testlerimi ve pihtilasma testlerimi yapti dr saolsun
Ama baska bir dr uc dusuk olmasina ragmen bir genetik test yapalim cocuklarmi sorunlu diye bilgi vermedi patalojiye gobderdik hepsini o şekilde soledigi icin sonucta da cocukta sorun cikmadi dedigi icin bizde cocuklar saglikli saniyorduk
Simdiki hamileliginde yeni bir dr a gidince o soledj genetik cocuklra yapilacakti diye.
Yani Dr var Dr var maalesef...
Allah iyilerle karşılaştırsın

Sizde pihtilasma mi cikti ?
Evet doktor cok onemli. Yasadigim ulkede doktorlar inanilmaz rahat. Gecen hamileligimde beta artmayinca kendim gidip Progesteron baktirdim. 6 cikti ben panik oldum, doktor e sinirlar icerisinde, kotu degil ki dedi bir de istiyorsan progesteron yazayim dedi.🫠
6 cok dusuk bir deger.

Bana genetik test yapilmadi. Kaybettigim bebegime yapildi bir sorun cikmadi. Bende pihtilasma yoktur sanirim. Cunku 3 yasinda bir oglum var.

Evet malesef gittim kesem büyümemiş bebeği göremedik kalp atışlarını da duyamadık düşük yapacakmışım 🥺
Uzuldum arkadasim. Nasipten otesi yok :( Kalp atisini duysan daha zor olurdu bir de bu acidan dusun..Allah kolaylikla kurtarsin sonra da en kisa surede saglikli bir gebelik nasip etsin insallah. 🤲

Uzuldum arkadasim. Nasipten otesi yok :KK43: Kalp atisini duysan daha zor olurdu bir de bu acidan dusun..Allah kolaylikla kurtarsin sonra da en kisa surede saglikli bir gebelik nasip etsin insallah. 🤲
Doktor cuma tekrardan bakalım dedi ama değişen bir şey olacağını sanmıyorum dedi. Tüp bebekle yıllar sonra hamileliği yaşadım çok da güzel gidiyordu aslında hiç bir şikayetim ağrım lekelenmem yoktu. Büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ruh gibiyim. Tüm yaşam enerjim gitmiş gibi. Cuma ilaçları bıraktıracak ve vücudun önce kendi atmasını bekliycez dedi çünkü çok fazla ameliyat süreçlerim olmuştu histeroskopiler laparoskopiler açık myom ameliyatı gb. Ama atamazsam sa kürtaj mecburen ve bu düşük nasıl olacak nasıl bir ağrı yaşarım bilmediğim için çok korkuyorum çalışıyorum da ya dışarıda başlarsa naparım :(

Evet doktor cok onemli. Yasadigim ulkede doktorlar inanilmaz rahat. Gecen hamileligimde beta artmayinca kendim gidip Progesteron baktirdim. 6 cikti ben panik oldum, doktor e sinirlar icerisinde, kotu degil ki dedi bir de istiyorsan progesteron yazayim dedi.🫠
6 cok dusuk bir deger.

Bana genetik test yapilmadi. Kaybettigim bebegime yapildi bir sorun cikmadi. Bende pihtilasma yoktur sanirim. Cunku 3 yasinda bir oglum var.
Siz baktirmasaniz Allah korusun belkide dusuk olacakti sistem cok kotu aslinda bircok seyin onlemi alinablr ama hersyi cok dusukten sonra yapiyorlar o da insanlar buralardan gordude yaptirmaya basladi.
Bende bu progestan konusunu merk ediorm acaba benimde dusukmudur bnce beta ile birlikte mutlaka bakılması gereken bir deger
Bende progestan konusuna takmistmki lekelenmem oldu progestana baslatti dr solucem en uzun zamana kdr kullanmak isticem insaallah
Genetikte sorun cikmadiysa ozmn belkide progestan kaynkli olablr. Evet cocugunuz varsa pihtilasma olcani sanmam.
Rabbim insallah evlatlarimizi bagislasin.Allaha emanetler

Yani evet doktora ulaşılabilirlik açısından daha rahat bir yer ülkemiz, ben buraya yeni taşındığım için sisteme alışamadım maalesef, misal 1 defa betama bakıldı ki onda da aile hekimim istedi ve yine o ultrason merkezine yönlendirdi, merkezde çalışan teknisyenler, burada kadın doğumu genelde 15. Hafta civarı görüyormuşsun benim 20. Haftada gören arkadaşlarım var :) aile hekimiyle ilerliyor önce süreç, yani her ülkenin artı ve eksileri var :) umarım herkes kendi koşullarında sağlıklı bir şekilde gebeliğini sürdürür ve bebeklerini sağlıkla kucağına alır 🙏🏻
Avrupa ulkesinde mi yasiyorsunuz? Ben avrupadayim aile hekimime soyleyince istedigim her tahlili yaziyor.

Cok sukur bende iyiyim agrilrm arada cok az oluyor kasik agrisi gbi karnda gerilmeler tarzi onlr normal dedi dr.
Tupbebek olupta hamile kalmana ayri sevindim. İnsallah saglikla kavusuruz bebislerimize.
Kan sulandiricida kanamalar yapabiliyormus oyuzden kisa zamande kesecektir merak etmeyin önlemler alinmis sukur. Dinlenin bol su için
Evet evet dinlenmek tek çare. Çok geçmiş olsun sana da, inşallah bi daha endişe yaşamayalım ❤️

Doktor cuma tekrardan bakalım dedi ama değişen bir şey olacağını sanmıyorum dedi. Tüp bebekle yıllar sonra hamileliği yaşadım çok da güzel gidiyordu aslında hiç bir şikayetim ağrım lekelenmem yoktu. Büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ruh gibiyim. Tüm yaşam enerjim gitmiş gibi. Cuma ilaçları bıraktıracak ve vücudun önce kendi atmasını bekliycez dedi çünkü çok fazla ameliyat süreçlerim olmuştu histeroskopiler laparoskopiler açık myom ameliyatı gb. Ama atamazsam sa kürtaj mecburen ve bu düşük nasıl olacak nasıl bir ağrı yaşarım bilmediğim için çok korkuyorum çalışıyorum da ya dışarıda başlarsa naparım :KK43:
Cok zorlu yollardan gecmissin :(
Hayal kirikligini tahmin edebiliyorum. Dusukten sonra daha kolay hamile kalindigini soyluyorlar. Insallah dogal yollarla tekrar hamile kalirsin. Ben dusuk yaptiktan 2 hafta sonra daha adet olmadan yumurtam olusmustu. ultrasonda gorup sasirmistim.

Hemen kurtaji dusunme derim. Eger atamazsan ilk olarak ilacli tahliyeyi dusunebilirisin. O basarisiz olursa kurtaj..

Dusukten korkma.. Bebegimin 11. Haftada kalbi durdu. Seninkinden daha buyuk bir gebelik olmasina ragmen dusuk esnasinda oyle cok agrim olmadi. Eger dusuk baslarsa, sureci evde atlatmayi dusunursen doktoruna agri kesici icin mutlaka danis..

Ben ilacli dusuk yaptim.. Gebelik haftasi buyuk diye hastaneye yatis verdiler. Ilaci vajinal fitil olarak ve agizdan aldim. Kurtaja garek kalmadan ayni gun dusuk gerceklesti. Parca falan da kalmadi..
Bana agizdan agri kesici verdiler. Agrilari Kasilma kramp seklinde hissettim.. Benim icin oyle cok agrili bir surec degildi en azindan bedenen. Sabah yatis yaptim aksam ciktim hastaneden..

Sureci kolaylikla atlatmani diliyorum.

Siz baktirmasaniz Allah korusun belkide dusuk olacakti sistem cok kotu aslinda bircok seyin onlemi alinablr ama hersyi cok dusukten sonra yapiyorlar o da insanlar buralardan gordude yaptirmaya basladi.
Bende bu progestan konusunu merk ediorm acaba benimde dusukmudur bnce beta ile birlikte mutlaka bakılması gereken bir deger
Bende progestan konusuna takmistmki lekelenmem oldu progestana baslatti dr solucem en uzun zamana kdr kullanmak isticem insaallah
Genetikte sorun cikmadiysa ozmn belkide progestan kaynkli olablr. Evet cocugunuz varsa pihtilasma olcani sanmam.
Rabbim insallah evlatlarimizi bagislasin.Allaha emanetler
Aminn.. Bence de 12. Hafta bitene kadar progesteron belirli araliklarla bakilmali. Saglik ocaginda bakikiyormu acaba progesterona. Istersen bir sor bakiyorlarsa baktir.

Gercekten oyle forumlardan oradan buradan bakip kendimiz bir seylerin pesinden kosuyoruz. Benim ilk hamileligimde kimse progesteron bakmadi.. Bir oncekinde de ben baktirdim.

2 gun once 272 idi bugun 673 olmus betam. Sanirim guzel gidiyor. Insallah boyle katlanarak devam eder

Hayır Kanada’dayım ben.
Oralarda daha zor bu saglik isleri. 😬
Ben Luksemburg'dayim. Burada da bazen sikinti yasiyoruz ama Amerika ve Kanada ile karsilastirilmaz. Gecenlerde hastaneye gittim acil bir durum icin. Doktoru gormek 7-8 saat surebilir dedi hemsire... Okadar surer mi gercekten dedim.. Evet cunku zaten 5-6 saattir bekleyenler var dedi 😵‍💫 Sonra nobetci aile hekimi varmis oraya gittim.

Insan Turkiye'deki sisteme alisinca zor ve garip geliyor bunlar ama zamanla alisiyoruz..

Aminn.. Bence de 12. Hafta bitene kadar progesteron belirli araliklarla bakilmali. Saglik ocaginda bakikiyormu acaba progesterona. Istersen bir sor bakiyorlarsa baktir.

Gercekten oyle forumlardan oradan buradan bakip kendimiz bir seylerin pesinden kosuyoruz. Benim ilk hamileligimde kimse progesteron bakmadi.. Bir oncekinde de ben baktirdim.

2 gun once 272 idi bugun 673 olmus betam. Sanirim guzel gidiyor. Insallah boyle katlanarak devam eder
Benim bu besinci gebeligm hep ozele gttm zaten ozel birkez bile kan testi lafi etmedi
Bundan onceki dusukte devlete gittm bazi kan testleri yaptı ama progestn filan duymadm hic. Yani cidden ben hic ii drlra denk gelmemisim
Burda okuormda bazen tirnagi kirilsa profestanlar kan sulandiriclri bilmem neler ben anlamadm ya bilemiorm.
Bende 12. Haftaya kadr kullancm en az sonrasinida dr bi solucm zararı yoksa 35-36. Haftaya kadar kullaniliormus
Betaniz cok iyi maasallah insallah saglikla devam etsin.

Back
X