- 1 Ekim 2018
- 780
- 564
- Konu Sahibi sinemsen1992
Merhaba seninle başka yerden tanışıyoruz ama tam olarak hatırlayamadım, sende mi Şubat'ta transfer olacaksın. Sanırım 2022 Şubat ayı gebelik planlayanlar topiğinden tanışıyoruz.Kaç tane için ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba seninle başka yerden tanışıyoruz ama tam olarak hatırlayamadım, sende mi Şubat'ta transfer olacaksın. Sanırım 2022 Şubat ayı gebelik planlayanlar topiğinden tanışıyoruz.Kaç tane için ?
Olabilir canım. 2 seneye askindir bu topiklerdeyim.Merhaba seninle başka yerden tanışıyoruz ama tam olarak hatırlayamadım, sende mi Şubat'ta transfer olacaksın. Sanırım 2022 Şubat ayı gebelik planlayanlar topiğinden tanışıyoruz.
Seninle çok iyi tanışıyoruz eminim, adımı değiştirdim sen o yüzden beni tanımadın ama fotoğrafım aynı. İnşallah hayırlısıyla olur canım. Vallahi bende doğal gebelik oluyor, 2 doğal gebelik oluştu ama genetik sorunlar yüzünden sonlandırmak zorunda kaldık maalesef PREİMPLANTASYON GENETİK TANI pgt yaptırmaya karar verdik 2022 Aralık'ta başladık sürece 2022 Ocak'ta 1 toplama yapıldı 3 embriyo 5. Güne gitti ama deprem olunca bakanlık Hatay'dan Mersin'e yollamış, bayağı aksadı sürecimiz sonra doktorumuz Adana'daki acı badem ile anlaşmış ekim ayında 1 toplama daha yaptırdık havuz yöntemi diye ve genetik sorunlardan dolayı ne kadar embriyo o kadar şans toplamda 5 embriyo gitti hiç beklemediğim bir sonuç geldi, Allah'a ne kadar şükretsem azdır 2015'ten beri evliyim Allah bana gönlüme göre verdi çok şükür, 5 embriyodan 4'ü taşıyıcı (heterozigot) yani sağlıklı transfer edilebilir geldi, 1 embriyoda eksik veri yazmıştı yani açıkçası yanlış mı yaptılar diye düşünmedim değil çünkü 1 tane bile homozigot çıkmadı ilk biraz korktum kafam karıştı ama Allah'a tevekkül ettim. Yani ben 1 tane falan gelir diye düşünüyordum bu Allah'ın bir mucizesi binlerce şükürler olsun. İşte doktor eşimi aramış ilk adette transfer demiş. 5-8 şubat arası adetim 7 Şubat'ta adet olursam tam doğum günüm Allah gönlümüze göre versin inşallah Şubat ayı hepimize uğurlu gelir ve güzel haberler veririz.Olabilir canım. 2 seneye askindir bu topiklerdeyim.
Önce normal yolla hamile kalırım sandım, normal gebeelik topiklerindeydim, sonra aşılama, artık tüp bebekteyim. 12. Ayda negatif tüp bebek denemem oldu. Bu ayda kistim oluştu, önümüzdeki ay başlanacak 2. Tedaviye.
Sende durumlar nasıl ?
Cankan bende depremde elbistandaydim. Deprem sonrası Malatya'ya taşındım. O kadar zor doktor buldum ki. Özeller hep boşalmıştı, doktorlar farklı şehirlere gitmişlerdi. Ama Malatya'da yaptirdigim kısmet olmayinca Kayseri'de bir doktorla anlaştım.Seninle çok iyi tanışıyoruz eminim, adımı değiştirdim sen o yüzden beni tanımadın ama fotoğrafım aynı. İnşallah hayırlısıyla olur canım. Vallahi bende doğal gebelik oluyor, 2 doğal gebelik oluştu ama genetik sorunlar yüzünden sonlandırmak zorunda kaldık maalesef PREİMPLANTASYON GENETİK TANI pgt yaptırmaya karar verdik 2022 Aralık'ta başladık sürece 2022 Ocak'ta 1 toplama yapıldı 3 embriyo 5. Güne gitti ama deprem olunca bakanlık Hatay'dan Mersin'e yollamış, bayağı aksadı sürecimiz sonra doktorumuz Adana'daki acı badem ile anlaşmış ekim ayında 1 toplama daha yaptırdık havuz yöntemi diye ve genetik sorunlardan dolayı ne kadar embriyo o kadar şans toplamda 5 embriyo gitti hiç beklemediğim bir sonuç geldi, Allah'a ne kadar şükretsem azdır 2015'ten beri evliyim Allah bana gönlüme göre verdi çok şükür, 5 embriyodan 4'ü taşıyıcı (heterozigot) yani sağlıklı transfer edilebilir geldi, 1 embriyoda eksik veri yazmıştı yani açıkçası yanlış mı yaptılar diye düşünmedim değil çünkü 1 tane bile homozigot çıkmadı ilk biraz korktum kafam karıştı ama Allah'a tevekkül ettim. Yani ben 1 tane falan gelir diye düşünüyordum bu Allah'ın bir mucizesi binlerce şükürler olsun. İşte doktor eşimi aramış ilk adette transfer demiş. 5-8 şubat arası adetim 7 Şubat'ta adet olursam tam doğum günüm Allah gönlümüze göre versin inşallah Şubat ayı hepimize uğurlu gelir ve güzel haberler veririz.
Genetik test dondurulmadan yapılır, anladığım kadarıyla yaptırmamışsın. Biz en baştan 10 embriyoya 2500 dolara anlaştık ve ödedik ama şansımıza 5 embriyo gitti neyse ki 4ü iyi çıktı. Sonuçlanması aşağı yukarı 1 ay sürüyor. Kimi yerlerde embriyo başına anlaşılıyor. Evet dondurulmuş transfer oluyor hatta dondurulmuş transferin tutması daha iyi oluyormuş hele 5. Gün embrosu ise daha da iyiymiş.Cankan bende depremde elbistandaydim. Deprem sonrası Malatya'ya taşındım. O kadar zor doktor buldum ki. Özeller hep boşalmıştı, doktorlar farklı şehirlere gitmişlerdi. Ama Malatya'da yaptirdigim kısmet olmayinca Kayseri'de bir doktorla anlaştım.
Doktor yaşımdan dolayı 38 yasindayim toplanan embriyolari genetige gibdermeyi uygun gördü. Bende bu konuda o kadar bilincsizim ki, daha önce araştırdığım birşey değildi.
Toplanan hepsi mi gidecek genetige, kaç gün sürecek, böyle olunca dondurulmuş transfer mi yapilacak kafam hep soru isareti
Canım bize de embriyo başı 350 dolar dendi.Genetik test dondurulmadan yapılır, anladığım kadarıyla yaptırmamışsın. Biz en baştan 10 embriyoya 2500 dolara anlaştık ve ödedik ama şansımıza 5 embriyo gitti neyse ki 4ü iyi çıktı. Sonuçlanması aşağı yukarı 1 ay sürüyor. Kimi yerlerde embriyo başına anlaşılıyor. Evet dondurulmuş transfer oluyor hatta dondurulmuş transferin tutması daha iyi oluyormuş hele 5. Gün embrosu ise daha da iyiymiş.
Evet canım maddiyat felaket, şu ana kadar 200.000 TL'yi geçti masrafımız, çünkü doktorun bir dediği diğer dediğini tutmadı para önemli değil artık, yeter ki sonuca varalım inşallah tutarCanım bize de embriyo başı 350 dolar dendi.
Bu tüp bebeğin kötü yanı maddiyat hiç belli olmuyor, baştan sabit bir ücret yok, süreç ilerledikçe birşey çıkıyor.
Rabbim pozitif sonucla sonuçlandırsin da emeklerimiz boşa gitmesin insallah
MerhabalarHadi hayırlısı olsun kuzum hakkında inş'ALLAH
MerhabalarMerhaba kızlar bende burda yavaştan yerimi alayım :) 2 embriyo transferi olacağım Allah’ın izniyle daha adet olmadım bekliyorum
Canım Ekim Kasım aralık Ocak yani 4 kere transferim iptal edildi kistlerle adet gecikmeleriyle uğraştım çok yıpratıcı bi süreçti. Benim de 2.denemem geçen sene haziranda denemiştim tutunmadı embriyo şimdi dondurulmuş embriyolarım beni bekliyor canım inşallah hepimiz hamile kalırız sağlıklaMerhabalar
Sizi Kasım ayı transfer topiğinden hatırlıyorum. Nasılsınız? Süreç nasıl gidiyor?
Benim 2. denemem 22 Aralıkta başladı. Uzun protokol uyguluyor bu sefer doktorum. Şubat 8 gibi transfer olacak her şey yolunda giderse. Dualarım hepimizle
Genelde adetin 18.-20. Günlerinde transfer oluyormuş. İlaç iğne vs kişiye göre değişiyoradetten sonra kacıncı günü transfer oluyorsunuz. hazırlık aşaması sadece ilaç olarak hap mı iğne vs de var mı
Bazı kişilerde öyle yapıyorlar inşallah banada doğal siklus nasip olur ve tutarKızlar şimdi doktordan çıktım adetimin 2. Günü muayene oldum doğal siklus yapıcam dedi sadece folik asit ve korasprin verdi ama ilaçsız nasıl olur bilemedim kafam karıştı
Bende bugün muayene oldum adetmin 2.günü benimde doğal siklus olacak perşembe çağırdı tekrar bende sadece şuan folik kullancakmışım böyle daha iyi daha sağlıklı olduğunu söylediKızlar şimdi doktordan çıktım adetimin 2. Günü muayene oldum doğal siklus yapıcam dedi sadece folik asit ve korasprin verdi ama ilaçsız nasıl olur bilemedim kafam karıştı
İnşallah öyle olurBende bugün muayene oldum adetmin 2.günü benimde doğal siklus olacak perşembe çağırdı tekrar bende sadece şuan folik kullancakmışım böyle daha iyi daha sağlıklı olduğunu söyledi
Benimde 2822 idi değerim evet e2 ilaclardan dolayı yükseliyor iyi birsey çünkü yukselmeyen de oluyor yumurta doluluğu ve sayısı hakkında aşağı yukarı bilgi veriyormuş aslındaMerhaba tüp bebek tedavisi görüyorum da salı yumurta toplanacak öncesinde horman değerlerine baktılar e2 çok yüksek çıkmış bu problem olur mu gonal f den dolayı falan mı.yuksek çıkmıştır toplamaya engel bi durum var mı bilgisi olan var mı doktora henüz gosteremedim
Buna doğal transfer diyorlar çoğu doktor bunu destekliyorBende bugün muayene oldum adetmin 2.günü benimde doğal siklus olacak perşembe çağırdı tekrar bende sadece şuan folik kullancakmışım böyle daha iyi daha sağlıklı olduğunu söyledi