- 23 Ağustos 2022
- 4.336
- 4.610
- 63
Paranı çokluğundan ziyade bereketini istemek gerekli. Bundan 3 5 10 yıl hatta çok hada öncesinde para kazanmak zordu ve verilen emek karşısında ele gelen para da azdı. Ama bereketi vardi işte. Simdi kazanılan para çok olsada bereketini yok. Ne parası gecenin gündüzün bile bereketi kalmadi. Yaslarimiz yakın seninle 32 yaşındayım. Çocukluk zamanlarımız aynı yani. Hatırla sabahtan akşama kadar onca iş yapılır akşam oldu mu konuya komşuya misafirliğe gidilir orda hem sohbet yada el işleri ile oturmalar yapılır ki saat de 9 en geç 10 civarında misafirlikler biterdi. Totalde 24 saat içinde bizim belkide 1 haftada yaptığımız işler yapılırdı. Özellikle toprak işi hayvan işi de varsa. Simdi günün gecenin bereketi yok. Saate bakıyorsun 5 bi daha bakiyosun 10 olmuş. Ne yaptın ne ara oldu.. o yüzden cokun azligindansa azın coklugunu yeğlerim. Tabii muhtaç olmayalım çocuklarımız için birikimler yatırımlar yapalım düşünmeden tasasız gece uykumuza dalalım. Ne bileyim ben korkuyorum çok paradan ya. Evlendigimizden beri araliklarla maddi iltihanlarimiz oldu. Eşimin işsiz kaldığı iş bulamadığı yada çok az ücretle çalıştığı zamanlar felan. Cok kahirlanirdi işte zora bırakıyorum seni felan diyerek. Bana dokunmuyor derdim zaten fakirlikle zorlukla geldim. Zamanla olur yapılır dedim. Hamd olsun suan düzlükte değiliz borçlarimiz var ama yıllarca beklediğimiz yavrumuz var sağlığımız yerinde deyip yürümeye devam ediyoruzAy kız ne bileyim öyle hissettim gibi tamam bisey yokmuş o zaman ay o akrabaların ben taaa
Bebeklerimize güzel bir hayat verebilelim yeter, bide çalışmama gerek kalmayacak kadar para benim içim ölmüş sapıtacak halim yok valla Allahım duy sesimizi